Ως προς το playability εννοώ.
Μην ανησυχείς, ο έβενος δεν έχει να κάνει με το playability.
Είναι κατά βάση πιο premium, σκληρό ξύλο, περισσότερο η αίσθηση και λίγο ο ήχος επηρεάζονται.
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ως προς το playability εννοώ.
No worries...Οι ακριβές μου κιθάρες κατάβαση Taylor έχουν εβενο στην ταστιερα τους και αντιλαμβάνομαι διαφορά
Ιδανικά, προσπάθησε να βρεις μια κιθάρα όπου τα δάκτυλα σου να "μην" ακουμπούν το ξύλο της ταστιερας, όταν παιζεις. Καλύτερα να είναι στον αέρα, ώστε να κάνεις πιο αερατα bend και vibrato.
Εγώ ο ανώμαλος πάλι, θέλω να ακουμπάω ξύλο.
Δεν μπορώ τα jumbo τάστα, προτιμάω τα "fretless wonder" όργανα.
Έχω πάθει φρικη με μια τελε που είναι gloss η ταστιέρα.
The truth is out there, in the middle....Εγώ ο ανώμαλος πάλι, θέλω να ακουμπάω ξύλο.
Δεν μπορώ τα jumbo τάστα, προτιμάω τα "fretless wonder" όργανα.
Ώπα, άλλο gloss.
Για rosewood μιλούσα.
Χρυσή τομή τα medium jumbo..
Χρυσή τομή τα medium jumbo..
Να μιλάς για σένα γιατί για μένα που κάθε τρίτο χτύπημα χορδής είναι για bend μάλλον δεν μου κάνουν...Συμφωνώ, αλλά οι fretless wonder Gibson είναι άλλο πράγμα.
Σαν να παίζεις άταστος αλλά με τάστα ένα πράγμα σαν αίσθηση.
Το αριστερό αισθάνεται σαν να παίζει πλήκτρα (στο περίπου).
Όλα αυτά αν δεν παίζεις με σηκώματα, αλλιώς ...
Άντε! Πολύ δυνατός παίκτης. Από τους πλέον αγαπημένους YouTubers, κάνει τα όρια του διλήμματος λάμπα/τρανζίστορ πραγματικά στενά με το tone που πιάνει.τον John τον ξέρω προσωπικά
Άντε! Πολύ δυνατός παίκτης. Από τους πλέον αγαπημένους YouTubers, κάνει τα όρια του διλήμματος λάμπα/τρανζίστορ πραγματικά στενά με το tone που πιάνει.
Βέβαια αυτό που σκίζει στον John δεν είναι οι Sire του, αλλά η K-line Strat που έχει. Απίστευτο όργανο
Sorry για το off topic, αλλά κάνε κάνα νέο thread με tips and tricks σε αυτό.. έχω περάσει πολλές ώρες ψάχνοντας και νομίζω ακόμα έχω πολύ μέλλον για αξιοπρεπές αποτέλεσμα..Χάρη σε αυτόν έμαθα να χρησιμοποιώ το Helix Native της προκοπής, πάνω που ήμουν έτοιμος να πουλήσω το licence.
ο ήχος της semi hollow ή μιας les Paul μου κάνει ποιο «»γλυκος»» για συνοδεία με φωνή κτλ. Εσυ που είσαι ακουστικός παίκτης διαφωνείς;Σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα και μια μεταχειρισμένη Fender Strat ή Tele Player Series. Έχουν διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα που είχαν παλιότερα οι Μεξικάνες και τους είχαν δημιουργήσει κακό όνομα. Κ εγώ κατά βάση είμαι ακουστικός παίκτης, αλλά η Strat ταιριάζει πολύ ωραία με ακουστική κιθάρα. Το λέει και ο Ιωάννης Mayer... ?
ο ήχος της semi hollow ή μιας les Paul μου κάνει ποιο «»γλυκος»» για συνοδεία με φωνή κτλ.
Αναφορικά με τον "γλυκό" ήχο, πιστεύω ότι είναι κάτι υποκειμενικό. Γενικά συμφωνώ με αυτά που είπε ο Γιώργος λίγο πιο πάνω. Ουσιαστικά αυτό που κάνει έναν ήχο πιο "γλυκό" είναι το παίξιμο και όχι το είδος του μαγνήτη. Πχ ο John Mayer που θεωρώ ότι έχει απ' τους πιο γλυκούς ήχους, χρησιμοποιεί Stratocaster για ήχους όπως το Gravity, αλλά πχ για το Edge of Desire που είναι κ αυτό σούπερ γλυκό σαν ήχος χρησιμοποιεί πότε μια SG, πότε μια 335 και προσφάτως μια PRS με humbuckers. Προσωπικά προτιμώ τον neck pickup μιας Strat για πιο γλυκό ήχο. Αλλά έχω ακούσει φοβερά γλυκούς ήχους και με άλλες κιθάρες. Κ εννοείται τεράστιο ρόλο παίζουν τα settings του ενισχυτή.ο ήχος της semi hollow ή μιας les Paul μου κάνει ποιο «»γλυκος»» για συνοδεία με φωνή κτλ. Εσυ που είσαι ακουστικός παίκτης διαφωνείς;