NAI αλλα τελικα δεν καταλαβαινω. ολη η φιλοσοφια της ιβανεζ στηριζεται στο basswood αφου ολα τα καλα κοματια της εχουν basswood . αν ηταν να παρω μαονι επαιρνα καποια αλλη κιθαρα. εν τω μεταξυ η πλακα ειναι οτι οταν καποια αλλη φορα σε αλλα θρεντ ειχα πει οτι το basswood δεν ειναι και σπουδαιο ξυλο ειχαν πεσει ολοι πανω μου να με φανε. βεβαια τελικα δεν πιστευω οτι ειναι τοσο χαλια οχι απο προσωπικα ακουσματα αλλα τι να πω μια ολοκληρη ιβανεζ και βγαζει τοσο καλες κιθαρες απο βασσςοοδ . εν τω μεταξυ το μαονι της ιβανεζ μου εχουν πει οτι δεν ειναι και το καλυτερο... δηλαδη ειναι λιγο δυσκολο να αλλαζεις μετα μαγνητες γιατι δεν ακουγονται και πολυ καλα....pan12 είπε:επίσης συμφωνώ 100% σχετικά με αυτά που είπαν παραπάνω τα παιδιά σχετικά με τα λεπτά μπράτσα,το basswood κτλ...
οκ εγώ διαφωνώ 100% στο ότι το ξύλο δε πάιζει ρόλο στον ήχο....ThePilgrim είπε:Όπως λέει και ο SuperFunk, το ξύλο δεν παίζει ρόλο στον ήχο, αλλά πολύ περισσότερο το βάρος της κιθάρας
Πολύ ωραίο link...πές τους να συμπληρώσουν και το τι γίνεται όταν αρχίζει να πέφτει το sealer-μπογιά-λούστρο...μπας και βγεί κανένα νόημαAndreas Black είπε:Εγω παραθέτω το παρακατω link ...
...και είσαι και πολύ αισιόδοξος...Miltos23 είπε:
τι θες να πεις? οτι αλλαζει το ολο αποτελεσμα μετα απο αυτη τη διαδικασια?marathon είπε:Πολύ ωραίο link...πές τους να συμπληρώσουν και το τι γίνεται όταν αρχίζει να πέφτει το sealer-μπογιά-λούστρο...μπας και βγεί κανένα νόημα
Είναι ένα θέμα που το έχουμε ξε-σκίσει εδώ μέσα...ο καθένας πιστεύει ότι θέλει να πιστεύει. Αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε...σκέψου και πές μου. Πέρνω ένα κομμάτι ξύλο, το πλακώνω στα χημικά για να κλέισουν οι πόροι (αυτό ως την αναπνοή), το κάνω σχεδόν πλαστικό με μπογιές και λούστρα...μετά κρέμες και γυαλίσματα...είναι δυνατόν να ισχύει το λink σου?.Andreas Black είπε:τι θες να πεις? οτι αλλαζει το ολο αποτελεσμα μετα απο αυτη τη διαδικασια?
...η ηταν ειρωνικό ως προς το post μου? ;D
Όσο αναφορά για κιθαρες που δεν εχουν λουστρα και μπογιες?...Εξαιρούνται του κανονα?marathon είπε:Είναι ένα θέμα που το έχουμε ξε-σκίσει εδώ μέσα...ο καθένας πιστεύει ότι θέλει να πιστεύει. Αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε...σκέψου και πές μου. Πέρνω ένα κομμάτι ξύλο, το πλακώνω στα χημικά για να κλέισουν οι πόροι (αυτό ως την αναπνοή), το κάνω σχεδόν πλαστικό με μπογιές και λούστρα...μετά κρέμες και γυαλίσματα...είναι δυνατόν να ισχύει το λink σου?.
Προφανώς και είναι ένας γενικός μπούσουλας...αλλά ας μην ξεχνάμε οι κιθάρες μας και οι ενισχυτές, έχουν ένα (ή περισσότερα) κουμπάκια που λέγονται Tone...για τα "ζωηρά" και ατίθασα ξύλα ;D
Ακουστικές-κλασσικές? Σίγουρα...διάβασε τι έγραψε πρόσφατα ο Κος Γύπας.Andreas Black είπε:Όσο αναφορά για κιθαρες που δεν εχουν λουστρα και μπογιες?...Εξαιρούνται του κανονα?
Στο πέμπτο αστρο θα αρχίσεις το μαστιγομα?marathon είπε:.θές να συζητήσουμε και το πώς κάποιος δοκιμάζει μία κιθάρα πρίν την αγοράσει? Και αυτό έχει πλάκα!!!
1) Δεν θα μου το δώσουν ποτέ γιατί δεν είμαι σοβαρός!!!Andreas Black είπε:Στο πέμπτο αστρο θα αρχίσεις το μαστιγομα?
Εγινε φιλε μουmarathon είπε:1) Δεν θα μου το δώσουν ποτέ γιατί δεν είμαι σοβαρός!!!
2) Η ώρα είναι 5.30 και έχω πήξει στο γραφείο...άσε με να κάνω και κανένα καλαμπούρι...
Βεβαίως και υπάρχουν...αλλά είναι το 0,002% του συνόλου.Andreas Black είπε:...αλλα εχω δει και ηλεκτρικες χωρις λουστρα και μπογες...απορία μου δηλ. εξέφρασα να μαθω για να ξερω τι και πως.
..να μην τα ξαναγραφωAndreas Black είπε:Όσο αναφορά για κιθαρες που δεν εχουν λουστρα και μπογιες?...Εξαιρούνται του κανονα?
Andreas Black είπε:..να μην τα ξαναγραφω
..να μην τα ξαναγραφωΤο link σου δεν λέει ότι 2 κομμάτια ιδιού ξύλου, από το ίδιο δένδρο μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, έτσι λοιπόν οι κανόνες πάνε στα σκουπίδια....