Jasemeister Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 λολ! οκ άσχετα με τις φίρμες, τα ξύλα και τα λοιπά ο χρόνος είναι χρήμα και τα εργατικά έχουν κόστος. Ο φίλος alderbody έχει ξοδέψει αρκετό χρόνο ήδη και θα ξοδέψει ακόμα κι άλλο για να φτιάξει την κουκλάρα στρατ του, η οποία είναι και screw and play. Αν έφτιαχνε LP ακόμα χειρότερα. Σε τελική ανάλυση απ'τη στιγμή που δεν ξοδεύει το χρόνο αυτό κερδοφόρα, στην ουσία ξοδεύει χρήμα. Η διαφορά είναι πάντα στο πως ο καθένας κοστολογεί το χρόνο του, μιας και είναι ένα νόμισμα που μπορεί να έχουμε περισσότερο ή λιγότερο διαθέσιμο. Όταν ένας luthier θα ξοδέψει 4-6 μήνες για να φτιάξει ένα exotic ή απόλυτο custom εργαλείο τα $4,000-5,000 είναι μια χαρά, δεδομένου ότι φτιάχνει λίγα συγχρόνως και αφιερώνει πολύ προσοχή (π.χ. Tom Anderson). Στα production-line όργανα πληρώνεις περισσότερο το κέρδος της κατασκευάστριας, τα εργατικά, τα μεταφορικά και το κέρδος του εμπόρου όπως είναι λογικό μιας και η μεγάλη ζήτηση έχει ρίξει τις τιμές των εξαρτημάτων. Το οποίο και μας συμφέρει στην τελική. Αν κοιτάξει κανείς την μέση τιμή των κιθαρών τα τελευταία 40 χρόνια συνεχώς μειώνεται ενώ η σχέση ποιότητας/τιμής συνεχώς ανεβαίνει. Τελικά όμως, τί πληρώνουμε; Σίγουρα την τρέλα μας, το γούστο μας. Εκεί δεν υπάρχει όριο. ;) Υ.Γ. Ζήτω οι κιθάρες από mdf και πλαστικό ;D Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2007 άσχετο αλλά treloagori παίξε μεταλ με κάποιον καλό λαμπάτο και 1-2 καλά πετάλια ντιστορσιον ή κάποιο πολυεφε συνδεδεμένο με αυτόν και έλα πες για παραμόρφωση μετά!!! "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
treloagori Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 εχω παιξει αφου ειχα και τον mesa dual rectifier αλλα με βολεψε ο βεττα λογω της τεραστιας ποικιλιας ηχων...πολυ καλος ο μπουγκι αλλα καπως μονοδιαστατος...τουλαχιστος ο βεττα εχει απιστευτες επιλογες απο μοντερνο μχρι κλασικ ροκ σε διαφορετικο ηχορωμα ,εχω παθει την πλακα μου με τον ενισχυτη σου λεω...ασε που εχοντας και την πεταλιερα του εχω ξενιασει απ τα πεταλακια μια και καλη..αντε να φτιαχνεις την λουπα και ποιο πεταλι θα μπει πρωτο,και χανει λιγο και απο τα καλωδια και δε συμμαζευεται...η καλυτερη αγορα που εχω κανει μεχρι τωρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 με αλλα λογια οι διαφορα στις τιμες δεν αντικατοπτριζεται και στον ηχο... μπορεί να χρειάστηκε να φτάσω στη 19η απάντηση, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι διάβασα την μεγαλύτερη για μένα αλήθεια πάνω στο θέμα αυτό... :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Heatseeker Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 με αλλα λογια οι διαφορα στις τιμες δεν αντικατοπτριζεται και στον ηχο... μπορεί να χρειάστηκε να φτάσω στη 19η απάντηση, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι διάβασα την μεγαλύτερη για μένα αλήθεια πάνω στο θέμα αυτό... :) +10000000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
orbital Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Πάντως, η αλήθεια είναι πως σε όλους μας, λίγο -πολύ, παίζει ο ψυχολογικός παράγοντας του "τί όργανο κρατάω" και τί γράφει στο headstock.... ο,τι και να λέμε... κατα τ'αλλα με μια squier μόνο, ΑΛΛΑ σε συνδιασμό με ΚΑΛΟ ενισχυτή μπορείς να βγάλεις γαμώ τους ήχους! Για μένα - όσον αφορά τον ήχο, όπως παίζουν οι περισσότεροι, πιο πολύ μετράνε όλα τ'αλλα (πεταλάκια, ενισχυτές..) παρά η ίδια η κιθάρα ::) πάρτε μια χαρλει μπεντον και καρφώστε τη σ'ενα mesa +tonelab και μετά πάρτε μια Gibson Les Paul std και βαλτε τη σ'ενα φτηνιάρικο ενισχυτή της πλάκας.... εγώ εξεπλάγην απ'τα αποτέλεσματα... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Mr Orbital, δεν είναι ο ψιχολογικός ρόλος μόνο. Αλλιώς η PRS αν πραγματικά δεν είχε κάτι διαφορετικό ηχητικά σαν όργανο να σου πεί (αν όχι αποκλειστικά σε σένα, τουλάχιστον σε εκατομύρια άλλους), δεν θα υπήρχε λόγος υπαρξής της. Όλοι θα αγοράζαμε Harley Benton και 1-2 καλούς λαμπάτους ενισχυτές....(μιά ομορφιά και γ@μ0 τους ήχους δηλαδή :o) Τα περισσότερα από ότι διαβάζω πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων κατά την γνώμη μου απλά δεν στέκουν.... γενικά, γιατί προσωπικά στέκουν μιά χαρά.... Και εξηγούμαι. Τι πληρώνεις τελικά??? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ! (και μη ρωτάς γιατί ο άλλος έχει μία κιθάρα(ες) των 5000€ και 3 ενισχυτές λάμπα μπουτίκ.) Είσαι λοιπόν ευτυχισμένος με την Squier και έναν καλό ενιχυτή? Σωστός!!!!!!!!!!!... για αυτά που θές να παίζεις και έχεις στο μυαλό σου μιά χαρά - χαρούλα τη βόλεψες!! Δεν είσαι ικανοποιημένος από τον ήχο σου και ψάχνεσαι? Σωστός!!!!!!! αλλά δεν υπάρχει σχετικά "ταβάνι" Αν αυτό που σου τράβηξε ηχητικά - παικτικά κλπ κλπ κλπ κλπ την προσοχή κάνει 2000-3000 - 5000 ευρώ τι να κάνουμε..... υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγάλεις καλό ήχο.... ένας τρόπος να έχεις όμως ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ήχο που σε ικανοποιεί. κοινώς η αγορά έξω τα έχει όλα. Σωστό ή λάθος να υπάρχει bolt on κιθάρα πάνω από 2000 ευρώ????? Για να υπάρχει και να παίζουν κάποιοι μάλλον κάτι παραπάνω θα έχει... ή κάτι λίγο από όλα... μάρκετιγκ? μούρη? ήχο? βοηθά στην ψυχολογία ένα ακριβό όργανο ή ενισχυτής ή ράκ ή πολυεφέ?? Αυτοί που επιλέγουν να παίξουν με αυτόν τον εξοπλισμό κάτι κατάλαβαν και πήγαν προς τα εκεί. Ή δεν κατάλαβαν τίποτε και απλά αγόρασαν τρίχες κατσαρές ενώ με 200-300 ευρώ θα κάνανε τρελό ήχο.... Υμνήθηκε στο παρελθόν η Vox tonelab. Αυτοί που την εξύμνησαν κάτι κατάλαβαν διαφορετικό από την Korg AX10G για παράδειγμα. Εγώ προσωπικά απεχθάνομαι τις πεταλιέρες κατά κόρον.... Γιατί??? Μα γιατί ο ήχος μου δεν βγαίνει μέσα από τέτοιου είδους μπλιμπλίκι. Γιατί τις θεωρώ μπλιμπλίκια??? Για τον ίδιο λόγο που κάποιος την θεωρεί την πεμπτουσία του ήχου του και το σέβομαι! Τί πληρώνεις τελικά???? ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Αν μου αρέσει όμως μία Les Paul Gibson vintage reissue '57, αξίζει να δώσω τόοοοσα φράγκα να την αποκτήσω? Δεν μπορώ δηλαδή να "βολευτώ" και με μια Gibson LP strd? Ή με κάποια κόπια LP? 2 Λύσεις. 1 Ναι μπορείς άμα σου κάνει και δεν ακούς απολύτως καμία διαφορά. 2 Δεν σου κάνει γιατί ακούς ΤΡΑΓΙΚΕΣ διαφορές. Τι θα πληρώσεις τελικά???? ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Πω πω άκουσα έναν ενισχυτή κεφαλή Marshall modern - vintage και έπαθα πλάκα δεν ξεκόλαγα να παίζω... τί να κάνω??? αξίζει τα 1200-1500 ευρώ?? Η να πάρω κάνα υβριδικό Marshall με λυχνία στην προενίσχυση και να γλυτώσω ένα καρότσι ευρώ?? 2 Λύσεις. 1 Ναι μπορείς άμα σου κάνει και δεν ακούς απολύτως καμία διαφορά. 2 Δεν σου κάνει γιατί ακούς ΤΡΑΓΙΚΕΣ διαφορές. Τι θα πληρώσεις τελικά???? ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Κατά την άποψή μου λοιπόν είναι τόσο υποκειμενικά τα κριτήρια όσο και τα ερωτήματα τα ίδια. Πάντως πέρα από μάρκετιγκ προώθηση κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ γι αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει τόση ποικιλία στην αγορά! Ό, τι σου κάνει και ότι δεν σου κάνει είναι εκεί έξω... Προσωπικά Squier Japan ήταν η πρώτη μου σοβαρή κιθάρα και Marshall valvestate VR30R o πρώτος μου amp. Ήμουν ευχαριστημένος μέχρι παικτικά και ακουστικά να ζητήσω κάτι άλλο.... Δεν έκρινα ποτέ όμως το λόγο που κάποιος έπαιζε με American custom shop strat ή Anderson ή Shur, ή Gibson LP custom και δεν επέλεξε μιά απλή στρατοκάστερ αμερικάνικη ή μία Gibson classic. Ε! και τί πλήρωσε τελικά????? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ. In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
orbital Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Με παρεξηγησες! Εγω προσωπικά, δεν έχω καμία σχέση με την περιγραφή που έκανα παραπάνω (οτι δλδ μια φθηνή κιθάρα είναι αρκετή), καθώς για τις (αυτή τη στιγμή 4..) κιθάρες μου, όπως και οι περισσοτεροι εδω μέσα, έχω ξοδέψει αρκετά λεφτά καλώς ή κακώς. Απλά, νομίζω οτι πολλοί παραμελούν ιδιαίτερα τον παραγοντα ενισχυτή. Ξερω άτομα που έχουν σκάσει για les paul std και παίζουν σε τρισάθλιους ενισχυτές και μετά μου παραπονιούνται για τον ήχο τους. ??? εγώ φταίω μετά να γράφω αυτά που γράφω;;;; Γι'αυτό λέω οτι για μένα, καλές οι κιθάρες, αλλά προσωπικά, αν ξεκινούσα τώρα και είχα ένα ποσό, θα έπαιρνα μια squier, η οποία είναι αξιοπρεπέστατη, και έναν ΚΑΛΟ ενισχυτή, και αργότερα κάποια καλύτερη κιθάρα. προφανώς αυτά που λέω είναι προσωπικές απόψεις και συμπεράσματα. Δεν λέω πως έτσι πρέπει να γίνεται. Λέω πως εγώ έτσι πιστεύω πως είναι το σωστό. Τώρα γι'αυτό που λες, ΣΑΦΩΣ και υπάρχει διαφορά απο όργανο σε όργανο, και πολλές φορές αυτή αντικατοπτρίζεται στην τιμή. ΑΛΛΑ υπάρχει και η τάση να ακούμε με τα μάτια πολλές φορές.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Guru Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Γι'αυτό λέω οτι για μένα, καλές οι κιθάρες, αλλά προσωπικά, αν ξεκινούσα τώρα και είχα ένα ποσό, θα έπαιρνα μια squier, η οποία είναι αξιοπρεπέστατη, και έναν ΚΑΛΟ ενισχυτή, και αργότερα κάποια καλύτερη κιθάρα. σχεδον κανενας δεν το κανει αυτο, (δηλ. μια μετρια κιθαρα σε εναν πολυ καλο ενισχυτη), λογω των γνωστων φετιχ του κιθαριστα, αλλα συμφωνω οτι ειναι η καλυτερη συνταγη για ηχο, οταν υπαρχει προβλημα με τα λεφτα.. βεβαια: πάρτε μια χαρλει μπεντον και καρφώστε τη σ'ενα mesa +tonelab και μετά πάρτε μια Gibson Les Paul std και βαλτε τη σ'ενα φτηνιάρικο ενισχυτή της πλάκας.... .. μπορω να διαλεξω τη les paul και το boogie? ;D ;D YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2007 με αλλα λογια οι διαφορα στις τιμες δεν αντικατοπτριζεται και στον ηχο... μπορεί να χρειάστηκε να φτάσω στη 19η απάντηση, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι διάβασα την μεγαλύτερη για μένα αλήθεια πάνω στο θέμα αυτό... :) +10000000 Mα δεν θέλει και ιδιαίτερη σοφία αυτή η διαπίστωση... εννοείται κάτι τέτοιο. Σε όλα τα αγαθά αυτό συμβαίνει (δλδ η τιμή δεν συμβαδίζει πάντα με την ποιότητα ή με την παρεχόμενα συναισθήματα αγαλλίασης - ικανοποίησης - ευμάρειας). Κατά τα άλλα, τα έχουμε ξαναπεί για τους ενισχυτές αλλά θα συμφωνώ κάθε φορά που θα το βλέπω: χίλιες φορές να έχεις καλό ενισχυτή και μέτρια κιθάρα παρά κακό ενισχυτή και άριστη κιθάρα. Ο ενισχυτής είναι η "φωνή" της κιθάρας. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση