Moderator harilatron Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Ναι μωρέ....ΛΑ# :) Αν ακουμπάει και στο πρώτο και στο δεύτερο... είναι χαμηλό το αυλάκι. Το nut χρειάζεται να αλλαχθεί, και να φτιαχτεί με ειδικές λίμες και εμπειρία. Πάντως... για τσέκαρε και το relief.... Μάλλον θέλει και αυτό "το γερμανό" του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
apos Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 OK, θα το δω αύριο. Θα έχετε... νέα μου! ;D Ευχαριστώ και τους 2 σας! ;) http://www.10-code.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
apos Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Να ρωτήξω κάτι? Έχει ρυθμίσει κανείς truss rod σε CP? Μάλλον, η ερώτηση είναι ποιος έχει ρυθμίσει truss rod σε CP? Μου φαίνεται εξαιρετικά "ακούνητο", σε σημείο που φοβάμαι να βάλω περισσότερη δύναμη μην κάνω καμιά ζημιά... Εντωμεταξύ, προσπαθώ να το κάνω ΜΕ τις χορδές πάνω (βρίσκεται στο κάτω μέρος του μπράτσου)... Μου φαίνεται πολύ δύσκολο, μιας και με εμποδίζει το pickguard, το οποίο έχω ξεβιδώσει και κάνει όσο μπορώ "στην άκρη". Πείτε μου ότι δεν κάνω ΜΕΓΑΛΕΣ βλακείες.... http://www.10-code.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Apos, χρειάζεται ρύθμιση? Αν το τσέκαρες και χρειάζεται, μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις. Αν η βίδα φαίνεται "κολλημένη" μπορείς να κάνεις τα εξής: 1. Να ξαπλώσεις την κιθάρα σε μία ίσια επιφάνεια και να βάλεις ένα μαξιλαράκι ή κάτι ανάλογο κάτω από τη μέση του μανικιού (π.χ. κάτω από το 9ο-11ο τάστο) . Μετά σπρώξε με το χέρι δυνατά την κορυφή της ταστιέρας προς τα κάτω (στην περιοχή του nut ... όσο χρειάζεται για να να να αρχίσεις να την βλέπεις να "κουρμπάρει"με το λάθος τρόπο... δηλαδή να κατεβαίνουν ακόμα λίγο οι χορδές) και να δοκιμάσεις να ξεβιδώσεις λίγο τη βίδα ενώ κρατάς την ταστιέρα "πατημένη" με το χέρι. Με το χέρι δηλαδή ...θα αφαιρέσεις για λίγο την τάση από το trussrod το οποίο υποθέτουμε ότι είναι πολύ σφιγμένο. Γενικώς.... κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσες να κάνεις το αντίθετο.... δηλαδή να βοηθήσεις την ταστιέρα να κουρμπάρει (υποστηρίζοντας το headstock με το μαξιλαράκι) και να σφίξεις ενώ η μεταβολή που θέλεις να κάνεις εφαρμόζεται προσωρινά με το χέρι. Εξαρτάται αν έχεις single action ή double action trussrod. (Συγνώμη που δεν τσεκάρω τι τύπου έχουν οι CP). 2. Επιπλέον, μπορείς να ψεκάσεις λίγο αντισκωριακό στη χαραμάδα γύρω-γύρω από τη βίδα. Κάνε 1/4 -1/2 της στροφής (ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) και βλέπεις αύριο πως είναι τα πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jmone Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 ρε harilatron καινούρια λέει ότι είναι δεν νομίζω να θέλει τόσο κόπο το πράμα και μάλιστα είναι και πρόσφατα σεταρισμένη προσπάθησε να ξεσφίξεις και μη φοβάσαι δεν παθαίνει τίποτα απλά αν δεις ότι πρέπει να έρθει ο χούλκ να βάλει δύναμη άστο και τράβα σε κάνα μάστορα ;D ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Ναι μάλλον έχεις δίκιο jmone δεν πιστεύω να είναι "κολλημένη" η βέργα....ειδικά αν την έχει κουνήσει κάποιος πρόσφατα. Apos... μήπως δεν έφαγες το πρωϊνό σου? :D Ανέφερα πάντως τα παραπάνω, γιατί συνηθίζω να "βοηθάω" πάντα με το χέρι τη λειτουργία που πρόκειται να κάνει η βίδα και η δουλειά γίνεται αβίαστα (αβασάνιστα, αβάδιστα). :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Να ρωτήξω κάτι? Έχει ρυθμίσει κανείς truss rod σε CP? Μάλλον, η ερώτηση είναι ποιος έχει ρυθμίσει truss rod σε CP? Μου φαίνεται εξαιρετικά "ακούνητο", σε σημείο που φοβάμαι να βάλω περισσότερη δύναμη μην κάνω καμιά ζημιά... Εντωμεταξύ, προσπαθώ να το κάνω ΜΕ τις χορδές πάνω (βρίσκεται στο κάτω μέρος του μπράτσου)... Μου φαίνεται πολύ δύσκολο, μιας και με εμποδίζει το pickguard, το οποίο έχω ξεβιδώσει και κάνει όσο μπορώ "στην άκρη". Πείτε μου ότι δεν κάνω ΜΕΓΑΛΕΣ βλακείες.... Kαι στις 3 CP εχω ρυθμισει το truss rod....χαλαρωσε τελειως τις χορδες (δε χρειαζεται να τις βγαλεις) και για να το ρυθμισεις ανετα και σωστα βγαλε το λαιμο ξεβιδωνοντας τις 4 βιδες του λαιμου. Δεν χρειαζεται να τον πας βολτα, ισα ισα να ανασηκωθει λιγο ωστε να εχεις ευκολη προσβαση στη βιδα που ρυθμιζει το truss rod. Kανε τη ρυθμιση που θελεις αρκουμενος σε 1/4 της στροφης αρχικα και αστον να "συνηθισει" για ενα βραδυ τη νεα θεση αφου τον ξαναβιδωσεις και σφιξεις τις χορδες σε pitch. Αν οπως λες συναντας μεγαλη αντισταση κατα τη ρυθμιση τοτε μην πειραξεις τιποτα και πηγαινε την σε εξουσιοδοτημενο καταστημα αν η κιθαρα σου ειναι καινουργια. 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
apos Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 tnx παιδιά, θα κάνω για αρχή τα του fenderiarh και θα δούμε... Μαζεύω τα κουράγια μου και αρχίζω! ;D http://www.10-code.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
apos Δημοσιευμένο 15 Δεκεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 15 Δεκεμβρίου 2007 Λοιπόν... Αφού δεν είχα μπόρεσα τελικά να κάνω κάτι μόνος μου (όχι ότι "τόλμησα" και πολλά πράγματα, σε αυτά είμαι επεικώς ατζαμής και φοβιτσιάρης ;D), πήγα την κιθάρα στον Κουρμπή: nut η ετυμηγορία... Το άλλαξε και όλα ΟΚ. Πάντως ακόμα μου "κάθεται" πολύ άσχημα που απέκτησα πρόβλημα εν ψυχρώ σε τόσο καινούρια κιθάρα. Δεν μου πήρε πολλά χρήματα, αλλά με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, θέλω να θέσω ένα προβληματισμό, αλλά πριν αρχίσω και λέω πράγματα με λάθος δεδομένα από την αρχή, επιβεβαιώστε μου αν ξέρετε το εξής: Το πρόβλημα στο nut υποθέτω καλύπτεται από την εγγύηση. Σωστά? ΥΓ: Πρώτη φορά πήγα στον Κουρμπή και έχω να πω ότι είναι μακράν ο πιο συνεργάσιμος μάστορας - έμπορος που έχω επισκευθεί. Πέρα από την ποιότητα της δουλειάς, η οποία εν τέλει ήταν άψογη (βέβαια η αλλαγή ενός nut ίσως δεν είναι και σοβαρό δείγμα, γι' αυτό και δεν επικεντρώνομαι εκεί - ακόμα), σαν άτομο: - ήταν ευγενικός - και δεν εννοώ "γλύφτης"! Απλώς σε αντιμετώπιζε σαν ΙΣΟ και όχι αφ' υψηλού - συνεργάσιμος - τον παρακάλεσα να "επισπεύσει" τη διαδικασία για συγκεκριμένους λόγους και τελικά το έκανε, χωρίς να... με ξέρει κι από χθες - είχε "καλή νοοτροπία" - πήγα να αφήσω την κιθάρα για σέρβις (χωρίς υποψία αγοραστικής πρόθεσης δηλαδή) και με άφησε να δοκιμάσω 5-6 κιθάρες και ενισχυτές Το αναφέρω γιατί είχαν αναφερθεί κάποια θετικά για τον Κουρμπή σε άλλα ποστ, και επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται... απλά τα επιβεβαιώνω! ;) http://www.10-code.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 15 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 15 Δεκεμβρίου 2007 Κριμα που το ειδα τωρα το προβλημα,με λιγη super glue & ...μαγειρικη σοδα θα το ειχες λυσει το προβλημα... ;) Δεν πειραζει καλυτερα που το εφτιαξες σωστα.Παντως ποτε μου δεν εχω ξανακουσει για ...αυτοχαμηλωνομενο :) nut... :) :) Πάντως ακόμα μου "κάθεται" πολύ άσχημα που απέκτησα πρόβλημα εν ψυχρώ σε τόσο καινούρια κιθάρα. ε,καλα δε χαθηκε και ο κοσμος για ενα κομματακι micarta...συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες,απλα δεν μπορω να καταλαβω πως φαγωθηκε μια και το ιδιο nut χρησιμοποιει παντου η Fender... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση