Προς το περιεχόμενο

Help...... Η σολ "ακουμπάει" στο πρώτο τάστο...

apos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλα καλά κι όλα ωραία με τη Classic Player 50s μου, μέχρι προχθές...

Είχα να παίξω 2 μέρες, και προχθές που πήγα στην πρόβα, έσκασε το πρόβλημα...

Βγάζοντας τη από τη θήκη και στη διαδικασία του κουρδίσματος, παρατήρησα ότι η σολ ακουγόταν "πνιχτή", με ένα μεταλλικό ήχο.

Αφού συνήλθα από το ακαριαίο πάγωμα, κοίταξα να δω τι φταίει και απλώς επιβεβαίωσα αυτό που κατευθείαν πήγε το μυαλό  μου μόλις άκουσα τον ήχο:

Η χορδή ακουμπάει (κανονικά, όχι "ξυστά") στο 1ο τάστο...

Το πρόβλημα είναι ότι κατά τ' άλλα, δεν υπάρχει κάτι άλλο "κακό": Το action της σολ είναι ίδιο με τις άλλες και η κιθάρα είναι πρόσφατα σεταρισμένη...

Είναι σαν να είναι το 1ο τάστο πιο "φουσκωμένο" από εκεί που περνάει η σολ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ συμβαίνει κάτι τέτοιο, θέλω να δείξω απλά ότι ενώ η χορδή έχει φυσιολογική "πορεία", "σκοντάφτει" εκεί που οι άλλες περνάνε κανονικά.

Δεν ξέρω τι να κάνω... Πείραξα ό,τι μπορώ να πειράξω, άλλαξα χορδές, τίποτα...

Καμιά ιδέα??

tnx

ΥΓ: δεν ξέρω αν βοηθάει: λίγο πριν βγάλω την κιθάρα από τη θήκη, μου γλίστρησε και έπεσε. Όμως από πολύ μικρή απόσταση, σε σχετικά μαλακή επιφάνεια, και η θήκη της έχει ένα αρκετά ικανοποιητικό "μαξιλάρι". Πέφτοντας δηλαδή, δεν μου προξενήθηκε κανένας φόβος, μου έχουν πέσει άλλες κιθάρες πολύ πιο άσχημα και δεν έχουν πάθει τίποτα. Πραγματικά δεν νομίζω να έχει να κάνει με το πρόβήμα, αλλά το λέω ως δεδομένο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Αυτό που λέει ο jmone θα μπορούσε να είναι λόγος αλλά είναι δύσκολο να συνέβη έτσι...από τη μία μέρα στην άλλη.

Το relief το τσέκαρες?

Μπορεί να θέλει λίγο "κουρμπάρισμα" το μανίκι από το trussrod.  :)

(Και μετά φτού κι απ' την αρχή ... action, intonation ...  :) )

To αυλάκι το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά πέρα από το ότι η κιθάρα είναι 5 μηνών (θα μου πείτε, "ε, και?" βέβαια...), δεν μου φαίνεται ότι έχει πρόβλημα...

Το truss rod Χαρίλατρον, αν είχε πρόβλημα, γίνεται να επηρεάζει μία μόνο χορδή? Δεν θα είχε ανάλογο πρόβλημα (έστω, όχι τόσο έντονο) και σε κάποια άλλη?

Τι εννοείς? Αν εννοείς το action, ναι, αν σηκωθεί αρκετά, το πρόβλημα σταματάει, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα, γιατί η χορδή μετά μοιάζει με γραμμή τελεφερίκ...  :-[

Σόρυ για το πρήξιμο, από σετάπ έχω μεσάνυχτα...  :-\

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!

κοίτα αφού τα τάστα σου είναι οκ

το truss rod ρυθμισμένο σωστά

και το action κυριλέ

τότε το μόνο που μένει είναι το nut (δεν υπάρχει και κάτι άλλο να πειράξεις)

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

κοίτα αφού τα τάστα σου είναι οκ

το truss rod ρυθμισμένο σωστά

και το action κυριλέ

τότε το μόνο που μένει είναι το nut (δεν υπάρχει και κάτι άλλο να πειράξεις)

Όχι, το truss rod δεν είπα ότι είναι απαραίτητα ρυθμισμένο! Είπα ότι έκανα σετάπ πρόσφατα, αλλά ξέρω κι εγώ...?  ???

"Οπτικά" μου φαίνεται ΟΚ, αλλά δεν το'χω είναι η αλήθεια και πολύ...

Αυτό που ρώτησα το Χαρίλαο, είναι αν γίνεται με απορρυθμισμένο truss να υπάρχει πρόβλημα μόνο σε μία χορδή και οι άλλες να είναι ΟΚ!  ;)

Αν είναι nut κλάφτα...

• Moderator

Λογικά, αν θέλει ρύθμιση το trussrod σημαίνει ότι έχουν "κατέβει" όλες οι χορδές στην περιοχή των πάνω τάστων.... Αυτό σε συνδυασμό με αυτό που λέει ο jmone για το αυλάκι της ΣΟΛ στο nut και με ενδοχόμενη πραγματική μικρή προεξοχή του τάστου σ' εκείνο το σημείο μπορει να δημιουργεί πρόβλημα μόνο στη μία χορδή.

Για να τσεκάρεις αν είναι προβληματικό το αυλάκι της ΣΟΛ, μπορείς να πατήσεις αμέσως πριν το τρίτο τάστο εκείνης της χορδής, (δηλαδή μια ΛΑ) και ενώ η χορδή ακουμπάει στο δεύτερο και στο τρίτο τάστο  (αφού έχεις πατήσει ανάμεσά τους) ... να τσεκάρεις αν ακουμπάει και στο πρώτο...(Κανονικά πρέπει να περνάει συριζα από το πρώτο). Αν ακουμπάει και στο πρώτο, είναι πράγματι χαμηλό το αυλάκι. 

Τσέκαρε όμως οπωσδήποτε και το relief. 

Για πες μας τι γίνεται ..  :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου