Τείνω να συμφωνήσω ως ακροατής. Αν και έχω συνδρομές Youtube Premium που περιλαμβάνει και το Music αλλά και Spotify.Η μουσική για εμένα είναι όπως και ο κινηματογράφος.
3 - 4 βινύλια που θα μου μείνουν,1 - 2 cd και τα ρέστα digital.
Δέν πρόκειτε να συγκινηθώ από κάτι περισσότερο μέσα σε έναν χρόνο και τα χρήματα πάνε σε αυτούς που πρέπει.
Οποιος μου στέλνει κομμάτι σε πλατφόρμα,δέν το ακούω κάν.
Βλέπουν YouTube αυτοί, οπότε εκεί θα προσπαθήσεις να τους βρεις. Τα CD, αν καταφέρεις και τους προσεγγίσεις ώστε να “μαντρώνονται” στα live σου (γιατί αυτή η γενιά έρχεται σε συναυλίες), θα τους τα δώσεις εκεί. Εξάλλου το streaming στηρίζεται στην αγορά της παγκοσμιοποίησης. Αν συνεχιστεί ο πόλεμος και διαταραχθούν οι παγκοσμιοποιημένες εμπορικές συνεργασίες των παρόχων που έχουν τα data farms και τις συμφωνίες επικοινωνίας και αυτά καταρρεύσουν, μπορεί να επιστρέψουμε εν μια νυκτί στους παραδοσιακούς τρόπους. Και τότε να βλέπεις live όπου η τραγουδίστρια έχει τρία στήθη από τη ραδιενέργεια. καί ο ντράμερ θα κουνά ρυθμικά την ουρά του.Τείνω να συμφωνήσω ως ακροατής. Αν και έχω συνδρομές Youtube Premium που περιλαμβάνει και το Music αλλά και Spotify.
Επειδή όμως είμαστε μουσικοί και δυνητικά συνθέτες - δημιουργοί, θέτω το έξης δίλημα.
Ας πούμε πως κυκλοφορείτε νέα δουλειά.
Οι κάτω των 40 κατα 80% ακουει streaming είπαμε.
Με τους ακροατές ανω των 40 σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει το εξής.
Αρα παραμένουν με την παλια δισκοθήκη και το ράδιο. Οπότε είναι σαν να διαγράφεις αυτό το κοινό ως "πελάτη" νέας μουσικής. Κάνω λάθος;
- δεν επισκέπτονται και άρα δεν ακουν πλατφόρμες streaming.
- αν έκοβες CD δεν θα τα αγόραζαν απο Bandcamp κ.α. για τον ίδιο λόγο και δεν υπάρχουν δισκομάγαζα για ν' αγοράσουν. Ασε που έχει τελειώσει αυτή η εβδομαδιαία συνήθεια.
Κανένα λάθος,καλά κάνει ένας δημιουργός όταν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που μπορεί να βρεί διαθέσιμο,για να προωθήσει την δουλειά του.Κυκλοφορείτε νέα δουλειά.
Οι κάτω των 40 κατα 80% ακουει streaming είπαμε.
Με τους ακροατές ανω των 40 σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει το εξής.
Αρα παραμένουν με την παλια δισκοθήκη και το ράδιο. Οπότε είναι σαν να διαγράφεις αυτό το κοινό ως "πελάτη" νέας μουσικής. Κάνω λάθος;
- δεν επισκέπτονται και άρα δεν ακουν πλατφόρμες streaming.
- αν έκοβες CD δεν θα τα αγόραζαν απο Bandcamp κ.α. για τον ίδιο λόγο και δεν υπάρχουν δισκομάγαζα για ν' αγοράσουν. Ασε που έχει τελειώσει αυτή η εβδομαδιαία συνήθεια.
Αρα αυτοί παραμένουν με την παλια δισκοθήκη και το ράδιο. Οπότε είναι σαν να διαγράφεις αυτό το κοινό ως "πελάτη" νέας μουσικής.
Κάνω λάθος;
Οι μεγάλοι αγοράζουν blu ray ταινίες καί μεγαλώνουν τη συλλογή τους για να τις παρακολουθούν όταν γίνουν γεροντακια στο ,home cinema με την καλή qled την 85αρα πού πήραν με το ΕΦΆΠΑΞ και έχουν και ένα παλιό compact Pioneer με cd και deck για να ακούνε τη μουσικούλα και να αναπολούν τίς στιγμές, πού είχανε τα γκομενάκια δύο δύο ιδιαίτερα άμα τα φερε η ζωή να μείνουνε μαγκούφηδες.Συμπέρασμα για τα CD:
Οι μικροί δεν αγοράζουν CD.
Οι μεγάλοι δεν βρίσκουν τρόπο να αγοράσουν.
Αρα... μόνο σαν merchandise σε κανα live μπορεί να πουληθεί. Αν είσαι studio artist, έχασες.
Καλά έκανα και δεν έκοψα.![]()
Λάθος κατά την γνώμη μου.Καλά έκανα και δεν έκοψα.![]()
Μάλλον μιλάς με γρίφους, γέροντα.Όποιος θέλει να υποστηρίξει καινούργιες δουλειές αλλά και να αναζητήσει στήριξη της δουλειάς του με έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο από το να γίνει παγκόσμιας κλάσης αστέρι που θα βγάζει από YouTube, Spotify κλπ, το Bandcamp είναι ο τρόπος.
Εκεί μπορεί κάποιος βάλει επιλογή αγοράς CD (γιατί; ) κασέτας (για τους hipsters) ή βινυλίου (αν θέλει να πετάξει χρήμα) ή να βάλει κούπες, μπλουζάκια κλπ
Ο μονος λογος να κανεις ειναι το φετιχ που εχουμε εμεις οι παλιοτεροι.
αναφερόταν για τις τεχνικές recording και μίξης και δήλωνε την απουσία συνθεσάιζερς μέσα,αυτοί νομίζω το καθιέρωσαν.Ενα marketing trick εντυπωσιασμού και τίποτα περισσότερο.** μέχρι το διαβόητο "No Synths", αν θυμάται κανείς που και γιατί εμφανιζόταν.![]()
![]()
![]()
αναφερόταν για τις τεχνικές recording και μίξης και δήλωνε την απουσία συνθεσάιζερς μέσα,αυτοί νομίζω το καθιέρωσαν.Ενα marketing trick εντυπωσιασμού και τίποτα περισσότερο.
Ραδιο φονικός παραγωγός στο ράδιο Ga Ga?Τι ώρες βγαίνεις Κώστα να σε ακούσω?Αυτοί καλοί είναι. Μου φαίνεται πρέπει να ακούω spotify περισσότερο. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια συγκροτηματα καινούργια. Queen τους λένε? Πολύ καλοί. Μπράβο! Να τους καλέσουμε στην εκπομπή!
Ενα marketing trick εντυπωσιασμού και τίποτα περισσότερο.
Tago Mago
Αυτοί καλοί είναι. Μου φαίνεται πρέπει να ακούω spotify περισσότερο. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια συγκροτηματα καινούργια. Queen τους λένε? Πολύ καλοί. Μπράβο! Να τους καλέσουμε στην εκπομπή!