Προς το περιεχόμενο

Η γενιά των 1000 ευρώ

elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά δεν είμαι και στα καλύτερα οικονομικά, αλλά δεν έχω και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ;D

Απλά παρατηρώ ότι άθελά μας, εμποτιστήκαμε με την λογική του ωχαδερφισμού και σιγά μην τρέξουμε εμείς, καθώς κάποιοι άλλοι θα το κάνουν για μας, για κάτι που μας αφορά άμεσα. Προσωπικά το καλό είναι, ότι μέσα από αυτήν την διαδικασία έγινα γνωστός με τα μαγαζιά αυτά, με τα όποια θετικά ή αρνητικά ίσως μπορεί να έχει αυτό.

Και αυτός είναι και 1 λόγος που το φχαριστιέμαι, να βλέπω επιτέλους την κατάσταση στα μουσικά όργανα να διορθώνεται σε σημαντικό βαθμό τον τελευταίο χρόνο!

Αυτό λοιπόν είναι αυτό που κάνω εγώ, οπότε θα περιμένω να ακούσω και τι κάνουν και άλλοι πάνω σε αυτό, ώστε σιγά σιγά, σε αυτήν την κουβέντα, να ξεφύγουμε για λίγο από το στάδιο της μιζέριας και της καταγγελιομανίας και να δούμε αν κάνουμε και τπτ πέρα από το να κραυγάζουμε. Οπότε πλέον αναμένω μαζί με τον Elavd τις υπόλοιπες απαντήσεις. Τουλάχιστον ας γίνει μια κουβέντα πάνω σ' αυτό και ας σκεφτούμε ότι πάνω απ' όλα φταίμε εμείς, οι "απλοί" καταναλωτές και όχι οι πάσης μορφής επιχειρηματίες-"απατεώνες" . Αν μου βρει κάποιος, κάποιον από αυτούς και να μην έχει στόχο το κέρδος κερδίζει 1 κιλό κουραμπιέδες μέρες που είναι.

Μέχρι και ο αγαπητός σε πολλούς μας Ντούκας, αυτό δεν έχει στο νου του; Το κέρδος; Τώρα αυτό είναι παντελώς διαφορετικό από το πως συμπεριφέρεται και ποια σημασία δίνει στον πελάτη του ξεχωριστά. Αλλά μπας και αυτό μακροπρόθεσμα τον οδηγεί σε περισσότερα κέρδη, που και αυτός είναι χαρούμενος, αλλά και οι πελάτες του, έχουν μια μόνιμη ικανοποίηση; Και τέτοιους επαγγελματίες τους χαίρομαι και τους θαυμάζω.

Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τα μαγαζιά που συχνάζω, όπου προτιμούν να τα έχουν καλά με τους πελάτες τους και να τους έχουν "δεμένους", παρά να τον κοροϊδέψουν 1-2 φορές. Παραπάνω πλέον είναι ζώο ο πελάτης και καλά του κάνει τότες.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 114
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

@Lost_Highway, μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Εγώ δεν διαφωνώ με τον boukaw7, ίσα ίσα λεώ ότι αυτό που κάνει ο boukaw7 θα πρέπει ο τα κάνει και ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ για κάποιο διάστημα έτσι ώστε τα πράγματα να έρθουν στα ίσα τους και να μείνουν εκεί και να μην ψαχνόμαστε μια ζωή. Όπως είναι π.χ. στο Βερολίνο, στη Γενεύη ή στη Βαρκελώνη όπου ο καφές σε -σχεδόν- οποιαδήποτε καφετέρια κάνει 1.5-2 ευρώ. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται ενημέρωση και συλλογικότητα σε καταναλωτικά θέματα, πράγματα που προς το παρόν δεν διαθέτουμε.

Και κάτι άλλο, αν είσαι κάποιας ηλικίας, έχεις παιδιά, και ξεπατώνεσαι στη δουλειά 10-12 ώρες την ημέρα μπορεί να μην έχεις το κουράγιο να ψάχνεις για μαγαζιά που έχει η μπύρα 3 ευρώ όπως έκανες όταν ήσουν φοιτητής. Αυτό δεν σημαίνει ότι σου αξίζει να σε γδύνουν όπου πας.

-----

Αλλά πολύ  σωστά κάποιος πριν είπε ότι είναι μερακλίδικο να βγάζει ο έλλην 600€ και να πληρώνει 5€ σε καφέ και 15€ σε ποτό...

Εγώ το είπα... Άρα κατα βάση συμφωνούμε. ;)

Μέχρι και ο αγαπητός σε πολλούς μας Ντούκας, αυτό δεν έχει στο νου του; Το κέρδος; Τώρα αυτό είναι παντελώς διαφορετικό από το πως συμπεριφέρεται και ποια σημασία δίνει στον πελάτη του ξεχωριστά. Αλλά μπας και αυτό μακροπρόθεσμα τον οδηγεί σε περισσότερα κέρδη, που και αυτός είναι χαρούμενος, αλλά και οι πελάτες του, έχουν μια μόνιμη ικανοποίηση;

Αυτό είναι το πιο σωστό πράγμα που διάβασα στο thread. Όμως, ο Ντούκας αυτό που κάνει το κάνει επειδή είναι έξυπνος και ξέρει τους κανόνες του υγιούς εμπορίου, όχι επειδή φοβάται μην τον μποϊκοτάρει ο boukaw7! Θέλει τόσο μυαλό για να το καταλάβουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του; ??? ???

O τιτλος ειναι πολυ επιεικης.Η γενια των 600 ειμαστε για να συμπεριλαβουμε ολους.Ιδιαιτερα τους ιδιωτικους υπαλληλους που εκει ειναι το μεγαλο δραμα και στο ωραριο.Πιστευω οτι αυτην την κατασταση την συντηρουν οι πολιτικοι γενικως.Την ανεργια και τους χαμηλους μισθους.Διοτι χωρις ανεργια δεν υπαρχει ρουσφετι και αν δεν υπαρχει ρουσφετι δεν εχουν να σου πουλησουν τιποτα για την συνδρομη που θα ριξεις στην καλπη.Αποδειξη αυτου που λεω ειναι οτι ευδοκιμουν οι αεριτζηδες η αλλιως εργολαβοι που την μονη υπηρεσια που προσφερουν  ειναι η υπογραφη τους και οι συμβασιουχοι εργατες θα αμοιφθουν  π.χ σε δημους με το αστρονομικο ποσο των 400 ευρω τον μηνα .Και εμεις τους φιλαμε τα χερια εδω και δεκαετιες.

Οσο για την ακριβεια η καλυτερη λυση πιστευω σε καποια ειδη ειναι το μπο¨ικοταζ αν το λεω σωστα, αλλα ποιος θα το κανει;Ο νεοελληνας που τρεχει να αρπαξει πρωτος την πιο ηλιθια μοδα που θα βγει;Ελπιζω να μην ειμαι η αιτια να ανοιξει καμια κοματικη συζητηση γιατι δεν σκοπευα σε κατι τετοιο.Α! και επειδη οι κυκλαδες ειναι οι αγαπημενες μου νομιζω οτι ειναι για ολες τις τσεπες αν ψαξεις τα πραγματα.Οχι οτι δεν το εχουν παρακανει ειδικα στην μυκονο, αλλα εγω  θεωρω μεγαλη μ@λ@κι@ να πληρωσω ξαπλωστρα 15ευρω, δεν το εκανα ποτε ,ουτε θα το κανω.

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Διάβασα επί τροχάδην τις επτά προηγηθείσες σελίδες, ελπίζω να μου το συγχωρήσετε αυτό...

Ως τεσσαρακονταετής ήδη, και συμπάσχοντας μαζί σας, εφ΄όσον 'εχω περάσει και εγώ πάνω κάτω τα ίδια, είκοσι χρόνια πριν, έχω να σας πω δυο πράγματα από τη δικιά μου πείρα:

Συμβουλή πρώτη. Μην αγχώνεστε, δεν αξίζει. Συζητείστε με τον εαυτό σας σοβαρά, βρείτε αυτό το οποίο πραγματικά αγαπάτε, ότι κι αν είναι αυτό, γίνετε καλοί και ανταγωνιστικοί σε αυτό, και ασκείστε το με ευθύνη, συνέπεια, και πάνω από όλα επαγγελματικότητα. Να νοιάζεστε για το να είστε εντάξει με τον εαυτό σας και τους γύρω σας και όχι για τα λεφτά. Από τη δουλειά ποτέ κανείς δεν πλούτισε, ο μισθός, όσος κι αν είναι αυτός, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο  ότι είναι πάντα κάτα τι πιο λίγος από τα λεφτά που χρειάζεστε για να καλύψετε τις ανάγκες σας μηνιαίως. 

Συμβουλή δεύτερη (παράπλευρη, αλλά εφ΄όσον συζητήθηκε λέω τη γνώμη μου) : Δεν υπάρχουν πατρίδες. Ιδιαίτερα στην εποχή μας. Εφ΄όσον θεωρείτε ότι μπορείτε να βοηθηθείτε στην εξέλιξη-σταδιοδρομία σας ουσιαστικότερα στο εξωτερικό, κάντε το άφοβα και χωρίς κόμπλεξ Ελλαδολατρείας.

Empty Rooms

Το εξωτερικο ειναι η ευκολη λυση!!!

Σαν άνθρωπος που έχω ξοδέψει (και συνεχίζω να ξοδεύω) σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στο εξωτερικό, επίτρεψέ μου να σου πω ότι κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος, αλλά είμαι πάρα πολύ κουρασμένος τώρα για να κάτσω να στο εξηγήσω. Αρκεί να προσθέσω σε αυτό το θρεντ που "φούντωσε" απότομα ότι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η "αγιοποίηση" του εξωτερικού. Ορισμένα πράγματα είναι καλύτερα, ορισμένα όχι.

Εκεινος ομως ειναι φαρμακοποιος, απλα θα παρει ενα πτυχιο και θα πουλαει φαρμακα, δεν θα πεθανει κανεις επειδη εβαλε αναποδα τα ανοιχτοκυκλωματα ή εγχειρησε λαθος οργανο!!!

Αν ξαναδιαβάσεις τι έγραψες ίσως το διαγράψεις από το ποστ σου ήσυχα - ήσυχα...

Εχω φιλους στο Κεντ, στο Εδιμβουργο, στο Μιλανο, στην Βουλγαρια, στην Βουδαπεστη, στην Γερμανια, τις ξαδερφες μου στο Surrey και στο  Lincon αντιστοιχα!!! Σου μιλαω εκ πειρας!!! Ξερω και πως μπηκαν και ποσα δινουν και τι αντικρισμα θα εχει αυτο!!!

Μου αρέσει που μιλάς εκ πείρας... η βασιλεία της ημιμάθειας και του "άκουσα - σου λέω - καρατσεκαρισμένο". Προφανώς δεν έχεις συνειδητοποιήσει πόσο ΕΥΚΟΛΑ σου δείχνουν ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ σε ένα καλό πανεπιστήμιο (κι όχι "μ' έκαψες")...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Μπράβο ρε bloody αυτό έλεγα κι εγώ. Το εξωτερικό φαντάζει σαν την εύκολη λύση. Είναι όμως; Απλή πρακτική εδώ, καμιά σχέση με ελλαδολατρεία (wasted μάλλον θα αρχισω να σου πληρώνω πνευματικά δικαιώματα, καθώς με βλέπω να τη χρησιμοποιώ καμπόσο σε διάφορους κολλημένους φίλους μου :D :D)

Οπα, οπα!!!

Λοιπον, οταν λεω για το εξωτερικο ευκολη λυση, εννοω για τωρα!!! Στο εξωτερικο οι ρυθμοι ειναι πιο απαιτητικοι και δεν εχεις περιοδο χαριτος!!! Οταν θα φυγεις ειναι ευκολο(η αποφαση, οχι να τα καταφερεις), μετα θα περνας πιο δυσκολα!!! Επιπλεον προσθεσα καπου οτι τα καλα πανεπιστημια του εξωτερικου ειναι αρκετα και καλυτερα απ' τα Ελληνικα!!!

Οσο για την ημιμαθεια!!! Και προσωπικα εψαξα και εζησα τους φιλους μου να ψαχνουν!!! Επιπλεον, δεν ηθελα να το αναφερω, πληρουσα καποιες προυποθεσεις για συνεντευξη στο Cambridge (στην δευτερη ευκαιρια του Αυγουστου οπως λεμε) στο τμημα φυσικης, με εγγυηση της ξαδερφης μου που ειναι Dr. στο πολυτεχνειο του Surrey και αγγλιδα υπηκοος!!! Το τι ζητουσαν στα mail δε μπορειτε να φανταστειτε!!! Τεστ διαφορα, νοημοσυνης, ψυχολογικα, βαθμους απο ολη τη σχολικη μου διαδρομη και φυσικα να τους αρεσεις στο interview!!! Δε λεω κτ στον αερα και δεν εχω λογω να το κανω!!! Δε μ αρεσει παιδια να παραδιδονται ετσι, και εχω ιδιαιτερη ευαισθησια στο θεμα γιατι δινει και η αδερφη μου φετος και μου λεει κτ παρομοια!!! Τωρα αν αυτο που θες να κανεις δεν υπαρχει στην Ελλαδα τοτε πρεπει καποιος να παει εξω!! Η ξαδερφη μου(αδερφη της προηγουμενης) πηγε στο Κεντ για να κανει conservation biology, αυτο δεν υπαρχει στην Ελλαδα!!! Τωρα δουλευει σε οργανωσης προστασιας ζωων!!!

Τωρα για το θεμα της αυτοπροβολης, μιλησα για φαινομενα μες το φορουμ στο οποιο τα μελη ειναι σε θεση να αναγνωρισουν την αξια ενος αντικειμενου!!! Υπαρχουν και πολλοι που ειναι συλλεκτες κι απ τις δυο πλευρες, ανθρωποι που ειναι η δουλεια τους, κλπ!!! Και στο ποστ μου συμπληρωσα οτι και γω κανω το ιδιο, απλα ηθελα να διαφωνησω για το χαρακτηρισμο ''βλαχος''!!!

Τωρα για το θεμα με τον φαρμακοποιο δεν εννοω οτι δεν εχει ευθυνη, απλα οι γνωσεις του δεν εφαρμοζονται σε real time, εχει δυνατοτητα να μην τον φαει τον χριστιανο!!! Ειναι θεμα συνεπειας!!!

Ελπιζω οι εξηγησεις μου να σας καλυψαν!!!

Έσβησ' αέρας το κερί που κράτουνα στη χέρα...

Τώρα αυτό με τους κάγκουρες με τα αυτοκίνητα και αυτούς με τις 17 κιθάρες συμφωνώ ότι είναι το ίδιο και το αυτό. Αν πιάσει κάποιος κουβέντες με τον οποιοδήποτε και από τις 2 ομάδες, τα ίδια επιχειρήματα θα ακούσει! Οπότε ας κοιταζόμαστε και λίγο στον καθρέφτη και ας κράξουμε μετά όσο θέλουμε. Εκτός και αν πει κάποιος ότι είναι απόλυτη ανάγκη να έχει τόσα ξύλα (αν και κάτι παρόμοιο θα πει ο άλλος για την παρκαρισμένη λαμαρίνα....)

Δεν συμφωνω με αυτη την αντιληψη......το μεν αυτοκινητο για λογους που δεν θα αναλυσουμε εδω (και τους οποιους απεχθανομαι) ειναι για τον νεοελληνα status symbol......oι κιθαρες, τα φλαουτα και τα φαγκοτα οχι...δεν μπορω να αντιληφθω την συνδεση...Το status symbol ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την αναγκη για επιδειξη....δεν εχω δει πολλους με την κιθαρα τους να περιδιαβαινουν την πλατεια Κολωνακιου.....Eχω δε την υποψια οτι η παραπανω λογικη καταληγει στο: "η ιδιοκτησια ειναι κλοπη"..... ::) ::) ::)

Ασε δε που υπαρχει κατι που δικαιολογει και τις 17 κιθαρες και τα 17 αυτοκινητα...η ορθη χρηση......Βεβαια το να προσπαθει κανεις να εξηγησει την ηδονη της γρηγορης οδηγησης ενος καλοζυγισμενου γρηγορου αυτοκινητου(η  την κατοχη περισσοτερων απο μιας κιθαρας) απο εναν συνειδητοποιημενο οδηγο (οχι λιμανακια με το ζαντολαστιχο) σε αντιδιαστολη με την χρηση του απο εναν νεοπλουτο γιαπη ειναι σαν να προσπαθει κανεις να διδαξει σε εναν ελεφαντα μπαλετο.....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Η Νορβηγία έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ μισθούς και έχει ΤΕΛΕΙΑ κοινωνική πρόνοια.

Και την εφορια συνεταιρο στο 50%.....αν μας αρεσει και το θεωρουμε σωστο ας το εφαρμοσουμε τι να πω....

Το έχουμε εφαρμόσει ΗΔΗ το 50%. Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι στο τέλος της ημέρας τόσο είναι και στο Ελλάντα. Απλά είναι εμέσως και πλαγίως  ;)

Βρες μου οχι δυο η τρεις αλλα ΕΝΑΝ  ελευθερο επαγγελματια (ενας μισθωτος ΠΟΤΕ δεν θα ειναι πλουσιος) που να ΠΛΗΡΩΝΕΙ οντως αυτο το 50%......Αυτο που λεω ειναι οτι ποτε ο Ελληνας δεν θα αποκτησει την κοινωνικη συνειδηση που θα τον κανει να πληρωνει το 50% επι του πραγματικου (μεχρι σημερα κρυφου και μαυρου) εισοδηματος του......ουτε το κρατος μας τουλαχιστον για την επομενη 50ετια το βλεπω να μπορει να εφαρμοζει τους νομους του πανω σε αυτο το ζητημα.....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Ασε δε που υπαρχει κατι που δικαιολογει και τις 17 κιθαρες και τα 17 αυτοκινητα...η ορθη χρηση......Βεβαια το να προσπαθει κανεις να εξηγησει την ηδονη της γρηγορης οδηγησης ενος καλοζυγισμενου γρηγορου αυτοκινητου(η  την κατοχη περισσοτερων απο μιας κιθαρας) απο εναν συνειδητοποιημενο οδηγο (οχι λιμανακια με το ζαντολαστιχο) σε αντιδιαστολη με την χρηση του απο εναν νεοπλουτο γιαπη ειναι σαν να προσπαθει κανεις να διδαξει σε εναν ελεφαντα μπαλετο.....

Μπράβο είπες τη μαγική κουβέντα. Σωστή χρήση. Το ίδιο ηλίθιο που κάποιος παίρνει κάποιο σαράβαλο και το τουμπανιάζει (αγοράζοντας και ένα εκκλησάκι στην 1η στροφή), το ίδιο ηλίθιο είναι και κάποιος να αγοράζει 30 κιθάρες και να μην τις χρησιμοποιεί είτε επειδή τελικά δεν του κάνανε (κακή αγορά), είτε επειδή κρύβουν 1 ιστορία και τρίχες κατσαρές.

Και ναι δε θα δεις κάποιον με 1 κιθάρα να επιδεικνύεται στην πλατεία κολωνακίου, αλλά για δες λίγο στα διάφορα φορουμ, πόσοι είναι αυτοί που πετάνε διαρκώς τα περί αριθμού ή του νέου υπερμοντέλου που αγόρασαν, ασχλετως αν σε λιγότερο από μήνα θα το σκοτώσουν για να πάρουν άλλο. Και το χειρότερο; Ήδη ξέρουν ότι θα το δώσουν...

Και το κουλό είναι ότι κανείς δεν το παραδέχεται. Πάντα όλοι δεν καταλαβαίνουν το τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Για τράβα πες σε αυτούς τους "γκαζωμένους" περί αυτοκινήτου και κοινωνικής καταξίωσης και θα σε πάρουν στο ψιλό  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου