Jasemeister Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Κατ'αρχάς αναθεωρώ τις τιμές του progression εντός ολίγου γιατί τις υπολόγισα για linear και όχι log pot. ........ Είχα γράψει ένα κατεβατό ολόκληρο αλλά με πρόλαβε ο alderbody ;) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Καλα δεν προκειται να "ταλαιπωρηθει" το σημα :) με 2 ρεζιστορακια..απλα ειναι λιγο περιεργο να θες 250αρι ποτ και αντι για αυτο να βαλεις 500αρι με 500αρι resistor αφου στην τελικη το ιδιο αποτελεσμα πανω κατω θα εχεις.. σιγα μη βαλει και "μετρημενα" ολες οι Fender & Gibson "πανω-κατω" pots φορανε/φορουσαν δεν υπαρχει αλλωστε και κανεις που να μπορει να πιστοποιησει οτι ΑΚΡΙΒΩΣ 250κ ειναι το τελειο ... ;) γι αυτο εβαλα το "ταλαιπωρηθει" σε quotes... απλα, με τον παραδοσιακο τροπο θα εχει συγκριτικα λιγοτερη "διαδρομη" το σημα. οχι οτι θα εχει και την super detectable διαφορα, εως καθολου μαλιστα... Το ακριβως 250 η 500 ειναι το "προτεινομενο" τελειο και, θεωρητικα παντα, οι μαγνητες φτιαχνονται για να "αποδιδουν" με τετοιες τιμες. Τωρα, αν σε καποιον αρεσει πιο πολυ ενα μικροτερο (αρα πιο dark) η ενα μεγαλυτερο (πιο bright), ειναι καθαρα υποκειμενικο... wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Είχα γράψει ένα κατεβατό ολόκληρο αλλά με πρόλαβε ο alderbody ;) Eιναι η "βιβλος" των ποτενσιομετρων στο web απο τον "μεγαλο" R.G Keen. (respect) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 οχι οτι θα εχει και την super detectable διαφορα, εως καθολου μαλιστα... Όντως αυτό έλεγα και τελικά στο "μανιφέστο" που είχα ετοιμάσει :D Τη σελίδα αυτή την είχα πετύχει αρκετά παλιότερα και δεν είχα κρατήσει στο favorites...τώρα όμως 8) Στην τελική πάμε να παίξουμε και στα @@ μας :o πως λειτουργούν τα pots :) ;) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
studio54GR Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 R1+R2/2 είναι ο τύπος στην παραλληλία μην το ψάχνετε ηλεκτρονικός σπούδασα.... απλά έχω 500kΩ και δεν έχω 250άρια.... στο φινάλε θα παραγγείλω 2 από Thomann μαζί με χορδές. Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 απλά έχω 500kΩ και δεν έχω 250άρια Ε,τοτε βαζεις τις αντιστασεις και εισαι οκ (εγω το εχω κανει και στη JAZZMASTER μου και στην Jaguar κατεβαζοντας τα 1000αρια σε 500αρια) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 R1+R2/2 είναι ο τύπος στην παραλληλία μην το ψάχνετε ηλεκτρονικός σπούδασα.... Όοοοοχι....αλλιώς οι δύο 500k θα έβγαιναν...500k πάλι! Κανονικά για δυο αντιστάσεις παράλληλα έχεις: 1/Rtotal = 1/R1 +1/R2 => 1/Rtotal = (R1 +R2)/(R1 *R2) => Rtotal = R1 *R2 / (R1 +R2) απλά έχω 500kΩ και δεν έχω 250άρια.... στο φινάλε θα παραγγείλω 2 από Thomann μαζί με χορδές. Πες το βρε άνθρωπε και σπαταλάμε φαιά ουσία να γράφουμε τα προφανή :D Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
studio54GR Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 To αποτέλεσμα είναι σωστά 250ΚΩ ο τύπος είναι μ@λ@κογραμμένος....... Πάντως μου κάνει εντύπωση που ζητάει τόσο μικρή αντίσταση. Αυτό που με προβληματίζει είναι η θωράκιση πλέον και το σκάφος..... θα είναι καλό ή θα είναι σκουπίδι? Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Τωρα, αν σε καποιον αρεσει πιο πολυ ενα μικροτερο (αρα πιο dark) η ενα μεγαλυτερο (πιο bright), ειναι καθαρα υποκειμενικο... για παραδειγμα, εγω προτιμω ελαφρως μεγαλυτερες τιμες απο τις "ονομαστικες" για να "ανοιγουν" λιγο οι μαγνητες. Στη Strat με τους WCR SR εχω 300_αρια+ (360κατι νομιζω στο Volume) Στους Lollar Tweeds εχω 260Κ κλπ κλπ.... wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
studio54GR Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2008 Το αποφάσισα..... ούτε 250 ούτε 500. Η Gibson βγάζει 300άρια ;) Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση