Προς το περιεχόμενο

Λαμπα VS τρανζιστορ (βρωμιά)

ax1ss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα δοκιμασω το v tune (προσομοιωση ενισχυτη) γιατι το  metal zone δεν μου αρεσει. με το 10αρι στον μαρσαλ ολα πανε μια χαρα παντος απο ογκο και μπασα.

MetalCaster

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

θα δοκιμασω το v tune (προσομοιωση ενισχυτη) γιατι το  metal zone δεν μου αρεσει. με το 10αρι στον μαρσαλ ολα πανε μια χαρα παντος απο ογκο και μπασα.

Αν θες να πας στην "επομενη φαση",τραβα να σου αλλαξουν τις EL84 με 6L6 η ΚΤ88 και θα ακουσεις Low end ala  Κ.Κing,τοσο που δεν πιστευεις στ'αυτια σου.

5 long years

οχι να μη πας γιατι απλα δεν γινεται κατι τετοιο (τουλαχιστον χωρις να πληρωσεις....4 ενισχυτες.......) ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Λοιπόν, για να πω κι εγώ κάτι επί της ουσίας.

Έχω το lc15. Μην περιμένεις θαύματα. Πράγματι, δεν είναι για τέτοια πράγματα.

Ωστόσο, αν

1. Παίζεις με κιθάρα με δυνατούς διπλούς μαγνήτες

2. Του βάλεις το gain στο 6/7 (να έχει "αρπάξει" λίγο δλδ) και το volume > 3

3. EQ κατά βούληση

4. Ένα tube screamer μπροστά (ή οποιοδήποτε screamer-οειδές, ts9, od808, jam, ακόμη και bad monkey)

5. Παίξεις λίγο με τα settings

θα έχεις metal ήχο, με έναν κάποιο σχετικό όγκο.

Κάτι τελευταίο.

Αφού ο laney σου κάνει για καθαρά και ο Marshall για βρώμικα, γιατί δεν παίζεις και με τους 2 ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας ένα ab box;;  :P

Ενας τρόπος για να αποκτήσεις όγκο με τον καθαρό σου ενισχυτή, που θα έλεγα ότι δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικός, αλλά είναι αρκετά αποτελεσματικός .... για τα γούστα μου τουλάχιστον.

1. ενα πεταλάκι overdrive

2. μετά ένα distortion

3. μετά ενα equalizer για τα μαζέματα απο τα προηγούμενα πετάλια (δεν είναι πάντα απαραίτητο αν τα προηγούμενα δύο ρυθμίζονται ικανοποιητικά)

4. και τέλος ένα "κοντό" delay της τάξης των 50-60 ms.

Ενας τρόπος για να αποκτήσεις όγκο με τον καθαρό σου ενισχυτή, που θα έλεγα ότι δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος, αλλά είναι αποτελεσματική για τα γούστα μου τουλάχιστον ...

2. μετά ένα distortion

3. μετά ενα equalizer για τα μαζέματα απο τα προηγούμενα πετάλια (δεν είναι πάντα απαραίτητο αν τα προηγούμενα δύο ρυθμίζονται ικανοποιητικά)

Ανάποδα συνιστώ εγώ... πρώτα distortion και μετά οverdrive με settings στη μέση... θα κάνει πιο ήπιο το dist αλλά θα του προσφέρει όγκο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Επισυνάπτω ένα δείγμα για να σου δωσω μια ιδέα.

Ξεκινάω με καθαρό ενισχυτή και προσθέτω ένα-ένα την φορά τα εφε απο πεταλάκια. Ετσι έχουμε ...

1. Καθαρος ενισχυτής

2. +Overdrive

3. +Distortion

4. +Overdrive +Distortion

5. +Short Delay

6. +Compressor

Παιδιά καλό θα είναι όταν προτείνουμε κάτι σε κάποιον να το έχουμε κάνει οι ίδιοι ή τέλος πάντων να ξέρουμε ότι ισχύει σίγουρα.

Kosta-5150 δεν νομίζω ότι εσύ κατάφερες να αλλάξεις τις EL84 με 6L6 η ΚΤ88.

Ενας τρόπος για να αποκτήσεις όγκο με τον καθαρό σου ενισχυτή, που θα έλεγα ότι δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος, αλλά είναι αποτελεσματική για τα γούστα μου τουλάχιστον ...

2. μετά ένα distortion

Kαι θα εχεις ενα υπεροχο...φσσσσσσφσφσφσφσφφφσφσσφσφσφσφφφσσφσφφσφσφσσφφσσφφσσφσφσφσφσφ μποινγκ....απο θορυβο.... ;D

RUN FOREST....RUN!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου