Προς το περιεχόμενο

Βγάζετε ποτέ το kick και το μπάσο από το κέντρο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

fleamail ωραίο κομμάτι φίλε! Οι φωνές είναι live ε?

Το μόνο που με χάλασε είναι... το πανάρισμα!

Εγώ διαφωνώ κάθετα με το πανάρισμα των ντράμς έτσι. Μαυ φαίνεται τελείως αφύσικο. Και δεν γίνεται πουθενά για να πείς ότι "θα το κάνω και στην ηχογράφηση" σε όλες τις ορχήστρες, απο την ρόκ μέχρι την συμφωνική τα ντράμς και τύμπανα αντίστοιχα είναι στη μέση.

Ένα άλλο παράδειγμα κακού (για τη γνώμη μου) παναρίσματος τέτοιου στυλ ειναι το Yesterday απο Beatles. Η κιθάρα σχεδόν ΤΕΡΜΑ δεξιά και ΌΛΑ το μέρος των βιολιών και τσέλων αριστερά. Φωνή στη μέση (πάλι καλά)

Ακούγεται περίεργο να έχεις στο ένα αυτί μια κιθάρα να γρατσουνάει και στο άλλο ολόκληρο μέρος απο έγχορδα.

Η τάξη και η ηθική λέει: Τσέλα στη μέση, το ένα βιολι τέρμα δεξιά, το άλλο βιολί τέρμα αριστερά, η κιθάρα χαμηλωμένη στη μέση και η φωνή στη μέση.

Δεν βρίσκω λόγο να πειραματείζεται κανείς με τέτοια ήδη μουσικής! Είναι ιεροσυλία και κάτι τέτοιο μπορεί να "χαλάσει" τον κοινό ακροατή, χωρίς να ξέρει τι του φταίει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

έχω κάνει κάποια πειράματα με αυτό και μερικές φορές παίρνεις καλό αποτέλεσμα

αλλά όχι με ένα μπάσο ή μια μπότα  γράφεις ένα left και ένα right όσο άκρη τα θες

και τους βάζεις διαφορετικό eq έτσι μπορείς να πάρεις ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα

με πιο γεμάτο ήχο

μεταξύ μας αχρείαστο είναι αλλά γίνετε  ;D

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Δεν βρίσκω λόγο να πειραματείζεται κανείς με τέτοια ήδη μουσικής! Είναι ιεροσυλία και κάτι τέτοιο μπορεί να "χαλάσει" τον κοινό ακροατή, χωρίς να ξέρει τι του φταίει.

Ναι, μάλλον γι αυτό πήγε άπατο το Yesterday ;D ;D ;D ;D Πέραν της πλάκας πάντως, αυτά τα extreme mixes είναι όντως εκνευριστικά....

fleamail ωραίο κομμάτι φίλε! Οι φωνές είναι live ε?

Το μόνο που με χάλασε είναι... το πανάρισμα!

Το κομμάτι είναι διασκευή και οι φωνές είναι χάλια 8)

Πάντως όπως προείπα είναι όντως ενάντια σε όλους τους κανόνες, αλλά στη μίξη δεν υπάρχουν και κανόνες!

Ένα άλλο παράδειγμα κακού (για τη γνώμη μου) παναρίσματος τέτοιου στυλ ειναι το Yesterday απο Beatles.

Το θέμα είναι ότι δεν το κάνανε επίτηδες! Λόγο έλλειψης καναλιών, κάνανε mixdown μπάσο τύμπανα πχ στο δεξί κανάλι και μετά τις κιθάρες στο αριστερό ώστε να μην τα μπουκώσουν όλα στο κέντρο και δεν μένει χώρος για την φωνή. Άσχετα αν συνέχισαν μετά την ανακάλυψη των 16κάναλων να το κάνουν από άποψη σε κάποια κομμάτια. Πχ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ το helter skelter με normal πανάρισμα, θα ήταν απαίσιο  ;D

Fleamail αν και μου αρέσει το κομμάτι, κι εμένα με χαλάνε τα τύμπανα που ακούγονται από το ένα ηχείο. Εϊναι σαν όλη η μίξη να "γέρνει" αριστερά...

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Βασικά τα τύμπανα στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι ηχογραφημένα με ένα και μόνο overhead μικρόφωνο οπότε και στο κέντρο να μπαίναμε θα δείχνανε άλλα ελαττώματα...

Χμμμ, κοίτα, εμένα προσωπικά πάντως μου άρεσε ως εφέ ;) Απλά η ένστασή μου όπως έλεγα είναι ότι αν δεν ακούς με ακουστικά ή τέλος πάντων δεν είσαι στη "μέση" των ηχείων.... την πάτησες. Ως ήχος όμως μου άρεσε ;)

Ps. οι φωνές όντως δεν είναι και πολύ καλά  ;D :-X

Το θέμα με τους Beatles (και διάφορες άλλες ηχογραφήσεις εκείνης της περιόδου) είναι το εξής, κατά την άποψή μου. Το stereo μόλις είχε αρχίσει να διαδίδεται, και ο κόσμος έκανε εντελώς υπερβολικές επιλογές για να είναι σίγουρο ότι δε θα τους πούνε mono  ;D ;D Σιγά δηλαδή που δε μπορούσαν να αφήσουν στο κέντρο τα βασικά όργανα και να τα διαχωρίσουν με κανα reverb ή EQing. Δεν την έκανα εγώ τη μίξη, στα Abbey Road ήτανε!!  ;D Απλά αντί γι αυτό επέλεξαν να πετάξουν το ένα στο αριστερό κανάλι και το άλλο στο δεξί - θέμα μόδας του stereo κατά τη γνώμη μου..... και κακή χρήση του - ευθέως. Ακόμα και από το μεγαλύτερο (imo) συγκρότημα της ιστορίας....

Χμμμ, κοίτα, εμένα προσωπικά πάντως μου άρεσε ως εφέ ;) Απλά η ένστασή μου όπως έλεγα είναι ότι αν δεν ακούς με ακουστικά ή τέλος πάντων δεν είσαι στη "μέση" των ηχείων.... την πάτησες. Ως ήχος όμως μου άρεσε ;)

Δες το και από την άλλη πλευρά, σου δίνω και την δυνατότητα να κλείσεις το ένα ηχείο και να ακούσεις το κομμάτι σε ποιο light ακουστική έκδοση :P :P :P 8)

Δες το και από την άλλη πλευρά, σου δίνω και την δυνατότητα να κλείσεις το ένα ηχείο και να ακούσεις το κομμάτι σε ποιο light ακουστική έκδοση :P :P :P 8)

Ή σε tribal έκδοση κλείνοντας το άλλο  ;D ;D

Όσο πιό χαμηλά κατεβαίνουν οι συχνότητες, τόσο λιγότερη πληροφορία κατεύθυνσης έχουν.

Έτσι ακριβώς. Προσωπικά δεν έχω προσπαθήσει να βάλω το kick από το κέντρο, φαντάζομαι αν θα το έκανα θα ήταν για κάποιο εφφέ. Basslines όμως έχω βάλει αρκετές φορές hard left και hard right, έτσι δημιουργείται και ένας χώρος τρόπον τινά, για το kick.

Απλά η ένστασή μου όπως έλεγα είναι ότι αν δεν ακούς με ακουστικά ή τέλος πάντων δεν είσαι στη "μέση" των ηχείων.... την πάτησες.

Ναι, όντως λόγω interaural time differences. Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο yameth, το αυτί δεν μπορεί να κάνει localization του ήχου σωστά, και αν το κάνει δεν ακούγεται καλά. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι το kick καλό θα ήταν να είναι στο κέντρο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου