Moderator harilatron Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2007 ...απο οτι εχω καταλαβει με ενοχλουν πολυ τα πριμα του και δεν εχω αρκετα μπασα ::) Άρα λοιπόν είναι θέμα του που είναι η περιοχή λειτουργίας και όχι ποιό είναι το εύρος της. Αυτό που σου είπε ο lastwill θα διορθώσει το πρόβλημα. Στο site που είπε ο fenderiarhs (το είχα δει παλιότερα) νομίζω περιγράφει τη διαδικασία. Εν ολίγοις, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να λασκάρεις εκείνο το οδοντωτό ματσούκι ώστε να αποζεύξεις της περιστροφή του γραναζιού από την κίνηση του πεταλιού, και αφού γυρίσεις το γρανάζι 1-2 δόντια προς τα μπάσα, να ξανασφίξεις το οδοντωτό ματσούκι ώστε να ξαναρχίσει να δουλεύει με το πόδι το όλο σύστημα. :) Μπορούν να γίνουν ένα σωρό mods που να βελτιώσουν πολύ τη συμπεριφορά του αλλά (αν κατά τα άλλα ο ήχος του σου αρέσει) αυτό που περιγραφεις διορθώνεται με τον πολύ απλό τρόπο που είπαμε. (Κι εγώ το ίδιο wah έχω, και μόνο αυτή τη ρύθμιση του έχω κάνει (1 δόντι "πίσω") :) ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 ...απο οτι εχω καταλαβει με ενοχλουν πολυ τα πριμα του και δεν εχω αρκετα μπασα ::) Άρα λοιπόν είναι θέμα του που είναι η περιοχή λειτουργίας και όχι ποιό είναι το εύρος της. Αυτό που σου είπε ο lastwill θα διορθώσει το πρόβλημα. Στο site που είπε ο fenderiarhs (το είχα δει παλιότερα) νομίζω περιγράφει τη διαδικασία. Εν ολίγοις, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να λασκάρεις εκείνο το οδοντωτό ματσούκι ώστε να αποζεύξεις της περιστροφή του γραναζιού από την κίνηση του πεταλιού, και αφού γυρίσεις το γρανάζι 1-2 δόντια προς τα μπάσα, να ξανασφίξεις το οδοντωτό ματσούκι ώστε να ξαναρχίσει να δουλεύει με το πόδι το όλο σύστημα. :) Μπορούν να γίνουν ένα σωρό mods που να βελτιώσουν πολύ τη συμπεριφορά του αλλά (αν κατά τα άλλα ο ήχος του σου αρέσει) αυτό που περιγραφεις διορθώνεται με τον πολύ απλό τρόπο που είπαμε. (Κι εγώ το ίδιο wah έχω, και μόνο αυτή τη ρύθμιση του έχω κάνει (1 δόντι "πίσω") :) ). Τωρα το καταλαβα ευχαριστω πολυ..... RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 εγινε και ειναι πρωτο ευχαριστω... RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 JAM εδώ (που είναι ρε παιδιά το sign out ??? έψαξα όλο το σαιτ...) συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, τώρα είδα το θέμα... απ'ότι βλέπω βρέθηκε η λύση...είναι πολύ συχνό είτε από λάθος εργοστασιακής ρύθμισης είτε επειδή κάποιος το έχει αλλάξει, να συμβαίνει αυτό... επίσης έχε υπόψιν πως μπορείς να μετατοπίσεις το συχνοτικό εύρος του wah αλλάζοντας απλά εναν πυκνωτή (sweep range)...μπορείς να το κάνεις και μόνο σου είναι πολύ απλό, ή ακομα καλυτερα μπορεις να βαλεις pins και να κάνεις δοκιμές βαζο-βγαζοντας πυκνωτές...εχει αρκετο ενδιαφέρον. Ειναι ο κοκκινος πυκνωτης στην μεση...η τιμη του ειναι 10nF γυρω στα 5,6n-8,2n εχεις πιο πριμο wah, 15-22n πιο μεσαίο, και 33-47n αρκετα μπάσο... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 JAM εδώ (που είναι ρε παιδιά το sign out ??? έψαξα όλο το σαιτ...) συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, τώρα είδα το θέμα... απ'ότι βλέπω βρέθηκε η λύση...είναι πολύ συχνό είτε από λάθος εργοστασιακής ρύθμισης είτε επειδή κάποιος το έχει αλλάξει, να συμβαίνει αυτό... επίσης έχε υπόψιν πως μπορείς να μετατοπίσεις το συχνοτικό εύρος του wah αλλάζοντας απλά εναν πυκνωτή (sweep range)...μπορείς να το κάνεις και μόνο σου είναι πολύ απλό, ή ακομα καλυτερα μπορεις να βαλεις pins και να κάνεις δοκιμές βαζο-βγαζοντας πυκνωτές...εχει αρκετο ενδιαφέρον. Ειναι ο κοκκινος πυκνωτης στην μεση...η τιμη του ειναι 10nF γυρω στα 5,6n-8,2n εχεις πιο πριμο wah, 15-22n πιο μεσαίο, και 33-47n αρκετα μπάσο... ;) σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου......εισαι πρωτος... RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Γειά σου JAM. :) (To log out είναι η κάτω - κάτω επιλογή στο κουμπί FORUM (το μεσαίο από τα πάνω-αριστερα)) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
toneless Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Μια απλή και "βρώμικη" μετατροπή... Εκτός απο την αλλαγή στη θέση του ποτενσιόμετρου βγάλε και τα πλαστικά πατάκια που έχει το πετάλι στη μπροστά θέση του. Σε αυτή τη περίπτωση θα είναι πολύ εύκολο να πατήσεις κατα λάθος τον διακόπτη όπως θα παίζεις, οπότε χαλάρωσε το παξιμάδι που τον συγρατεί και κατέβασέ τον προς τα κάτω. Με αυτή τη μετατροπή μεγαλώνει κάπως το εύρος απο τα μπάσα στα πρίμα. Άκου να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2007 ...που είναι και μια αγαπημένη μετατροπή του Ζakk Wylde. Αρκετό κόσμο όμως τον ενοχλεί ακουστικά. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2007 Ειναι ο κοκκινος πυκνωτης στην μεση...η τιμη του ειναι 10nF γυρω στα 5,6n-8,2n εχεις πιο πριμο wah, 15-22n πιο μεσαίο, και 33-47n αρκετα μπάσο... ;) Ακομα και εναν αλλο πυκνωτη με ιδια ονομαστικη τιμη να βαλει, θα εχει διαφορα. Και στο range πιθανα (λογω αλλης πραγματικης τιμης) αλλα και στον ηχο (αν βαλει καλυτερο πυκνωτη). wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση