Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με settings πεταλιών (volume/delay)

Jethro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλοι γεια σας.

Σαν νέος στον κόσμο των "πεταλακίων" θα σας παρακαλούσα (ως εμπειρότεροι) να μου λύσετε ορισμένες (πιθανώς χαζές) απορίες:

1. Σχετικά με το volume στα πετάλια: η λογική είναι το ρυθμίζω έτσι ώστε όταν το ενεργοποιώ/απενεργοποιώ η ένταση του ήχου να είναι περίπου η ίδια; Κι αν ναι, τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιο εφέ αποδίδει καλύτερα με αρκετά ανεβασμένο το volume; π.χ. στο big muff (αλλά και σε άλλα) ο ήχος είναι πολύ πιο γεμάτος αν ανεβάσω το volume και χαμηλώσω τον ενισχυτή, παρά το αντίθετο. Όταν το απενεργοποιήσω όμως, το σήμα "ψοφάει"!

2. Σχετικά με ρυθμίσεις ms στο delay: πως μπορώ να ρυθμίσω τα ms σε πετάλι που δεν έχει ψηφιακές ενδείξεις; Στο περίπου; Έχω το Η2Ο της visual sound και θέλω π.χ. delay στα 400ms. Ξέρω οτι το πετάλι αυτό φτάνει τα 800ms, άρα το ποτενσιόμετρο στη μέση (12 "η ώρα") θα μου δώσει τα 400ms και με τη λογική αυτή (μαντεύοντας) και ότι άλλο θέλω;

3. Έχω τα εξής πετάλια συνδεδεμένα με τη σειρά αυτή:

Fender Stratocaster>Boss TU2>Route 66>cry baby wah>Big Muff>

>Boss DS1 (Japan)>T-rex tremster>MXR phase 90>EH Electric Mistress>

>Dunlop Volume pedal>H2O>AMP VOX AC15CC1X

Ποια είναι η γνώμη σας για τη συνδεσμολογία; Πριν μου βάλετε τις φωνές, ναι έχω διαβάσει τα σχετικά θέματα στο forum και συμφωνώ στα περί "ορέξεως" ήχου... Απλά ρωτάω μήπως έχω κάνει καμιά χοντρή πατάτα! Υπόψιν πως το Route 66 είναι πετάλι 2-σε-1 (compressor/overdrive) και άρα δεν μπορεί να χωρίσει (όπως και το Η2Ο - chorus/delay).

Σας ευχαριστώ όλους

Οι συμβουλές σας πολύτιμες.

The light was yellow, sir...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλως ηρθες φιλε μου,

η σειρα που βαζεις τα πεταλια ειναι normal,

προσωπικα μαρεσουν τα phaser φιλτρα στην αρχη αλλα απως σακουγεται εσενα καλυτερα. ;)

κοιταξε τα level να μην ξεφευγουν

αυτα,

www.myspace.com/costaexarhos

1. Φτιάξε το level που θέλεις στον ενισχυτή με όλα τα πεταλάκια κλειστά. Μετά άνοιξέ τα ένα ένα και φτιάξε το εφε που θέλεις και στο τέλος ρύθμισε το volume ή το blend απο το πετάλι. Τέλος, θα δείς ότι αν χρησιμοποιείς παραπάνω απο ένα -drives κυρίως- ταυτόχρονα η ενταση πιθανόν να ανεβαίνει πολύ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις μια σχετική ρύθμιση.

2. Με κάποιο πρόγραμμα delay calculator που έχει ms μέτρηση βάλε ένα click και μετά παίξε μια νότα στην κιθάρα και προσπάθησε το delay να πλησιάσει όσο γίνεται. Αν το πετάλι έχει tap tempo μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αλλα δεν θα σου μείνει η ρύθμιση. Αν έχεις ευρύτερα ανάγκη να ρυθμίζεις με ακρίβεια ms θα πρέπει να πάρεις delay με τέτοια ρύθμιση.

3. Ισως το Wah να θέλει πριν το route66, αν και είναι θέμα γούστου. Επίσης μπορείς να βάλεις το volume pedal πρίν απο τα ψηφιακά εφε για να μη σου κόβει τις "ουρες" όταν το κλείνεις.

βαλε το R66 πρωτο απο ολα για να εκμεταλευτεις καλυτερα το low impedance buffer που εχει ενσωματωμενο.... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Παιδιά σας ευχαριστώ.

Επίσης μπορείς να βάλεις το volume pedal πρίν απο τα ψηφιακά εφε για να μη σου κόβει τις "ουρες" όταν το κλείνεις.

Angelos, πολύ καλό! Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό... Ευχαριστώ για όλες σου τις συμβουλές.

SF, αν θυμάμαι καλά έχεις -ή τουλάχιστον είχες- και τα δύο πετάλια της Visual Sound.  Ο compressor πράγματι πολύ καλός. Θα κάνω όπως λες... πρώτα το route 66. Με την ευκαιρία, πολύ καλή η δουλειά και ο ήχος σου στο σχετικό κλιπ που "κυκλοφορεί"! ;)

Thanks!

The light was yellow, sir...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου