Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση από ηχείο?

IxNiLaTiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτο που λες ιχνηλατη λεγεται reamp και ειναι μια πολυ καλη μεθοδος για να αλλαζεις δημιουργικα τους ηχους σου και λιγοτερο για να κανεις τους ψηφιακους να μοιαζουν αναλογικοι.

μπορεις να το χρησιμοποιησεις σε οτι ηχο θες. Σε συνθια σε συνολο ντραμς και να το μιξαρεις με τα πολυκαναλα σηματα , σε οτι τραβαει η φαντασια σου.

πχ μπορεις την ηχογραφηση της φωνης να την περασεις μεσα απο ενα ηχειο pa και να το ηχογραφησεις ξανα με μικροφωνο (πχ με δυναμικο απο κοντα , ή με ενα πυκνωτικο απο μακρια σε εναν χωρο με "χαρακτηρα" κ.ο.κ ) .

Καποιος μαλιστα μου ελεγε οτι μερος του ηχου των φωνητικων τυπου evanessence εχουν μεσα και αυτην την τεχνικη.

Παλιοτερα με αυτην την τεχνικη βαζανε βαθος σε φωνες <<παιζοντας >>  και ξαναηχογραφοντας τις φωνες μεσα σε δωματια με  καλη (και ελεγχομενη( αντηχηση (chambers)

Στην ουσια ο παραδοσιακος τροπος ηχογραφησης κιθαρας με μικροφωνο στην καμπινα ειναι κατι αναλογο γιατι μια direct ηχογραφηση μοιαζει χωρις χρωμα και αφυσικη,

δυστηχως δεν εχω πειραματιστει σε αυτα που σου προτεινω . οσα ξερω προερχονται απο βιβλια και απο επικοινωνια με ατομα που τα εχουν εφαρμοσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να και ενα σχετικο καπως θεμα απο ενα γνωστη του ειδους

http://www.analogorama.com/forum/forum_posts.asp?TID=22&PN=1

http://www.analogorama.com/forum/forum_posts.asp?TID=19&KW=reamp

απο wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Re-amp

Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ ηχογράφηση synthesizers και samplers μέσω ηχείων, αλλά η ψηφιακή χροιά που έχουν κάποια σήματα δεν πρόκειται να φύγει (και ειδικά αν χρησιμοποιήσεις καλά μικρόφωνα και σωστές γωνίες, αποστάσεις κ.λ.π.). Εάν θες να δώσεις μία ζεστή χροιά, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι και σαφώς πιο ενδεδειγμένοι, π.χ. αναλογικοί compressors / limiters, αναλογικά EQ (κυρίως tube και λιγότερο solid state), αναλογικά φίλτρα, κ.ο.κ.

Πάντως, κάπου διάβασα για μία απόπειρα τέτοιας ηχογράφησης, στην οποία ηχογραφήθηκε ηλεκτρική κιθάρα, από 2 ηχεία με ένα μικρόφωνο. Ο ηχολήπτης είχε πιάσει το μικρόφωνο από το καλώδιο, σε μιά απόσταση 40-50 εκατοστά και το στριφογυρνούσε γύρω από τα ηχεία. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε ενός είδους Leslie και... έφαγε και ο κιθαρίστας μία μπουνιά από το μικρόφωνο  ;D Άν το δοκιμάσετε, θέλει λίγη προσοχή.

εγω ειχα περασει μια φορα το electribe sx απο εναν τρανζιστορατο (χαλασμενο) ενισχυτη κιθαρας και ειχα εντυπωσιαστει με τη βρωμια που ειχε βγαλει(αυτο σημαινει οτι μου αρεσε  :P).

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε ενός είδους Leslie και... έφαγε και ο κιθαρίστας μία μπουνιά από το μικρόφωνο  ;D Άν το δοκιμάσετε, θέλει λίγη προσοχή.

lol ;D

Presets Suck!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου