After_Hours
Μέλος-
Αναρτήσεις
149 -
Μέλος από
-
Τελευταία επίσκεψη
Συμμετοχή After_Hours
Artist (1/4)
0
Φήμη
-
"And as a note to our Yamaha Drummers, Yamaha is Discontinuing the following lines. The FINAL date for ordering these drums is June 28th, 2013. There will be no exceptions after that." Maple Custom Absolute Birch Custom Absolute Club Custom Oak Custom Recording Custom Sub-Kick All Concept Series Snare Drums All Wedges All Snare Wires http://davidaldridge.wordpress.com/2013/04/02/yamaha-drums-loses-sakae-rhythm-its-legendary-drummaker/ R.I.P YAMAHA. Τουλάχιστον έτσι όπως την ξέραμε.
-
Για δείτε αυτό.. Jeremy Lyons- Dana Colley- Jerome Deupree
Απάντηση After_Hours στου After_Hours το θέμα Video
Γεια χαρά Ηλία, συμφωνώ, ο Skip James είναι ένας απ' τους αγαπημένους μου bluesmen. Και το Luisiana Blues μου άρεσε επίσης. Η μπάντα αυτή αποτελείται από 2 πρώην μέλη των Morphine και τον Jeremy Lyons, τους οποίους Morphine έχω ακούσει τόσο πολύ τα χρόνια, που αυτό το blues session τους με εξέπληξε ευχάριστα. Όπως και να χει, ευκαιρία να σου μεταφέρω από δω την εκτίμηση μου, μιας και στα Live σας δεν έτυχε ποτέ να γνωριστούμε. Είστε δύναμη!!! ;D -
http://blip.tv/deltabilly-tv/special-rider-1014423 Μόνο εμένα μου σηκώνεται η τρίχα; Ειδικά το βαρύτονο sax δίνει μια τέτοια χροιά στο κλασσικό Blues του Skip James... άλλο πράμα!
-
Στην τρύπα εννοείς είναι τα ραγίσματα; Δεν χρειάζεσαι κάποιον ειδικό, αν οι ρωγμές είναι πολύ κοντές (2-3mm) τότε μπορείς (εσύ ή κάποιος που μπορεί να χειριστεί ένα τρυπάνι) να μεγεθύνεις την διάμετρο της οπής τόσο ώστε να εξαφανιστούν. Πρόσεχε μόνο μην μεγαλώσει τόσο ώστε να μη κάθεται στη βάση το πιάτο μετά. Εάν είναι μεγαλύτερες και φοβάσαι μην επεκταθεί το ράγισμα, με ένα μεγεθυντικό φακό θα ψάξεις να βρεις που τελειώνει η ρωγμή και θα τρυπήσεις εκεί μια πολυυύ μικρή τρύπα, η οποία θα σταματήσει την πορεία της.
-
Τι σας ''συγκινεί'' ντραμιστικά αυτές τις μέρες;
Απάντηση After_Hours στου After_Hours το θέμα Τύμπανα και Κρουστά
Mark Zonder με τους Warlord, παίζουν και στα μέρη μας τώρα όπου να 'ναι Robert Ikiz, αυτό το βίντεο το είχα λιώσει όταν το είχα πρωτοδεί, μοναδικό παίξιμο -
Περικλή η metal σκηνή στην Ελλάδα είναι μάλλον η πιο δραστήρια τα τελευταία χρόνια. Έχουν κοινό, μεγάλα συγκροτήματα του εξωτερικού επισκέπτονται την χώρα για συναυλίες και πολλές heavy μπάντες δημιουργούνται, ιδιαίτερα απο νέους ανθρώπους. Δεν είμαι φαν αλλά το πράμα σαλεύει και φαίνεται, δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσει κάτι διαφορετικό το παιδί ;).
-
Άπιαστος.. Μπράβο μαν, μπράβο.
-
Πολύ καλό, στιβαρό groove και ατμοσφαιρικές μελωδίες. Το μόνο παράπονο μου είναι ότι στο 2.16 και στην επανάληψη του το cross-sticking είναι πολύ χαμηλά, ανέβασε το το μαυράδι να πορωθούμε σαν άνθρωποι! :P
-
Right on the money ο παραλληλισμός ;D
-
Χάρη, ναι το έχω δοκιμάσει. Έχεις δίκιο, είναι πολύ δύσκολο να πέφτεις πάνω σε κάθε κλικ. Θα πάρει κάποια ώρα μέχρι να καταφέρει ο εγκέφαλος να προσαρμοστεί σε αυτά τα μεγάλα διαστήματα. Ο μετρονόμος πρέπει να δίνει μόνο τέταρτα, αλλιώς δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Εσύ μετράς 16α. Και να μην καταφέρεις να είσαι πάντα πάνω σε όλα τα κλικ, το μυαλό κάνει τέτοια άσκηση και κατανοεί καλύτερα το κενό, που όσο περισσότερο προσεγγίζεις τα 10 bpm, τόσο πιο άνετα και γραμμικά θα παίζεις στα 40, 80, 140, 250bpm. Ελπίζω να μην ακούγονται περίεργα όλα αυτά. Είναι θέμα συνήθειας και θέλησης. Ένας πολύ μεγάλος ντράμμερ το έκανε αυτό για πολλές ώρες καθημερινά, ο Jochen Rueckert. Με μόνη διαφορά ότι αντί για rock beat κράταγε jazz time στο πιάτο και 2-4 στο hi hat.
-
Το να παίζεις με μετρονόμο στην πρόβα μπορεί να καταντήσει εκνευριστικό και για σένα αλλά και για τη μπάντα. Εκεί που θα σε βοηθήσει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ είναι στην προσωπική σου μελέτη. Δεν γνωρίζω εάν στους δυο μήνες μάθημα που έκανες ο δάσκαλος σου έδωσε υλικό για περαιτέρω μελέτη. Αν όχι, μια άσκηση που πραγματικά βοηθάει είναι: -Μετρονόμος σε πολύ μικρές ταχύτητες, 40bpm για αρχή και ιδανικά στα 20 με 10bpm. -Για τουλάχιστον ένα 10λέπτο, παίζεις το κλασικό ροκ μπιτ (μπότα-ταμπούρο-hi hat όγδοα), χωρίς crash, breaks κτλ. -Tραγουδάς φωναχτά τις υποδιαιρέσεις (εν-και, δι-και, τρι-και, τε-και ή καλύτερα One-end, Two-end, Three-end, Four-end), αν δε, δεις μερικά βίντεο και μάθεις τα τρίηχα, ακόμα καλύτερα. -Επανάληψη του παραπάνω όσο συχνότερα έχεις τη δυνατότητα. Είναι βαρετό αλλά θαυματουργό. Θα σε βοηθήσει να χτίσεις το εσωτερικό σου ρολόι και έτσι θα παίζεις/ηχογραφείς/αισθάνεσαι/ακούγεσαι καλύτερα! Οι δυναμικές είναι μια πιο περίπλοκη ιστορία. Το ίδιο και το Groove. Ειδικά για το τελευταίο το μόνο πράγμα που μπορεί να το καλλιεργήσει μέσα σου είναι να ακούς άπειρη μουσική. Και να την ευχαριστιέσαι κιόλας, όχι καταναγκαστικά ;D. Μουσική που να γκρουβάρει όμως. Υπάρχει σε όλα τα είδη. Ενδεικτικά μερικοί drummers: Τα μεγαθήρια που ανάφερε ο sf, οι drummers του James Brown, Zigaboo modeliste (Meters), David Garibaldi (Tower of Power), Brad Wilk (Rage against the machine, Audioslave), Questlove (Roots), Billy Martin (Medeski Martin & Wood), Al Jackson Jr (Stax records), δίσκοι της Motown, Bernard Purdie, Jeff Porcaro (Toto). Α, και αν ήσουν και συνδρομητής στο κανάλι του Memphis drum shop λίγο παλαιότερα μπορεί να θυμάσαι και αυτόν:
-
Γεια χαρά και σε σένα :) Μιας και δεν έχω την ιδιότητα του κριτικού θα πω απλά την γνώμη μου :P Άκουσα μόνο το πρώτο κομμάτι, όχι γιατί απογοητεύτηκα αλλά λόγω έλλειψης χρόνου. Στα συν είναι η όλη προσπάθεια συναρτήσει του χρόνου των μαθημάτων που έκανες. Σαν κάτι όχι και τόσο θετικό είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος του κομματιού μου δίνεις την εντύπωση ότι σε ανά πάσα στιγμή σκέφτεσαι πιο θα είναι το επόμενο break στο τέλος του μέτρου, με αποτέλεσμα να μη δίνεις την απαραίτητη προσοχή ρυθμό, τον πρωταρχικό ρόλο ενός ντράμερ. Μια φιλική συμβουλή, μιας και δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο (όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε ;D) είναι να προσπαθήσεις να κλειδώνεις κάθε φορά τον ρυθμό σου (στο παίξιμο πάνω από δίσκους, την πρόβα με τη μπάντα κτλ) και τα σπασίματα να τα αφήσεις να μπουν μόνο εκεί που τα έχει πραγματικά ανάγκη το κομμάτι, διαφορετικά αποσπούν τον ακροατή απο το κομμάτι και χάνεται ίσως κάπως το groove.
-
Στο 7.46 φαίνεται κάποια διαφορά πάντως στην προσομοίωση που κάνει ο Gatzen (αλλά γενικά είναι ψύλλοι στ' άχυρα, όντως ;D).
-
Minimal miking FTW! Άκρως ενδιαφέρον βίντεο. Πέρα από λύση ανάγκης είναι νομίζω και προτιμότερο όταν τα τύμπανα συνυπάρχουν με ακουστικά όργανα, όπου το ''blending'' είναι η μισή αρχοντιά. Πολύ σωστά και τα παρακάτω, ευχαριστούμε.
-
Μόνο καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να έχεις, αφού η κάσσα θα απαλλαγεί από το βάρος του τομ κι έτσι θα δέχεται λιγότερη πίεση το κέλυφος (άρα θα πάλλεται πιο εύκολα).