panagiotis Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 χιλλιάδες με ένα λάμδα ρε ανορθόγραφε! ;D ;D Βass is a state of mind... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Εννοώ τα βιβλία με γνώσεις. Όχι τα λογοτεχνικα... Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι πολλά βιβλία που εμπίπτουν στην κατηγορία των "λογοτεχνικών" είναι στην ουσία καθαρότατες πηγές γνώσης και κυρίως πραγματεύονται (άμεσα ή έμμεσα) σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συχνά διεφεύγουν της προσοχής μας, εντούτοις γνωρίζοντάς τα αποκομίζουμε πάρα πολλά (κατά τη γνώμη μου). Άσχετα από το παραπάνω, ακόμα κι αν διαβάζεις κάτι υπερβολικά στεγνό και απρόσωπο (όπως π.χ. προγραμματισμό) είναι τελείως διαφορετικό να διαβάσεις ένα ολοκληρωμένο βιβλίο με το να ανατρέχεις στη Wikipedia ή κάποια παρόμοια πηγή για πληροφορίες. ;) Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lambrosgg Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Εννοώ τα βιβλία με γνώσεις. Όχι τα λογοτεχνικα... Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι πολλά βιβλία που εμπίπτουν στην κατηγορία των "λογοτεχνικών" είναι στην ουσία καθαρότατες πηγές γνώσης και κυρίως πραγματεύονται (άμεσα ή έμμεσα) σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συχνά διεφεύγουν της προσοχής μας, εντούτοις γνωρίζοντάς τα αποκομίζουμε πάρα πολλά (κατά τη γνώμη μου). Άσχετα από το παραπάνω, ακόμα κι αν διαβάζεις κάτι υπερβολικά στεγνό και απρόσωπο (όπως π.χ. προγραμματισμό) είναι τελείως διαφορετικό να διαβάσεις ένα ολοκληρωμένο βιβλίο με το να ανατρέχεις στη Wikipedia ή κάποια παρόμοια πηγή για πληροφορίες. ;) Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλα δεν προλαβαίνω. Γιατι να διαβάσω 100 σελίδες για να μου μείνει ουσία 5 σελίδων και να μην ψάξω την ουσία με τη μια? Ξαναλέω ότι για να διαβάζει κανείς βιβλία εκτός για να μπει παννελήνιες ή του πανεπιστημίου κλπ πρέπει το χαίρεται και να βρίσκει ευχαρίστηση όταν το κάνει. Εγώ δεν βρίσκω και δεν διαβάζω. http://www.facebook.com/group.php?gid=258853791192 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλα δεν προλαβαίνω. Γιατι να διαβάσω 100 σελίδες για να μου μείνει ουσία 5 σελίδων και να μην ψάξω την ουσία με τη μια? Ξαναλέω ότι για να διαβάζει κανείς βιβλία εκτός για να μπει παννελήνιες ή του πανεπιστημίου κλπ πρέπει το χαίρεται και να βρίσκει ευχαρίστηση όταν το κάνει. Εγώ δεν βρίσκω και δεν διαβάζω. Στην πρώτη τοποθέτηση, σου λέω ότι δεν είναι όλα τα βιβλία στο στύλ "100 σελίδες μπλα μπλα - 5 σελίδες ουσία". Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται το ακριβώς αντίθετο! Στη δεύτερη τοποθέτηση, απλά πιστεύω ότι υπάρχει το κατάλληλο βιβλίο για όλους (μα όλους). Μπορεί να διαφέρει στο καθένα αλλά όλοι μπορούν να βρουν βιβλία που να τους ευχαριστεί η ανάγνωσή τους. Το πιστεύω γιατί ούτε εγώ είμαι φίλος του διαβάσματος γενικά αλλά υπάρχουν βιβλία που δεν μπορώ να σταματήσω να τα διαβάζω... :) Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Μαίρη κλίσμας.Πέτε τον αγιοβασίλη να μας δώσει και λεξικό μαζί με τα δώρα.Μπάς και γράψουμε καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Πώς συνδιάζονται τα χαζά ελληνόπουλα με τα πανεπιστήμια, ιατρικη, μετσόβιο, τις πανελλήνιες, τις 2 ξένες γλώσσες δεν ξέρω... Λυπαμαι αλλα η πλειοψηφια των κατα τεκμηριο χαζων ελληνοπουλων που συναντω καθε μερα εχουν σχεση με πανεπιστημια, ακομα περισσοτερο με ιατρικη, με το μετσοβιο, με 3 ξενες γλωσσες......μερικοι με μεταπτυχιακο η και διδακτορικο........ Δεν ξερω αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα και ισως σε δικαιωνει........καποιοι απο αυτους του χαζους ειναι οντως ορθογραφοι..... ::) 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Δηλαδή πιστεύεις ότι οι έρευνες όοοολες στέκουν, έχουν πάρει αντιπροσωπευτικό δείγμα κλπ κλπ. Δεν πεινάνε δηλαδή οι εταιρίες και δεν τα παίρνουν απο τις εφημερίδες για να λένε υπερβολλές και να έχουν θέμα... Αν όντως το πιστεύεις και χάφτεις ότι διαβάζεις ειδήσεις και ότι βλέπεις τηλεόραση σε λυπάμαι. Bζου είσαι η τελευταία οργανική μορφή ζωής του πλανήτη που μπορεί και δικαιούται να εκφράσει άποψη για την επιλογή και διαμόρφωση της ενημέρωσής μου. Και πίστεψέ με, η λύπη είναι όλη δικιά μου. Δικιά μου γιατί παρατηρώ (με αφορμή εσένα) ότι υπάρχει ένα φαινόμενο που μάλλον γενικεύεται στην σημερινή πιτσιρικαρία: να προσπαθούν άνθρωποι μεγαλύτεροι από σένα να σου πουν μερικά λογικά & οφθαλμοφανή πράγματα, κι εσύ να επαναλαμβάνεις την κασσέτα "I am big, bad, M&^%ΚΑΣ and proud of it". Και επίσης δικιά μου γιατί ένας ακόμη έχασε τη μάχη με την μόρφωση. ΥΓ. Μου έχουν ξαναπεί να μην ασχολούμαι με τρολάκια της συμφοράς αλλά όπως βλέπετε, αποτυγχάνω οικτρά. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vrass Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Bζου είσαι η τελευταία οργανική μορφή ζωής του πλανήτη που μπορεί και δικαιούται να εκφράσει άποψη για την επιλογή και διαμόρφωση της ενημέρωσής μου. Και πίστεψέ με, η λύπη είναι όλη δικιά μου. Δικιά μου γιατί παρατηρώ (με αφορμή εσένα) ότι υπάρχει ένα φαινόμενο που μάλλον γενικεύεται στην σημερινή πιτσιρικαρία: να προσπαθούν άνθρωποι μεγαλύτεροι από σένα να σου πουν μερικά λογικά & οφθαλμοφανή πράγματα, κι εσύ να επαναλαμβάνεις την κασσέτα "I am big, bad, M&^%ΚΑΣ and proud of it". Και επίσης δικιά μου γιατί ένας ακόμη έχασε τη μάχη με την μόρφωση. Συμφωνώ απόλυτα. ΥΓ. Μου έχουν ξαναπεί να μην ασχολούμαι με τρολάκια της συμφοράς αλλά όπως βλέπετε, αποτυγχάνω οικτρά. Και εγώ εδώ και τόσες σελίδες κρατιέμαι... :-X :-X :-X Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Room101 Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Παιδιά, η συζήτηση έχει στραφεί σε διαπληκτισμούς προσωπικού επιπέδου και δεν κάνει!!! Προτεινω να καταλήξουμε στο ότι εντάξει και αν ξεφυγουν ενα δυο λαθάκια δεν χάλασε κι ο κόσμος και να παροτρύνουμε τα μέλη όταν δεν ειναι σίγουροι για κάποια λέξη να αφιερώνουν ενα λεπτάκι παραπάνω!!! Όσον αφορά το θέμα περί αναγνωσης βιβλίων είναι κατι καθαρά προσωπικό!!! Πιστευω δε ότι μιλωντας για βιβλια υπονοούμε την γενικότερη καλλιέργεια στην οποία συνάδουν και αλλα πράγματα οπως ενα ντοκιμαντερ ή η συμμετοχή σε ενα project!!! Μπόρει καποιος να είναι τεχνικά αρτιος σ αυτο που κάνει αλλα να μην τον ενδιαφέρει να ''δουλέψει'' τον εαυτό του λιγο παραπάνω!!! Την αξία αλλωστε τις ιστοριάς στη ''Δικη'' του Κάφκα την ξέρει μονο αυτος που τη διάβασε και την αντικρίζει στην καθημερινή του ζωή!!! Αν τον ρωτησεις δε μπορει να στην πει σε 5 σελιδες!!! Τέλος, για το ελλήνικο σχολίο η γνώμη μου είναι οτι πέρα απο υπανάπτυκτο έιναι και απάνθρωπο διοτι εκτός απ' το ότι δεν ενδιαφέρεται για την πραγματικη καλλιέργεια του παιδιού -αντίθετα το κάνει πρόχειρα (βλ. επισημη οδηγία υπουργείου για την επεξήγηση του ποιήματος του Σεφέρη ''επι ασπαλάθων''-,είναι ένα σχολείου όπου για να επιβιώσεις πρέπει να έισαι ή αρκετα εξυπνος ή αρκετα αδιάφορος!!! Υ.Γ. Ειμαι και εγώ 19 χρονών και βλέπω την προηγουμενη γενια να ζητα απ τη δικια μας, μια γενια που δεν προλάβε να ζήσει την αθωότητα, να μην έχει οργή!!! (αναφέρομαι στου ανω των 45, την γενιά των πατεραδων μας, που ούτε πόλεμο έζησε, ούτε των ανταγωνισμό της αγοράς!!!) Έσβησ' αέρας το κερί που κράτουνα στη χέρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 9 Δεκεμβρίου 2007 Υ.Γ. Ειμαι και εγώ 19 χρονών και βλέπω την προηγουμενη γενια να ζητα απ τη δικια μας, μια γενια που δεν προλάβε να ζήσει την αθωότητα, να μην έχει οργή!!! (αναφέρομαι στου ανω των 45, την γενιά των πατεραδων μας, που ούτε πόλεμο έζησε, ούτε των ανταγωνισμό της αγοράς!!!) Η αθωότητα δεν είναι θέμα "γενιάς", αλλά θέμα προσωπικής στάσης απέναντι στο κόσμο γύρω σου, στάση που θα συνεχίσει να διαμορφώνεται τα επόμενα 70 χρόνια της ζωής σου. Από αυτή τη σκοπιά, η "οργή" είναι περιττή αν δε συνοδεύεται από ενέργειες που θα εκπλεπτύνουν την ικανότητα κατανόησης του "οργισμένου". Αν είσαι οργισμένος, κοίτα να είσαι καλύτερος από αυτούς που σε όργισαν. Τώρα, για το αν εμείς δε ζήσαμε πόλεμο (είμαι 42)... άστο καλύτερα, διότι πόλεμοι υπάρχουν πολλοί και απώλειες υπάρχουν επίσης πολλές. Όσο για τον "ανταγωνισμό της αγοράς" σε διαβεβαιώνω ότι τον ζήσαμε και τον ζούμε καθημερινά και μάλιστα τον ζούμε έχοντας λιγότερα αρχικά εφόδια από τη δική σου γενιά. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση