Προς το περιεχόμενο

RACK Q&A!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

o jcm800 ΕΙΝΑΙ full tube (και παρεμπιπτόντως είναι & ενας από τούς πιό κλασσικούς ροκ ενισχυτές & τον προτιμώ 1000 φορές απο τον recto για γκάζια,αλλα περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...)

τώρα γιατί να κάνεις όλον αυτόν τον κόπο & να παίρνεις καμπίνες,τελικούς,προενισχυτές κτλ.οταν με ενα καλό combo θα είσαι μια χαρά δεν ξέρω ...(πίστεψε με ενας combo 30w είναι το περισσότερο που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε ρεαλιστικές συνθήκες στα ελληνικά club...εκτός κι αν συνήθως παίζεις στο ΟΑΚΑ :wink: )

Παντως μια και ο ήχος recto είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα (rectifier ) & μια & το rectifier είναι μέρος του ΤΕΛΙΚΟΥ η λύση Triaxis-JCM800 power amp will get you there only halfway... :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Χμμμ...λέτε όντως με τον JCM να μην πάρω τα προσδοκώμενα από πλευράς ήχου ε? :?

Έριξα μια ματιά στο site της Mesa Boogie και είδα τους stereo power amps που έχει και το range τους είναι από 20W - 100W.Φίλε akisd8 έχει και μία εικόνα με τον Triaxis+2:90...

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Stereo_Power/Simul_2_Ninety/Triaxis-and-2-Ninety-LG.jpg

Δεν μπορώ να πω, αφού επιμένετε τόσο όσον αφορά την ισχύ, με έχετε βάλει σε σκέψεις... 8) και λέω να πάω για τον 2:50 ο οποίος είναι 50W.Τι λέτε?

Και κάτι άλλο...Όσον αφορά τα ηχεία, θα πρέπει να έχω και μία καμπίνα έτσι? Τα rack δεν συνδέονται και απ'ευθείας με την κονσόλα π.χ. σε ένα live?Για διαφωτίστε με λίγο βρε παιδιά... :? :)

Και να συνδέσεις την προενίσχυση στην κονσόλα(γιατί τον τελικό δεν υπαρχει λόγος να τον συνδέσεις κάπου-μόνο στα ηχεία) ναι θές και καμπίνα και μάλιστα απ'οτι καταλαβαίνω θές 2χ12 και πάνω.Αν δεν πάρεις καμπίνα τότε τσάμπα θα αγοράσεις τον τελικό.

Πάντως δεν σε ακούω σίγουρο για αυτό που θές και μου φαίνεται ότι δεν το έχεις ψάξει καλά.Μου δίνεις την εντύπωση-χωρίς παρεξήγηση-ότι απλά έχεις "πορωθεί" με την λύση αυτή αλλά θα σου έλεγα ξανασκέψου το.Πήγαινε ακού τον F-30 αφού θές σώνει και καλά Mesa Boogie και μετά κρίνε.Πιστεύω πως έτσι θα γλυτώσεις πολλά λεφτά αφού αυτός πρέπει να κάνει γύρω στα 1500 ενώ η άλλη λύση θα σου βγεί σίγουρα πάνω από 3000 και λίγα λέω.

Μπα...σε rack θα καταλήξω σίγουρα.Το θέμα είναι ότι πρέπει να το ψάξω λίγο καλύτερα γιατί δεν ξέρω και πολλά από rack-o-κατάσταση... :) Γι'αυτό που είμαι σίγουρος 1000% είναι ο Triaxis.Μετά παίζεται μεταξύ Mesa Boogie 20/20 ή 50/50(είδα βέβαια και έναν Engl καλό στα 50W).Καλά από καμπίνες γίνεται χαλασμός κόσμου, δεν τίθεται θέμα... :wink:

Από ebay θα πάρω τον triaxis και τον τελικό, οι τιμές είναι απίστευτες.In fact, έστειλα και ένα mail σε κάποιον που πουλάει έναν Triaxis στα 1000$ και μου είπε μπορεί να μου τον στείλει με μεταφορικά 50$ και πλήρη ασφάλεια μεταφοράς.Έχω και έναν τρόπο να γλιτώσω κάποιους φόρους, οπότε με συμφέρει.Μιλάμε για Triaxis με 1000€!!

Τα ίδια και για τον τελικό βέβαια.

Aπλώς όπως είπα χρειάζεται λίγο ψάξιμο και υπομονή... :wink:

το rectifier είναι μέρος του ΤΕΛΙΚΟΥ

Σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο αλλά αφου το θέλεις τόσο πολύ και σου αρέσει αυτός ο ήχος go for it:!: :wink: Αλήθεια τη σημαίνει το rectifier απο τεχνικής απόψεως;

You are wrong f**ked and overatted...

Πολύ για δολλάριο μιλάς και με κάνεις να φοβάμαι ότι δεν έχεις τσεκάρει τα specifications για το ρεύμα. Παίρνει 220-230V αυτό που έχεις βρει; Επίσης, τσέκαρε αν είναι σχεδιασμένο το τροφοδοτικό του για 50 ή 60 Hz στο ρεύμα - δε 8υμάμαι ποιο έχουμε στην Ευρώπη, συνήθως είναι σχεδιασμένα και για τα 2, πάντως. Εκτός, βέβαια, αν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό, αλλά μου φαίνεται πως δεν είδα κάτι τέτοιο στο manual. Αν παίρνει 110-115V, αυτό αλλάζει εύκολα με έναν μετασχηματιστή, το ζήτημα με τα Hz μπορεί να είναι πιο δύσκολο, αφού μπορεί να σου βγάλει hum και δεν υπάρχει μετατροπέας για αυτό. (Τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει. Δεν είμαι ηλεκτρονικός, οπότε, αν κάνω λάθος, παρακάλώ διορθώστε με.)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα κι αν μπορείς να επιλέξεις 110/220V, θυμήσου να το κάνεις πριν το βάλεις να δουλέψει. Πριν μια εβδομάδα παραλίγο να κάψω το Avalon U5 που πήρα από Αμερική... :oops: (Ευτυχώς, έκαψα μόνο την ασφάλεια... :roll: )

Το Triaxis μπορείς να το συνδέσεις στην κονσόλα σε live, αλλά αν αυτός είναι ο σκοπός σου, πάρε καλύτερα κανένα SansAmp ή Tonelab κτλ. Αν θες να συνδέσεις τον τελικό σου στην κονσόλα, γίνεται με κάποιο Palmer speaker simulator ή κάτι αντίστοιχο (Groove Tubes, Sequis Motherload κτλ.). Ένα Palmer PGA-04 χρησιμοποιώ στο σπίτι για εγγραφή και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, αλλά για live δεν το έχω δοκιμάσει.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

akisd28 η παρατήρηση μου ήταν γενική δεν αναφερόμουν στον jcm800 φίλε μου ίσως δεν το διατύπωσα καλα :D

Απο΄τι ξέρω το triaxis έχει direct εξόδους (δεν το έχω δοκιμάσει σε τέτοια εφαρμογη και δε ξέρω αν είναι ικανοποιητικα τα αποτελέσματα)αλλά απο την άλλη αν το θες για τέτοια χρήση 8O όπως είπε και ο akisd28 πάρε κατι άλλο (κρίμα είναι δηλαδή!! :wink: ).Και προσοχή με το ρέυμα (οπως είπε και ο akisd28) την έχει πατήσει πολυς κοσμος,αυταα!

φιλικά

Παιδιά ευχαριστώ πολύ, βοηθάτε παραγματικά! :D

Όσον αφορά το ρεύμα που λέτε, τυγχάνει ο πατέρας μου να είναι ηλεκτρονικός και μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα Hz.

Εγώ θέλω να χρησιμοποιώ το set Triaxis+Stereo Power Amp(π.χ. σε ένα live)όπως ακριβώς και έναν κανονικό ενισχυτή, δλδ

Κιθάρα--->Triaxis-->Stereo Power Amp--->Καμπίνα.

Όσον αφορά το θέμα της ηχογράφησης σε studio εκεί αλλάζουν τα πράγματα μάλλον... :roll:

Και κάτι άλλο που παρατήρησα: Δεν είδα πουθενά στο site της Mesa Boogie να αναφέρεται κάτι για κάποιο footswitch του Triaxis.Δεν ενδείκνυται για live δλδ? :? :? :? :roll: Και απότι κατάλαβα κάποιοι απο εδώ χρησιμοποιούν τον Triaxis.Για πείτε, αξίζει όλα αυτά που ακούγονται και λέγονται τα οποία είναι κάπως πολύ τέλεια για να είναι αληθινά...μάλλον... :) [/img]

Το Triaxis μπορείς να το χειριστείς με μια MIDI πεταλιέρα. Νομίζω ότι η Mesa έβγαζε μία, αλλά μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε.

Όσον αφορά τη φήμη του, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Ο Μιχάλης Τσουκαλάς που δουλεύει στο Διαμαντόπουλο το έχει και μου είχε πει το εξής: έιναι ό,τι πλησιέστερο στον ήχο των ενισχυτών της MESA. Αν θες πολλούς ήχους και δε μπορείς να έχεις όλα τα μοντέλα Boogie που θες, το Triaxis είναι ό,τι πλησιέστερο. Αν θες έναν ήχο (π.χ. Rectifier) παίρνεις τον ενισχυτή.

Σημείωση: Απ'όσο θυμάμαι, υπήρχαν 2 γενιές Triaxis και νομίζω πως η διαφορά τους ήταν ότι η δεύτερη είχε την πλακέτα του Rectifier. Δεν ξέρω αν μπορούσες να την προσθέσεις στο πρώτο. Καλύτερα ψάξ'το και δες αν παίρνεις το σωστό.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Είδα κάποια footswitch στο site της Mesa τα οποία λέγαν για preamp/power amp αλλά δεν είμαι και απολύτως σίγουρος ότι ταιριάζουν με την περίπτωση... :roll: Πάντως όπως είπα και πριν με ενδιαφέρει να έχω ένα καλό και ευέλικτο footswitch...Το θέμα είναι που θα βρω ένα κάλό εδώ στην Ελλάδα... :P

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου