1982 Fender Twin Reverb 135W

alderbody

ερασιtechniK
Noiz Addict
οχι οτι θα αλλαξει και τιποτα, αλλα μια και το λεγαμε καποτε αν ειναι η οχι Solid pine Κλπ...

Να τι εγραφε ο καταλογος της Fender του 1982:

82_Cat.jpg

sorry για τη μαπα ποιοτητα της εικονας...   :-[

...ενας απο τους λογους για τον οποιο αυτος ο ενισχυτης ειναι [glow=orange,2,300]Π Ο Λ Υ  Β Α Ρ Υ Σ ! ! ![/glow]

ισως οι τελευταιοι TR, πριν τους ΤRII του Rivera του 83 ,να ειχαν αυτοι την καμπινα,οι silveface ομως ηταν σιγουρα novopan ;) (απο το 80-82 τους ξαναεβαλαν μαυρη πλακα)

ωραιος καταλογος ,ΚΡΑΤΑ τον ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
ισως οι τελευταιοι TR, πριν τους ΤRII του Rivera του 83 ,να ειχαν αυτοι την καμπινα,οι silveface ομως ηταν σιγουρα novopan ;) (απο το 80-82 τους ξαναεβαλαν μαυρη πλακα)
ε ναι...

Αυτοι οι και καλα Blackface του '80-'82 αν και απο πλευρας κυκλωματων εμοιαζαν με τους late silverface, ετυχαν καλυτερης περιποιησης απο τη μαμα fender (η μαλλον την ακατονομαστη CBS...  ;D )

εχω ακουσει οτι στο εξωτερικο καποιοι "κυνηγανε" τετοιους Twins...

ωραιος καταλογος ,ΚΡΑΤΑ τον ;)
εννοειται!... τον εχω παρα πολλα χρονια σε αριστη κατασταση...

τον ειχα παρει απο την Κυπρο οταν ειχα παει 5ημερη με το σχολειο....  :o

οι αλλοι γυρνουσαν στα μαγαζια για ...RayBan κι εγω εψαχνα τα οργαναδικα να χαζεψω καμια καλη Strat...  ;D

Πλακα πλακα το 1982 ηταν μια χρονια πολυ... "turning point" για την αγορα των Fender.

Εκεινη τη χρονια, αν θυμαμαι καλα, εφτιαξαν τις πρωτες vintage re-issue Strats και Teles και νομιζω οτι πολλα αλλαξαν απο τοτε και περα...

Ήταν η εποχή όπου η ποιότητα της Fender είχε πατώσει και άρχισαν να ξαναδιμηουργούν τα strds, που θα τους απέφερε, αύξηση πωλήσεων... τα προιόντα της CBS Fender amps & Fender el. guitars, από το 1978 -1981 είχαν πάρει ποιοτικό κατήφορο!

Λοιπόν, αυτό το θεμα μου ήρθε tamam !

Πριν από λίγες μέρες, ανακάλυψα έναν Twin reverb αυτής της εποχής (τον έχει ο πατέρας ενός φίλου) και βρήκα το διαολό μου να καταλάβω τι πράμα είναι, γιατί ο ιδιοκτήτης με μπέρδεψε αφού μου είπε ότι τον αγόρασε αρχές '90.

Τελικά από τα posts εδώ κατάλαβα ότι είναι 1980 - 1982 κυκλώματος S/F (master volume κλπ) αλλά με μαύρη πλάκα.

Και ερωτώ : πόσα πρέπει να ζητήσει ο άνθρωπος αν τον πουλήσει, με δεδομένο ότι είναι περίπου καινούριος (έχει παίξει το πολύ 10 φορές).

...ενας απο τους λογους για τον οποιο αυτος ο ενισχυτης ειναι [glow=orange,2,300]Π Ο Λ Υ  Β Α Ρ Υ Σ ! ! ![/glow]
ωπ,πως μου ξεφυγε αυτο?πολυ ελαφρυς θες να πεις (οι καμπινες απο lamination ειναι βαρυτερες,ΠΟΛΥ βαρυτερες) 

Superfunk είπε:
ωπ,πως μου ξεφυγε αυτο?πολυ ελαφρυς θες να πεις (οι καμπινες απο lamination ειναι βαρυτερες,ΠΟΛΥ βαρυτερες)
Mα δεν ειναι solid η καμπινα αυτουνου, 13ply λεει. Η εννοεις κατι αλλο με το laminated?

Μου φαινεται τα μπλεξαμε.....

Νικο κανε και μια κοστολογηση του ενισχυτη του billpo, εσυ που τα ξες και καλυτερα αυτα...

EDIT: Thanks sf ο στραβος δεν ειδα το κειμενο πανω απο τη φωτο του ενισχυτη και πηγα κατευθειαν στο αποκατω που ελεγε για το 13ply...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
συμφωνοι. Αλλα και η καμπινα σκετη μαζι με τα μεγαφωνα ειναι αρκετα βαρια. Το διεπιστωσα τωρα που τον εχω διαλυμενο και τον δοκιμαζω.

Αλλα το κυριως βαριδιο ειναι η κεφαλη. Ιδιως ο power transformer κανει μια χαρα για αγκυρα...

Στην Ελλαδα με την πληθωρα παλιων Fender που υπαρχει ενα 600αρι-700αρι ειναι καλα.
εγω τον ειχα παρει 400€ πριν 7+ χρονια

Superfunk είπε:
Ναι αλλα ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ pt οχι απο τους αγιοβασιλειατικους που βαζουν στους καινουργιους ;D
Και όπως όλοι ξέρουμε η ποιότητα και ποσότητα (μέχρι ενός σημείου) του "σίδερου" στους μ/σ είναι (σχεδόν) όλα τα λεφτά στη λάμπα. Δεν γίνεται να περιμένετε άμεση απόκριση και απόδοση δυναμικών στις εντάσεις όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα ρεύματος.

Superfunk είπε:
Ναι αλλα ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ pt οχι απο τους αγιοβασιλειατικους που βαζουν στους καινουργιους ;D

Και όπως όλοι ξέρουμε η ποιότητα και ποσότητα (μέχρι ενός σημείου) του "σίδερου" στους μ/σ είναι (σχεδόν) όλα τα λεφτά στη λάμπα. Δεν γίνεται να περιμένετε άμεση απόκριση και απόδοση δυναμικών στις εντάσεις όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα ρεύματος. 
+220

Trending...

Νέα θέματα

Back