Προς το περιεχόμενο

Ας κλεισουμε για λιγο τους ενισχυτες μας... (anti-ΔΕΗ content)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

......δεν ειναι τοσο απλο ....αν ηταν ετσι θα ειχαμε λυσει το ενεργειακο μας προβλημα ;)

Πάντως Ιγνάντιε, είναι απαράδεκτος ο βαθμός εξάρτησης της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα.

Έχω σκεφτεί πολλάκις να εγκαταστήσω ένα μικρό σύστημα (γύρω στα 3kW) στην ταράτσα μου. Ξέρω ότι μάλλον δεν θα το αποσβέσω κατά 100% αν και όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο φτηνά / αποδοτικά. Αν ήμουν σίγουρος ότι συνεισφέρω στη στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας θα το έκανα. Αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι ένα τέτοιο σύστημα "κλείνει" τον κύκλο του με περιβαλλοντικό όφελος. (Ξέρετε, "κόστος" κατασκευής όλων αυτών των στοιχείων διαχείρισης των "αποβλήτων" μπαταριών κλπ.

Από την άλλη σκεφτείτε: Κρήτη ... ήλιος αρκετός για να τηγανήσεις αυγό χωρίς άλλο μέσο, να ψήνει την ταράτσα μου στους 70 βαθμούς. Και 10 χιλόμετρα πιο κάτω, με 40 υπό σκιάν, η ΔΕΗ καίει πετρέλαιο, για να μου δώσει ρεύμα για να κατεβάσω το σπίτι μου στους 28. Δεν είναι χαζαμάρα? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Και τώρα που το σκέφτομαι...Ιγνάντιε.... παρέλειψα να πω ότι όσο απαράδεκτος είναι ο βαθμός εξάρτησης της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα, άλλο τόσο απαράδεκτο -νομίζω- ήταν το ύφος κάποιων από τις απαντήσεις σου. Υπάρχει και πιο ευγενικός τρόπος να υπερασπιστεί κανείς την άποψη / θέση του.  Έτσι δεν είναι? Μη μου πεις "βγήκα από τα ρούχα μου".... Αφού είναι γνωστό ότι ξεβράκωτοι δεν μιλάμε δημόσια.  :)

Δε φτάνει το ότι είναι μονοπώλιο, είναι κρατικό μονοπώλιο, με όλες τις παρεκτροπές που αυτό συνεπάγεται, και με υποδομές δεκαετιών τις οποίες και να θέλει κάποιος να τις συναγωνιστεί είναι πρακτικά αδύνατο.

Κοινώς. έχουμε πέσει στη λούμπα, όπως με τα τηλέφωνα και τα τρένα.

Η μόνη λύση είναι ο ήλιος, όπως προαναφέρθηκε και το αέριο, αλλά θέλει κυβέρνηση με παπάκια (εδώ είναι η σωστή χρήση της λέξης) για να περάσει έναν τέτοιο μακροχρόνιο σχεδιασμό, θίγοντας το κατεστημένο.

Άσχετο: Wow!, συμφωνούσα μαζί σου ως τη στιγμή που είπες ότι όλα αυτά τα λέει για να μας περάσει τη συνδικαλιστική του προπαγάνδα. Μέγα λάθος. Όλα αυτά τα λέει ο καλός μας φίλος ιγνάντιος επειδή έχει καταπιεί την προπαγάνδα της κατευθυνόμενης από την κυβέρνηση διοίκησης, η οποία προπαγάνδα στοχεύει μάλιστα και σε άλλο target. (Διαφήμιση έργου και κερδοφορίας για ανοδο τιμών μετοχής και βαθμιαία ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Στην ουσία σκάβει τον ίδιο του το λάκο ως Δ.Υ. αλλά δεν το καταλαβαίνει  ;D )

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Σύντροφος wasted

Empty Rooms

Αν παρουμε σαν παραδειγμα την περιπτωση των τηλεπικοινωνιων,βλεπουμε οτι(παρα τα πολλα και σοβαρα προβληματα των εναλλακτικων παροχων)μεχρι στιγμης,το κοστος στον τελικο καταναλωτη εχει πεσει αισθητα,σε σχεση με την εποχη του μονοπωλιου του ΟΤΕ.Ετσι δεν ειναι?

Οχι. Πριν παρθει η απόφαση για "άνοιγμα" της αγοράς, μια χαρά λιγότερο πληρώναμε.

Φιλε forensick,δεν ξερω για σενα,αλλα εγω την εποχη που υπηρχε μονο ο ΟΤΕ,πληρωνα 30-35000δρχ. το διμηνο....τωρα,σε εναλλακτικο φορεα,πληρωνω για απεριοριστα τηλεφωνηματα ΚΑΙ adsl,79 ευρω το διμηνο...Δεν ειναι καλυτερα? ;)

Δεν υπάρχει καλό μονοπώλιο.

Δεν είπα ότι υπάρχει καλό μονοπώλιο. Σχολίασα το γεγονός ότι ήταν πιο φθηνά πριν ως ανεξάρτητο γεγονός με το τι μπορεί να σου προσφέρει ένας καλός και θεμιτός ανταγωνισμός(ποιότητα κλπ).

Πάντως ρε παιδιά πολύ φλέμα για τους δημόσιους υπαλλήλους. Μην ξεχνάμε ότι το κράτος στην ουσία όλοι εμείς είμαστε και το πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός έχει άμμεση σχέση με το πως τον αφήνουμε και μεις να λειτουργήσει.

Επίσης το ότι σε μια επιχείρηση (όπως ο ΟΤΕ στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο οποίος ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ επιχείρηση, απλά έχει 30% το δημόσιο), οι εργαζόμενοι έχουν καταφέρει να κάνουν(τουλάχιστον στο παρελθόν) ευνοϊκές συλλογικές συμβάσεις, περισσότερο θα πρεπε να το επικροτούμε, παρά να το "θάβουμε". Δηλαδή τόσος πολύς φθόνος για κάτι το οποίο είναι αντικειμενικά καλό για έναν εργαζόμενο? Επειδή δηλαδή δεν θα μπορέσουμε όλοι να μπούμε σε μια τέτοια επιχείρηση(εννοώ τις συνθήκες και τις συμβάσεις, όχι την εταιρία σαν εταιρία), θα πρέπει να βρίζουμε αυτούς που είναι κάπως καλύτερα απο μας, μπας και πέσουν και αυτοί στο σκατά?

Τέλος, επείδη κάποιοι φαίνεται οτι δεν ξέρουν ακριβώς τι έχει γίνει με το θέμα "ανταγωνισμός/ΟΤΕ", καλό θα ήταν να μην σχολιάζουν ότι να ναι. Άσχετα αν κάποιος δεν συμπαθεί για τους λόγους του αυτή την εταιρία, το οποίο ειναι σεβαστότατο, υπάρχουν κάποια γεγονότα, τα οποία δεν έχουν πολλές εξηγήσεις, αλλά μόνο μια.

edit:  aposperitis7, η απάντηση μου είναι στην πρώτη παράγραφο εδώ και όπως θα καταλάβεις, συμφωνώ ;)

Κill the wise one!

Άσχετο: Wow!, συμφωνούσα μαζί σου ως τη στιγμή που είπες ότι όλα αυτά τα λέει για να μας περάσει τη συνδικαλιστική του προπαγάνδα. Μέγα λάθος. Όλα αυτά τα λέει ο καλός μας φίλος ιγνάντιος επειδή έχει καταπιεί την προπαγάνδα της κατευθυνόμενης από την κυβέρνηση διοίκησης, η οποία προπαγάνδα στοχεύει μάλιστα και σε άλλο target. (Διαφήμιση έργου και κερδοφορίας για ανοδο τιμών μετοχής και βαθμιαία ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Στην ουσία σκάβει τον ίδιο του το λάκο ως Δ.Υ. αλλά δεν το καταλαβαίνει  ;D )

Δεν διαφωνούμε - απλά έχω την εντύπωση ότι ολόκληρη η συνδικαλιστική του παρέα έχει καταπιεί την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Δεν έχω ακούσει κάποια συνδικαλιστική θέση με διαφορετικό περιεχόμενο, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Mea Culpa

Επειδή δηλαδή δεν θα μπορέσουμε όλοι να μπούμε σε μια τέτοια επιχείρηση(εννοώ τις συνθήκες και τις συμβάσεις, όχι την εταιρία σαν εταιρία), θα πρέπει να βρίζουμε αυτούς που είναι κάπως καλύτερα απο μας, μπας και πέσουν και αυτοί στο σκατά?

Δεν έχεις ακόμη καταλάβει ότι εμείς είμαστε στα "σκατά" επειδή αυτοί είναι "καλά"; O ignantios δεν διαφωνεί με την ιδέα ότι εγώ πρέπει να πληρώνω φόρους για να συνεχίσει να υπάρχει ο κωλο-οργανισμός στον οποίο εργάζεται. Το μόνο που τον προβληματίζει είναι ότι τα λεφτά που μου κλέβουν δεν... μοιράζονται με δικαιοσύνη, ήτοι ότι οι διευθυντές του παίρνουν δυσανάλογα μεγάλο κομάτι της πίττας. Και δεν καταλαβαίνει πως ότι τον πιάνουν αυτόν

"μαλάκα" (σχήμα λόγου, όχι ύβρις), δεν μειώνει την αδικία που γίνεται σε εμένα.

Όσον αφορά το σχόλιό του να "φύγω από τον ΟΤΕ", τον ενημερώνω ότι έχω ήδη φύγει, αλλά επίσης τον ενημερώνω ότι η ΕΕΤΤ τους έχει σκίσει να πληρώνουν πρόστιμα εξ' αιτίας των απαράδεκτων και αδικαιολόγητων δυσχερειών που προκαλούν αυτός και οι συνάδελφοί του (όχι οι διευθυντές του) στην ομαλή λειτουργία των τρίτων παρόχων.

Γι' αυτό θα μας πει άραγε κάτι, ο Οτετζής...;

Mea Culpa

Επειδή δηλαδή δεν θα μπορέσουμε όλοι να μπούμε σε μια τέτοια επιχείρηση(εννοώ τις συνθήκες και τις συμβάσεις, όχι την εταιρία σαν εταιρία), θα πρέπει να βρίζουμε αυτούς που είναι κάπως καλύτερα απο μας, μπας και πέσουν και αυτοί στο σκατά?

Δεν έχεις ακόμη καταλάβει ότι εμείς είμαστε στα "σκατά" επειδή αυτοί είναι "καλά"; O ignantios δεν διαφωνεί με την ιδέα ότι εγώ πρέπει να πληρώνω φόρους για να συνεχίσει να υπάρχει ο κωλο-οργανισμός στον οποίο εργάζεται. Το μόνο που τον προβληματίζει είναι ότι τα λεφτά που μου κλέβουν δεν... μοιράζονται με δικαιοσύνη, ήτοι ότι οι διευθυντές του παίρνουν δυσανάλογα μεγάλο κομάτι της πίττας. Και δεν καταλαβαίνει πως ότι τον πιάνουν αυτόν

"μαλάκα" (σχήμα λόγου, όχι ύβρις), δεν μειώνει την αδικία που γίνεται σε εμένα.

Όσον αφορά το σχόλιό του να "φύγω από τον ΟΤΕ", τον ενημερώνω ότι έχω ήδη φύγει, αλλά επίσης τον ενημερώνω ότι η ΕΕΤΤ τους έχει σκίσει να πληρώνουν πρόστιμα εξ' αιτίας των απαράδεκτων και αδικαιολόγητων δυσχερειών που προκαλούν αυτός και οι συνάδελφοί του (όχι οι διευθυντές του) στην ομαλή λειτουργία των τρίτων παρόχων.

Γι' αυτό θα μας πει άραγε κάτι, ο Οτετζής...;

-Ποιός/ποιοί είναι αυτοί οι φόροι που πληρώνουμε για τον ΟΤΕ?

-Κοίτα, εγώ και συ, δεν είμαστε στα σκατά γιατί ο ΟΤΕ και ο κάθε οτε ή καλύτερα οι εργαζόμενοι του, έχουν καλύτερες συνθήκες. Καλά κάνουν και έχουν καλύτερες συνθήκες και μακάρι να μην τις χάσουν ποτέ. Δηλαδή, επειδή εγώ δεν μπαίνω στην αγορά εργασίας με κατώτατο μισθό 1200 μεικτά όπως κάνουν οι μηχανικοί, θα πρέπει και αυτοί να πέσουν στα 600, αντί να ανέβουμε εγώ και συ στα 1200?

Στο κάτω κάτω ο απλός εργαζόμενος(που εσύ μπορεί να τον έχεις στο μυαλό σου σαν το απόλυτο ξυσαρχίδα και έχεις δίκιο σε κάποιο ποσοστό, αλλά απο την άλλη υπάρχει και ένα αντίστοιχο τουλαχιστον ποσοστό το οποίο κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω-το ξέρω αυτό που το λέω δεν το εβγαλα απο το μυαλό μου-το αν θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή η επιτήρηση των εργαζομένων είναι άλλη συζήτηση και σε αυτό θα με βρεις σύμφωνο), δεν φταίει για κακές διαχειρήσεις της εκάστοτε διοίκησης, ούτε για τις επιλογές της και αυτό ισχύει για κάθε επιχείρηση. Για αυτό και δεν μιλάω αποκλειστικά για τον οτε, αλλα αυτό που λέω το εννοώ για ένα σύνολο. Αυτός μπήκε σε μια δουλειά και κάνει αυτό που είναι να κάνει.

Αυτό που είπα πριν για το ότι εμείς είμαστε το κράτος και οτι λειτουργεί σύμφωνα με μας. Ένα παράδειγμα: δες πόσο καιρό πριν ξέρεις οτι μπορείς να πάρεις το σηματάκι κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο σου και τελικά ο περισσότερος κόσμος πάει τις 2 τελευταιές μέρες να το πάρει απο την εφορία και μετά παραπονιέται που ειναι το κράτος, τι ταλαιπωρία ειναι αυτη κλπ.

Δες πόσοι είναι αυτοί που έχουν κάποιες αργοτικές εκτάσεις (50 ριζες ελιες ας πουμε) και βγαζουν απλα το λαδι της χρονιάς τους(κοινώς δεν ειναι αγρότες), αλλα πάνε και ζητάνε επιχορήγηση σαν να τανε κανονικοί αγρότες.

Τέλος, ξέρεις γενικά τι ζημιά έχουν κάνει οι εναλλακτικοί πάροχοι στο ΟΤΕ? Θα μου πεις οτι δεν σε ενδιαφέρει και οτι καλά του κάνουνε. Αλλά δεν το λέω απο την άποψη "του πήρα πελάτες". Αυτό ειναι το φυσικό επακόλουθο και κανείς δεν το κατακρίνει. Αλλά αν θέλουμε να δούμε πιο σφαιρικά μια κατάσταση θα πρεπεί να κάνουμε στην άκρη τα "δεν με νοιάζει κλπ".

Μιλάμε για κάποια εκατ. ευρω τα οποία του χρωστάνε απο τις μισθώσεις γραμμών που κάνει για τις άλλες εταιρίες. Οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν βρει ως δικαιολογία το ότι τους καθυστερεί ο ΟΤΕ. Το ότι δεν έχουν σε πολλές περιπτώσεις τις υποδομές να ολοκληρώσουν μια προσφορά και κατα συνεπεια να καθυστερεί απαράδεκτα, επειδή φταίνε αυτοι, τελικά όμως σου λένε οτι φταίει ο οτε.

Προσοχή, δεν λέω ότι ο οτε ειναι αγιος η οτιδήποτε. Σε καμία περίπτωση. Απλά όταν δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, καλό θα είναι να μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα.

Και καλά έκανες που έφυγες από τον οτε, αφού αυτό συνέφερε την τσέπη σου ;)

Κill the wise one!

Δεν νομίζετε ότι η λέξη "προπαγάνδα" είναι κάπως βαριά; Πχ στην Μιανμάρ, στο Πακιστάν,στο Ιράν, στο Σουδάν κλπ. υπάρχει όντως προπαγάνδα, αλλά στην Ελλάδα η λέξη παραπέμπει σε άλλες εποχές...

Το ότι δεν έχουν σε πολλές περιπτώσεις τις υποδομές να ολοκληρώσουν μια προσφορά και κατα συνεπεια να καθυστερεί απαράδεκτα, επειδή φταίνε αυτοι, τελικά όμως σου λένε οτι φταίει ο οτε.

Όταν όμως έχει υποχρέωση να τους παραδώσει τον βρόχο και δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν, δεν είναι υπόλογος; H EETT έχει δίκιο. Τόσα χρόνια είχαν συνηθίσει στο μονοπώλιο και στην ατιμωρησία, και τώρα... δυσαρεστούνται (κι αν ΕΙΝΑΙ δυνατόν, ισχυρίζονται ότι αποτελούν ΑΔΙΚΑ την Νέμεση της ΕΕΤΤ!!!  :o )

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου