Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 σκεφτομαι να αγορασω ενα lap steel! ετσι ψαχνοντας βρηκα ενα της Gretsch κ συγκεκριμενα αυτο http://www.gretschguitars.com/gear/index.php?product=G5700&cat1=&cat2=&q=&st=1 το οποιο βρηκα κ σε καλη τιμη! κοιτοντας τα χαρακτηριστικα του στον thomman ειδα οτι ειναι απο Luan! http://www.thomann.de/gr/prod_ali_2_AR_169643.html αλλα στο επισημο site της Gretsch ειδα οτι λεει solid mahogany! οσο καταφερα να ψαξω ειδα οτι το Luan ειναι ενα ειδος κοντρα πλακε το οποιο ειναι απο mahogany... μηπως γνωριζει κανεις περισσοτερες λεπτομεριες? τι ειναι αυτο το Luan κ ποια τα χαρακτηριστικα του? Υ.Γ. παντως κατι δεν μου αρεσει εμενα σε ολη αυτην την φαση.... A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Απ' ότι διάβασα, ο όρος "luan" χρησιμοποιείται και για μια Φιλιπινέζικη ξυλεία που πολύ συχνά πωλείται (όχι δικαιολογημένα) σαν είδος μαονιού. http://en.wikipedia.org/wiki/Shorea Από την άλλη, 299 ευρώ.... lapsteel .... δεν θα έδινα και πολύ σημασία στον ακριβή τύπο του ξύλου. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zappa Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Επειδή τυνχάνει να έχω το ίδιο απλά λίγο παλιώτερη έκδοση (1991) σου λέω οτι απο ό,τι ξύλο και να είναι έχει πάρα πολύ καλό ήχο και απίστευτο τόνο. Αν μπορέσεις να βρείς και ένα γυάλινο tonebar θα ήταν πολύ καλό. Αλλιώς βγάζει η dunlop μερικά ωραία οπως το lap dawg. www.facebook.com/pulsedot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Απ' ότι διάβασα, ο όρος "luan" χρησιμοποιείται και για μια Φιλιπινέζικη ξυλεία που πολύ συχνά πωλείται (όχι δικαιολογημένα) σαν είδος μαονιού. http://en.wikipedia.org/wiki/Shorea Από την άλλη, 299 ευρώ.... lapsteel .... δεν θα έδινα και πολύ σημασία στον ακριβή τύπο του ξύλου. :) σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια! ;D ενοητε αυτο που λες περι τιμης αλλα στα ιδια λεφτα υπαρχουν μερικα lap οποτε ηθελα να δω διαφορες! ;) Επειδή τυνχάνει να έχω το ίδιο απλά λίγο παλιώτερη έκδοση (1991) σου λέω οτι απο ό,τι ξύλο και να είναι έχει πάρα πολύ καλό ήχο και απίστευτο τόνο. Αν μπορέσεις να βρείς και ένα γυάλινο tonebar θα ήταν πολύ καλό. Αλλιώς βγάζει η dunlop μερικά ωραία οπως το lap dawg. να πω την αληθεια αυτο που κερδισε πρωτα σε αυτο το lap ηταν η εμφανιση του! γενικα οι κριτικες που διαβασα λεγανε για το ωραιο τονο που εχει! αυτο που θελω να σε ρωτησω ενα ισχυει ειναι οτι τα ποντεσιομετρα δεν ειναι τοσο καλα αλλα κ οτι λογο του μονου μαγνητη εχει καποιους θορυβους. ευχαριστω! ;D A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zappa Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Τα ποντεσιόμετρα μου δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά το είχα πάρει secondhand οπότε μπορεί να τα έχουν αλλάξει. ??? Όσο για το θόρυβο, δεν έχει παραπάνω απο όποιον άλλο μονό. Βγάζει και η fender ένα lapsteel σχετικά χαμηλή τιμή www.facebook.com/pulsedot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Lap steel ειναι τι σε νοιαζει απο τι ...ξυλο ειναι? ::) καλους δηλ.με "ψυχη" μαγνητες να εχει και θα εισαι οκ.... ;) τα original Fender lap steels ηταν φτιαγμενα απο "οτι να'ναι" και σκοτωναν.. it is ALL in the pickups babe... ;) (εξαλου αν δεις ενα lap steel το "σωμα" δεν ειναι παρα το..10% του οργανου ολο το υπολοιπο...λαιμος ειναι... :)) μη ξεχνας αλλωστε οτι οι ιδανικες slide κιθαρες ειναι για πολλους οι φτηνες καπλαμαδενιες 60s κιθαρες τυπου Teisco,Harmony κτλ...ασε τα...ξυλα για καμμια MARTIN... :) :) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Τα ποντεσιόμετρα μου δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά το είχα πάρει secondhand οπότε μπορεί να τα έχουν αλλάξει. ??? Όσο για το θόρυβο, δεν έχει παραπάνω απο όποιον άλλο μονό. Βγάζει και η fender ένα lapsteel σχετικά χαμηλή τιμή το fender το εχω δει κ ειναι κ απο ASH! απλος το αλλο ειναι μουρατο! σε ευχαριστω! Lap steel ειναι τι σε νοιαζει απο τι ...ξυλο ειναι? ::) καλους δηλ.με "ψυχη" μαγνητες να εχει και θα εισαι οκ.... ;) τα original Fender lap steels ηταν φτιαγμενα απο "οτι να'ναι" και σκοτωναν.. it is ALL in the pickups babe... ;) (εξαλου αν δεις ενα lap steel το "σωμα" δεν ειναι παρα το..10% του οργανου ολο το υπολοιπο...λαιμος ειναι... :)) μη ξεχνας αλλωστε οτι οι ιδανικες slide κιθαρες ειναι για πολλους οι φτηνες καπλαμαδενιες 60s κιθαρες τυπου Teisco,Harmony κτλ...ασε τα...ξυλα για καμμια MARTIN... :) :) εχω γενικα κολημα με τα ξυλα! :P σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων! οσο για ξυλα κ martin καλυτερα να μην μιλησουμε! :-X A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 εχω γενικα κολημα με τα ξυλα! κακως πολυ κακως.. :) κρατα το για τα ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ οργανα.. ;) ;D παντως η καλυτερη slide κιθαρα μου ειναι...πλαστικη.... :) αλλωστε και η ΠΡΩΤΗ ηλεκτρικη (κιθαρα) http://www.provide.net/~cfh/rick.html πλαστικια ηταν,απο βακελιτη, (οπως και παρα πολλα κορυφαια lap steel οπως τα KIESEL....) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zero_the_hero Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2007 οφ τοπικ, το ξερω, αλλα δεν αντεχω να μην ρωτησω. ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ??????? (αν θελετε μπορειτε να με γραψετε δεν θα σας παρεξηγησω :)) may the force be with us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zappa Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2007 Δεν είναι και πολύ εύκολο, θέλει πολύ υπομονή. Αν έχεις εμπειρία σε slide, είναι ένα πρώτο βήμα. Εγώ το έχω κουρδίσει σε ανοιχτο Ε γιατί βολεύει στα κομμάτια της μπάντας αλλά μπορείς να πειραματιστείς αρκετά με διάφορα κουρδίσματα. Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες πες το ;) www.facebook.com/pulsedot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση