Δ
Διαγραμμένο μέλος 6000
gmoll είπε:Ρε συ eye δεν έχω κάτι μαζί σου,κατάλαβέ με..Ξέρω οτι κάνεις πλάκα and that's ok..απλά,πιστεύεις οτι χρειάζεται τόσο δούλεμα για αυτούς που ακούνε metal?Eμένα μου φαίνεται εξωπραγματικό να εκθιάζεις (όχι εσύ προσωπικά) σε σημείο υπερβολής την country γιατί την έχω συνδιάσει με τεξανή προφορά,καουμπόυδες,σπιρούνια και τζον μακεην αλλά δεν βγήκα να πω οτι είστε rednecks kai hillybillies όσοι την ακούτε..Αυτό λέω..
;D
Κοίτα, ας μιλήσουμε σοβαρά. Κάθε μουσικό είδος που έχει τραγούδια, τελικά καταλήγει να το αξιολογούν επί της βάσης του ποιες ιδεολογίες έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό το είδος. Π.χ. τα εμβατήρια, όλοι τα αντιπαθούν, όχι διότι απαραιτήτως τα ανέλυσαν μουσικά και σπαστήκανε, αλλά επειδή χρησιμοποιήθηκαν κατ' εξοχήν από ακραίες εθνικιστικές παρατάξεις. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τη Βυζαντινή μουσική : όποιος δεν πιστεύει στο θεό των χριστιανών, δεν μπαίνει καν στο κόπο να την ακούσει.
Το μέταλ, έχει γίνει (εδώ και πολλά χρόνια) καταφύγιο για μία ομάδα ιδεολογιών που καλύτερα να είχαν εκλείψει από την ανθρωπότητα. Υπάρχει σεξισμός, υπάρχει μία λατρεία για τη φρίκη (σε εικαστικό και λεκτικό επίπεδο), υπάρχει μία ρηχότητα στους στίχους, υπάρχει μία διάθεση για τερατολογία κλπ. Πάμε σε όποιο δισκάδικο θέλεις και θα σου δείξω τον μέταλ τομέα χωρίς να δω τις ετικέττες. Τόσο πολύ στυλιζάρισμα, πρέπει να καταλάβεις ότι στους "φυσιολογικούς" ανθρώπους φαίνεται αστείο, κάτι σα να φοράει κάποιος φουστανέλλα...
Και εγώ γουστάρω πολύ σκληρό ήχο (χθες μόλις ξανααγόρασα αυτό http://www.amazon.com/New-Day-Rising-Hüsker-Dü/dp/B000000M03/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=music&qid=1220033245&sr=8-1 (άκου κανά δυο κλιπ και μου λες), αλλά έχω να ακούσω μέταλ καμιά εικοσαριά χρόνια, διότι ακριβώς απέχω από όλο αυτό το σαχλό στυλιζάρισμα που μου τη σπάει).
Οι οπαδοί του μέταλ δυστυχώς πρέπει να απολογηθούν γι' αυτό το αισχρό στυλιζάρισμα - όπως ακριβώς οι καλοί ταξιτζήδες πρέπει να απολογούνται για τους κακούς.