Προς το περιεχόμενο

Waldorf Blofeld

kilon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...και την σταθερή αξία Nord 2X, αλλά ανεβαίνεις. Εκτός κι αν το βρεις μεταχειρισμένο.

Γενικά όμως Μπούκα είμαι της άποψης ότι τα όργανα είναι πάντα εργαλεία που τα φέρνουμε στα μέτρα της μουσικής μας. Δεν πρέπει να συμβαίνει το αντίστροφο, δλδ να μπαίνουμε σε καλούπια ερχόμενοι στα δικά τους μέτρα λέγοντας ότι το τάδε ή το δείνα είναι κατάλληλο μόνο για το τάδε υποείδος του υποείδους της ηλεκτρονικής, της ambient, της trance, της ιndustrial κλπ.

Τι εννοώ; Παίρνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου και του δίνεις να καταλάβει τι εστί βερύκοκο ξετινάζοντας μέχρι την τελευταία παράμετρό του, και δεν αναλώνεσαι σε αμφιβολίες για το αν είναι κατάλληλο ή όχι για τις σπέσιαλ απαιτήσεις σου... Άποψή μου!   ;)

Φοβερή απάντηση και η καρδιά της δικής μου θεωρείας. Μπράβο bloody!

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 251
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ναι αλλά αν έχει πράματα που διευκολύνουν περισσότερο προς μια κατεύθυνση, τότε ακόμη καλύτερα.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Ναι αλλά αν έχει πράματα που διευκολύνουν περισσότερο προς μια κατεύθυνση, τότε ακόμη καλύτερα.

Στην θεωρία ναι στην πράξη όχι. Οι πολλές ευκολίες οδηγούν προς την τεμπελιά.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Μπα. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εργαλεία είναι, που καλό είναι να υπάρχουν και να μην πας προς τρίτες λύσεις, που χρόνο τρώνε και δεν προσφέρουν και κάτι στο να δημιουργείς κανά κομμάτι, αλλά να αναλώνεσαι με το πως δι@ολο να βγάλεις τον ήχο που έχεις στο μυαλό σου!

O ήχος που έχεις στο μυαλό σου θα επιτευχθεί είτε με το ένα είτε με το άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση. Μην αυτοεγκλωβίζεσαι σε τέτοια ασήμαντα διλήμματα. Και στη διαδρομή η πιο εις βάθος ενασχόληση θα σε παραπέμψει και σε άλλους ήχους που θα ξεπηδήσουν από το μυαλό σου. Έτσι γίνεται με τα keys, και εδώ που τα λέμε, με οποιοδήποτε μουσικό όργανο ή καλλιτεχνική έκφραση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Ναι άλλο λέω. Λέω ότι καλύτερα να υπάρχουν και κάποια features που βολεύουν σε κάποιο είδος που με ενδιαφέρει. Έτσι κάνω περισσότερα πράματα, δίχως να πολυεγκλωβίζομαι. Τες πα θεωρητικά είναι αυτά. Μέχρι το καλοκαίρι έχω καιρό να δω τι θα διαλέξω τελικά! Παίζει να κοπανίσω και κανά yamaha στην τελική!

Ναι άλλο λέω. Λέω ότι καλύτερα να υπάρχουν και κάποια features που βολεύουν σε κάποιο είδος που με ενδιαφέρει. Έτσι κάνω περισσότερα πράματα, δίχως να πολυεγκλωβίζομαι. Τες πα θεωρητικά είναι αυτά. Μέχρι το καλοκαίρι έχω καιρό να δω τι θα διαλέξω τελικά! Παίζει να κοπανίσω και κανά yamaha στην τελική!

Ο εγκλωβισμός είναι όμως που αναπτύσει την μουσική ιδιοφυία. Το ότι θές να αποφύγεις κάτι που δεν σου προσφέρει αυτό που πραγματικά θες είναι ορθό , αλλά με μέτρο. Γιατί ότι και να αγοράσεις λίγο πολύ θα έρθει αντιμέτωπος με το γεγονός των δυσκολιών μου εγκυμωνέι η συγκεκριμένος στόχος σου.  Έξάλλου η απόφαση για να αγοράσεις ένα συνθ κρατάει ένα μήνα το να μάθεις να δημιουργείς αυτό που πραγματικά θές μια ζωή. Οπότε η άποψη μου είναι να μην χαλοσκάμε άν η επιλογή του κατάληλου σύνθ είναι ορθή ή όχι όσο το να μάθουμε να δημιουργούμε τον προσωπικό μας ήχο.

Εξάλλου ο προσωπικός ήχος υπάρχει στην μουσική πολύ πιο πρίν απο την δημιουργία των συνθεσάιζερ , η τέχνη της δημιουργεία ήχων είναι τόσο παλιά όσο και η τέχνη της δημιουργίας μουσικής. Και οι δύο θριαμβεύουν όταν βαδίζουν χέρι χέρι.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Παιδια μολις ειδα το βιντεακι του the kilon στο youtube.Ξενερωσα απιστευτα!Τραγικα presets!Θα μου πειτε 400ευρω δινεις μην περιμενεις να κανει παπαδες.οκ.Απλα οι προγραμματιστες που εχουν φτιαξει τους εργοστασιακους ηχους ειναι κορυφαιοι και περιμενα να ακουσω κατι καλυτερο.Ποια ειναι η δικη σας γνωμή ???

Ποια ειναι η δικη σας γνωμή ???

Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτό το φθηνό όργανο ακούγεται όντως σαν... φθηνό όργανο. Από τη πρώτη στιγμή (όπως μπορείτε να ανατρέξετε) είχα τις υποψίες μου για το ότι δεν θα είναι κάτι της προκοπής, και είχα πει και στον kilon ότι κακώς διώχνει το microkorg του. Δεν είναι άχρηστο, αλλά ακούγεται σαν soft synth των 40 ευρώ (περίπου).

Mea Culpa

Παιδια μολις ειδα το βιντεακι του the kilon στο youtube.Ξενερωσα απιστευτα!Τραγικα presets!Θα μου πειτε 400ευρω δινεις μην περιμενεις να κανει παπαδες.οκ.Απλα οι προγραμματιστες που εχουν φτιαξει τους εργοστασιακους ηχους ειναι κορυφαιοι και περιμενα να ακουσω κατι καλυτερο.Ποια ειναι η δικη σας γνωμή ???

επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι τα presets είναι όλα monotimbral. Για αυτό ακούγονται βαρετά. Βασικά το σύνθ κάνει παπάδες απλώς δεν έχει καλούς έτοιμους ήχους. Μπορεί να φτιάξει άνετα όμως φοβερούς.

Το να συγκρίνεις το blofeld με το microkorg είναι αστείο μιας και το πρώτο είναι 6 φορές σε πολυφωνία και 8 φορές σε επίπεδα (για να μην μιλήσω για την μηχανή σύνθεσης) πιο δυνατό απο το τελευταίο. Μιλάμε για δυο VA με διαμετρικά αντίθετες ικανότητες.

Όπως και είπα και πρίν το σύγκρινα με Zebra2 και FM8 , η διαφορά ήταν μικρή αλλά ναι το waldorf είναι πιο παχύ.

Απο εκεί και πέρα , περι ορέξεος....

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου