αγορα απο ebay - capital controls

yiannis p.

Θαμώνας
καλησπερα σε ολους! θελω να αγορασω μια rg550 tou 89 που βρηκα ευκαιρια αλλα δεν ξερω καθολου τι γινεται με το capital control και τις αγορεσ απο εξω

θελω να στειλω 500 ευρω και τα εχω σε μετρητα.μπορω να τα στειλω μεσω paypal δεν γινεται λογω capital control και αν δεν γινεται, υπαρχει καποιος αλλος τροπος αγορας απο εξω?

ευχαριστω εκ των προτερων και σρυ για το ¨ψιλοακυρο ¨ θεμα :p

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απ'όσο γνωρίζω το paypal μας έχει ακόμα στη μαύρη λίστα. Η εναλλακτική είναι να μεταφέρεις τα χρήματα στον λογαριασμό του πωλητή, αλλά πλέον μιλάμε για "εξωτερική" διαδικασία και δεν ξέρω κατά πόσον θα εμπιστευόμουν αυτή την οδό, ασχέτως απ'το feedback του πωλητή. Δεδομένου ότι δεν έχεις το δίχτυ ασφαλείας του paypal, καθώς και του e-bay (λογικά).

Νομίζω υπάρχουν κάτι κόλπα τύπου μεταφορά από άλλο λογαριασμό στον λογαριασμό απ'τον οποίο τραβάει το paypal ή κάτι τέτοιο αλλά δεν γνωρίζω περαιτέρω ούτε το'χω δοκιμάσει.

αρα δεν υπαρχει κποιοα λυση για να στειλω χρηματα ευρωπη με το paypal ετσι?

Δοκιμασε,εμενα χθες το PP δουλεψε και μαλισα στο ebay και με αμερικανο πωλητη ,προχθες παλι οχι....ετσι ειναι η ζωη του Ελληνα σημερα: γεματη ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ και ΑΠΡΟΟΠΤΑ οχι σαν τους ξενερωτους τους Ευρωπαίους που ξερουν καθε μερα τι ακριβως θα τους ξημερωσει...αυτοι δεν κΣερουν να ζησουν ρεεεεεεε  ;D  

ok.ευχαριστω παιδια...και κατι τελευταιο,αν τελικα δουλεψει,υπαρχει καποιο οριο στο ποσα χρηματα βαζω και μπορω να στειλω?

Αν το ΡΡ ειναι συνδεδεμενο με πιστωτικη καρτα εχει το οριο της πιστωτικης καρτας και το καθημερινο διατραπεζικο οριο,αν ειναι συνδεδεμενο με τραπεζικο λογ-μο 500 το μηνα.

Ας το πει κάποιος και στην Εθνική αυτό.

το 500αρι μαχ ισχυει και στην περιπτωση μεταφορας χρηματων απο τραπεζα σε τραπεζα εξωτερικου(λογαριασμο πωλητη?

Παιδιά ένα σχόλιο. Μπορεί τα πράγματα να μην ισχύουν για μένα αλλά μόλις έβαλα από τον ελληνικό λογαριασμό μου στην alpha σε αγγλικό λογαριασμό 600 ευρώ (και μπήκαν. Το είδα τώρα) και έχω κανονίσει νά μπουν άλλα 600 αύριο.

Το ίδιο έκανα και τον Δεκέμβριο.

Τι παίζει ακριβώς; είναι επειδή είμαι κατοίκους εξωτερικού;

Superfunk είπε:
Ναι οι κατοικοι του πολιτισμενου δυτικου κοσμου εξαιρουνται των cc.
Το φαντάστηκα...
Αλλά πώς στο Δία το ξέρει το Ελληνικό κράτος; Δηλαδή ΤΟΣΟ γρήγορα ενημερώθηκαν όλοι; Μου φαίνεται απίστευτο. Άσε που δεν έχω μπει, ακόμη, στο ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού...

Πάντως όταν δοκίμασα για 1200 με τη μία, δε με άφησε, οπότε πήγα σε 600+600. Υπάρχουν κάποια όρια...

Nikolas είπε:
Άσε που δεν έχω μπει, ακόμη, στο ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού...
Ελαφρώς εκτός θέματος, αλλά μην το αφήσεις αυτό Νικόλα, άλλαξε το όσο το δυνατόν πιό γρήγορα. Είναι από τα πρώτα πράγματα που έκανα, και δεν το μετάνοιωσα.

kwstas79 είπε:
Ελαφρώς εκτός θέματος, αλλά μην το αφήσεις αυτό Νικόλα, άλλαξε το όσο το δυνατόν πιό γρήγορα. Είναι από τα πρώτα πράγματα που έκανα, και δεν το μετάνοιωσα.
έχει δρομολογηθεί από τον λογιστή μου. Μη φοβάσαι! :)
Δεν θα το αφήσω. Δε τρελάθηκα! ;)

500 ανα μηνα στελνουμε εξω.Βαλτα μεσω ebanking αν κατεχεις κλειδαριθμο ευχερο δικο σου ή αλλου  και φυσικα τα στοιχεια του πωλητη.Αυτες τις μερες ειναι απιστευτα χρονοβορα διαδικασια οι πληρωμες σε εξωτερικο απο πολλες αποψεις και με οποιοδηποτε τροπο διαλεξεις να πληρωσεις.Οργανωσου καλα και υπομονη

μια λυση που εφαρμοσε ο αδερφος μου με ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχια ειναι αυτη εδω η προπληρωμενη

https://www.moneysafecard.com/

την οποια συνεδεσε στο paypal και εχει φερει 4-5 Xiomi phones απο 200-300 ευρω το ενα.

γιαυτον τα παιδια του και φιλους του. εχει λιγο ακριβη προμηθεια. ανμ θυμαμαι καλα 2% αν βαλεις τα χρηματα στο δικο τους γραφειο (καπου στη Γλυφαδα) και 4%!! αν τα βαλεις απο προπληρωμενη περιπτερου (νομιζω πρεπει να το σπασεις σε καρτες των 50 η 100 το οποιο ειναι μαλακια) . εγω στη αρχη ημουν επιφυλακτικος αλλα δουλεψε κανονικα χωρις κανενα μπλοκαρισμα.

yiannis p. είπε:
οκ! τι ειναι ποιο ασφαλες σα μεσο συναλλαγης.μεταφορα μεσω τραπεζας η paypal απo karta?
ασφαλη ειναι και τα δυο,το ΡΡ απλα (ειδικα αν αγορασεις απο ebay) σου εξασφαλιζει και τα λεφτα σου πισω αν ο πωλητης ειναι απατεωνας.

Δεύτερη σημείωση:

Άκυρο το 2ο 600αρι. Δεν πέρασε, την πρώτη φορά. Ξαναδοκιμάζω για να δω τι θα γίνει.

Τον προηγούμενο μήνα έβαλα 2 x 420 (το εβδομαδιαίο όριο)...

Αλλιώς θα δω αν μπορώ να τα βγάλω από ΑΤΜ της Αγγλίας...

Αν εχεις λογαριασμο και σε ΔΕΥΤΕΡΗ ή ΤΡΙΤΗ τραπεζα στην Ελλαδα μπορεις να στελνεις 500 μηνα απο ΚΑΘΕ λογαριασμο (οπως αλλωστε και να κανεις αναληψη 420 ευρω/εβδομαδα απο ΚΑΘΕ λογαριασμο) οποτε απλα μεταφερεις μεσω e banking λεφτα μεταξυ των λογαριασμων (βεβαια το εχουν παρει πρεφα οι τραπεζες και χρεωνουν 3 ευρω την ΥΠΟΔΟΧΗ του εμβασματος απο αλλη ελληνικη τραπεζα οποτε καθε μεταφορα μεσω e banking παει 4 ευρω (1 της τραπεζας που τα στελνει και 3 της τραπεζας που τα υποδεχεται)  και αλλο ενα για να βγει στο εξωτερικο 5!).

Απο το ΑΤΜ θα τα παρεις κανονικα δεν υπαρχει προβλημα λειτουργει οπως και στην Ελλαδα (φυσικα θα πληρωσεις τις αναλογες προμηθειες γυρω στα 2 με 4  ευρω).

Trending...

Νέα θέματα

Back