Προς το περιεχόμενο

100% handmade electric guitars (πολλα videos)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Τα λειτουργικά έξοδα σε μία μεγάλη εταιρεία είναι πολλαπλάσια από το κόστος λειτουργίας του "εργοστασίου". Χρειάζεται marketing, endorsements, περίπτερα στις εκθέσεις, κόστος διαχείρισης της διανοητικής ιδιοκτησίας, κόστος δικτύου πωλήσεων, service κλπ.  

Έχοντας ζήσει (εκ των έσω) τη γέννηση/πώληση προιόντων (όχι μουσικών) έχω να πω το εξής: Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρώτα καθορίζεται η προτεινόμενη τιμή από το τμήμα marketing, μετά την ανεβάζει 20-30% ο global sales manager μεταξύ γεύματος και πούρου (αφού δει το λογαριασμό :) ), μετά το τελικό ποσό διαιρείται διά δέκα και μετά με βάση αυτό το νούμερο καλείται να "παλέψει" η ομάδα του R&D για να καταφέρει να βγάλει λειτουργικό προϊόν  ;D .

Τα πράγματα ίσως δεν είναι ακριβώς έτσι στις κιθάρες, αλλά δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν μάθαινα ότι υπάρχει "αρωμα" αυτής της διαδικασίας και στις εταιρείες "κολοσσούς".

Παρεπιπτόντως, για να μην παρεξηγηθώ: Μου αρέσουν τα καλά όργανα και δεν με ενδιαφέρει να βρώ το best value for money. Μπορεί να πληρώσω 2500 για μια κιθάρα, απλά δεν χρειάζομαι δικαιολογίες επί "ποιοτικής βάσης" για να το κάνω. Εξάλλου, όπως λέει και ο whitenoise, από ένα επίπεδο και πάνω, οι διαφορές μειώνονται τόσο πολύ, που μπορεί να τύχεις σε όργανο το οποίο είναι και φτηνότερο και αντικειμενικά καλύτερο από κάποιο ακριβότερο.

γιατι συγκρινουμε μια harley benton τον 100 ευρω (η οποια θελει αρκετες αλλαγες για να γινει σουπερ κιθαρα) με μια suhr τον 2500 ευρω(που ειναι ετοιμη και πολυ προσεγμενη κιθαρα) και δεν κανουμε συγκριση την suhr με μια πολυ καλη mexican fender η μια carvin(made in usa απιστευτα οργανα σε φανταστικες τιμες),ετσι ωστε να δουμε αν πραγματικα αξιζει η καθε μια τα λεφτα της.

μαλλον σε αυτες τις περιπτωσεις θα φαει τα μουτρα του ο φιλτατος suhr(η οποιοσδηποτε αλλος hi end)

+137

Κάτι ακόμα: Αν κάποιος σήμερα βγάλει αδιάβροχες πλαστικές neck-trough κιθάρες με injection-molded μανίκι και μόνιμα καρφωμένα (μέσα στο πλαστικό) κυλινδρικά τάστα και πρωτοποριακό πλαστικό τρέμολο με λάστιχα αντί για ελατήρια που ακούγονται λίγο περίεργα και τις πουλάει 99 Ευρώ .... πώς θα σας φαινόταν? Αυτό που έκανε ο Leo κάπως έτσι μου μοιάζει.... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εσυ δεν πρεπει να μιλας γιατι αν οντως εσυ αγορασες την classic player του taq εχεις την καλυτερη στρατ που εχω παιξει στη ζωη μου... :) (μεσα απο τα χερια μου την πηρες ατιμε!!) 

οχι δυστυχως δεν την αγορασα εγω και ηταν οντος απιστευτη.

εχω μετανιωσει περισσοτερο ομως που δεν του πηρα μια αλλη mexican fender με seymour dunkan και original floyd rose...ενα ονειρο ηταν η ρουφιανα!!!!!

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

εσυ δεν πρεπει να μιλας γιατι αν οντως εσυ αγορασες την classic player του taq εχεις την καλυτερη στρατ που εχω παιξει στη ζωη μου... :) (μεσα απο τα χερια μου την πηρες ατιμε!!) 

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  ;D ;D ;D ;D  ;D ;D:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P : :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

2 things are infinite:the universe&human stupidity

εχω μετανιωσει περισσοτερο ομως που δεν του πηρα μια αλλη mexican fender με seymour dunkan και original floyd rose...ενα ονειρο ηταν η ρουφιανα!!!!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  ;D ;D ;D ;D  ;D ;D:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P : :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

λεγε ποσο??????????εδω και τωρα!!!!!!!!!!!!!!!

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

+137

OFFTOPIC: Έχω παρατηρήσει ότι το 137 το έχεις χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές στα posts σου. Σημαίνει κάτι για σένα αυτός ο αριθμός; Άνοιξέ μας την ψυχή σου... :D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

• Moderator

[offtopicmode]

Ηλία... είσαι φοβερά παρατηρητικός. Για άλλη μια φορά, τα εσώψυχά μου θα αποδειχθούν πολύ πεζά.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fine_structure_constant (Δες κάτω-κάτω Numerological explanations )

[/offtopicmode]

+137

OFFTOPIC: Έχω παρατηρήσει ότι το 137 το έχεις χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές στα posts σου. Σημαίνει κάτι για σένα αυτός ο αριθμός; Άνοιξέ μας την ψυχή σου... :D

OFFTOPIC continued: Μάλλον είναι φυσικός. Ο αριθμός αυτός είναι μία σταθερά της φύσης που σχετίζεται με το φορτίο του ηλεκτρονίου (electron όπως λέμε harilatron)...

http://www.fotuva.org/online/frameload.htm?/online/137.htm

edit: oops, με πρόλαβε!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου