Άρα έχουμε κοινή ώρα σε όλη τη γη και ο ήλιος κινείται περα δώθε έτσι; Φτάνει στην άκρη και μετά; Ξαναγυρνάει οπισθοδρομώντας ή πάει απο κάτω απο την επίπεδη γη και υπάρχει παντού σκοτάδι μέχρι να ξαναβγεί; Και τι τον έλκει να κάνει τέτοιες διαδρομές;
Εμείς γιατί τσιμπάμε μου λες;?
Ο ήλιος κινείται γύρω γύρω από την γη και φυσικά είναι πολύ μικρότερος από αυτήν.Οσο φαίνεται με τα μάτια δηλαδή.Άρα έχουμε κοινή ώρα σε όλη τη γη και ο ήλιος κινείται περα δώθε έτσι; Φτάνει στην άκρη και μετά; Ξαναγυρνάει οπισθοδρομώντας ή πάει απο κάτω απο την επίπεδη γη και υπάρχει παντού σκοτάδι μέχρι να ξαναβγεί; Και τι τον έλκει να κάνει τέτοιες διαδρομές;
Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και τη διαφορετικότητα! Μχχχχχμμμμμ...?Και τι τον έλκει να κάνει τέτοιες διαδρομές;
Φίλε κβαντικέ. Είσαι καλό παιδί και καραμπουζουκλής. Γράφεις ωραία σκωπτικά τραγούδια. Αλλά στο συγκεκριμένο έχεις φάει πετριά. Ίσως και κλωτσιά από τζίτζικα. Γιατί και γω ήμουν στη Ζήρεια μικρός, που είναι από τα σχετικά ψηλά βουνά, και κοίταγα προς το βορρά να δω τον Όλυμπο, και μετά στην ανατολή να δω το Έβερεστ. Και λέω εεε ρε γαμώτη, άμα ήταν η γη επίπεδη θα τα βλεπα κάπου στο βάθος. Αλλά δεν τα είδα. Άσε την άλλη φορά που είχα πάει για μπάνιο και νόμιζα ότι βούλιαζε ένα ψαροκάικο κι αυτό πήγαινε απλά προς τα μέσα. Άλλο εκείνο.έπειτα από πολυετείς και εκτεταμένες έρευνες που έχω κάνει.
και ότι ο ήλιος είναι ακίνητος ενώ βλέπει ξεκάθαρα ότι οι γυρνάει.
Εσύ δηλαδή δεν έβλεπες ότι το αυτοκίνητο τρέχει;Εγώ ήμουν σίγουρος από μικρός πάντως.
Όταν ήμουν στο αυτοκίνητο του μπαμπά μου, και έτρεχαν τα διαχωριστικά διαζώματα του δρόμου.
"Δεν μπορεί αγόρι μου, είναι καρφωμένα στο τσιμέντο, το αυτοκίνητο είναι που τρέχει" μου έλεγε ο πατέρας μου.
Αλλά εγώ ήξερα ότι έτρεχαν, τα έβλεπα.
Εσύ δηλαδή δεν έβλεπες ότι το αυτοκίνητο τρέχει;
Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που δεν τα βλέπεις.Και όχι δεν είναι η καμπυλότητα αλλά η τεράστια απόσταση...https://youtu.be/3DRRyZBL4OQΤο δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και τη διαφορετικότητα! Μχχχχχμμμμμ...?
Φίλε κβαντικέ. Είσαι καλό παιδί και καραμπουζουκλής. Γράφεις ωραία σκωπτικά τραγούδια. Αλλά στο συγκεκριμένο έχεις φάει πετριά. Ίσως και κλωτσιά από τζίτζικα. Γιατί και γω ήμουν στη Ζήρεια μικρός, που είναι από τα σχετικά ψηλά βουνά, και κοίταγα προς το βορρά να δω τον Όλυμπο, και μετά στην ανατολή να δω το Έβερεστ. Και λέω εεε ρε γαμώτη, άμα ήταν η γη επίπεδη θα τα βλεπα κάπου στο βάθος. Αλλά δεν τα είδα. Άσε την άλλη φορά που είχα πάει για μπάνιο και νόμιζα ότι βούλιαζε ένα ψαροκάικο κι αυτό πήγαινε απλά προς τα μέσα. Άλλο εκείνο.
Πήγαινε μάγκωσε ένα ζευγάρι κυάλια και κοίτα το φεγγάρι τα βράδια. Λέει.
Δηλαδή δεν ήξερες πριν μπεις στο αμάξι ότι αυτό κινείται με κάποιον τρόπο;Δεν είχες δει αλλά αυτοκίνητα στο δρόμο;Δεν ένιωθες την επιτάχυνση;Αν όχι τότε είσαι ο μοναδικός.Εγώ μέσα ήμανε και κοιτούσα όξω.
Δεν έβλεπα απ' όξω το αμάξι ασούμε.
Τα διαχωριστικά έβλεπα όξω, που τρέχανε.
Ίσως και κλωτσιά από τζίτζικα.
Δηλαδή δεν ήξερες πριν μπεις στο αμάξι ότι αυτό κινείται με κάποιον τρόπο;Δεν είχες δει αλλά αυτοκίνητα στο δρόμο;Δεν ένιωθες την επιτάχυνση;Αν όχι τότε είσαι ο μοναδικός.
Εγώ λέω τι σου έλεγε η λογική σου με βάση το σύνολο των παρατηρήσεων που έκανες.Αρα άκυρο το επιχείρημα σου .Πςςς, ούτε στον χειρότερο εχθρό μου κάτι τέτοιο.
Όταν ήμανε έξω, τα αυτοκίνητα τρέχανε, τα έβλεπα, όταν ήμανε μέσα, τρέχανε τα κάγκελα έξω.
Αφού σου λέω τα έβλεπα, ψεύτη θα με βγάλεις?
Εγώ λέω τι σου έλεγε η λογικής σου με βάση το σύνολο των παρατηρήσεων που έκανες.Αρα άκυρο το επιχείρημα σου .
Έχω δει κι εγώ καμμένα βιντεάκια. Δεν με έπεισαν. Όσο καλύτερη η παραγωγή βέβαια, βλέπονται πιο ευχάριστα. Αλλά στο τέλος λέω "καλή φάση", δεν τα πιστεύω κιόλας. Ιδιαίτερα αφού είδα και 5-6 φορές με τηλεσκόπιο, έβγαλα και κανα 2 φορές φωτογραφίες από εύκολους στόχους, ένιωσα πραγματικό δέος. Σα να παίζουνε 300 ορχήστρες μαζί με όλα τα όργανα του πλανήτη και χορωδίες δισεκατομμυρίων δοξάζοντας το δημιουργό. Να είναι η γη επίπεδη και να έρχονται όλα (ΟΛΑ?...) γύρω γύρω από τη μιζέρια της... ξέρω γω μωρέ; σα να παίζει ο δημιουργός μόνος του μελόντικα πλαστική που είχαμε στο δημοτικό με τα κουμπιά.Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που δεν τα βλέπεις.Και όχι δεν είναι η καμπυλότητα αλλά η τεράστια απόσταση...
Εντάξει εξαρτάται από την αντίληψη του καθενός....Ε όχι και άκυρο.
Το συμπέρασμα που έβγαλα με βάση το σύνολο των παρατηρήσεων που έκανα, ήταν ότι όταν είσαι έξω από το αμάξι, τα άλλα αυτοκίνητα τρέχουνε, όταν είσαι μέσα, τρέχουνε τα κάγκελα έξω.
Απλά όπου είμαι εγώ και δεν κουνάω το σώμα μου, είμαι σταθερός/καθιστός, όλα κινούνται όταν μεταβάλλεται η θέση μου ως προς αυτά.
Απλά πράγματα είναι αυτά.
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που προβάλουν το παραμύθι της σφαιρικής γης μέσα σε ένα αχανές σύμπαν.Απο την μια είσαι ένα τίποτα από την άλλη κάτι μοναδικό και η κορωνίδα της Δημιουργίας.Και όλα αυτά πάνε βέβαια με την τυχαιότητα της δημιουργίας του σύμπαντος και την θεωρία της εξέλιξης κτλ .Αντί να βιώνεις το Θεοί έσται και Υιοί Υψίστου άπαντες βιώνεις την ύπαρξη σου σαν έναν απόγονο του χιμπατζή στην μέση του πουθενά.Έχω δει κι εγώ καμμένα βιντεάκια. Δεν με έπεισαν. Όσο καλύτερη η παραγωγή βέβαια, βλέπονται πιο ευχάριστα. Αλλά στο τέλος λέω "καλή φάση", δεν τα πιστεύω κιόλας. Ιδιαίτερα αφού είδα και 5-6 φορές με τηλεσκόπιο, έβγαλα και κανα 2 φορές φωτογραφίες από εύκολους στόχους, ένιωσα πραγματικό δέος. Σα να παίζουνε 300 ορχήστρες μαζί με όλα τα όργανα του πλανήτη και χορωδίες δισεκατομμυρίων δοξάζοντας το δημιουργό. Να είναι η γη επίπεδη και να έρχονται όλα (ΟΛΑ?...) γύρω γύρω από τη μιζέρια της... ξέρω γω μωρέ; σα να παίζει ο δημιουργός μόνος του μελόντικα πλαστική που είχαμε στο δημοτικό με τα κουμπιά.
Ρε κοφτε τις μπουρδες και πειτε του ανθρώπου τι να καμει με τσι λαμπες του
Τώρα τις έχει κάψει ήδη ...,??Ρε κοφτε τις μπουρδες και πειτε του ανθρώπου τι να καμει με τσι λαμπες του
Και;Εντάξει εξαρτάται από την αντίληψη του καθενός....
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που προβάλουν το παραμύθι της σφαιρικής γης μέσα σε ένα αχανές σύμπαν.Απο την μια είσαι ένα τίποτα από την άλλη η μοναδική και η κορωνίδα της Δημιουργίας.Και όλα αυτά πάνε βέβαια με την τυχαιότητα της δημιουργίας του σύμπαντος και την θεωρία της εξέλιξης κτλ .Αντί να βιώνεις το Θεοί έσται και Υιοί Υψίστου άπαντες βιώνεις την ύπαρξη σου σαν έναν απόγονο του χιμπατζή στην μέση του πουθενά.
Θα μου πεις τι γίνεται με την άκρη της γης και κανεις δεν έχει βγάλει φώτο?