-
Αναρτήσεις
846 -
Μέλος από
-
Τελευταία επίσκεψη
-
Ημέρες που κέρδισε
1
fusionakis ήταν Μέλος της ημέρας 21 Ιουλίου 2021
fusionakis είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!
Bio
-
Mojo
Κιθάρα
-
Style
Classic Rock
Funk
Fusion
Instrumental
Jazz
Rock
Soul -
Day job
Υπάλληλος σε Κέντρο Λήψεως Σημάτων, Ραδιοφωνικός Παραγωγός
- Website
- Smart noiz
- Youtube
-
Τόπος
Ηράκλειο Κρήτης
Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ
Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.
Συμμετοχή fusionakis
Musician (2/4)
165
Φήμη
-
Από τις πιο ωραίες συναυλίες ever in my book.. ίσως και νο. 1, λόγω ζεστού χώρου και mood μεταξύ των μελών της μπάντας. Κατά τα άλλα σε ζηλεύω που τον πρόλαβες.
-
Ο κιθαρίστας με την πιθανά πιο πλούσια και γουστόζικη φρασεολογία (με βαθειές ρίζες στην τζαζ και εκφραστικότητα στα δάχτυλα που θυμίζει το πινέλο ενός Καραβάτζιο), με τις ολοστρόγγυλες νότες, το αδιανόητο feel και τον κατά πολλούς ωραιότερο ήχο ηλεκτρικής κιθάρας διαχρονικά, και ταυτόχρονα ένας εκλεκτικός performer με ένα καθάριο λαρύγγι, που το μόνο που τον απασχολεί είναι να υπηρετεί το εκάστοτε τραγούδι. Μία λίστα με τα αγαπημένα μου από το σύνολο της - μεγάλης σε όγκο - δισκογραφίας του μεγάλου Robben Ford.. απολαύστε: https://open.spotify.com/playlist/1RPJn6RBKe4K5sUPDfKn1o?si=XLCIq_6tRd2mqUXhiTpxgQ&pi=pZbBYZPjR3a1w
-
Ένα αφιέρωμα στην πορεία του στη ραδιοφωνική εκπομπή που έκανα κάποτε... Μουσικός τιτάνας, πράγματι.
-
Στιβαρό στην αίσθηση, σταθερό στο κούρδισμα, και ταυτόχρονα ευαίσθητο στο παραμικρό άγγιγμα, οπότε ίσως πάρει λίγη ώρα παίξιμο σε κάποιον για να το συνηθίσει. Το σημαντικότερο, τρομερά ευέλικτο από άποψη κίνησης κι από τις δύο μεριές της μπάρας, πράγμα που το καθιστά αδιανόητα εκφραστικό μουσικά. Συνολικά, το καλύτερο από ό,τι υπάρχει εκεί έξω, αψεγάδιαστο θα έλεγα.
-
Μαύρα covers.
-
Τι θα αγοράζατε σήμερα με 3000 ευρώ?
Απάντηση fusionakis στου kosthrash το θέμα Κιθάρες και Ενισχυτές
Ωραία ερώτηση. Βάσει τιμών που βρίσκει κανείς με ένα γρήγορο ψάξιμο... - Κιθάρα: Chapman ML3 Pro X > 1000 - Ενισχυτής: Marshall Mini Silver Jubilee > 850 - Καμπίνα: Palmer 1x12 open-back cabinet με Celestion Greenback ηχείο > 235 - Tuner/Buffer: TC Electronic PolyTune 3 > 85 - Boost/Overdrive: T. Jauernig Gristle King > 200 - EQ: ASound Equalization > 100 - Delay: TC Electronic Flashback 2 X4 > 240 - Power: Truetone 1Spot Pro CS6 > 155 - Καλώδια: 8 διαφόρων μηκών και τύπων > περίπου 80 Χωρίς pedalboard, έτσι για να μείνουμε κάτω από το όριο.. Σύνολο 2945 ευρώ. Προφανώς και δεν έχω καλυφθεί απόλυτα, αλλά παίζω σχεδόν τα πάντα με αυτό το rig. -
Δεν ξέρω αν μπαίνω στο κλαμπ χωρίς Floyd, αλλά να 'μαι κι εγώ.. American Professional II Stratocaster με Lollar Imperial humbucker, VegaTrem και Sperzel locking tuners.
-
Καλά, δεν το συζητάω καν ότι και οι 3 κλασικοί συνδυασμοί της Tele είναι απλά υπέροχοι (είναι πραγματικά το τέλειο όργανο, τι να λέμε τώρα).. ο λόγος που κάνω αυτές τις ερωτήσεις ωστόσο, είναι επειδή και το neck μαγνήτη μιας Strat το λατρεύω, οπότε θέλω να καταλήξω αν μεταξύ των δύο η διαφορά έγκειται κυρίως στην κατασκευή του μαγνήτη, ή πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το σώμα του οργάνου στο οποίο μπαίνει. Τελευταία σκέφτομαι σενάρια είτε για αγορά μιας Nashville Tele, είτε μιας HSS T-style, είτε μιας κιθάρας με lipstick neck single coil και bridge humbucker (πιο σπάνια περίπτωση), και επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις που σε τέτοιους συνδυασμούς μαγνητών βρίσκεις Strat τύπου neck μαγνήτη αντί για Tele, το σκέφτομαι για τι από τα δύο ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή μου. Υ.Γ.: Ο Charlie Christian όντως πρέπει να είναι μαγνητάρα.. δεν είναι τυχαία επιλογή του Lage (τον αναφέρω λόγω της Telecaster) και τόσων ακόμα θρύλων.
-
Ίσως ανήκω στη μειοψηφία, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο lipstick single coil που συναντά κανείς στη neck θέση μιας Telecaster είναι ο πιο μουσικός μαγνήτης εκεί έξω... είναι απίθανο πώς μπορεί να σου δίνει ταυτόχρονα έναν ωραίο moody jazz ήχο, έναν ολοκάθαρο ήχο καμπάνα για παίξιμο συγχορδιών, και κλασικό ογκώδη βουτυρόηχο παρεμφερή με Strat για lead φρασάρισμα με μεσοβρώμικα και βρώμικα. Και κάπου εδώ γεννιέται το ερώτημα... έχει παίξει κανείς με lipstick neck pickup στο neck μιας Strat; Κι αν ναι, είναι παρόμοιο το αποτέλεσμα; Αντίστοιχα, έχει παίξει κανείς με standard Strat single coil στο neck μιας Tele; Κι αν ναι, νιώθει σαν να παίζει neck μαγνήτη μιας Strat, ή λόγω κατασκευής του οργάνου, πάλι η φάση μοιάζει πολύ με την αίσθηση του κλασικού lipstick neck μιας Tele;
-
0 και για μένα το έτος αυτό (το οποίο φιλοδοξώ και για τα επόμενα). Τελευταία αγορά έγινε το 2023, συμπληρώθηκε το pedalboard, και το μυαλό μου είναι μόνο σε όργανα από τότε.
-
Ότι άγγιγμα και ρυθμικό feel σαν του ανδρός δεν υπάρχει όμοιό του εκεί έξω είναι γνωστό, αλλά για τo συγκεκριμένο outro solo τι να πεις... γενικά μιλώντας, από τις πιο δυνατές και κουλ στιγμές του συγκεκριμένου άλμπουμ. Πολύ ωραία παραγωγή το τελευταίο άλμπουμ του μεγάλου.. και το καυλάντισμα εδώ πολύ φρέσκο σαν άκουσμα. Αυτοσχεδιασμός, ήχος, συνθετική φόρμα... ή αλλιώς, τα απάτητα μονοπάτια του Allan. Συγκλονιστικός. Όλο το κομμάτι κομψοτέχνημα.. και όταν κλιμακώνεται η φάση στο keyboard solo, πάντα μου κάνει κάτι. Απλή και αδιανόητη μπασογραμμή, άρρωστο μπιτ.
-
Με τη σειρά που τις απέκτησα: 1) Ibanez RG470 2) Brian Moore i9f 3) Parker MidiFly 4) Dean Zelinsky Tagliare Private Label 5) Vintage V100 Icon "Lemon Drop" 6) Vintage V6 Icon HSS 7) Ibanez AZ224 Premium 8) Bacchus BST-2 RSM 9) Sterling by Music Man Cutlass CT50 SSS 10) Yamaha Revstar Standard RS620 11) Sterling by Music Man Luke 12) Fender Vintera 50s Telecaster 13) Fender Ltd Edition Player Stratocaster Roasted Maple 14) D' Angelico Premier DC 15) Shergold Provocateur Classic SP01SD 16) FGN Iliad J-Standard Ash 17) PRS DGT SE 18) Fender American Professional II Stratocaster (modded σε HSS με ένα Lollar Imperial humbucker, VegaTrem και locking tuners) Από (1) έως (13) έχουν όλες πωληθεί, η (14) είναι προς πώληση αζ γουι σπικ, και οι (15) έως (18) είναι οι τωρινές μου κιθάρες που φαίνονται και στις φωτογραφίες.
-
Το απλό και τέλειο όργανο. Σε προσωπικό επίπεδο, αφού είχα παίξει πρώτα με κάποιες φτηνές Squier και με ακριβές custom T-style φίλων, αγόρασα μία Fender Vintera 50s σε fiesta red. Γούσταρα φουλ σε πρώτη φάση, αλλά μετά τους μήνες του μέλιτος διαπίστωσα ότι ναι μεν αναζητούσα vintage flavours ηχητικά, αλλά με λίγο διαφορετική αίσθηση παικτικά.. δηλ κάτι με λίγο πιο μοντέρνο radius από το 7.25, λιγότερο glossy αίσθηση στο neck και καλύτερη εργονομία συνολικά. Αυτή την παραπάνω "αθλητικότητα" τη βρήκα στην υπέροχη FGN Iliad Standard, η οποία διαθέτει ένα λαιμό λουκούμι για τα χέρια μου, με πιο ξεκούραστη αίσθηση λόγω μεγαλύτερου radius και ωραίας καμπύλης στο neck joint, καλύτερη ισορροπία, και επιπλέον ένα πολύ πιο εκφραστικό και αλήτικο vintage προσανατολισμού σετ μαγνητών της Seymour Duncan. Ό,τι ακριβώς έψαχνα με λίγα λόγια... και να σου συμβαίνει αυτό με κιθάρα είναι πραγματική ευλογία (οι Ιάπωνες ξέρουν).
-
Το να κοιτάμε πετάλια στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο πάντως, πέρα από οφθαλμόλουτρο, δεν λέει και πολλά, αν δεν εξηγεί κάποιος πώς και με τι τα χρησιμοποιεί αυτά. Στη δική μου περίπτωση π.χ., εδώ και κάποια χρόνια παίζω με δύο ενισχυτές, έναν για καθαρά και έναν για μεσοβρώμικα και βρώμικα, σε ένα a/b setup. Το pedalboard στο οποίο έχω καταλήξει είναι υπερπλήρες για τις ανάγκες μου, ωστόσο έχει φτιαχτεί κατά βάση με γνώμονα τη λειτουργικότητα, και όχι την ποικιλία ήχων από κάθε πετάλι ξεχωριστά. Τι εννοώ με αυτό; Ότι 6 πετάλια δεν έχουν δικό τους ήχο (ProgLooper, Little Lehle, Ernie Ball volume και expression, PolyTune και channel switch του Egnater) αλλά υφίστανται για λόγους πρακτικότητας και ευελιξίας, ενώ από τα υπόλοιπα, 4 χρησιμοποιούνται σε μικρές δόσεις (Deja Vibe, Big Spender, Wahcko και OctoPuss), και από τα 5 βασικά που απομένουν, έχουμε δύο αρκετά όμοια delay units που κάνουν αντίστοιχα πράγματα, το καθένα για διαφορετικό ενισχυτή. Για τους παραπάνω λόγους, το προηγούμενο διάστημα είχε περάσει από το μυαλό μου σαν σκέψη να στήσω επιπλέον και κάποιο μικρότερου μεγέθους pedalboard: α) ένα με τα απολύτως απαραίτητα πετάλια για να έχω ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα για τους δύο ενισχυτές, β) ένα αρκετά μικρότερου μεγέθους που να έχει τα απολύτως απαραίτητα για 1-amp setup. Το (α) εγκαταλείφθηκε σαν σχέδιο μιας και από 15 πετάλια θα έπεφτα στα 10, και δεν θα είχε νόημα ούτε να επαναλάβω 10 ίδιες ή παρόμοιες αγορές, αλλά ούτε να κολλάω και να ξεκολλάω τα υπάρχοντα για να τα επανατοποθετώ σε ένα λίγο μικρότερο board (πολύς κόπος χωρίς το αντίστοιχο κέρδος θεωρώ). Στη (β) περίπτωση τώρα, από τα 15 θα έπεφτα στα 6 (καθότι τα απολύτως απαραίτητα για μένα είναι τα tuner, boost/od, volume, eq, delay, και channel switch του Marshall), το οποίο σαν σενάριο φαντάζει ελκυστικό, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έκανα νέες αγορές ή επανατοποθετήσεις από το μικρό στο μεγάλο board και τούμπαλιν.. νιώθω ότι με το να άφηνα τον έναν ενισχυτή στην άκρη ωστόσο, δεν θα είχα ακριβώς το αποτέλεσμα που χρειάζομαι για να με κάνει να αισθάνομαι απολύτως οικεία την ώρα που παίζω, και κάπως έτσι για την ώρα έχω εγκαταλείψει την ιδέα. Συμπέρασμα; Συμβιβασμούς στον ήχο και στη λειτουργικότητα δεν κάνουμε, παρά μόνο αν προκύψει συγκεκριμένο project που με έναν ενισχυτή θα νιώθουμε πλήρεις.
-
Nashville's finest.. υπέροχη συνεργασία, μουσικότατη όπως αναμενόταν.