Προς το περιεχόμενο

Kαπνίζετε;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχως ναι παρ'οτι εχω κανει καποιες επιτυχημενες διακοπες για μεγαλα χρονικα διαστηματα.....δυστυχως το τσιγαρο δεν κοβεται ευκολα, και ειναι κανονικοτατο ναρκωτικο το οποιο πωλειται νομιμα. Παντως οι κατοικοι Αθηνων δεν πρεπει να νιωθουν καμμια τυψη και ανησυχια αν καπνιζουν....(ή η μη καπνιστες να νομιζουν οτι πλεονεκτουν). Οι τυχεροι κατοικοι εκτος Αθηνων που καπνιζουν διαπραττουν αυτοκτονια.....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μία άποψη είναι ότι, αφού ζεις στην Αθήνα, και που καπνίζεις δεν έγινε και κάτι τρομερό...

Η άλλη άποψη είναι ότι, ζεις που ζεις στην Αθήνα, αν καπνίζεις κι' όλας, επιδεινώνεις την κατάσταση...

Δεν ξέρω, μάλλον ταυτίζομαι με την πρώτη...

Εχω δοκιμασει, μετα το τεταρτο τσιγαρο αισθανθηξα μια πικριλα απο την πισα και καταλαβα, τσιγαρο=βρωμια.Δεν καταλαβαινω και ειδηκα τις γκομενες  που πλενονται μανιωδως και ξοδευουν τα λεφτα τους σε καλωπισμους να ριχνουν αυτη την βρωμια μεσα τους.Η καθαριοτητα πρεπει να ειναι και  εσωτερικη, και δεν μιλαω φιλοσοφικα αλλα κυριολεκτικα.

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Καπνίζω, γνωρίζω ότι κάνει κακό και σκοπεύω να το κόψω σύντομα. Όμως διαφωνώ κάθετα με την αντιμετώπιση του καπνίσματος τα τελευταία χρόνια κυρίως από τους Αμερικανούς (οι οποίοι το προώθησαν σε φοβερό βαθμό στο παρελθόν - βλ. ταινίες του '50-'60 που οι πρωταγωνιστές κάπνιζαν το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο) σαν το μοναδικό παράγοντα της σύγχρονης ζωής που προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για παράδειγμα, στα καναδέζικα πακέτα τσιγάρων υπάρχουν τρομακτικές φωτογραφίες από πνεύμονες με καρκίνο. Όμως απ' όσο ξέρω, στα μπουκάλια ουίσκι δεν υπάρχουν ούτε φωτογραφίες από κατεστραμμένα συκώτια ούτε φωτογραφίες από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται στο αλκοόλ. Επίσης στις συσκευασίες προϊόντων fast food δεν υπάρχουν φωτογραφίες από παχύσαρκους με καρδιακά προβλήματα ή από στομάχια με καρκίνο. Οπότε αν οι εν λόγω χώρες θέλουν να μας πείσουν ότι διεξάγουν εκστρατεία για την υγεία μας, πρέπει να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω...

Btw το νέφος της Αθήνας δεν είναι ίδιο με το κάπνισμα.

Τουλάχιστον το νέφος δεν έχει συνδεθεί με τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών, που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην πρόκληση καρδιαγγειακών επεισοδίων.

one colour: black - and shades of grey

Δεν καπνίζω και πιστεύω ότι δεν θα καπνίσω στη ζωή μου (σε άλλη βλέπουμε γιατί μπορεί να επιστρέψω σαν ναργιλές σε τεκέ της Μπανγκόκ  :o ).

Παλιότερα απ'το πολύ ντουμάνι που επικρατούσε γύρω μου από γνωστούς μπορούσα να ξεχωρίσω τη μια μάρκα απ'την άλλη μόνο απ'τη μυρωδιά του καπνού (Σέρλοκ Χολμς ένα πράμα).

Ζούμε σε μια χώρα όπου το τσιγάρο ήταν παράδοση "αντρισμού" για πάνω από 100 χρόνια (όπως και το μεστάκι βεβαίως βεβαίως) αλλά που δυστυχώς για τους καπνιστάς τα καπνά της ήταν επιεικώς για το ανδρικό μόριο.

Μόνο με τα λεφτά που σώζεις με το να κόψεις το κάπνισμα θα έπρεπε να είναι κίνητρο για τους GASιάρηδες που προσπαθούν να αποκτήσουν τον πολυπόθητο εξοπλισμό. Μέχρι τουλάχιστον να αποδειχθεί ότι η κιθάρα βλάπτει σοβαρά την υγεία  :P

Αν κάπνιζα, να μια που θα με έκανε να το κόψω (Αντώιν θα τον κόψω  ;D ) για να μαζέψω λεφτά να την αγοράσω:

http://www.carvin.com/images/guitars-in-stock/large/83190b.jpg

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

+10000 για τα φράγκα που γλιτώνεις.Για κάντε ένα απλό υπολογισμό ετήσιο.Εγώ εξοικονομώ τώρα κάνα 2000αράκι το χρόνο. 8)

Τέλος, κάντε ένα απλό και δυστηχώς μακάβριο τεστ.Όταν μαθαίνετε για κάποιο αναπάντεχο χαμό νέου ανθρώπου (εκτός από ατύχημα εννοείται),κάντε την ερώτηση αν κάπνιζε.Δυστηχώς η απάντηση που παίρνω πάντα είναι καταφατική. :(

Ευτυχως το εχω κοψει μαχαιρι εδω και 3 χρονια (καπνιζα 25 χρονια) και στη κυριολεξεια ΣΩΘΗΚΑ ,αλλαξε η ζωη μου και αισθανομαι τουλαχιστον 10 χρονια νεωτερος (και ημουν και αθλητης οποτε απο τη στιγμη που εκανε τοσο κακο σε εμενα που αθλουμουν καθημερινα φανταστειτε τι κακο κανει σε καποιον που δεν αθλειται...)

ΚΟΨΤΕ ΤΟ (η ζωη ειναι πολυ ωραια για να την πεταμε στα σκουπιδια και σκεφτειτε οτι με τα λεφτα που θα εξοικονομησετε μπορειτε να αγοραζετε 2-3 κιθαρες το χρονο.... :))

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Για παράδειγμα, στα καναδέζικα πακέτα τσιγάρων υπάρχουν τρομακτικές φωτογραφίες από πνεύμονες με καρκίνο. Όμως απ' όσο ξέρω, στα μπουκάλια ουίσκι δεν υπάρχουν ούτε φωτογραφίες από κατεστραμμένα συκώτια ούτε φωτογραφίες από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται στο αλκοόλ. Επίσης στις συσκευασίες προϊόντων fast food δεν υπάρχουν φωτογραφίες από παχύσαρκους με καρδιακά προβλήματα ή από στομάχια με καρκίνο. Οπότε αν οι εν λόγω χώρες θέλουν να μας πείσουν ότι διεξάγουν εκστρατεία για την υγεία μας, πρέπει να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω...

Συγνωμη αλλα το επειχηρημα αυτο ειναι λιγο αδυναμο. Κατ'αρχας τα fast food δεν ειναι ναρκωτικα ουτε εξαρτησιογονα οπως η νικοτινη. Επισης το επιχειρημα του οτι επειδη ο γειτονας πεταει τα σκουπιδια του στο δρομο και αρα μπορουμε να πεταμε και εμεις δεν ειναι ιδιαιτερα πειστικο.

Αν θελεις την προσωπικη μου αποψη υπαρχει ενας τροπος για να κοπει το τσιγαρο.....Να μην καλυπτεται απο κανενα ταμειο οποιαδηποτε ιατροφαρμακευτικη δαπανη για οποιοδηποτε νοσημα προκαλειται με καθε βεβαιοτητα απο το τσιγαρο (χρονιες αποφρακτικες πνευμονοπαθειες, καρκινος πνευμονα κ.λ.π)......

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Αυτό δεν ελέγχεται απόλυτα.

Όχι ότι διαφωνώ κατά βάση με τον συλλογισμό σου αλλά με το ίδιο σκεπτικό ένας αλκοολικός με διαλυμένο συκώτι δεν θα έπρεπε να τον καλύπτει το ταμείο για περίθαλψη. Στην τελική όλοι κάνουμε λάθη δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι και δεν αξίζει να απαρνηθεί κανείς την ιατρική περίθαλψη που στο κάτω κάτω ο άνθρωπος αυτός έχει "πληρώσει" ήδη με τις εισφορές του.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου