amorphosynth Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Παντως εχω παρατηρησει οτι θωρακιζει τρομερα τον οργανισμο,εχω να κρυολογησω 3 χρονια!!!(βεβαια αυτο μπορει να οφειλεται και στο κοψιμο του τσιγαρου) Κατά 99% μη σου πω 100% οφείλεται στο κόψιμο του τσιγάρου-ένας απ'τους λόγους είναι ότι οι αδρανοποιημένοι από το κάπνισμα μηχανικοί τρόποι(ένας από αυτους κι ο βήχας) αποβολής από το αναπνευστικό διαφόρων λοιμωδών και ερεθιστικών παραγόντων επανέρχεται σε λειτουργία μετά από λιγο καιρό αφού κόψεις το τσιγάρο ενώ ενισχύεται και το ανοσοποιητικό.Παίζει ρόλο όμως και αν εκτίθεσαι στον ιο του κοινού κρυολογήματος για να κρυολογήσεις. Καφείνη και τείνη είναι συγγενείς χημ.ουσίες στη γενικότερ κατηγορία που λέγεται:Ξανθίνες-έχουν μεταξύ των άλλων και την ιδιότητα της βρογχοδιαστολής (γιατί πίνουμε ζεστο τσαγάκι όταν βήχουμε άραγε;όχι μόνο επειδή είναι ζεστό πάντως-γιατί καπνίζεις μαζί με καφέ;ανοίγει τους βρογχους και έτσι απορροφάς περισσότερη νικοτίνη) Όταν κόψεις τον καφέ για να πετύχεις peak διεγερτικής δράσης με τσάι πρέπει να πίνεις 3πλάσια ποσότητα τσαγιού από τους συνηθισμένους ανθρώπους-ο καφές επειδή κάνει πιο γρήγορα και πιο έντονα αποτελέσματα,είναι πιο εθιστικός από το τσάι(αντιστοιχία ηρωίνης-μορφίνης...το κακάο είναι η μεθαδόνη ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Το τσάι, όπως και ο καφές, περιέχει καφεΐνη ή τεΐνη, που είναι το ίδιο συστατικό,περιεχει ομως λιγοτερη,περιπου τη μιση. Στον καφέ, η καφεΐνη απελευθερώνεται απότομα στον οργανισμό και δρά για περίπου 2-3 ώρες, ενώ στο τσάι απελευθερώνεται σταδιακά και δρά 6 με 8 ώρες. Γι’ αυτό λέμε ότι το τσάι "διεγείρει" χωρίς να εκνευρίσει. παρα πολυ σωστα! Εγω ενιοτε πινω κανα decaf, ετσι για τη γευση. (παρολο που εχει και ελαχιστη καφεινη μεσα) Και εννοειται οτι πινω τσαι (κυριως πρασινο). Απλα, δεν χρειαζομαι πλεον την καφεινη να με "σηκωσει" κι αυτο με χαροποιει ιδιαιτερα... [move]**ψιλοspam** **ψιλοspam** **ψιλοspam** **ψιλοspam** **ψιλοspam**[/move] Για τσαι, super πηγη ειναι "ο δρομος του τσαγιου". Σε Αθηνα και Θεσσαλονικη. Το πρασινο με Ginseng ανασταινει και νεκρους... ;D αλλα εχουν και χιλιαδες αλλα ειδη και "χαρμανια" highly recommended wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Για τσαι, super πηγη ειναι "ο δρομος του τσαγιου". Σε Αθηνα και Θεσσαλονικη. Το πρασινο με Ginseng ανασταινει και νεκρους... ;D αλλα εχουν και χιλιαδες αλλα ειδη και "χαρμανια" highly recommended Χμ, επειδή κι εγώ είμαι μέγας fan δε μας δίνεις και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος;;; :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 θα πρεπει να βρω τη διευθυνση για Αθηνα. Εγω ειμαι στην Θεσσαλονικη. Το "δικο μας" ειναι στην Χρ. Σμυρνης, σχεδον διπλα στο Berlin. wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Το βρηκα: Αθήνα, Χάριτος 5, στο Κολωνάκι. καλα τσαγια... ;) ;D EDIT: Θεσσαλονίκη Χρυσοστόμου Σμύρνης 12 546 22 Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310 285559, Fax: 2310 271145 Αθήνα Χάριτος 5, 106 75 Αθήνα Τηλ/Fax: 210 7221460 [email protected] wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 θα πρεπει να βρω τη διευθυνση για Αθηνα. Εγω ειμαι στην Θεσσαλονικη. Ωραία,να γινόμαστε πολλοι οι βόρειοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fleamail Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Παντως αν θελετε βοηθεια για να το κοψετε θα σας πω ΕΓΩ :) πως θα το κανετε... ΕΝΑΣ ειναι ο τροπος.....ΜΑΧΑΙΡΙ και (προσεξτε ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο αυτο) σε ΑΝΥΠΟΠΤΗ στιγμη... Έτσι ακριβώς!!!! Κι εγώ έτσι το έκοψα, ξύπνησα ένα πρωί τσαλάκωσα το πακέτο το πέταξα και από τότε και για σχεδόν 2 χρόνια τώρα δεν το έχω ξανα ακουμπήσει! Φυσικά η πρώτη εβδομάδα και ειδικά οι πρώτες τρεις μέρες είναι φρίκη!!! Μετά για μένα το ποιο συμαντικό είναι να μην βρίσκεσαι σχεδόν καθόλου με καπνιστές και να μην πίνεις παραπάνω από ένα ποτήρι για κανά 3μηνο! Ακόμα και τώρα μετά από 2 χρόνια αν τα τσούξω λίγο βαθειά μέσα βγαίνει μια μικρή μικρή επιθυμία!! Επίσης ενώ σίγουρα κρυολογούσα 10 φορές το χρόνο σίγουρα με έντονο μπούκομα ακόμα και κατακαλόκαιρο τώρα μόνο μια φορά και αυτό ήταν σχεδόν μιας μέρας! http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Νοεμβρίου 2007 Aσε που απο όταν έκοψες το κάπνισμα τσίμπησες ένα rick και ένα jazz γιαπωνέζο,που το πας αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Saitek Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2007 Είμαι 17 κ φανατικός αντικαπνιστής ! :P κ όσοι φίλοι μου καπνίζουν μπροστά μου τους ρίχνω Χριστοπαναγιές. κ εδώ μου γενιέται η εξής απορία... ποιος ο λόγος να κάνουμε κάτι βλαβερό στην υγεία μας και μάλιστα σε καθημερινή βάση..; ??? ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
amorphosynth Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 8 Νοεμβρίου 2007 Είμαι 17 κ φανατικός αντικαπνιστής ! :P κ όσοι φίλοι μου καπνίζουν μπροστά μου τους ρίχνω Χριστοπαναγιές. κ εδώ μου γενιέται η εξής απορία... ποιος ο λόγος να κάνουμε κάτι βλαβερό στην υγεία μας και μάλιστα σε καθημερινή βάση..; ??? ??? Όταν είμασταν 17 δεν είχαμε κάποιον να μας ρίχνει Χριστοπαναγίες όποτε ανάβαμε τσιγάρο! Φαντάζομαι η ερώτησή σου είναι ρητορική έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση