Προς το περιεχόμενο

Κontakt 3, Colossus, IK Sampletank

amorphosynth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα άρχοντες.

;D

Έχει κανείς εμπειρία από τα παραπάνω full πακέτα sample-sample player;

Γέρνω έντονα προς το να αποκτήσω το Kontakt έστω και το 2(και φυσικά για αποφυγή παρεξηγήσεων να τα σκάσω τα γιουροζ),με τα εξής δεδομένα.

Θα ήθελα ένα καλό πακέτο ήχων sampled σχετικά ευέλικτο,όχι όμως για τους βασικούς μου ήχους,περισσότερο για περάσματα ή φράσεις στη σύνθεσή μου.

Έχω ήδη το GPO για ορχηστρικούς ήχους καθώς και τα

BFD,

Xln Audio Addictive Drums(τα αγόρασα γιατί χάθηκα με τα bfd αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία)

και Grand SE(πάντα ήμουν πιανίστας κατά βάθος).

Επομένως από την μία με το τελευταίο update του kontakt player γνώρισα τη μηχανή του kontakt 2 και για να είμαι ειλικρινής την αγάπησα(το Colossus έχει σαν μηχανή το kompakt οπότε από αυτή την άποψη δε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα) και από την άλλη δεν με ενδιαφέρουν τόσο samples για acoustic drums,orchestra,piano,bass&guitar(τα δύο τελευταία υπάρχουν σε "hardware" ;) ;) ;) μορφή-ξέρεις αυτή με τις χορδές τα καλώδια και τους μαγνήτες).

Και το πακέτο όμως της IK δεν με άφησε ασυγκίνητο!!!!!

Καμμία ιδέα;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε, η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα με ένα μόνο sampler. Συμφωνώ με την αγορά του Kontakt καθότι υποστηρίζεται άριστα και είναι υπό διαρκή ανάπτυξη, αλλά ίσως χρειαστούν και άλλα προγράμματα ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.

Mea Culpa

η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα με ένα μόνο sampler

Δε χρειαζόταν να το πεις νομίζω σε άνθρωπο που πήγε και αγόρασε δύο drum modules,επειδή το πρώτο δεν τον κάλυψε σ'αυτό που ήθελε να κάνει με τον τρόπο που ήθελε να το κάνει ;D ;D ;D ;D

Anyway thanks!!!Νομίζω ότι το kontakt μου ταιριάζει περισσότερο,είμαι και registered user της native instruments και δεν είχα ποτέ παρά μόνο τα καλύτερα γι'αυτήν την εταιρία.Συν το γεγονός του ότι το crossgrade πακέτο κάνει 100ευρώ λιγότερα!!!!Από την άλλη το Colossus μου φάνηκε λίγο μάπα για τα λεφτά του όπως το άκουσα

"το Colossus μου φάνηκε λίγο μάπα για τα λεφτά του όπως το άκουσα "

το έχει φίλος και το άκουσα.....αρκετά μάπα και για τα λεφτά του και γενικά μάπα....

περίεργο .....η εταιρία του είναι "σοβαρή"...

τώρα θα μου πεις γούστα είναι αυτά ....

www.myspace.com/nikosksidis

www.nikosxidis.gr

Αναμφίβολα το kontakt  γιατι εχεις την ευελιξία να φορτώσεις,

να γραψεις και ν αλλαξεις ο,τι ήχο θες.Τ αλλα δυο ειναι απλως sampler-players με

all around ηχους,οχι καλυτερους απ αυτους που εχεις.

Αναμφίβολα το kontakt  γιατι εχεις την ευελιξία να φορτώσεις,

να γραψεις και ν αλλαξεις ο,τι ήχο θες.Τ αλλα δυο ειναι απλως sampler-players με

all around ηχους,οχι καλυτερους απ αυτους που εχεις.

+1

kontakt  (αν μπορεις το 3...)δαγκωτο !!!!

www.nikosxidis.gr

;D ;D ;D

Τhanx,το kontakt 3 είχα στο μυαλό μου και πραγματικά παρά τα καλά σας λόγια δε χρειάστηκε και πολύ (μόνο ένα τσικ μακρυά ήμουν) για να πειστώ!!!!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παλιότερα ήμουν υπέρ του Gigastudio και πάντα σκεφτόμουν να αποκτήσω ένα. Αλλά μόλι έπαιξα με ένα σπασμένο Kontakt2 το οποίο στην αρχή δεν μου γέμιζε το μάτι, δεν ξέρω τι έγινε και κόλησα. Το αποτέλεσμα είναι να το αγοράσω και να στήσω ένα PC μόνο με το KontaKt3 kai τέσσερις εξωτερικούς Seagate eSata 500GB  έκαστος. Από τότε δεν θέλω να ξανακούσω για Giga αν και πιστεύω ότι δεν έτυχε καλής υποστήριξης από πλευράς της TASCAM. Μακάρι να διαψευστώ μελλοντικά, προς το παρόν όμως Kontakt3 και ξερό ψωμί. Α!! και κάτι άλλο.

Πιστεύω πως ότι είναι η KURZWEIL στον χώρο του Hardware sampling, απλά BEST!!!, το ίδιο ακριβώς είναι προς το παρόν το Kontakt στο χώρο του software sampling.

Τώρα όσο για το Colossus μήπως έπρεπε να είναι Κωλόssus? Δεν περίμενα ποτέ από μια τόσο σοβαρή εταιρεία να βγάλει ένα τόσο μέτριο plugin. Δεν μπορεί να συγκριθεί με το Kontakt γιατί είναι κλειστής φιλοσοφίας. Αυτά τα δείγματα έχει και σε όποιον αρέσουν ένα 20 με 30% δηλαδή είναι καλά, και ίσως να τα παραλέω κίολας, τα υπόλοιπα για τους αμύητους που δεν ξέρουν. Και αυτό είναι όλο. Μόνο φιγούρα και φαγούρα ίσως στα χέρια για αυτούς που το πλήρωσαν και σίγουρα το μετάνοιωσαν. Όσο για το IK Sampletank μου ακούστηκε σαν φτηνό αρμόνιο και κουραστικό στα μάτια λόγω χρωματισμού του.

Στο Kontakt φορτώνεις ότι γουστάρεις και το κάνεις ότι θέλεις.

Τελικά ίσως δεν ήταν και τόσο δόκιμη η σύγκριση των τριων μεταξύ τους γιατί το καθένα κάνει διαφόρετικά πράγματα. ή μάλλον του Kontakt με το Colossus γιατί αν θυμάμαι καλά το IK Sampletank παίρνει και άλλα samples.

Φιλικά

frhodes 88

Καλή εναλλακτική είναι και το halion της steinberg. Σίγουρα δεν είναι kontakt στα διάφορα μπιχλιμπίδια που έχει, αλλά είναι ευκολότερο και με εργαλεία που στον αρχάριο εκτός του ότι θα του χρησιμεύσουν είναι και πανεύκολα στη χρήση τους. Σίγουρα πρόκειται για 1 sampler που ενώ δεν είναι το κορυφαίο, όπως το kontakt, παρόλα αυτά σε κερδίζει με την αμεσότητά του.

Edit: Σαν διαφήμιση της steinberg μου φαίνομαι!!!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Ναι!!!

Εγώ το sampletank το βλέπω σαν ενα "όμορφο" και καμιά φορά ΚΑΙ χρήσιμο παιχνίδι (αν εχεις όλα τα cd ...8 νομίζω + κάποια extra cd που παίζουν "απο δω κι απο κει"...) .

το Kontakt όμως ......Τι να λέμε τώρα....

!!!!!!!!!!!!!!Kontakt!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.nikosxidis.gr

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου