bloody_sunday Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Αν φτιάξεις σωστά τον punchy ήχο μιας Tele (άσχετα αν εγώ έχω τραυματικές εμπειρίες με το clang- twang), ένας Λεσπολοπαίχτης θα σε ζηλέψει. Βέβαια, κι εκείνος μετά θα προσέξει τον ήχο του παραπάνω και θα τον ζηλέψεις εσύ, κ.ο.κ. Το θέμα λοιπόν είναι πώς θα φτιάξετε κι οι δυο... αξιοζήλευτο ήχο! Κοίτα, το θέμα είναι συχνοτικό. Εσύ έχεις φτιάξει ένα equalisation που σου αρέσει αλλά αυτό δεν σου προεξοφλεί ότι θα ακούγεσαι στην πρόβα - συναυλία - ηχογράφηση (αυτό που λένε οι Αμερικάνοι "cut through the mix" - μπλιεαχ), ειδικά αν έχεις δεύτερο κιθαρίστα. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να διαφοροποιήσεις το eq-ing σου έτσι ώστε να εξακολουθεί να σου αρέσει αλλά να είναι διακριτά αυτά που παίζεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις κατ'αρχήν με ένα πεταλάκι EQ, προσθέτοντας λίγα μεσαία και ελαφρώς τονισμένα υψηλά. Το boost είναι μια δοκιμασμένη λύση επίσης αλλά θέλει προσοχή. Koίτα αυτές τις δυο συζητήσεις: http://www.noiz.gr/index.php?topic=8978.0 http://www.noiz.gr/index.php?topic=151010.0 To booster θέλει προσοχή γιατί το να ανεβάζεις το vol ΔΕΝ είναι η λύση, για τον απλό λόγο ότι κι οι άλλοι συνήθως (τι συνήθως δλδ, πάντα) ανεβάζουν παράλληλα το vol για να ακουστούν (ή σαν... αντίποινα), και μετά γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος ("χαμήλωσέ το εσύ" - "και γιατί εγώ κι όχι εσύ" - "σκάστε κι οι δυο, μόνο μια βαβούρα ακούω" - ο ηχολήπτης τραβάει τα μαλλιά του κλπ). Σαν προσωρινό lead boost είναι πάντως θεμιτό. Επίσης, ένα πετάλι eq μπορεί να λειτουργήσει και σαν boost, ειδικά αν σηκώσεις ελαφρά και το δικό του output vol, αλλά με μέτρο γιατί σε υψηλά settings θα ακούγονται... θύελλες και τυφώνες. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alekelis Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως μπερδεύεται μια τέλε με μια λες πολ σε μια μπάντα! Είναι τελείως διαφορετικά σαν όργανα. Δεν μπερδεύονται απλά η τελε μένει πίσω... Jam House Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
makispoll Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Μπορεις επίσης να αλλαξεις τον bridge μαγνήτη με κάτι ποιο "hot". Υπάρχουν πολλοι μαγνήτες για τελε που εχουν περισσότερο output από τους συνηθισμένους... Εγω στην δικά μου τελε έχω εναν dimarzio chopper t (εχω βαλει και ενα switch για να splitαρει)και ειμαι πολύ ευχαριστημένoς από τον ήχο(αν και έχει χάσει λίγο η κιθάρα από τον παραδοσιακό τελε-ήχο.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alekelis Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Εγω στην δικά μου τελε έχω εναν dimarzio chopper t (εχω βαλει και ενα switch για να splitαρει)και ειμαι πολύ ευχαριστημένoς από τον ήχο Λες να το δοκιμάσω?.. Τυχαίνει μάλιστα να έχω αυτόν τον μαγνήτη σπίτι... Jam House Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως μπερδεύεται μια τέλε με μια λες πολ σε μια μπάντα! Είναι τελείως διαφορετικά σαν όργανα. Δεν μπερδεύονται απλά η τελε μένει πίσω... Πρέπει να πάρεις ενισχυτή που φτάνει ως το 11... όπως σου προτείνουν. Δεν ξέρω αν ο Nigel πουλάει τον δικό του... :P ;) Σοβαρά τώρα πάντως. Μάλλον είναι θέμα έντασης και / ή eq. Με ένα κατάλληλο booster θα μπορούσες να αλλάξεις και τα δύο. Επίσης, κοίτα και τους μαγνήτες σου όπως σου προτείνουν. Θα έλεγα και τις χορδές σου. Κανά δύο νουμεράκια παραπάνω θα σου γεμίσουν τον ήχο χαλαρέισον (all over the nation)... When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Οι ενισχυτές που χρησιμοποιείτε είναι οι...; τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alekelis Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Οι ενισχυτές που χρησιμοποιείτε είναι οι...; Koch Studiotone (εγώ) και Ashdown peacemaker 40 o λεσπολίτης... Jam House Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Koch Studiotone (εγώ) και Ashdown peacemaker 40 o λεσπολίτης... Ωραία, φοβήθηκα προς στιγμήν ότι θα ακούσω "Harley Benton εγώ, Soldano o άλλος". ;D Αφού προφανώς δεν τίθεται θέμα αδυναμίας...χαρακτήρα κάποιου απ'τους ενισχυτές, θα πρότεινα "παραπληρωματικό" EQ. Αν ο Λεσπολίτης παίζει μα τα μπάσα στο 8-9, χτύπα τον ανάμεσα στα μάτια χωρίς προειδοποίηση. Αλλά μην σε δει μετά με treble στο τέρμα, θα σε αρπάξει απ'τον σβέρκο και θα έχει τα δίκια του...Ισορροπήστε το. Βρείτε πού "κουμπώνετε". Πράγμα που θα επιτευχθεί πολύ γρηγορότερα αν, τουλάχιστον στα κιθαριστικά, είστε σαν νιόπαντροι: Αυτοκόλλητοι και έχοντας μάτια μόνο για τον άλλον. Το χτίσιμο ενός καλού ζευγαριού δεν μπορεί να ελπίζει σε ένα τηλεφώνημα του στυλ "Ξέρεις, αρχίζω να σκέφτομαι ότι ο Koch θέλει ένα μεγάλο Alnico μεγάφωνο με αυξημένη την αναλογία του κοβαλτίου στο κράμα, για να πατσίσουμε τα πριμομεσαία που μας λείπουν"... ;D ;D :P τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alekelis Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Ωραία, φοβήθηκα προς στιγμήν ότι θα ακούσω "Harley Benton εγώ, Soldano o άλλος". ;D ;D ;D ;D ;D ;D Για την αλλαγή του bridge τι λέτε? :-\ Jam House Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2007 Έχω μία tele από την οποία γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, το πρόβλημα είναι ότι στα solo δεν έχει τον όγκο που έχει η LP του συμπαίκτη μου, ειδικά στα καντίνια. Έτσι λοιπόν μένω κάπως "πίσω" σε ήχο.. Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο booster ώστε να βγαίνω μπροστά στα solo και να μου δώσει λίγο "όγκο".. Ποια είναι η γνώμη σας?? Οπως και ενας γιατρος για να κανει καλη διαγνωση θελει καλη πληροφορηση απο τον ασθενη ετσι και εδω θα βοηθουσε λιγο περισσοτερο μια καπως λεπτομερεστερη περιγραφη του προβληματος σου.......ωστε να καταλαβουμε αν ειναι καθαρα θεμα ογκου, γιατι αν ναι τοτε παιζεις με λαθος κιθαρα, η αν ειναι απλα θεμα επικαλυπτομενων συχνοτητων οποτε τοτε θα πρεπει να καταλαβετε και οι δυο πως το να παιζεις σε ενα γρουπ με 2 κιθαρες ειναι κατι το τελειως διαφορετικο απο το να παιζεις μονος σου....Θα πρεπει να καθισετε με τον αλλο και να "μοιρασετε" τις συχνοτητες κ τις εντασεις σας και να κανετε αμοιβαιες υποχωρησεις χωρις εγωισμους και ego, εν αναγκη αλλαζοντας ολες τις ρυθμισεις σας και τον αγαπημενο σας ηχο που με τοσο κοπο φτιαξατε. Επισης πολυ σημαντικο πραγμα που πολλοι ξεχνανε, παιξτε εξυπνα.....π.χ μην παιζετε την ιδια συγχορδια στην ιδια θεση η στην ιδια οκταβα, καντε εξυπνα arrangements. Nομιζω πως ο συνδυασμος tele με les paul προσφερεται για να πιασετε ενα μεγαλο συχνοτικο ευρος και να εχετε ενα γεματο ηχο. 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση