+10000000000000 ακριβως για τετοιες μιλαγαgreg+9 είπε:Eagles - Hotel california
One of these nights
Alanah Myles - Black Velvet
Thin Lizzy - Dancing in the moonlight
Απο κλασικο hard rock ο Geezer Butler ειναι ο πρωτος που μου ερχεται στο μυαλο.playloud είπε:ωστε πραγματικα να "δινουν" στο κομματι, και πολλες φορες να κλεβουν και την παρασταση.
Εε, δεν ήξερα ότι θα υπάρξει πρόβλημα διαχωρισμού. Εννοούσα κορυφαίες από άποψη σύνθεσης κυρίως! Τώρα πολλές από αυτές δεν θα είναι και διάσημες? Αλλά βρε παιδιά, μη κολλάτε, γράψτε τις μπασογραμμές που σας αρέσουν!rocka-vic είπε:Γραφουμε "ΔΙΑΣΗΜΕΣ" μπασσογραμμες, ή "ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ" απο αποψη τεχνικής και συνθεσης?![]()
To "The chicken" έχει γραφτεί απο τον σαξοφωνίστα Alfred "Pee Wee" Ellis αλλά έγινε γνωστό απο τον jaco.Haris είπε:Με όπως-μου-ήρθαν-στο-μυαλό σειρά:
- Joy Division - Transmission (Peter Hook)
- B. Cobham - Stratus (Lee Sklar ή Ron Carter, δεν παίρνω όρκο...)
- M. Jackson - Billie Jean (Louis Johnson)
- H. Hancock - Chameleon (H. Hancock, στο συνθ)
- J. Pastorius - The Chicken (ο ίδιος αυτοπροσώπως)
- J. DeJohnette - Nine Over Reggae (J. DeJohnette, στο συνθ)
- Iron Maiden - Wrathchild (ο Harry)
- Stranglers - Nice 'n' Sleazy (J.J. Burnel)
- Αμέτρητες φανκ μπασογραμμές, από την περίοδο των Stax/Motown μέχρι τους Tower of Power και τους Parliament.
- Καμιά 200 άλλες που τώρα μου διαφεύγουν...
Σωστά αλλά τα ονόματα που γράφω δίπλα είναι οι παίκτες, όχι οι συνθέτες (αν και σε κάποια συμπίπτουν).Epiphobe είπε:To "The chicken" έχει γραφτεί απο τον σαξοφωνίστα Alfred "Pee Wee" Ellis αλλά έγινε γνωστό απο τον jaco.
Θα μπορούσες να αναφέρεις καλλιτέχνες post-punk αν είναι δύσκολο να απαριθμήσεις κομμάτια?Child Of Story είπε:Ολες του post-punk, ολες του funk, ολες των πρωιμων Hawkwind.
Ξεχωριστη μνεια στους Bauhaus.
Ξεχωριστη μνεια στην reggae.
Για να μην πολυλογουμε ξεχωριστη μνεια σε ολους οσους εχουν συνειδητοποιησει οτι το μπασσο μπορει να κανει κι αλλα πραγματα εκτος απο το να κοπιαρει αυτα που παιζει η κιθαρα μονοχορδιακα και μια οκταβα κατω της τονικης νοτας.
Ξεχωριστη μνεια σε οσους δεν κανουν την διακριση "ληντ-συνοδευτικα" οργανα.
α και...
Green Onions!!!
ok?Child Of Story είπε:Kαι μια απορια:
Γιατι σε οποιο θεμα γραψω ποστ δεν γραφει κανεις μετα απο μενα ???
Ελπιζω να τυχαινει ετσι...??? ???