gangster Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Γενικά μικρός τα μισούσα τα ουίσκυ γιατί είχα δοκιμάσει μόνο blends (Johnnie Red, Cutty, Πέρδικα, J&B, Ballantines κλπ). Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ένας προϊστάμενός μου στην Ουαλία που δούλευα μου έκανε το τραπέζι οικογενειακώς και στο τέλος μου προσέφερε το απλό Talisker, εξηγώντας μου και την ιστορία του πώς τα σπαρτά που χρησιμοποιούνται σε αυτό φυτρώνουν κοντά στην ακτή στο Isle Of Skye κι έτσι αρπάζουν αρμυράδα από τον άνεμο, από το χώμα κι από τα υπόγεια υφάλμυρα νερά... έχασα το νου μου!! ΤΟΣΗ διαφορά έχουν τα single malt από τα blends; Γιατί εμενα και το, σχετικά καλό από τα consumer, Dimple μου φαίνεται απαίσιο; Έχω ελπίδα δλδ; Γιατί έχω διαβάσει τυχαία διάφορα για την απόσταξη και τις ύλες που χρησιμοποιούνται και μου φαίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα. one colour: black - and shades of grey Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 ΤΟΣΗ διαφορά έχουν τα single malt από τα blends; Γιατί εμενα και το, σχετικά καλό από τα consumer, Dimple μου φαίνεται απαίσιο; Έχω ελπίδα δλδ; Γιατί έχω διαβάσει τυχαία διάφορα για την απόσταξη και τις ύλες που χρησιμοποιούνται και μου φαίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα. Κι εγώ μισούσα το whiskey μέχρι που δοκίμασα Dimple. Γενικώς πιστεύω ότι το whiskey (όπως και η μπύρα και το κρασί) είναι ένα ποτό για το οποίο δε μπορείς να πεις απλά "δε μου αρέσει", αλλά "δε μου αρέσουν όσα έχω δοκιμάσει", καθ'ότι το καθένα μπορεί να έχει ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική γεύση. ;) Δοκίμασε το Glenfiddich Solera Reserve (15y/o) που δε βγάζει αυτή τη σιχαμένη ξινίλα των φτηνών, και πες μας μια γνώμη :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Με Amaretto και γιούπιγιάγια :P Δεν έχω δοκιμάσει τα πιο εξεζητημένα της σειράς (Silver Barrel etc), και το "απλό" εξάλλου μου φαίνεται αρκούντως γευστικό (και αλμυρό στην τσέπη). Τα της σκοτσέζικης σχολής δεν τα μπορώ, και να με συμπαθάτε. Αν έχουμε κάποιον "διαβασμένο" στα burbons τον καλώ να postάρει κανένα review και για άλλες μάρκες. Α, και αν θέλετε να κάνετε πολύ κακό σε κάποιον, σερβίρετε του ενα Jim Beam ("This ain't Jim Beam", που έλεγε κι ο Hercules). τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
punksnotdead Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Α, και αν θέλετε να κάνετε πολύ κακό σε κάποιον, σερβίρετε του ενα Jim Beam ("This ain't Jim Beam", που έλεγε κι ο Hercules). Ti εννοείς....;;;;; The lunatic is on the grass.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Α, και αν θέλετε να κάνετε πολύ κακό σε κάποιον, σερβίρετε του ενα Jim Beam ("This ain't Jim Beam", που έλεγε κι ο Hercules). Ti εννοείς....;;;;; Εννοεί μάλλον ότι ο Χερκουλής έλεγε "this ain't jim beam" με έκπληξη χαράς και όχι με απογοήτευση και θυμός όπως ο διαφημιστής προσπάθησε να μας πείσει.... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Τε - ρα - στια διαφορά. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Τα blends φτιάχνονται σε βιομηχανίες από υποδεέστερες ποικιλίες από κάθε λογής ουίσκυ (όχι μόνο από κριθάρι). Σε ένα blend όπως πχ το Johnnie Red μπορεί να υπάρχουν και 40 διαφορετικά ουίσκυ, τα οποία αναλαμβάνει να τα συλλέξει και να τα αναμίξει σε πολύ προσεκτικές αναλογίες ο master blender έτσι ώστε να δώσει την ίδια γεύση σε κάθε παρτίδα που παράγεται. Tα malts φτιάχνονται μόνο από ποικιλίες κριθαριού, ανώτερες σε ποιότητα και με μεγαλύτερη προσοχή στην διαδικασία. Τέλος, τα καλύτερα όλων single malts φτιάχνονται σχεδόν όλα στο χέρι σε μικρά αποστακτήρια με εξαιρετική προσοχή στην όλη διαδικασία, με νερό πηγής και με ειδικά χώματα για ξήρανση, σε μικρές ποσότητες από μια και μόνο μια ακριβή ποικιλία κριθαριού (συνήθως πολλά αποστακτήρια προτιμούν μια που λέγεται Golden Promise). Τεσπα, θα πω κι αυτό το περιστατικό και θα σταματήσω (έχει αρχίσει να μοιάζει με blog και δεν μου αρέσει καθόλου). Είχα πάει εκδρομή με την τάξη μου του μάστερ στα Highlands και βρισκόμασταν σε ένα μικρό φοιτητικό hostel στο Fort William. Εκεί είχε μια μικρή κουζινίτσα που έφτιαχνε καφέ και που είχε επίσης μια σειρά από μπουκάλια με single malts που σέρβιρε στους θαμώνες. Μετά από μια μεγάλη κουραστική μέρα ταξιδιού έχει βραδιάσει, κι έχουμε αράξει στο σαλόνι μερικά από τα αγόρια της τάξης εκεί με τον καθηγητή που μας συνόδευε. Μόλις βλέπω την κουζινίτσα με τα ουίσκυ λέω "ΕΕΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕΕΕΕ" ! Συζητάμε διάφορα ωραία κι εγώ να παίρνω ένα ποτήρι από το καθένα... καλό κι αυτό, βάλε κι απ'το άλλο... εν τω μεταξύ η συζήτηση είχε φτάσει σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο για τις μπλε σημαίες της EU για τις παραλίες (χωρίς να το έχει κάνει αυτό ο καθηγητής μιας και είναι πολύ άνετος άνθρωπος). Εγώ, αν και ψιλοζαλισμένος συμμετέχω με πάθος! (ευτυχώς χωρίς να γελοιοποιούμαι). Κάποια στιγμή αργά το διαλύουμε και πάμε όλοι για ύπνο. Σημειωτέον ότι το επόμενο πρωί έπρεπε να σηκωθούμε όλοι κατά τις 7.30 γιατί θα φεύγαμε αμέσως για την συνέχεια της εκδρομής. Αν και εντελώς... γκολ εγώ βάζω το ξυπνητήρι στις 7:20 (μάλλον, δεν το πολυθυμάμαι αυτό). Tελικά το επόμενο πρωί ξυπνάω άνετα ΜΟΝΟΣ μου χωρίς ξυπνητήρι (...) κανένα εικοσάλεπτο πριν τις 7:30, με ένα τεράστιο χαμόγελο από την μια άκρη του προσώπου μου ως την άλλη, με ίσως την καλύτερη διάθεση της ζωής μου σε πρωινό ξύπνημα και με ΜΗΔΕΝ hangover. Aυτά... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thecrypt13 Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πάλι ψηφίζω Jameson! Απαλή αρωματική γεύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Ηaig επειδή είμαι θύμα του μάρκετινγκ κ το παίζω τζαζίστας.;D https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tuxdrum Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Προτάσεις ο θρυλικός Λώρας επί της πλατείας Μαβίλη (εκεί που τα έπιναν και Σινάτρα & Μάρλον Μπράντο όταν έρχονταν Αθήνα) και το Galaxy, μικροσκοπικό και αγαπημένο στους γνώστες μέσα σε μια στοά απέναντι από την παλιά Βουλή επί της Σταδίου. Και στου Ψυρρή υπάρχουν μερικά που έχουν αλλά θέλει ψάξιμο. +1 για τον Λώρα. Το Galaxy βέβαια έχει γίνει λίγο...In... που λένε και οι μοδάτοι.Τελευταία φορά που είχα πάει μέχρι και Γιαπωνέζους τουρίστες είχε... Επίσης, χαμηλές τιμές και από νωρίς ανοιχτό είναι το Au Revoir στην Πατησίων. @Earendil: Είσαι σύμμαχος ;D ;D Τσάμπα καίει η....κονσόλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 +1 για τον Λώρα. Το Galaxy βέβαια έχει γίνει λίγο...In... που λένε και οι μοδάτοι.Τελευταία φορά που είχα πάει μέχρι και Γιαπωνέζους τουρίστες είχε... Επίσης, χαμηλές τιμές και από νωρίς ανοιχτό είναι το Au Revoir στην Πατησίων. Επ, για δώσε πληροφορίες! Πού περίπου είναι, πώς θα το βρω; Μεγάλο, μικρό; Θα είμαι με αμάξι οπότε.... πρέπει να ξέρω περίπου πού να πάω :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση