Προς το περιεχόμενο

Μήπως ο Leo θα έπρεπε να τις είχε κάνει έτσι;

elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την κουβέντα σε ένα "διπλανό" thread με πατέντες στον bridge μαγνήτη μιας strat, θυμήθηκα μια photo που είχε βάλει παλιά o Superfunk από μια δεξιόχειρη tele, στην οποία η γέφυρα ήταν από αριστερόχειρη κιθάρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο brigde μαγνήτης να έχει αντίστροφη γωνία ως προς τις χορδές και έτσι οι πόλοι κάτω από τα καντίνια ήταν πιο απομακρυσμένοι από τη γέφυρα (ενώ κανονικά ισχύει το αντίθετο).

Έτσι, σύμφωνα με τον Superfunk, γλυκαίνει τον ήχο από τα καντίνια όταν παίζει με τον Bridge και δίνει περισσότερο twang στα μπάσα.

Σκεφτόμουνα ότι μάλλον αυτό στέκει και ότι ίσως έτσι θα μια τέτοια τροποποίηση θα βελτίωνε μάλλον τον ήχο του οργάνου.

Αυτό λογικά ισχύει και στις strat όπου ένα κανονικό pickguard είναι έτσι:

pickguard_normal.jpg

ενώ σύμφωνα με τη λογική που περιέγραψα, θα έπρεπε να ήταν κανονικά έτσι:

pickguard_inverse.jpg

Ποια η άποψή σας (πέραν του ότι είμαι ιερόσυλος ;D ) ???

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όπως θα κατάλαβες και από το "διπλανό" thread δεν έχω στρατ, αλλά μου φαίνεται πολύ καλό...

Δηλαδή, για να σας πω την αλήθεια μου φαίνεται πιο λογικό να έχει την αντίθετη κλίση ο μαγνήτης (Ιερόσυλος number two), μια και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχω, όταν δοκιμάζω μια κιθάρες, είναι ότι σε πολλές "τσιμπάνε" τα πρίμα...

Ηλία, νομίζω ότι και εσύ κ@υλwσ3ς με την ιδέα...

(Εγώ κάνει να μιλήσω;  ;D)

Δεν είναι κακή ιδέα...Εξάλλου νομίζω ότι και στην περίπτωση του Hendrix αυτή η "ανάποδη" θέση του bridge μαγνήτη έπαιξε το ρόλο της.

Τώρα για το αν αυτή η πατέντα θα έδινε ένα "ωραίο" αποτέλεσμα...μάλλον είναι a matter of taste εξ'ολοκλήρου. Όχι ανεφάρμοστο πάντως...

τέτοια σαπάκια που είναι οι Strat, όλο για πατέντες ψάχνεστε, άρρωστοι ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Σκεφτόμουνα ότι μάλλον αυτό στέκει και ότι ίσως έτσι θα μια τέτοια τροποποίηση θα βελτίωνε μάλλον τον ήχο του οργάνου.

H λεξη κλειδι ειναι το "βελτιωνε"......Για τους περισσοτερους strat players παντα ο bridge μαγνητης ηταν το αδυναμο σημειο της στρατ οποτε πιθανως και να αρεσε μια "αναποδη" κλιση του μαγνητη......Μαζι με αυτην θα αλλαζε ομως και ο ηχος που τοσο αρεσει σε πολλους στρατοκαστερικους, το quack της θεσης 2......Κατα συνεπεια περισσοτερο περι αλλαγης παρα βελτιωσης προκειται. Παντως αξιζει να το δοκιμασεις και μονο απο περιεργεια......σου χρειαζεται μια swimming pool routed strat  και ενα pickguard.......η εναλλακτικα μια αριστεροχειρη στρατ..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D τι πας και παιρνεις gibson οταν εχεις ακομα ερευνητικο εργο μπροστα σου?

Παντως μια και το ανεφερες ειναι περισσοτερες οι περιπτωσεις οι οποιες μου ερχονται στο μυαλο τωρα με το αντιστροφο απο αυτο που λες.....Δηλαδη αντι να δινουν αναποδη κλιση στον bridge pickup καποιοι κατασκευαστες να δινουν κλιση ιδια με του bridge pickup στο μαγνητη στη neck pos. (βλεπε hamer californian/diablo)

Kαι μια και το εφερε η κουβεντα μαντεψε ποιος σκεφτοταν σα και σενα αλλα για τον middle μαγνητη???

DE1004_PINK_FLOYD_6.jpg

closeup.jpg

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Παντως μια και το ανεφερες ειναι περισσοτερες οι περιπτωσεις οι οποιες μου ερχονται στο μυαλο τωρα με το αντιστροφο απο αυτο που λες.....Δηλαδη αντι να δινουν αναποδη κλιση στον bridge pickup καποιοι κατασκευαστες να δινουν κλιση ιδια με του bridge pickup στο μαγνητη στη neck pos. (βλεπε hamer californian/diablo)

Κι αυτό λογικό μου ακούγεται ;)

Kαι μια και το εφερε η κουβεντα μαντεψε ποιος σκεφτοταν σα και σενα αλλα για τον middle μαγνητη???

E...αν δε ταιριάζαμε... δε θα συμπεθεριάζαμε...;D ;D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Ναι... δεν ειν κακό.... άλλωστε η "πλατφόρμα" της στρατοκάστερ σε "κεντρίζει" για κάθε τέτοιου είδους σκέψεις! Άλλωστε είναι τόσο κλασσική ηλεκτρική κιθάρα ;) που ακόμα και αν της αλλάξεις τα φώτα πάλι θα γουστάρεις!!

In Fender Strat we trust!

Η μόνη θέση για μιά στράτ είναι σε τζάκι. Ειδικά μέσα του.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Mαλλον εννοεις οτι ειναι απο τζακι...... ;D ;D ;D ;D ;D ;D (ας κυρηξει καποιος την εναρξη των 99ων αρχαιρεσιων fender vs the rest of the world)

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου