harisexp Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Πιστευτε οτι θα ηταν δυνατο να παιζοταν ζωνατανα ενα ειδος π.χ ambient-new age-instrumental οταν αυτο θα ειχε πολλα μερη-οργανα? Θα χρησιμοποιουσατε καποιο μεσο οπου θα παιζοταν ενα μερος playback η θα φροντιζατε να βρισκατε τους αναλογους μουσικους; (πραγμα δυσκολο). Εσεις εχετε κανει κατι παρομοιο, εφοσον ασχολειστε με ενα απο αυτα τα ειδη μουσικης; Περιπου σαν και αυτο ας πουμε http://www.myspace.com/harisexp Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Όχι εγώ, αλλά πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με το ambient (κυρίως) και new age βγαίνουν στη σκηνή με 1 λαπτοπ. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς πειράζουν και θεωρείται live και όχι playback. Ίσως να αλλάζουν ας πούμε τη δομή στα δυνατά μέρη των κομματιών τους, είτε να παρουσιάζουν κάποιες νέες ιδέες για τα κομμάτια αυτά (πχ αυτές που έμειναν εκτός arrangement κι έτσι) "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Δυστηχώς δεν βλέπουμε live στο στύλ των Tangerine Dream ας πούμε. Οι περισσότεροι παίζουν playback. Πάντως μπορείς να κάνεις κάποιες version των κομματιών σου, με τα μέρη που θες να παιχτούν Live να λείπουν, έτσι ώστε να τα παίζεις realtime στην σκηνή.Αυτό είναι εύκολο (και το καλύτερο θα έλεγα) αλλά οι περισσότεροι ούτε αυτό δεν κάνουν πια. Όταν είχα ένα σχήμα ambient με ένα φίλο μου, το όνειρό μου ήταν (και είναι) να έπαιζα live στο σπήλαιο της Δρογκαράτης! http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bsiap Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 το όνειρό μου ήταν (και είναι) να έπαιζα live στο σπήλαιο της Δρογκαράτης! Πο πο!!! Ειναι τρέλα εκει μεσα.... https://www.facebook.com/pages/gnu/309711957521?ref=%20ts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 ναι αλλα εχει κρυο εκει μεσα να βαλεις μια ζακετουλα... :):):) εγω παντα ειχα την τρελη επιθυμια να κανω λαιβ απο τους προποδες του πηλιου (στο υψος της ανακασιας) με φατσα στον βολο. αν εχετε περασει , εχει μια στροφουλα με ενα ξεφωτο που θυμιζει οτι θα μπορουσε να γινει ενα λαιβ για ... γιγαντες . http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Έχω μία που μου έχει πλέξει η γιαγιά μου ;D. Πάντως στο σπήλαιο επιτρέπονται οι συναυλίες. Είναι το μόνο μέρος που δεν χρειάζεσαι reverb. Και έχει όντως απίστευτη ακουστική. :o http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
harisexp Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Όχι εγώ, αλλά πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με το ambient (κυρίως) και new age βγαίνουν στη σκηνή με 1 λαπτοπ. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς πειράζουν και θεωρείται live και όχι playback. Ίσως να αλλάζουν ας πούμε τη δομή στα δυνατά μέρη των κομματιών τους, είτε να παρουσιάζουν κάποιες νέες ιδέες για τα κομμάτια αυτά (πχ αυτές που έμειναν εκτός arrangement κι έτσι) Και το δεχεται αυτο ο κοσμος;Στο εξωτερικο;Γιατι στην ελλαδα το βλεπω δυσκολο να δεχτουνε κατι τετοιο ??? Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
harisexp Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Δυστηχώς δεν βλέπουμε live στο στύλ των Tangerine Dream ας πούμε. Οι περισσότεροι παίζουν playback. Πάντως μπορείς να κάνεις κάποιες version των κομματιών σου, με τα μέρη που θες να παιχτούν Live να λείπουν, έτσι ώστε να τα παίζεις realtime στην σκηνή.Αυτό είναι εύκολο (και το καλύτερο θα έλεγα) αλλά οι περισσότεροι ούτε αυτό δεν κάνουν πια. Όταν είχα ένα σχήμα ambient με ένα φίλο μου, το όνειρό μου ήταν (και είναι) να έπαιζα live στο σπήλαιο της Δρογκαράτης! Συμφωνω το καλυτερο αυτο θα ηταν αν και χρειαζονται ατομα για κατι τετοιο. Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Lost_Highway Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Όχι εγώ, αλλά πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με το ambient (κυρίως) και new age βγαίνουν στη σκηνή με 1 λαπτοπ. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς πειράζουν και θεωρείται live και όχι playback. Ίσως να αλλάζουν ας πούμε τη δομή στα δυνατά μέρη των κομματιών τους, είτε να παρουσιάζουν κάποιες νέες ιδέες για τα κομμάτια αυτά (πχ αυτές που έμειναν εκτός arrangement κι έτσι) Και το δεχεται αυτο ο κοσμος;Στο εξωτερικο;Γιατι στην ελλαδα το βλεπω δυσκολο να δεχτουνε κατι τετοιο ??? Τονίζω με bold κάποιες φράσεις δύο αγαπητών συμφορουμίτων, θεωρώντας ότι υπάρχει "ψωμί" στην υπόθεση. Πριν λίγες μέρες, παρακολούθησα ένα "live" πολύ γνωστού μουσικού, οι οποίος χρησιμοποίησε laptop (συνοδεία βίντεο). Ό,τι ακούστηκε ήταν χαλαρά προηχογραφημένο (playback). Το show πλαισιώθηκε με τον μουσικό να αλλάζει τις θέσεις (με πολύ ψαρωτικό και δήθεν ψαγμένο τρόπο) κάποιων μικρών κουτιών που είχε δίπλα στο laptop, υποτίθεται επηρεάζοντας "κάτι" (τον ήχο; την εικόνα; θα σας γελάσω). Επειδή και τα ματάκια μου λειτουργούν ωραιότατα και τα αυτάκια μου είναι αρκούντως εξασκημένα (θεωρώ, πάνω από το μέσο όρο), δύναμαι να σας πω ότι φάγαμε όλοι την κοροϊδία της ζωής μας. Προσωπικά, θα θεωρούσα πιο έντιμο να έβγαινε κάποιος με το λάπτοπ, να πάταγε ένα play και να άκουγε μαζί με εμάς, πίνοντας το ποτό του. (αλλά, φυσικά, αυτό δε θα αποτελούσε "event"). Καημένε μου Harisexp... στην Ελλάδα όχι μόνο τα δέχονται αυτά, αλλά η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι πολύ προχωρημένη που παρίσταται σε τέτοια θεάματα. Αν δεν ήμουν τόσο συνειδητοποιημένος, θα έλεγα ότι περιμένω τη μέρα που στη θέα τέτοιων "live", θα σηκώνονται πολλά άτομα (κι όχι 5-6 που σηκώθηκαν κι έφυγαν) και θα ρίχνουν μούτζες και με τα δύο χέρια. Αλλά, τουλάχιστον στην Ελλάδα των βλάχων που θεωρούν ότι αποκτούν μουσική καλλιέργεια απλά και μόνο γνωρίζοντας ό,τι πιο κουλό όνομα υπάρχει στη δισκογραφία (χάριν μόστρας σε παρέες), κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Καληνύχτα. Μη φεύγεις θηρίο, θηρίο με τα σιδερένια δόντια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Data_Panik Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2008 το thread ερχεται σε φαση που περιμενω καρτα ηχου για το laptop ωστε να παιξω live. να σου πω λοιπον πως το εχω εγω στο μυαλο μου. ως τωρα εχω ενα συνθι, ενα groovebox και ενα reverb οπου ολα περνανε απο μια πολυκαναλη καρτα ηχου. επισης το groovebox-ακι μου εχει ενα φοβερο arpeggiator το οποιο σου δινει τη δυνατοτητα να αλλαξεις πολλα πραγματα στο ρυθμο σε ζωντανο χρονο οπως επισης να το δρομολογησεις μεσω midi στο συνθι για κανεις arpeggios με τους ηχους του. αυτα γινονται με ενα χερι το αλλο μαλλον θα το απασχολησω σε καποια knobs ειτε στο groovebox ειτε στο συνθι. μετα εχεις τα pads που μπορουν ανετα να παιχτουν σε ζωντανο χρονο, πραγμα που κανω ετσι κι αλλιως στο home studio οταν ηχογραφω ενα κομματι. στα κομματια που εχω ηδη ετοιμα θα φτιαξω καποιο audio για playback αλλα θα αφησω καποια στοιχεια, τα πιο χαρακτηριστικα,για να μπορω να τα παιζω live. το μονο που με προβληματιζει ως τωρα ειναι οι αλλαγες των tracks καθως ολες οι εισοδοι της καρτας ηχου εχουν διαφορα insert και send effects οποτε δεν μπορω ολα να τα κρατησω στο ιδιο project. οποτε ή θα εχω πολλα projects ανοιχτα και θα κανω παυσεις μεταξυ των κομματιων ή θα βαλω πολλες εισοδους και θα ενεργοποιω αναλογα τα monitor που χρειαζονται σε καθε track. φυσικα πρεπει να ερθει η καρτα ηχου πρωτα για να δω και τι σηκωνει το laptop. αυτα απο μενα σε κανα 2 βδομαδες πιστευω θα μπορω να σου πω περισσοτερα που θα εχω ξεκινησει να το στηνω. Presets Suck! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση