-
Αναρτήσεις
451 -
Μέλος από
-
Τελευταία επίσκεψη
Bio
-
Τόπος
Εκεί
Συμμετοχή arpegios
Artist (1/4)
0
Φήμη
-
Δεν ξέρω τι λένε οι κιθάρες της, πάντως τα βιολιά Kremona (προσοχή, όχι τα Cremona, αν και επίσης παίρνουν το όνομα τους απο εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Cremona είναι κινέζικα εργοστασίου) είναι γνωστά, χειροποίητα, και στο UK γενικά παίζουν γύρω στο χιλιάρικο (λίρες). Απο mid-range (400£-1500£) βιολιά χειροποίητα βασικά αυτά και τα Gliga (Ρουμανία) είναι τα πιο γνωστά απο Ευρώπη (παίζουν και stentor κτλ αλλά παρότι Ευρωπαικές μάρκες, φτιάχνονται στην Κίνα). Δες εδώ για το εργοστάσιο σήμερα:
-
γίνεται και με πένα, απλώς υπάρχουν 2 σημεία που πηδάς 3 χορδές πάνω-κάτω.Ζητάω συγγνώμη απο τον φίλο lambrosgg, δεν έκατσα να το γράψω σήμερα, τώρα το θυμήθηκα... Δευτέρα ή Τρίτη στο στέλνω, γιατί όπου να ναι φεύγω για τριήμερο...
-
Αν περιμένεις 1-2 μέρες θα στο γράψω σε ένα τχτ. Α, το έχω βγάλει με το αυτί οπότε μπορεί να χει κανα λαθάκι
-
8O εντυπωσιακό.... έγραφα τη λίστα μου και είναι σχεδόν ίδια, 3 άλμπουμ διαφορά... (Δεν έχω ακούσει ποτέ Trivium και Stone Sour, και θα άλλαζα το Load με το Master). To πιο εντυπωσιακό είναι οτι έχει ακόμα και τα "ξεκάρφωτα" (σε σχέση με την πλειοψηφία των άλμπουμ) μέσα, όπως ο jamiro, ή οι soty.
-
Υπόψιν (για να μπλέξω λίγο ακόμα τα πράγματα :) ) οτι η μινόρε πεντατονική όταν παίζεται πάνω απο ντόμιναντ (ματζόρε) ακκόρντα της αντίστοιχης ματζόρε επτάτονης κλίμακας(στο μπλουζ δηλαδή) στην ουσία είναι απλώς μπλουζ και όχι μινορε, μιας και η τρίτη μικρή δεν "χαρακτηρίζει" κάποιο μινόρε ήχο στην κλίμακα, αλλά είναι απλώς blue note, υπάρχει για να συγκρούεται με την τρίτη μεγάλη της "πραγματικής" τονικότηττας που ακούγεται κάπου μέσα στο προγκρεσσιον. Βέβαια πάλι μινόρε τη χαρακτηρίζουμε λόγω 3b, αυτό το μέσω της σχετικής ματζόρε μπλέκει τα πράγματα χωρίς κανένα λόγο. (άλλωστε μια μινόρε πεντατονική πάνω απο προγκρεσσιον που δηλώνει την αντίστοιχη μινόρε επτάτονη, είναι εκτός απο θεωρητικά, και ακουστικά μινόρε) Τέλος επειδή βαριέμαι τα ίδια στις γλωσσολογικές συζητήσεις πιά, απλώς παραθέτω 2 λινκς σαν πρώτη τροφή για σκέψη, κι ας τα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη μας άλλωστε: Διονυσίου Σολωμού Διάλογος (ανάμεσα στα άλλα συζητήται και το πόσο πίσω πρέπει να πάμε για να βρούμε τα Ελληνικά Ελληνικά, χωρίς δάνεια ξένους τύπους και τα τοιάυτα. Φυσικά τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει πουθενά. Και τα "Αρχαία" (για μας) έχουν κάποια δάνεια) http://anorthografies.blogspot.com/2006/11/blog-post.html (Καλό για να σκεφτούμε τι κάνει τα Ελληνικά, Ελληνικά, ή τις γλώσσες να διαφέρουν, που βέβαια είναι πάνω απο όλα το συντακτικό/μορφολογία(γραμματική)/προφορά, και όχι οι γενεαλογίες των λέξεων. Παρεπιπτόντως, και όλη η συζήτηση απο κάτω αν και ψιλο-άσχετη με το θέμα, είναι πολύ ενδιαφέρουσα) -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
μα ποιος σου είπε οτι το τόνος δεν σήμαινε μουσικός τόνος??συγκεκριμένα σήμαινε σκοινί, αργότερα (κάπου υπάρχει στον Πλάτωνα νομίζω, άμα θες ψάχνω) και μουσικός τρόπος, και αργότερα και μουσικός τόνος όπως το λέμε σήμερα. Δευτερον τι σημαίνει "κανονικό όνομα"?Δεν λέω αν είναι ή δεν είναι, ρωτάω τι σημαίνει για σένα η φράση "κανονικό όνομα", γιατί για μένα σημαίνει το όνομα που έχει δωθεί απο μια μεγάλη κοινότητα με την οποία θέλω να επικοινωνήσω, σε κάτι.... Τρίτον τι είναι ηλίθιο στα αντιδάνεια???Ψιλοπερίεργα μας τα λες... -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
Μα αυτό λέω, στη ντο μείζονα έβαλες μια blue note (την 3b) και την I την κάνεις C7 (όχι maj7) με την 7b. Δηλαδή σολάροντας σε δώριο κάνεις το κομμάτι μπλουζ, δεν ακολουθείς την ματζόρε εναρμόνιση, χρησιμοποιείς blue notes... -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
Όταν παίζεις δώριο, βάζεις μέσα μια 3b και μια 7b. Η 3b και η 5b σε ματζόρε, είναι blue notes, ακριβώς οτι χρειάζεται για να παίζεις μπλουζ. Τώρα, στο κλασσικό μπλουζ προγκρεσσιον, όλα τα ακόρντα που ανέφερες (I IV V) παίζονται ντομιναντ, δηλαδή ματζόρε με μικρή 7η. Στην Ι λοιπόν, παίζεις εκείνη την ώρα το 7b και την κάνεις μπλουζ. Χώνεις και μια 3b μέσα και μπλουζίζει κι άλλο. Κι αν βάλεις και μια 5b θα αρχίζεις να μαυρίζεις στο τέλος :) Χονδρικά, έτσι μου φαίνεται οτι παίζει εδώ το πράμα, εκτος αν βγαίνει κανένας άλλος τρόπος και κάνω λάθος. -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
η μινόρε πεντατονική έχει μια τρίτη μικρή "να" με το συμπάθιο... και η ματζόρε πεντατονική μια 3η μεγάλη πιο "να"... επίσης πεντατονικές μπορείς να φτιάξεις απο ότι κλίμακα θες, πως σου ήρθε οτι είναι όλες μινόρε?? -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
αδερφέ τακις νεώτερε :) , άμα είναι να βγάλουν και λαμόγια λεφτά απο την πειρατεία, ε, το κατεβάζεις απο το emule να μην κερδίσει κανένας τίποτα!Το βιβλίο κάνει μόνο 30 δολλάρια, σε μία παραγγελία μαζί με άλλα πράγματα, πιο πολύ συμφέρει να αγοραστεί, παρα να βγει φωτοτυπίες...εκτος βέβαια αν δεν εχει πρόβλημα να το διαβάζει κάποιος στο pc. -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
Δειτε αυτο το βιντεο πριν το εξαφανισουν...
Απάντηση arpegios στου pastelius το θέμα Περι ανέμων και υδάτων
Ρε παιδιά πάλι στο πολιτικό το πήγατε... Πάντως απο τη μία έχεις δίκιο sf, απο την άλλη, όλος ο ανεπτυγμένος κόσμος έχει αυξημένες ευθύνες πως να το κάνουμε... Πρέπει προφανως να κοιτάξει πρώτα την πάρτη του, αλλά με τρόπο που να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα περιθώρια ανάπτυξης και ειρήνης στον υπόλοιπο κόσμο. Υπο αυτό το πρίσμα, δεν είναι περίεργο να κριτικάρεις την εξωτερική πολιτική του οποιουδήποτε. Υπάρχει και σοβαρή κριτική, δεν γίνεται να την αφορίζουμε και να τη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, ή ο πόλεμος στο Ιρακ έγινε για να πάρουν οι εβραίοι πόσιμο νερό απο τη Βαγδάτη(η τελευταία κουφο-θεωρία).... Προφανώς και έχει κάνει λάθη και η Αμερική. Ψηφίστε Ομπάμα λοιπόν :D -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken. -
καταρχήν αυτό το βιβλίο πρέπει να το αγοράσουνε ΟΛΟΙ μόνο και μόνο επειδή έχει σπιραλ δέσιμο<υποκλίνομαι> :D !Απο κει και πέρα, επειδή δεν υπάρχει πολύ μπλαμπλα και όλη η δουλειά γίνεται στα παραδείγματα, πρέπει να έχεις όρεξη να τα μελετήσεις.... εγώ κλασικά το άρχισα και ποτέ δεν το τέλειωσα. Πάντως παρά το μέγεθος, γι αυτά που θες χρειάζεσαι τις πρώτες 200κάτι σελίδες όλες κι όλες. -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
Δεν ξέρω site δυστυχώς για να σε βοηθήσω... Μπορεί να σε ενδιαφέρει σαν πληροφορία οτι υπάρχει βιβλίο μόνο γι αυτό που λες, το Scales over Chords, με ψιλοελεεινά σόλο βέβαια, αλλα εξηγεί τα πάντα. http://www.amazon.com/Scales-over-Chords-Improvise-Notes/dp/1884848052 -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.
-
Δειτε αυτο το βιντεο πριν το εξαφανισουν...
Απάντηση arpegios στου pastelius το θέμα Περι ανέμων και υδάτων
Πάντως για να πάω κι απο την άλλη μερια, μπορεί όντως να υπάρχουν και βρώμικες λεπτομέρειες που δεν τις ξέρουμε. Όμως, θα πρέπει να ζήσουμε μη ξέροντας (μέχρι κάποτε τουλάχιστον).... Όσο έυκολα κατασκευάζουμε μια θεωρία, τόσο έυκολα φτιάχνεται και μια άλλη, και γενικά η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία. Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι εξωγήινοι με βρισκουν επιφυλακτικό, καταρχήν γιατί είναι η ΕΥΚΟΛΗ και κλάσική ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ εξήγηση, που έχει χρησιμοποιηθεί για να εξηγήσει ένα κάρο πράματα, και μάλιστα χωρις στοιχεία. Επανειλημένα εχει αποδειχτεί οτι η πραγματικότητα είναι πιο κουφή και περίπλοκη. Αντι να πούμε "δεν ξέρω" και να το ψάξουμε μέχρι να σιγουρευτούμε, τσουπ!Τα ξέρουμε όλα!Το είπαν 3 άσχετοι σε κάποια απο τις φράσεις τους, και έχουμε και 3 φωτογραφίες που το αεροπλάνο δεν φαίνεται! (και άλλες 2 που φαίνεται, και άλλους μάρτυρες που λένε άλλα.) ¶ρα ξέρουμε γενικώς τι έγινε! Για όλα φταίει η ροζ τσαγιέρα πίσω απο τον Ερμή, κι αν μπορείτε αποδείχτε με λάθος. :D . Λίγη αμφισβήτηση και σκεπτικισμός δεν βλάτει... -- I'm never wrong. I once thought I was wrong, turns out, I was mistaken.