Προς το περιεχόμενο

Πειρατείας Υμνος - Τελος ;

markellos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτά που λες τα κάνω τώρα, οπότε απλά μου περισσεύει.

Ε;

Εγώ τα διάβασα αυτά που έγραψες παραπάνω. Εσύ διάβασες αυτά που έγραψα εγώ; Έχω πει ποσάκις, ότι αν 1 δίσκος μου κάνει κλικ τον αγοράζω δίχως δεύτερη σκέψη. Επίσης σε όσα συγκροτήματα μου δίνεται η ευκαιρία να αγοράσω απ' ευθείας από αυτά τον δίσκο, τότε το προτιμώ, από το να τα δώσω σε κάποιο μεγάλο online store.

Το ότι το ποστ μου βρέθηκε κάτω από το δικό σου, δε σημαίνει ότι απαντούσα ειδικά σε εσένα. Πάντως το επιχείρημα που γράφεις είναι προφανώς μπούρδα, διότι αυτό το "προτιμώ" δε σημαίνει τίποτε: κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ταυτόχρονα συμβόλαιο με δύο εταιρείες, μία σωστή και μία λάθος ώστε να "προτιμήσεις" εσύ. Αν ισχύει αυτό που είπες πιο πάνω (ότι δηλαδή αγοράζεις αμέσως αυτό που σου κάνει κλικ) τότε το "προτιμώ" είναι άκυρο, εκτός αν εκ' πεποιθήσεως ακούς μόνο καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει σε "σωστά στημένα labels" (υπομονή αναγνώστη, ο όρος θα εξηγηθεί ίσως παρακάτω)...

Επίσης, πότε είχε κάποια σχέση ο Έλληνας με τη μουσική; Το μόνο που έκανε και κάνει είναι να ακούει, μπας και μάθει επιτέλους κανά στίχο, να βγει όξω να κουνηθεί, να παίξει και τέζα στις 3 το βράδυ το τραγούδι, μπας και ανακαλύψει επιτέλους το ταίρι του.

Δε ξέρω για ποιους μιλάς - μάλλον για γνωστούς σου ή φίλους σου. Εγώ είμαι εδώ διότι πιστεύω ότι οι παρευρισκόμενοι και συνομιλητές μας έχουν σχέση με τη μουσική - τώρα αν είναι μπαρμπέρηδες να μου το πει και εμένα κάποιος.... Αλλά είναι τυπική συμπεριφορά να μειώνουμε τους άλλους για να μη φαίνεται πόσο κλούβιες είναι οι δικές μας απόψεις. Δεν ανακαλείς να ξεμπερδεύουμε λέω εγώ... τι απίστευτο το θράσος σας να φτάσετε μέχρις του σημείου να λέτε ότι οι έλληνες δεν έχουν σχέση με τη μουσική για να δικαιολογήσετε ότι είστε ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ. Και επίσης, δεν κατάλαβα, οι έλληνες δεν έχουν σχέση με τη μουσική αλλά ειδικά ΕΣΥ έχεις; Πολύ σκόρδο στη γαλοπούλα βάλατε;

Οπότε άστο είσαι τραγικά οφσαιντ να μιλάς για τους Έλληνες μόνο, όταν το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και κάτι δείχνει αυτό για τις δισκογραφικές.....

Και η μαλακία είναι παγκόσμια. Σε καλύπτει αυτό αν κάποιος σου αποδώσει το χαρακτηρισμό; Εμένα προσωπικά πάντα με ενοχλεί καίτοι είναι ένα επίσης παγκόσμιο φαινόμενο. Και ναι μεν κάτι δείχνει για τις δισκογραφικές, αλλά επίσης κάτι δείχνει και για όσους κατεβάζουμε. Α, και δεν είδα εγώ να κάνει κάποιος διάκριση ανάμεσα στις φτωχές ή τις πλούσιες εταιρείες - εξίσου τις κλέβουν όλες (λες και δεν το ξέρεις)...

Ακόμη όμως δε μου  εξήγησες, γιατί τα ανεξάρτητα και σωστά στημένα label δεν βάλλονται ούτε από την πειρατεία, ούτε από το οποιοδήποτε youtube (χα το είδαμε κι αυτό);

Δε στο εξήγησα διότι δεν ασχολούμαι επίσημα με την επιστημονική φαντασία. Πες μας ποιες είναι αυτές οι εταιρείες και που θα βρούμε γραπτά τεκμήρια ότι δεν θίγονται από την πειρατεία και το ξανασυζητάμε.

Τώρα το αν χρωστάω και χάρη στις δισκογραφικές, που ξέρω τους deep purple, το αφήνω ασχολίαστο!

Κακώς το άφησες ασχολίαστο διότι τώρα θα κάνω ακόμη περισσότερη πλάκα: δε μας λες ρε μάστορη, συμμαθητές τους είχες τους Deep Purple; Που τους έμαθες δηλαδή αν όχι μέσα από τους δίσκους τους; Και άντε να πω ότι πήγες και σε κάποια συναυλία, αλλά τον Ζάπα που τον έμαθες; Τους Beatles; Τους RHCP; Από δίσκους τους έμαθες αρχηγέ, να από που. Δίσκους που κάποιος πλήρωσε να γίνουν ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΣ. Ειδικά σε θλιβερές περιφέρειες όπως ήταν για πολύ καιρό η Ελλάδα, ΜΟΝΟ από δίσκους τους έμαθες και εσύ και εγώ και πολλοί-πολλοί άλλοι. Αυτή είναι η αλήθεια και μη κάνεις τον κινέζο.

Και έχεις φάει σκάλωμα με την απλή πειρατεία, σε σχέση με αυτό που λέω εγώ (τουλάχιστον).

Σκάλωμα; ΟΚ.

Το ξαναλέω: Πάλι καλά που βγήκε και αυτή και δεν τρώω πλέον κανένα κουτόχορτο από κανέναν κριτικό (όπως πάθαινα αρκετά συχνά παλιότερα).

Για άλλη μία φορά ζητάς να συμφωνήσουμε με μία γνώμη σου εξ'αιτίας αρωστημένων προσωπικών εμπειριών (όπως πιο πάνω με τους γνωστούς σου που ασχολούνται με τη μουσική για να βρουν ταίρι). Δηλαδή επειδή εσύ (που δεν ξέρω και σε ποια ηλικία ήσουνα) κρίνεις ότι έτρωγες κουτόχορτο, σημαίνει ότι φταίνει (και μάλιστα σύσσωμοι) οι κριτικοί; Μήπως φταίνε οι κρητικοί τελικά;

Κριτικοί, που συνήθως δούλευαν και σε μέσα που είχαν το ίδιο αφεντικό, με αυτά διαφόρων δισκογραφικών! Άραγε πόσο ανεξάρτητη φωνή είχαν αυτοί;

Σόρυ boukaw αλλά αυτά είναι βρωμιές. Πολύ απλά, δεν ξέρεις τι λες. Εγώ που ξέρω τι λέω, σε ενημερώνω ότι οι έλληνες δεν θα είχαν ακούσει ποτέ ξένη μουσική αν δεν υπήρχε ο Γιάννης Πετρίδης, ο οποίος όντως για μία περίοδο δούλεψε στην Polygram σαν υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου - ποιος άλλος θα έπαιρνε τη θέση, ο ηλεκτρολόγος της γειτονιάς σου; Μα καλά, τόσο άρρωστος είσαι που κατακρίνεις τους άλλους επειδή πληρώνονταν για τη δουλειά τους; Εσύ δηλαδή είσαι αντικειμενικός και ανεξάρτητος επειδή είσαι απλήρωτος; Μήπως πρέπει να σου ζητήσουμε και Ε9 πριν ξανασυζητήσουμε; Τι είναι αυτά τα πράγματα;... Τσ, τσ, τσ...

Ναι και όλο αυτό είναι παρακλάδι της εξέλιξης. Όπως γίνονταν παλιότερα με τις κασέτες, γίνεται τώρα με τα mp3. Απλά πλέον γειτονιά μας είναι ο πλανήτης, αντί του κέντρου με τα 2-3 μαγαζάκια. Όποιος το πάρει χαμπάρι επιβιώνει. Όποιος όχι σπίτι του....

Ωπα ρε αρχηγέ. Είκοσι χρόνια μπροστά είσαι ρε μπαγάσα. Όχι μόνο αποφάσισες ποια θα είναι η μοίρα όσων δεν θα γουστάρουν να φτιάχνουν δίσκους για να τους ακούς εσύ τζάμπα (θα πάνε σπίτι τους) αλλά το έχεις εντάξει και ένα διαπλανητικό πλαίσιο. Γράψε και ένα βιβλίο και θα είσαι κομπλέ.

Εσύ πάντως (που υποθέτω ότι δε θα πας σπίτι σου λόγω σύγχρονων και καίριων απόψεων) για πες μου που θα πας; Θα φτιάξεις ένα από τα "σωστά στημένα label" τα οποία (όπως λες) δεν έχουν πρόβλημα με την πειρατεία; Θα δουλέψεις σαν ηχολήπτης ανεχόμενος το ότι τα χρήματα θα είναι λίγα και παρηγορούμενος στη σκέψη ότι τουλάχιστον εγώ και ο Ιχνηλάτης ακούμε τζάμπα τη δουλειά σου; Θα πιάσεις δουλειά στη ΔΕΗ; Πως στέκεσαι επαγγελματικά απέναντι σε αυτό το θέμα για το οποίο φαίνεται να έχεις τόσο κατασταλαγμένες απόψεις;

Ωχ και κάτι άλλο. Άλλο πράμα η δισκογραφία και άλλο η δισκογραφική!  ;D

Το "ωχ" τι είναι; Πονόκοιλος; Ξαφνικά θυμήθηκες να γράψεις στο τέλος τον πυρήνα των επιχειρημάτων σου που κανονικά θα έπρεπε να τον έχεις γράψει στην αρχή; Τέλος πάντων...

Όπως ήδη σου έγραψε κάποιος, ΔΕΝ είναι άλλο πράγμα, και (συμπληρώνω εγώ) ΔΕΝ θα είναι ποτέ άλλο πράγμα. Θα αλλάξει βέβαια ο τρόπος με τον οποίο ορίζεται και λειτουργεί μία δισκογραφική εταιρεία αλλά ΠΑΝΤΟΤΕ κάποιος/κάπου θα επενδύει χρήματα και αυτά τα χρήματα ΘΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ και μάλιστα με ΚΕΡΔΟΣ. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό το πράγμα;

Εκτός αν εσύ είσαι πρόθυμος να επενδύσεις στην παραγωγή μουσικού υλικού βάζοντας χρήματα ή/και προσωπική εργασία ΧΩΡΙΣ να απαιτείς να τα πάρεις πίσω οπότε ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ να το πεις εδώ και ΤΩΡΑ - είμαι βέβαιος ότι πολλοί συμφορουμίτες μας θα ΣΠΕΥΣΟΥΝ να σκίσουν το χρόνο σου και το σπίτι σου για να τους παράγεις το υλικό τους.

Αλλά δε θα το κάνεις διότι απλά δεν ξέρεις τι λες. Έτοιμος είμαι να σου χώσω και ένα μείον ένα για την παροχή παραπλανητικών επιχειρημάτων στη συζήτηση.

Φιλάκια και χαιρετισμούς στον Μπλάκμορ, άμα τον δεις πες του να μου φέρει πίσω το πουκάμισο.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 153
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αλλά δε θα το κάνεις διότι απλά δεν ξέρεις τι λες. Έτοιμος είμαι να σου χώσω και ένα μείον ένα για την παροχή παραπλανητικών επιχειρημάτων στη συζήτηση.

χωστο σε μενα το -1 για να φανει....στο παιδι που εχει 3 θα παει χαμενο

Xμ, όντως έχει φάει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ κολλημα με την πειρατεία.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, το ότι λες με 43452667543,3 τρόπους το ίδιο πράγμα όταν σου λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα και επιμένεις ότι έχεις και δίκιο κιολας.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ "ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ".

Καταλαβαινόμαστε η όχι?

Γιατί αν δεν καταλαβαινόμαστε, τότε μάλλον το πρόβλημα δεν το χω γω.

Από κει και πέρα, θέσαμε με επιχειρήματα ΚΑΠΟΙΟΥΣ λόγους που υπάρχει πλέον πειρατεία.

Αλλά δεν διαβάζεις ότι έχει γραφτεί, αλλά μόνο απαντάς αυτά που σε συμφέρουν.

Τι έχεις να πείς για αυτά:

Είναι παρανοικό να κατηγορούμε τα εμ-πι-θρι για την πτώση των πωλήσεων και να μην κατηγορούμε την άθλια ποιότητα της μουσικής που μας προσφέρουνε και επίσης τις απαράδεκτες τιμές.

Αυτός που έχει 10129384329164 εμπ-πι-θρι και 20 δίσκους, αν δεν υπήρχε η τεχνολογία, απλά θα είχε μείνει στους 20 δίσκους και δεν θα τον απασχολούσε το γεγονός.

Αυτός που έχει 300 δίσκους και δεν ξέρω και γω πόσα εμ-πι-θρι, θα είχε τους διπλάσιους δίσκους αν οι τιμές ήταν καλύτερες.

Κοινώς λόγο του τζάμπα ο κόσμος που δεν είχε "ανάγκη" την μουσική, την απέκτησε, που αν δεν υπήρχε το τζάμπα, δεν υπήρχε περίπτωση να έχει σκάσει ουτε cent για αυτή την υπόθεση.

Ξαναλέω. Δεν δικαιολογώ την πειρατεία σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, αλλά δεν βλέπω σχέση της πειρατείας με την μείωση των πωλήσεων. Αν υπήρχαν οι μισές μπάντως που υπάρχουν σήμερα (κοινώς να γυρίζαμε 10 χρόνια πίσω), τότε θα είχαμε περισσότερες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν απο εκεί που είχες 100 καινουργιες μπάντες τον χρόνο, να έχεις 100 καινούργιες μπάντες τον μήνα και να έχεις τις ίδιες πωλήσεις. Αυξάνεις την προσφορα προιόντος κατακόρυφα, ενώ το αγοραστικό κοινό παραμένει το ίδιο.

Eπίσης δεν μπορώ να καταλάβω τα άκυρα πέρι μη σχεσεις ελληνων με ιντερνετικα μαγαζια. Εχω απειρους φιλους και γνωστους οι οποιοι ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ. Εγω απο την αλλη, προτειμω την εγχωρια αγορα. Δηλαδη επειδη εσυ δεν ξερεις πολυ κοσμο που να το κανει, τσακ, εχουμε ενα δειγμα-εξαιρετικα μη αποδεκτο βεβαια-και βγαλαμε το συμπερασμα.

Για άλλη μία φορά ζητάς να συμφωνήσουμε με μία γνώμη σου εξ'αιτίας αρωστημένων προσωπικών εμπειριών (όπως πιο πάνω με τους γνωστούς σου που ασχολούνται με τη μουσική για να βρουν ταίρι). Δηλαδή επειδή εσύ (που δεν ξέρω και σε ποια ηλικία ήσουνα) κρίνεις ότι έτρωγες κουτόχορτο, σημαίνει ότι φταίνει (και μάλιστα σύσσωμοι) οι κριτικοί; Μήπως φταίνε οι κρητικοί τελικά;

Κανονικα θα πρεπε να σε μπαναρει καποιος για αυτο, γιατι προσβαλεις στα ισια τον αλλον.

Δεν ξερω εσυ που ζεις(μαλλον στο κοσμο της κουκουρουκου βεβαια), αλλα αυτο που ειπε ο μπουκαου, αντιπροσωπευει την συντηπτικη πλειοψηφια των ελληνων. Αν εσυ ζεις αλλου, δικο σου προβλημα, βγες απο την γυαλα και δες.

Θα προτεινα να κατεβασεις τους τονους για να μπορεσει να γινει κουβεντα ηρεμη απο την μια, αλλα και για να μην προσβαλεις τον εαυτο σου απο την αλλη.

Κill the wise one!

Πάντως το επιχείρημα που γράφεις είναι προφανώς μπούρδα, διότι αυτό το "προτιμώ" δε σημαίνει τίποτε: κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ταυτόχρονα συμβόλαιο με δύο εταιρείες, μία σωστή και μία λάθος ώστε να "προτιμήσεις" εσύ. Αν ισχύει αυτό που είπες πιο πάνω (ότι δηλαδή αγοράζεις αμέσως αυτό που σου κάνει κλικ) τότε το "προτιμώ" είναι άκυρο, εκτός αν εκ' πεποιθήσεως ακούς μόνο καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει σε "σωστά στημένα labels" (υπομονή αναγνώστη, ο όρος θα εξηγηθεί ίσως παρακάτω)...

Προφανώς δεν έχεις δει κανένα συγκρότημα πέραν από την όποια δισκογραφική, να διαθέτει προς πώληση τα κομμάτια του είτε από το myspace, είτε από το επίσημό του site έτσι;  :)

Αλλά είναι τυπική συμπεριφορά να μειώνουμε τους άλλους για να μη φαίνεται πόσο κλούβιες είναι οι δικές μας απόψεις. Δεν ανακαλείς να ξεμπερδεύουμε λέω εγώ... τι απίστευτο το θράσος σας να φτάσετε μέχρις του σημείου να λέτε ότι οι έλληνες δεν έχουν σχέση με τη μουσική για να δικαιολογήσετε ότι είστε ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ. Και επίσης, δεν κατάλαβα, οι έλληνες δεν έχουν σχέση με τη μουσική αλλά ειδικά ΕΣΥ έχεις; Πολύ σκόρδο στη γαλοπούλα βάλατε;

Μάλιστα εσύ δεν έλεγες ότι ο Έλληνας (ως καταναλωτή δεν λες; Ή μήπως και οι επαγγελματίες που τόσο κόπτεσαι κάνουν το ίδιο, οπότε κάτι θα σου πω περί κροκοδείλιων κλαμάτων) δεν αγοράζει από τα επίσημα itunes και λοιπά εμπορικά online μαγαζιά; Που οφείλεται αυτό; Στο ότι ο μέσος Έλλην έχει γεννηθεί με την καλλιτεχνική ανησυχία μέσα του ε;

Α ναι και είμαι τσαμπατζής επειδή αγοράζω τους δίσκους που μου αρέσουν  ε;  :)

Όταν λέω ότι κάποιος έχει κόλλημα και δεν διαβάζει τι γράφει ο άλλος, μου λένε όχι δεν ισχύει!  :)

Και η μαλακία είναι παγκόσμια. Σε καλύπτει αυτό αν κάποιος σου αποδώσει το χαρακτηρισμό; Εμένα προσωπικά πάντα με ενοχλεί καίτοι είναι ένα επίσης παγκόσμιο φαινόμενο. Και ναι μεν κάτι δείχνει για τις δισκογραφικές, αλλά επίσης κάτι δείχνει και για όσους κατεβάζουμε. Α, και δεν είδα εγώ να κάνει κάποιος διάκριση ανάμεσα στις φτωχές ή τις πλούσιες εταιρείες - εξίσου τις κλέβουν όλες (λες και δεν το ξέρεις)...

Δεν είναι θέμα φτωχής ή πλούσιας εταιρίας, αλλά του τι προσφέρει αυτή, Συνεχίζω παρακάτω

Δε στο εξήγησα διότι δεν ασχολούμαι επίσημα με την επιστημονική φαντασία. Πες μας ποιες είναι αυτές οι εταιρείες και που θα βρούμε γραπτά τεκμήρια ότι δεν θίγονται από την πειρατεία και το ξανασυζητάμε.

Λοιπόν σε ένα ωραίο πρόσφατο συμπόσιο που έγινε πριν ολίγον καιρό, μίλησε και ο κύριος Νίκος Μπάρλας της Κλικ (της ανεξάρτητης) και είπε ότι παρά του ότι γίνεται, και τα έξοδα τα βγάζουν και κάποιο κέρδος έχουν και τα γκρουπ τους δεν είχαν κανένα παράπονο, Γιατί;

Η ωραία metropolis (όσοι παγκοσμίως ασχολούνται με το ebm-industrial την ξέρουν πολύ καλά), αντί να ζημιωθεί, ωφελήθηκε.

Α ναι και ο κύριος x-fusion (όποιος ασχολείται με το παραπάνω είδος τον ξέρει και αυτόν καλά), λέει ότι παρά την πειρατεία και το στούντιό του δουλεύει και η δικιά του καινούρια εταιρία τα πάει καλά; Γιατί; Μήπως επειδή το ψάχνει και προσέχει και το όλο στήσιμο, αλλά και το τι θα πλασάρει στο κοινό;

Λέω τώρα  :)

Κακώς το άφησες ασχολίαστο διότι τώρα θα κάνω ακόμη περισσότερη πλάκα: δε μας λες ρε μάστορη, συμμαθητές τους είχες τους Deep Purple; Που τους έμαθες δηλαδή αν όχι μέσα από τους δίσκους τους; Και άντε να πω ότι πήγες και σε κάποια συναυλία, αλλά τον Ζάπα που τον έμαθες; Τους Beatles; Τους RHCP; Από δίσκους τους έμαθες αρχηγέ, να από που. Δίσκους που κάποιος πλήρωσε να γίνουν ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΣ. Ειδικά σε θλιβερές περιφέρειες όπως ήταν για πολύ καιρό η Ελλάδα, ΜΟΝΟ από δίσκους τους έμαθες και εσύ και εγώ και πολλοί-πολλοί άλλοι. Αυτή είναι η αλήθεια και μη κάνεις τον κινέζο.

Μπα μάλλον από μια χιλιογραμμένη κασέτα από τον ξαδερφό μου  :)

Ωπα ρε αρχηγέ. Είκοσι χρόνια μπροστά είσαι ρε μπαγάσα. Όχι μόνο αποφάσισες ποια θα είναι η μοίρα όσων δεν θα γουστάρουν να φτιάχνουν δίσκους για να τους ακούς εσύ τζάμπα (θα πάνε σπίτι τους) αλλά το έχεις εντάξει και ένα διαπλανητικό πλαίσιο. Γράψε και ένα βιβλίο και θα είσαι κομπλέ.

Μωρέ όταν λέω εγώ ότι δεν διαβάζεις τα λόγια τι γράφει ο άλλος, λες τα δικά σου μετά  :)

Εσύ πάντως (που υποθέτω ότι δε θα πας σπίτι σου λόγω σύγχρονων και καίριων απόψεων) για πες μου που θα πας; Θα φτιάξεις ένα από τα "σωστά στημένα label" τα οποία (όπως λες) δεν έχουν πρόβλημα με την πειρατεία; Θα δουλέψεις σαν ηχολήπτης ανεχόμενος το ότι τα χρήματα θα είναι λίγα και παρηγορούμενος στη σκέψη ότι τουλάχιστον εγώ και ο Ιχνηλάτης ακούμε τζάμπα τη δουλειά σου; Θα πιάσεις δουλειά στη ΔΕΗ; Πως στέκεσαι επαγγελματικά απέναντι σε αυτό το θέμα για το οποίο φαίνεται να έχεις τόσο κατασταλαγμένες απόψεις;
Δεν θεωρώ για διαφόρους λόγους την μουσική επάγγελμα. Θα κάνω τη δουλίτσα μου και όποτε θέλω θα κάνω κάτι. Θα πληρώσω το στούντιο και όποιον άλλον εμπλακεί και αυτό ήταν. Όποιος θέλει το παίρνει, όποιος δεν θέλει όχι. Πολύ απλά και μεστά πράματα :)

Το "ωχ" τι είναι; Πονόκοιλος; Ξαφνικά θυμήθηκες να γράψεις στο τέλος τον πυρήνα των επιχειρημάτων σου που κανονικά θα έπρεπε να τον έχεις γράψει στην αρχή; Τέλος πάντων...

Πονόδοντος  :)

Όπως ήδη σου έγραψε κάποιος, ΔΕΝ είναι άλλο πράγμα, και (συμπληρώνω εγώ) ΔΕΝ θα είναι ποτέ άλλο πράγμα. Θα αλλάξει βέβαια ο τρόπος με τον οποίο ορίζεται και λειτουργεί μία δισκογραφική εταιρεία αλλά ΠΑΝΤΟΤΕ κάποιος/κάπου θα επενδύει χρήματα και αυτά τα χρήματα ΘΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ και μάλιστα με ΚΕΡΔΟΣ. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό το πράγμα;

Και που να μην έλεγα ότι αγοράζω του δίσκους που μου αρέσουν εμένα, τι άλλο θα έλεγες!!!  :)

Εκτός αν εσύ είσαι πρόθυμος να επενδύσεις στην παραγωγή μουσικού υλικού βάζοντας χρήματα ή/και προσωπική εργασία ΧΩΡΙΣ να απαιτείς να τα πάρεις πίσω οπότε ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ να το πεις εδώ και ΤΩΡΑ - είμαι βέβαιος ότι πολλοί συμφορουμίτες μας θα ΣΠΕΥΣΟΥΝ να σκίσουν το χρόνο σου και το σπίτι σου για να τους παράγεις το υλικό τους.

Όταν είχα το γκρουπάκι, για πολλούς λόγους τα 2 που κυκλοφορήσαμε τα στέλναμε τσάμπα. Το λέγαμε tapetrading. Από τότε μας έμεινε η φάση που τώρα λέγεται diy  :)

Τώρα δε θα κάνω γιορτές καλές!  :)

Φιλάκια και χαιρετισμούς στον Μπλάκμορ, άμα τον δεις πες του να μου φέρει πίσω το πουκάμισο.

Θα τον πάρω τηλέφωνο  :)

Και ναι αφού με έκανες και περήφανο πειρατή, χρόνια σου πολλά!!! ;D ;D

Εγώ πάντως στα σπασμένα προγράμματα θα σε υπερασπιστώ (γιατί αυτά ως εργαλεία πληρώνονται), για ακόμη μια φορά! Αλλά άλλο το εργαλείο και άλλο η τέχνη. Τώρα θα πεις τι είναι η τέχνη; Σωστός!  :)

:-*

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Και αν είναι εύκολο για τον JK (των Jamiroquai) να δηλώνει απηυδισμένος από την εταιρία του και να πως σκοπεύει να διαδώσει δωρεάν τη μουσική του (βλ. Prince), το ίδιο εύκολο είναι και για μένα να διαθέσω ό,τι γράφω δωρεάν σε οποιονδήποτε- μάλιστα με τιμάει αυτό! Και να κάνει κάποιος download τα κομμάτια που κάποτε κυκλοφορήσαμε με δισκογραφική, χαρά μου! Δεν τρέφω αυταπάτες!

Ώπα, δυο λεπτά! ΕΓΩ όμως τρέφω! Θέλω να αφιερώσω όλο μου το χρόνο στη μουσική και ΑΠΑΙΤΩ να πληρώνομαι βάσει του προϊόντως που παράγω! Το αν ΕΣΥ προσωπικά είσαι ok με το να κατεβάζουν τα κομάτια σου τσάμπα δε λέει τίποτα, γιατί θα έπρεπε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των μουσικών, και εγώ τουλάχιστον θα διαφωνήσω! Έχω με λίγα λόγια δυο επιλογές: να γίνω φυσικός ή να γίνω μουσικός. Γιατί να πρέπει να γίνω αναγκαστικά φυσικός; Γιατί να μου στερείται το δικαίωμα να γίνω επαγγελματίας μουσικός; Γιατί σαφέστατα αυτό ακριβώς γίνεται βάσει της παραπάνω άποψής σου. Α, και μια και το έφερε η κουβέντα, ο JK έχει και 4-5 ferrari, 2-3 lamborghini, κάτι maserati και γύρω στα 70.000.000€ προσωπική περιουσία - τα οποία έβγαλε πουλώντας δίσκους. Δε νομίζω ότι η κίνηση που κάνει τώρα ήταν εξίσου εύκολο να γίνει αν είχε στην άκρη μόνο 10 χιλιάρικα, γιατί να δω μετά με τι θα πλήρωνε το ρεύμα και το τηλέφωνο ;)

σημαίνει ότι φταίνει (και μάλιστα σύσσωμοι) οι κριτικοί; Μήπως φταίνε οι κρητικοί τελικά;

Βασικά, γι αυτά τα πράγματα συνήθως φταίει ο ΟΤΕ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D (συγνώμη, δεν κρατήθηκα  ;D ;D)

Δεν θεωρώ για διαφόρους λόγους την μουσική επάγγελμα. Θα κάνω τη δουλίτσα μου και όποτε θέλω θα κάνω κάτι. Θα πληρώσω το στούντιο και όποιον άλλον εμπλακεί και αυτό ήταν. Όποιος θέλει το παίρνει, όποιος δεν θέλει όχι. Πολύ απλά και μεστά πράματα :)

Πάντως θα πρέπει να παραδεχθείς (χωρίς να διαφωνώ σε αρκετά από τα υπόλοιπα που λες) ότι αυτό είναι μια καθαρά προσωπική στάση, και εγώ (ή όποιος άλλος) δεν είναι υποχρεωμένος να την ακολουθεί. Είναι δικαίωμά του να θέλει να πουλήσει τη μουσική που γράφει και να μπορεί να ζει απ'αυτό. :) Κανα καφέ του Noiz θα κανονίσουμε όμως;;; Γιατί απ'οσο κατάλαβα ούτε κι εσύ πήγες σήμερα, ε;

ΠΩ πω, τι έγινε ρε. Μαζευτήκαν ΟΛΟΙ οι καλοθελητάδες να υπερασπιστούν το αγνό πνεύμα του ροκά τζαμπατζή.

Ας αρχίσουμε με τον θρασύτατο Forensick και το νέο σόλο-αρκούδα του.

Xμ, όντως έχει φάει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ κολλημα με την πειρατεία.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, το ότι λες με 43452667543,3 τρόπους το ίδιο πράγμα όταν σου λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα και επιμένεις ότι έχεις και δίκιο κιολας.

Δε χρειάζεται να μιλάς για εμένα στο τρίτο πρόσωπο όταν είμαι παρών, εκτός αν είναι η φυσική προέκταση ιδιωτικών μηνυμάτων που υποθέτω ότι ανταλάξατε (μυρίζει λίγο συνομωσία το θέμα). Το μόνο που λέτε είναι 43452667543,3 ανοησίες και -ναι- θα χρειαστούν πολύ περισσότερες.

Eπίσης δεν μπορώ να καταλάβω τα άκυρα πέρι μη σχεσεις ελληνων με ιντερνετικα μαγαζια. Εχω απειρους φιλους και γνωστους οι οποιοι ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ. Εγω απο την αλλη, προτειμω την εγχωρια αγορα.

Όχι δεν έχεις. Τα στοιχεία που επικαλούμαι είναι επίσημα και διαθέσιμα στον καθένα. Απλά λες ψέμματα για να στηρίξεις μία εντελώς ηλίθια θέση. Άμε ξεστραβώσου πρώτα τουλάχιστον, ώστε να λες πιστευτά ψέμματα, ή (εν' πάσει περιπτώσει) συννενοηθείτε για να λέτε τα ίδια ψέμματα (ο μπουκάου παρακάτω παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν έλληνες πελάτες στο i-tunes). Άλλωστε, είναι σαφές (το λέω για τρίτη φορά) ότι δεν μιλάει κανείς και ποτέ για τα on-line μαγαζιά διάθεσης μουσικής, το οποίο συμβαίνει γιατί απλά δεν έχετε τι να πείτε. Α.. και "εγχώρια αγορά" για το θέμα που συζητάμε δεν υπάρχει. Γαβ.

Δηλαδη επειδη εσυ δεν ξερεις πολυ κοσμο που να το κανει, τσακ, εχουμε ενα δειγμα-εξαιρετικα μη αποδεκτο βεβαια-και βγαλαμε το συμπερασμα.

Θα πρέπει να πας πέντε φορές στο στρατό για να γνωρίσεις τον αριθμό των ανθρώπων που ξέρω εγώ. Για πότε με το καλό η πρώτη;

Κανονικα θα πρεπε να σε μπαναρει καποιος για αυτο, γιατι προσβαλεις στα ισια τον αλλον.

Καλή ιδέα. Γράψτο με κεφαλαία γράμματα. Χιούμορ ήταν πάντως, όπως και πολλά άλλα (ο μπουκάω το κατάλαβε διότι είναι πιο έξυπνος από εσένα).

Δεν ξερω εσυ που ζεις(μαλλον στο κοσμο της κουκουρουκου βεβαια), αλλα αυτο που ειπε ο μπουκαου, αντιπροσωπευει την συντηπτικη πλειοψηφια των ελληνων. Αν εσυ ζεις αλλου, δικο σου προβλημα, βγες απο την γυαλα και δες.

Τι να δω; Εσένα;

Θα προτεινα να κατεβασεις τους τονους για να μπορεσει να γινει κουβεντα ηρεμη απο την μια, αλλα και για να μην προσβαλεις τον εαυτο σου απο την αλλη.

Κατά το δικό σου παράδειγμα να κατεβάσω τους τόνους, που εισηγείσαι το μπανάρισμά μου; Δε πας στη γωνία να δεις αν έρχομαι;

χωστο σε μενα το -1 για να φανει....στο παιδι που εχει 3 θα παει χαμενο

Και ποιος νομίζεις ότι του έχει δώσει τα τρία; Ο Forensick; Σοβαρευτείτε λίγο. Το ότι διαφωνούμε δεν με κάνει εμένα καλύτερο μοντουλάτορα ούτε αυτόν χειρότερο μέλος.

Προφανώς δεν έχεις δει κανένα συγκρότημα πέραν από την όποια δισκογραφική, να διαθέτει προς πώληση τα κομμάτια του είτε από το myspace, είτε από το επίσημό του site έτσι;  :)

Όχι ρε δεν έχω δει. Δείξε μου κανένα, ειδικά του Forensick αν υπάρχει διότι και εγώ προτιμώ την εγχώρια αγορά.

Δεν είναι θέμα φτωχής ή πλούσιας εταιρίας, αλλά του τι προσφέρει αυτή, Συνεχίζω παρακάτω

Συνέχισε, αλλά δεν απάντησες. Τι προσφέρει; Τι να προσφέρει δηλαδή; Αμφισβητείς τη μουσική προσφορά εταιρειών όπως η CBS ή η Warner; Μόνο της TDK την προσφορά αναγνωρίζεις; (βλ. παρακάτω θεώρημα γραμμένης κασσέτας)

κύριος Νίκος Μπάρλας της Κλικ (της ανεξάρτητης)

Ο ποιος; Της ποιας; Αναφέρεις τον κ. Μπάρλα ως άτομο που έχει βαρύνοντα λόγο στο πλανητικό (όπως μας θύμισες) θέμα της πειρατείας; Πόσο καιρό την έχει την εταιρεία του; Πόσο θα την έχει ακόμη; Το υλικό του πουλάει τίποτε; Ή έστω, ενδιαφέρεται κανείς να το πειρατεύσει;

Μπα μάλλον από μια χιλιογραμμένη κασέτα από τον ξαδερφό μου  :)

Στην οποία κασέτα υποθέτω ότι τραγουδάει ο ίδιος μαζί με το θείο σου; Τι, είναι γραμμένη από κάποιο δίσκο; Τι λες ρε παιδί μου....

Το λέγαμε tapetrading

Και εμείς το υποστηρίζαμε το tape trading από το 1980, όταν ο ξάδερφός σου έπινε ακόμη νουνού. Το υποστηρίζαμε ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ, το καταλαβαίνεις ή να κάνω και κακά μου;

---

Βλέπω ότι εσάς σας αρέσει να πετάτε τα λογάκια σας, αλλά όταν εγώ ελαφραίνω το υφάκι μου εισηγείστε μπαναρίσματα.. Αυτό έλλειπε να κάθομαι ξύπνιος μέχρι τις 6:35 και να μη σας κάνω και λίγη πλάκα με τα κουλά που λέτε.

Και για να σας προλάβω να μη συνεχίσετε να εκτίθεστε, σας ενημερώνω ότι στο reunion των Led Zeppelin που έγινε πριν μερικές ημέρες, ο Plant ξεκίνησε την πανηγυρική συναυλία τηρώντας σιγή και ευχαριστώντας δημόσια τον ΝΕΚΡΟ πλέον διευθυντή της Atlantic Records με τα λόγια "τα καταφέραμε". Τώρα το γιατί κάποιος φτάνει στο σημείο να το κάνει αυτό, την ώρα που έχει απο κάτω στο κοινό τον Γκίλμουρ και καμιά πενηνταριά άλλους ημίθεους, ειναι κάτι που πρέπει να στίψετε το μυαλουδάκι σας και να το καταλάβετε.

Mea Culpa

Δε χρειάζεται να μιλάς για εμένα στο τρίτο πρόσωπο όταν είμαι παρών, εκτός αν είναι η φυσική προέκταση ιδιωτικών μηνυμάτων που υποθέτω ότι ανταλάξατε (μυρίζει λίγο συνομωσία το θέμα). Το μόνο που λέτε είναι 43452667543,3 ανοησίες και -ναι- θα χρειαστούν πολύ περισσότερες.

Ναι δεν το ήξερες; Καθόμασταν και το μόνο που κάναμε ήταν να συνωμοτούμε το βράδυ για σένα!!!  ::)

συννενοηθείτε για να λέτε τα ίδια ψέμματα (ο μπουκάου παρακάτω παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν έλληνες πελάτες στο i-tunes)....
και πότε είπα κάτι αντίθετο από εγώ; Πάει η συνομοσιολογία;

Καλή ιδέα. Γράψτο με κεφαλαία γράμματα. Χιούμορ ήταν πάντως, όπως και πολλά άλλα (ο μπουκάω το κατάλαβε διότι είναι πιο έξυπνος από εσένα).
όντως άστοχο το σχόλιο και δεν με πείραξε κιόλας αυτό που μου είπες. Αυτό που με πείραξε ήταν ότι δεν παραδέχεσαι ότι ο επιδερμικός με 1 πράμα, πολύ απλά δεν θα ασχοληθεί με αυτό σοβαρά

Και ποιος νομίζεις ότι του έχει δώσει τα τρία; Ο Forensick; Σοβαρευτείτε λίγο. Το ότι διαφωνούμε δεν με κάνει εμένα καλύτερο μοντουλάτορα ούτε αυτόν χειρότερο μέλος.
Έλα ντε! Και να φανταστεί κανείς ότι με τον eye στο μόνο που διαφωνώ είναι 1ον) για το αν υπάρχει ελληνικό ροκ ή όχι και 2ον) στο αν όντως η πειρατεία των cd κάνει τόσο κακό, όσο κόπτονται οι μεγαλοεταιρίες.

Όχι ρε δεν έχω δει. Δείξε μου κανένα, ειδικά του Forensick αν υπάρχει διότι και εγώ προτιμώ την εγχώρια αγορά.
Καλά το έχεσες με το ρε!!!!  ;D

Πέραν της πλάκας όμως μια απλή βόλτα στο myspace θα σε πείσει (όχι ότι δεν έχεις το έχεις κιόλας!).

Συνέχισε, αλλά δεν απάντησες. Τι προσφέρει; Τι να προσφέρει δηλαδή; Αμφισβητείς τη μουσική προσφορά εταιρειών όπως η CBS ή η Warner; Μόνο της TDK την προσφορά αναγνωρίζεις;
όχι και γιαυτό λέω ότι καλύτερα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Πχ δεν μπορούν να χρεώνουν πλέον 15-20€ το cd και από αυτά ο καλλιτέχνης να παίρνει ψίχουλα, για να χαίρονται 2-3 μεγαλοστελέχη τους! Καλά αυτό δεν έχει σχέση με το αν ο άλλος το σκέφτεται να γίνει πειρατής, αλλά με καλύτερες τιμές, ίσως 2-3 το ξανασκεφτούν και ξαναέρθουν τα επίπεδα των πωλήσεων στα προηγούμενα δεδομένα.

Ο ποιος; Της ποιας; Αναφέρεις τον κ. Μπάρλα ως άτομο που έχει βαρύνοντα λόγο στο πλανητικό (όπως μας θύμισες) θέμα της πειρατείας; Πόσο καιρό την έχει την εταιρεία του; Πόσο θα την έχει ακόμη; Το υλικό του πουλάει τίποτε; Ή έστω, ενδιαφέρεται κανείς να το πειρατεύσει;
Όχι. Αλλά εσύ δεν ζήταγες έστω 1 ανεξάρτητη εταιρία; Μια ελληνική, μια αμερικάνικη και 1 γερμανική σου είπα. Το αν ενδιαφέρεται κανείς να πειρατεύσει το υλικό τους, το ξανασυζητάμε. Εξάλλου αυτό που λέω ότι οι τα ανεξάρτητα label, ψιλοπατούν καλά στα πόδια τους, δίχως να κλαίγονται δεξιά και αριστερά δεν σου λέει τπτ; Η επειδή δεν έχουν το μέγεθος της BMG δεν πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά; 

Στην οποία κασέτα υποθέτω ότι τραγουδάει ο ίδιος μαζί με το θείο σου; Τι, είναι γραμμένη από κάποιο δίσκο; Τι λες ρε παιδί μου....
Μπα ο θείος μου δεν άκουγε ποτές του τραγούδια του σατανά!  ;D ;D

Και εμείς το υποστηρίζαμε το tape trading από το 1980, όταν ο ξάδερφός σου έπινε ακόμη νουνού. Το υποστηρίζαμε ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ, το καταλαβαίνεις ή να κάνω και κακά μου;
Μάλιστα! Πλήρωσες στο Tapetrading εσύ; Κακά κακά κακά καράκακά!!!  :D

Βλέπω ότι εσάς σας αρέσει να πετάτε τα λογάκια σας, αλλά όταν εγώ ελαφραίνω το υφάκι μου εισηγείστε μπαναρίσματα.. Αυτό έλλειπε να κάθομαι ξύπνιος μέχρι τις 6:35 και να μη σας κάνω και λίγη πλάκα με τα κουλά που λέτε
μπα εγώ δε σου την είπα και ποτές για το πως κάνεις τη δουλειά σου νομίζω!  ???

Ο μάρκελος ποιος είναι; Ο Νύκτας;  ;D ;D ;D

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

To ότι έγραφα γρήγορα και ξεφυγε ένα "ς" και ότι η επόμενη πρόταση είναι στο 2ο πρόσωπο δεν σου λέει κάτι ε ::) ::). Μάλλον πρόβλημα κατανόησης.

Όχι δεν έχεις. Τα στοιχεία που επικαλούμαι είναι επίσημα και διαθέσιμα στον καθένα. Απλά λες ψέμματα για να στηρίξεις μία εντελώς ηλίθια θέση. Άμε ξεστραβώσου πρώτα τουλάχιστον, ώστε να λες πιστευτά ψέμματα, ή (εν' πάσει περιπτώσει) συννενοηθείτε για να λέτε τα ίδια ψέμματα (ο μπουκάου παρακάτω παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν έλληνες πελάτες στο i-tunes). Άλλωστε, είναι σαφές (το λέω για τρίτη φορά) ότι δεν μιλάει κανείς και ποτέ για τα on-line μαγαζιά διάθεσης μουσικής, το οποίο συμβαίνει γιατί απλά δεν έχετε τι να πείτε. Α.. και "εγχώρια αγορά" για το θέμα που συζητάμε δεν υπάρχει. Γαβ.

Θα μου πείς εσυ τι γνωστούς και φίλους έχω????ε? Δηλαδή πόσο θρασύς είσαι για να λες στο άλλον ότι είναι ψεύτης, ενώ δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λόγο να πει ψέμματα σε μια ιντερνετική συζήτηση? ??? ::) ::)

Εσύ μόνο το itunes store το έχεις για on line μαγαζι διάθεσης?? Αν ναι, τότε ίσως δεν συνεννοούμαστε, γιατί ξέρεις υπάρχουν και ΑΠΕΙΡΑ μαγαζιά που πουλάνε cd on line. Aυτά γιατί δεν τα βάζεις μέσα??

Θα πρέπει να πας πέντε φορές στο στρατό για να γνωρίσεις τον αριθμό των ανθρώπων που ξέρω εγώ. Για πότε με το καλό η πρώτη;

Χμ, τώρα είπες κάτι...... ::)

Ναι,όντως δεν το κατάλαβα. Συνήθως δεν καταλαβαίνω το κακό χιούμορ. Θενξ για την προσβολή by the way.

Βρε άνθρωπε, ενώ μπορείς να κάνεις ωραία συζήτηση κάπου το χάνεις. Ισως να φταίει το ιδιαίτερο χιουμορ σου, που δεν καταλαβαίνω και ούτε θέλω να καταλάβω. Όμως εδώ γίνεται μια συζήτηση. Και συ ή δεν θες να γίνει ή ακόμα χειρότερα, δεν μπορείς να την κάνεις.

Κατηγορείς για τζαμπατζήδες, ανθρωπους που δεν είναι. Δηλαδή τι να πω? Σου λέω ότι αγοράζω μουσική, τζαμπατζή με λές. Σου λέω ότι έχω γνωστούς και φίλους που αγοράζουν από ον λαιν στορς, ψεύτη με βγάζεις. Δηλαδή τι? Θα μου πεις τι κάνω εγώ? Θα μου πεις τι γνωστούς και φίλους έχω? Και χειρότερα ακόμα, θα μου πεις τι κάνουμε όλοι αυτοί?

Σου λέει ο boukaw ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι μπουζουκάκηδες και σκυλάδες και συ του λες όχι. Σου λέει ότι η πλειοψηφία των ελλήνων δεν ενδιαφέρεται για την μουσική όπως την λες εσύ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα (και γω μέσα) και λες πάλι όχι. Μα αν αρνήσε απλά τα προφανή, πως είναι δυνατόν να γίνει συζήτηση?

Σου λέμε ορισμένοι, ότι δεν είναι σωστό να "κινείται" κάποιος πειρατικά και μετά έχουμε κάποια επιχειρήματα για το ότι οι εταιρίες φταίνε εν μέρη για την πειρατεία(λόγω σαβούρας και τιμών) και λες πάλι ξερό όχι. (ενώ δεν έχουμε πάει να δικαιολογήσουμε την πειρατεία, απλά βρίσκουμε λόγους που υπάρχει-άλλο δικαιολογία και άλλο λόγος-. Εσύ όμως εκεί. Τζαμπατζήδες και πάλι τζαμπατζήδες. Πραγματικά θα ήθελες να ειναι οι τζαμπατζήδες έτσι.  ::)

Κill the wise one!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου