Superfunk Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 την τρέλα των αμερικάνων με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική, την αγνοείς μάλλον... [/ftp] ποια τρελλα ρε αρχηγε μου?οι Αμερικανοι παραμενουν μετα τους Ελληνες ο πλεον ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ λαος του κόσμου και με εξαιρεση τη Νεα Υορκη & 3-4 μεγαλες πολεις ακομα καπνιζουν σα φουγαρα....... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Πες τα Superfunk χρυσόστομε! Με έχουν βρει μόνο μου και με βαράνε!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Ενταξει θα πρεπει ομως να παραδεχτουμε οτι οσοι δεν εχουν πατησει ποτε το ποδι τους στις ΗΠΑ δυσκολα ξερουν τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαινει εκει... :) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Eγω φιλε Παναγιώτη μαλλον δεν το αρχισα για να ριξω γκομενα (πρωτη φορα καπνισα στα 21).Καπνιζω Muratti ενα πακετο τη μέρα. Σε καμία περιπτωση δε λεω οτι ειναι και υγιεινό αλλα έχε υποψη σου ότι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί ως σχιζοφρενείς(κάκιστα αν ρωτήσεις εμενα) ενώ το τσιγάρο αποτελεί προέκταση του χεριου τους ,πεθαίνουν σε πολύ μεγάλη ηλικία γιατί ειναι απαλλαγμένοι απο το αγχος της καθημερινότητας. Με τοσες έννοιες στο κεφαλι μας πιστεψε με μονο αυτό δεν θα μας κάνει κακό. Απο μενα παντως συνέχισε να μην καπνίζεις περα απο την οποια επιβαρυνση ειναι και μη αμελητέο έξοδο. Το άγχος είναι μεγαλύτερος επιβαρυντικός παράγοντας από το τσιγάρο και ξέρω ότι πολλές φορές το τσιγάρο είναι και αγχολυτικό. Ξέρω όμως κιόλας ότι πολλές φορές το άγχος και το στρες που μας δημιουργείται προέρχεται από τις ψυχοσωματικές επιδράσεις του ίδιου του τσιγάρου που μετά το αναζητούμε για να μας ηρεμήσει! ;) http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 έχω ζήσει χρόνια στις ΗΠΑ και έχω ιδία άποψη... εστιατόριο που στο μενού έχει ομελέτα με ασπράδια και μόνο (ανάρπαστη στο κοινό), αυτό θα πω μόνο... στο εστιατόριο ό,τι φας είναι άνοστο, δεν υπάρχει παρά ελάχιστο αλάτι, τίποτε τηγανητό, παντελής έλλειψη λίπους, γαλοπουλίτσα, extra lean μοσχάρι/χοιρινό, σαλατούλα χωρίς φυσικά ντρέσινγκ και τέτοια... και το μέρος γεμάτο κόσμο... στις γειτονιές τυπάκια κάθε ηλικίας να κάνουν τζόγκινγκ με τα ακουστικά στα αυτιά... ειδικά κάτι μεσόκοπες κυριούλες με τα φούξια σορτσάκια/παπούτσια/φορμίτσες και τις κορδελίτσες στα μαλλιά... τι να λέμε τώρα... φανταστείτε μόνο τη μάνα σας να κάνει τζόγκινγκ στο χαλάντρι ή στο χολαρτό... όσο για παχυσαρκία σούπερφανκ μάλλον δεν πολυ-παρακολουθείς ειδήσεις, να δεις σε ποια θέση βρισκόμαστε εμείς οι θεριακλήδες καπνιστές ελληνάρες στην ευρώπη των 27 και για τη καραμπινάτη συσχέτιση ασθενειών με το τσιγάρο... ε, αυτό δεν περίμενα να υποβαθμιστεί τόσο... ειδικά για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια... εκεί πια... οι πνευμονολόγοι γιατροί χτυπιούνται... αλλά και ποιά ασθένεια ΔΕΝ επιβαρύνεται και μάλιστα σημαντικά από το τσιγάρο; για εξαιρέσεις πρόκειται πιθανότατα, μεταξύ του συνόλου των υπαρχόντων ασθενειών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gangster Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Αν θελεις την προσωπικη μου αποψη υπαρχει ενας τροπος για να κοπει το τσιγαρο.....Να μην καλυπτεται απο κανενα ταμειο οποιαδηποτε ιατροφαρμακευτικη δαπανη για οποιοδηποτε νοσημα προκαλειται με καθε βεβαιοτητα απο το τσιγαρο (χρονιες αποφρακτικες πνευμονοπαθειες, καρκινος πνευμονα κ.λ.π)...... Τι λες βρε; Ποιος σου είπε εσένα ότι οι ασθένειες που αναφέρεις οφείλονται στο τσιγάρο; Το κάπνισμα θεωρείται (και προφανώς είναι) σοβαρός επιβαρρυντικός παράγοντας για αυτές (και άλλες παθήσεις) αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποκλειστική και αδιάτρητη σχέση. Πολλοί άνθρωποι αρωσταίνουν με τέτοιες ασθένειες και δεν έχουν καπνίσει ποτέ. Για να μη συζητήσουμε ότι είναι αδύνατο να απομονωθεί το μερίδιο ευθύνης που έχει το τσιγάρο σε σχέση με το μερίδιο ευθύνης που έχουν άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες (όπως η ποιότητα του αέρα, του νερού και της τροφής). Κανένας γιατρός στο κόσμο δε θα βάλει την υπογραφή του κάτω από αυτό που προτείνεις. Σωστός ο eye, με πρόλαβε! ;) κατι που θεωρω σημαντικο, και το ανεφερε και ο gangster, ειναι οι αμεσα ενδιαφερομενοι να ζητησουν ιατρικη βοηθεια. δεν ειναι καθολου τραβηγμενο. απ τη στιγμη που υπαρχουν τετοιες ομαδες στα νοσοκομεια μας, δεν ειναι κακο να τις επισκεπτεται κανεις. φροντιζουν, απ οσο εχω ενημερωθει για μια σειρα απο παραγοντες : απο ψυχολογικη υποστηριξη, μεχρι ελεγχο διατροφης, φαρμακα για μειωση του συνδρομου στερησης κλπ. Σωστός και ο mechmeg! Σε κάποια νοσοκομεία υπάρχουν τα λεγόμενα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που μπορούν να βοηθήσουν όσους το επιδιώξουν. ;) one colour: black - and shades of grey Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Τι λες βρε; Ποιος σου είπε εσένα ότι οι ασθένειες που αναφέρεις οφείλονται στο τσιγάρο; Το κάπνισμα θεωρείται (και προφανώς είναι) σοβαρός επιβαρρυντικός παράγοντας για αυτές (και άλλες παθήσεις) αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποκλειστική και αδιάτρητη σχέση. Πολλοί άνθρωποι αρωσταίνουν με τέτοιες ασθένειες και δεν έχουν καπνίσει ποτέ. Για να μη συζητήσουμε ότι είναι αδύνατο να απομονωθεί το μερίδιο ευθύνης που έχει το τσιγάρο σε σχέση με το μερίδιο ευθύνης που έχουν άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες (όπως η ποιότητα του αέρα, του νερού και της τροφής). Κανένας γιατρός στο κόσμο δε θα βάλει την υπογραφή του κάτω από αυτό που προτείνεις. Αυτο που λες ειναι σωστο.....Ομως υπαρχουν ασφαλιστικες δικλιδες (π.χ ΧΑΠ σε 25χρονο με καθαρο ιατρικο ιστορικο και 3 πακετα ημερησιως, η συγκεκριμενες ιστολογικες εξετασεις για πολυ συγκεκριμενους ογκους και σε συγκεκριμενους ασθενεις) οι οποιες μπορουν να διασφαλισουν οτι οντως το προβλημα δεν προκληθηκε απο μη ελεγχομενο παραγοντα και μπορουν να αποδειξουν την αποκλειστικη και αδιατρητη σχεση μεταξυ καπνισματος κ προβληματος. Εξυπακουεται οτι δεν προτεινω κατι τετοιο να εφαρμοστει σωρηδον και αδιακριτως και φυσικα απαιτει μεγαλη μελετη και εξειδικευση. Θυμαμαι γνωστη μου πνευμονολογο, :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o εγκυο η οποια καπνιζε αρειμανιως κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης. Τελικα οπως ηταν αναμενομενο το παιδι μετα την γεννηση ειχε προβληματα.....Φυσικα δεν λεω οτι θα πρεπει να τιμωρηθει το παιδι ασφαλιστικα αλλα η ευθυνη της μητερας ειναι τεραστια και η εμπλοκη του καπνισματος δεν επιδεχεται αμφισβητηση. Αναγνωριζω οτι η εφαρμογη του σε ενα συστημα υγειας τοσο διεφθαρμενο οσο το Ελληνικο και σε μια κοινωνια σαν την Ελληνικη (αμα αρχισουν να φωναζουν τα καναλια για το δικαιωμα του καπνιστη στο θανατο και την υποχρεωση του συστηματος απεναντι του....βραστα) ειναι ουτοπια αλλα μεχρι στιγμης τα μετρα προληψης οπως εικονες πανω σε τσιγαρα, απαγορευση διαφημισεων, ενημερωση του κοινου, ειδικα των νεαρων ηλικιων στις οποιες αποσκοπουν κυριως οι καπνοβιομηχανιες δεν εχουν αποδωσει τα αναμενομενα. Καλη η καμπανια αλλα χρειαζεται κατι χειροπιαστο. 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Τότε συμφωνούμε ύψιστε φεντεριάρη. Την πνευμονολόγο που την έχουν δεμένη, σε ποιο τρελάδικο; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Αρχηγε μου εσυ μπορει να εχεις ζησει χρονια στις ΗΠΑ,αλλα εγω την εχω ΓΥΡΙΣΕΙ απο ακρη σε ακρη και σε διαβεβαιωνω οτι αυτα που περιγραφεις συμβαινουν σε λιγες (ανατολικες και δυτικες κυριως,οντως στη ΝΥ που ζουσα ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ασχολουνταν με αυτα που λες,οι περισσοτεροι παντως πλακωνονταν στα Mc Donalds) πολεις,στην υπολοιπη χωρα γινεται το...σωσε :) οσο για τα ..φαγια τους ,δεν νομιζω να υπαρχει πιο νοστιμο (και παχυντικο) φαϊ απο το southern cooking..... οσο για την παχυσαρκια http://www.japanesewomendontgetoldorfat.com/health_charts1.htm http://www.iotf.org/database/index.asp ασε ειμαστε επισημα οι πιο....χοντροι (ειδικα οι γυναικες...) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gangster Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2007 fenderiarhs υπερβάλλεις ασύστολα. Δεν μπορεί να γενικευθεί ένα τέτοιο μέτρο, όπως λες. Στο κάτω-κάτω η ιατρική υπάρχει για να βοηθάει τους ανθρώπους να "σωθούν" απ' τα λάθη και τις αδυναμίες τους. Με την ίδια λογική θα πρέπει να κοπεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ναρκομανείς, στους τραυματισμένους που χτύπησαν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες κοκ. one colour: black - and shades of grey Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση