Angelos Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Δύο ενισχυτές σε προσιτή τιμή και με στόχο την χρήση τους για μελέτη ή ηχογράφιση σε χαμηλές εντάσεις δωματίου. Οσοι έχουν εμπειρία, ας πουνε μια γνώμη ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Και οι δύο είναι καλά.........gadgets κατά την ταπεινή μου άποψη... και αυτό λόγω ηχείου. Εγώ έχω τον fender champion 600. 2 λάμπες 6'' ηχείο και.... φύγαμε!!! Ε! που πάμε? ? ? Που πά ρε Καραμήτρο? (που λένε) Λοιπόν σαν gadget τό χει!!! λάμπα sound κανονικότατα!! Σαν ενισχυτής... το ψάχνει... ανύπαρκτο headroom, αδυναμία απόδοσης, κρίνεται επιοικώς "στενός" Ένας φίλος που τον άκουσε σπίτι μου είπε ότι είναι σαν να ακούς κάτι καλό αλλά από σπιρτόκουτο, ενώ ένας άλλος και ενώ είχε δοκιμάσει και μια αλυσίδα εφέ στον champion 600 (Ibanez Tubeking, Dunlop Wah classic, ένα analog delay) το έκλεισε έπειτα από 1,5 λεπτό παιξίματος... πλήρως απογοητευμένος... Φυσικά για τον δεύτερο φιλαράκο μου φυσικό ήταν γιατί άμα παίζεις σε κεφαλές 120 Watts high gain... απελπίζεσαι.. ;D Γι αυτόν τον ενισχυτή το ζουμί είναι αλλού... Εγώ βάζοντας καρφί την EJ (αρκετά καλή κιθάρα, και μάλιστα ταιριαστή για αυτόν τον ενισχυτή) στο high input, σε μία ένταση που ανοίγει το ηχείο 5-6 /12 παίζεις χαλαρά και έχεις μία αύρα tweed 50s (που είναι και ο προορισμός του ενισχυτή) αλλά χωρίς πολλές - πολλές απαιτήσεις... Έναν μόνο ήχο δηλαδή, ένα ψιλοκαλό χρώμα και τέρμα... Αν τον στριμώξεις τον ενισχυτή ναι μεν βρωμίζει λόγω έντασης αλλά δυστηχώς "αδειάζει" από την άλλη.... και τσιγκίζει... φυσικά με τέτοιο headroom μία τελική και 6'' ηχείο τι θές θα μου πεις...... Με τα εφέ δεν τον πολυζόρισα γιατί ένα κλίκ να κάνεις και φεύγουν όλα μα όλα αλλού για αλλού.... ψάχνεις το γκάζι με ένα πετάλι και μόλις βρεις το χρώμα απουσιάζει ο όγκος (σχετικός).... μόλις πετύχεις τον όγκο (σχετικό) απουσιάζουν τα πρίμα (παντελώς)... και το "χρώμα" που έφτιαξες το χάνεις και όταν π.χ αυτά τα 2 τα ισσοροπήσεις δεν σου αρέσει (εμένα) αυτό που ακούς... οπότε όλα έξω πάλι το καρφί πίσω και κατευθείαν στην κιθάρα (προτιμήστε αυτές με τους μονούς, συμπεριφέρεται καλύτερα ;D) και συνεχίζεις να ΄παίζεις " την μαααύρη την ζωή μουυυ στις βαμβακοφειτίεεεεςς, κοινώς blues) Τον harley Benton ειλικρινά δεν τον έχω ακούσει ή παίξει... σίγουρα το 8'' ηχείο βοηθά, και θα ήθελα να ψάξω και γω αν ο Fender champ 600 "σηκώνει" ή "παίρνει" ένα 8'' Αλλά φαντάζομαι ότι ο HB την όποια και αν είναι αυτή χροιά του έστω και έτσι "καθαρού" Fender δεν θα την έχει. Αμφιβάλλω δηλαδή για την ποιοτητά του.. ΌΣΟ μπορεί να αμφιβάλει κανείς σε τέτοια επίπεδα Tube amps. Για recording? Με τα πάντα γράφεις.... τί είναι αυτό που θές όμως μετρά... εγώ θα το απεύφευγα πάντως. Τέλος δεν είναι προς Θεού για πέταμα, είναι οικονομικός με ότι αυτό συνεπάγεται, γράφει Fender, οπότε ΔΕΝ το πετάς αλλά το πουλάς αν δεν το θές, και φυσικά αξίζει αν πραγματικά τρελένεσαι για tweed gadgets !!! In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 και οι δυο στο ιδιο (η σε παραπλησιο) κινεζικο εργοστασιο φτιαχνονται. εννοειται οτι ο 600 λογω του 6" μεγαφωνου εμπιπτει στη κατηγορια "Gadjet" ο HB (ο οποιος δεν ειναι τιποτα αλλο απο εναν epiphone valve jr με Tone control φτιαγμενος ειδικα για τον θωμα) λογω του 8" μεγαφωνου εμπιπτει στη κατηγορια "κανονικος ενισχυτης" και ειναι ΠΟΛΥ δυνατος (και παλι βεβαια το 8αρι μεγαφωνο τον αδικει). αν παρεις την κεφαλη GE5H με μια αξιοπρεπη καμπινα 1Χ12 θα ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ... (απο το headroom & την ενταση) ακουγεται απλα ...φανταστικα. (α,κατασκευαστικα ο ΗΒ ειναι απλα...super) (οπως βεβαια θα παθεις πλακα αν συνδεσεις τον 600 με μια αξιοπρεπη 1Χ12 καμπινα) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nickel Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Δεν έχω εμπειρία με κανέναν από τους δύο Angelos, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά ψήνομαι κι εγώ για έναν από τους δύο αυτόν τον καιρό.. Με χαλάνε βέβαια λίγο τα μικρα μεγάφωνα, άρα η λύση που λες Superfunk ακούγεται καλή. Να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με mods πχ. σαν αυτά εδώ: http://stores.ebay.co.uk/alnicomagnet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 ... (οπως βεβαια θα παθεις πλακα αν συνδεσεις τον 600 με μια αξιοπρεπη 1Χ12 καμπινα) superfunk, αυτό το έχεις δοκιμάσει ο ίδιος ή -λογικά- το υποθέτεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 οχι,τον ακουσα στο...Τοκυο :o σε ενα μαγαζι (τον ειχαν συνδεσει βεβαια σε μια..Thiele Mesa Boogie 1X12 με EVM12L που ακομα και την ηλεκτρικη σου σκουπα να εβαζες μαματα θα ακουγονταν... ;D) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 http://www.noiz.gr/index.php?topic=11490.msg149384#msg149384 Σε καμπίνα δεν τον έχω βάλει, και δεν μπορώ να μαντέψω πώς θα συμπεριφερθεί. Το "σπάσιμο" από τα 3/5 του volume και πάνω το έχω σίγουρο μυρίζοντας τα ωραία μου νύχια (και λόγω πολύ μικρού wattage). Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Προσωπικά έχω παίξει και με τους 2, αλλά από λίγο. Αισθητικά μου άρεσε ο Fender και ηχητικά ο Harley Benton. Ο Fender μου ακούστηκε λίγο άδειος και "τσίγκινος" προφανώς λόγω του μικρού ηχείου. Ο Harley Benton μου ακούστηκε πιο ενδιαφέρον και λίγο πιο Marshall-ίζον... Και οι 2 δεν έχουν πολύ Headroom (μάλιστα τον H.B. τον δοκίμαζα δίπλα δίπλα με τον Pro Junior μου και έχανε με τρελή διαφορά), αλλά έχουν όσο χρειάζεται για να παίξεις στο σπίτι και να είσαι άνετος ;) Αν έπαιρνα κάποιον από τους 2 μάλλον τελικά θα επέλεγα τον Harley Benton λόγω τιμής, μεγαλύτερου ηχείου και υπαρξη tone pot. ;) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 19 Νοεμβρίου 2007 Το headroom ειναι καθαρα θεμα μεγαφωνου ,αποκλειεται ενα 8αρι να σου δωσει ποτε headroom... ;) Με μια καμπινα 1Χ12 η κεφαλη GA5H γινεται...επικινδυνη....5 βαττ ειναι ΠΟΛΛΑ...(σε φαση δηλ.που στο σπιτι πανω απο τις 10 η ωρα ειναι αδυνατον να τον ανοιξω...) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2007 Το headroom ειναι καθαρα θεμα μεγαφωνου ,αποκλειεται ενα 8αρι να σου δωσει ποτε headroom... ;) Aν δεν έπαιζε ποτέ ρόλο το wattage τότε δεν θα είχαν φτιαχτεί ποτέ ενισχυτές λάμπας άνω των 10 Βατ. Θα έβαζαν απλά πέντε - δέκα βατ και ένα γομάρι μεγάφωνο 15 ιντσών και τέρμα η πιτυρίδα. Κατοστάρηδες Μάρσαλ για τους Who, Τζίμι, Small Faces κλπ; Άδικα πονοκεφάλιασε ο παππούς του σύγχρονου ροκ ήχου; Eγώ τα μοναδικά dream headroom machines που έχω δει είναι όλα άνω των 100W. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση