Angelos Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Καποια στιγμή λοιπόν, διαβαζε-διάβαζε εδω μέσα, λύγισα και ... πήρα μια Baja Telecaster. Μιας και πρακτικά δεν είχα παίξει ποτέ με tele μου παρουσιάστηκαν ορισμένες απορίες. 1. Στην γέφυρα δεν υπάρχουν αυλάκια για τις χορδές, γιατί ? (όπως θα περίμενα κρίνοντας απο την strat μου) Δεν είναι πρόβλημα που οι χορδες πανε περα δώθε ? 2. Ο neck μαγνήτης δεν έχει βίδες για το ρύθμισμα του ύψους. Οχι ότι είναι και τόσο πρόβλημα, αλλα για να βρω το σωστό ύψος (sweet spot) τι θα στην ευχή θα κάνω ? Ξεκούρδιζε-ξεβίδωνε-ξαναβίδωνε-κούρδιζε ....... ? 3. Το truss rod ρυθμίζεται απο το σώμα και όχι απο επάνω όπως -πάλι- θα περίμενα. Αυτό δεν είναι ακριβώς ερώτηση, απλώς μου φαίνεται λίγο χαζό. (ή μάλλον εγω είμαι χαζός που δεν το πρόσεξα απο την αρχή) Ελπίζω να συγχωρήσετε το αφελές της ηλικίας μου και να μου πείτε τη γνώμη σας ... :) Παντως σαν πρώτες εντυπώσεις η κιθάρα έχει πολύ ωραίο μπράτσο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ποιότητα απο το μπράτσο της αμερικάνικης στρατ μου (εκτός απο το trussrod) και έχει πολύ ωραίο ήχο, αν και δεν έχω ρυθμίσει τους μαγνήτες ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 well done!!...καλοπαιχτη!!...ολα οσα απαριθμεις βεβαια ισχυουν για ολες τις "vintage style" teles και οχι μονο για την baja....η γεφυρα ειναι μια χαρα!(εγω εχω την δικια μου γυρω στις 15 μερες και σε βεβαιωνω οτι προβλημα ξεκουρδισματος δεν υπαρχει!).....το ρυθμισμα του neck μαγνητη ειναι οντως ψιλομανουρα (εγω δεν τον εχω πειραξει ακομη αν και εβγαλα το pickguard απο περιεργεια)...........τωρα για το truss rod τι να κανουμε!..ολες οι vintage bolt-on κιθαρες ετσι ρυθμιζονται(μαλιστα ετσι οπως το βλεπω, για να πειραχτει η βεργα πρεπει ισως να βγει τελειως το μπρατσο γιατι ο neck μαγνητης ψιλοεμποδιζει)......overall παντως ειναι παρα πολυ καλη κιθαρα για τα λεφτα της....Αληθεια σε τι χρωμα την πηρες και απο που?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 1. Aυλακια δεν υπαρχουν ουτε στις στρατ (στις vintage bridges).....οι δυο βιδες που ρυθμιζουν στις στρατ το υψος των saddles δεν ειναι αυλακι. Oυτως η αλλωστε η πιεση που ασκει η χορδη ειναι αρκετη για να μην ανησυχεις μηπως φυγει απο τη θεση της. Αν σωνει και καλα θες μια απαντηση τοτε αυτη εινα: because God (Leo) made it that way ;D ;D ;D ;D 2. Aν βγαλεις το pickguard (δεν χρειαζεται να κουρδισεις ξεκουρδισεις) μπορεις απο τις μικρες βιδες του neck pickup (αυτες που τον βιδωνουν πανω στο ξυλο) να κανεις μικρορυθμισεις (δεν ειναι οντως τοσο ευχρηστο οπως και η ρυθμιση στις στρατ ουτε επιτρεπει τοσο μεγαλη διαδρομη αλλα μπορεις να παιξεις λιγο με το υψος). 3. Και παλι God (Leo) made id that way....Δεν ειναι το πιο ευχρηστο αλλα οι vintage strat/tele δεν ειχαν στο headstock τη ρυθμιση του trussrod....αργοτερα πηγε χαριν ευχρηστιας σε αυτο το σημειο.... 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Καποια στιγμή λοιπόν, διαβαζε-διάβαζε εδω μέσα, λύγισα και ... πήρα μια Baja Telecaster. Μιας και πρακτικά δεν είχα παίξει ποτέ με tele μου παρουσιάστηκαν ορισμένες απορίες. 1. Στην γέφυρα δεν υπάρχουν αυλάκια για τις χορδές, γιατί ? (όπως θα περίμενα κρίνοντας απο την strat μου) Δεν είναι πρόβλημα που οι χορδες πανε περα δώθε ? 2. Ο neck μαγνήτης δεν έχει βίδες για το ρύθμισμα του ύψους. Οχι ότι είναι και τόσο πρόβλημα, αλλα για να βρω το σωστό ύψος (sweet spot) τι θα στην ευχή θα κάνω ? Ξεκούρδιζε-ξεβίδωνε-ξαναβίδωνε-κούρδιζε ....... ? 3. Το truss rod ρυθμίζεται απο το σώμα και όχι απο επάνω όπως -πάλι- θα περίμενα. Αυτό δεν είναι ακριβώς ερώτηση, απλώς μου φαίνεται λίγο χαζό. (ή μάλλον εγω είμαι χαζός που δεν το πρόσεξα απο την αρχή) 1) Έτσι είναι όλες οι TELE!!! Δεν έχει κανείς πρόβλημα με αυτό 50+ χρόνια, οπότε πίστεψέ με, δε θα έχεις ούτε εσύ. Παρόλα αυτά, αν θες μπορείς να βάλεις saddles 60s style που έχουν αυλάκια: 2) Ισχύει αυτό που λέει ο Fenderiarhs. Ξεβιδώνεις το Pickguard και ρυθμίζεις το ύψος του neck. Βασικά θα σου πρότεινα να ρυθμίσεις πρώτα το ύψος του Bridge εκεί που σου αρέσει (θα σου πρότεινα αρκετά χαμηλά ;) ), και μετά να ρυθμίσεις ανάλογα και τον neck ώστε να υπάρχει ισορροπία στις εντάσεις. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα (κάτι που δε μου αρέσει καθόλου αισθητικά) να βιδώσεις τον μαγνήτη πάνω στο pickguard: 3) Αυτό είναι όντως άβολο, αλλά η BAJA ήθελε να είναι Vinatge-correct, και έτσι έκανε τη ρύθμιση του μπράτσου από κάτω όπως ήταν σε όλες τις παλιές Fender ;) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 1. Aυλακια δεν υπαρχουν ουτε στις στρατ (στις vintage bridges).....οι δυο βιδες που ρυθμιζουν στις στρατ το υψος των saddles δεν ειναι αυλακι. 2. Aν βγαλεις το pickguard (δεν χρειαζεται να κουρδισεις ξεκουρδισεις) 1. Ειχα στο μυαλό μου την AmSe strat που έχω και που δεν έχει vintage bridge ... 2. Είναι απίστευτο το ποσο βλάκας μπορεί να υπάρξει ένας κολημένος στρατοκαστεράκιας (για μένα μιλάω) ... δεν είχα καν δεί ότι το pickguard απλά βγαίνει χωρίς τον μαγνήτη. :o Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Ηλία, όταν λές χαμηλά για τον bridge μαγνήτη πόσο εννοείς ? (με πατημένη χορδή στο τελευταίο τάστο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Ηλία, όταν λές χαμηλά για τον bridge μαγνήτη πόσο εννοείς ? (με πατημένη χορδή στο τελευταίο τάστο) Παίξε με το ύψος και θα δεις σε ποιο ύψος σου αρέσει περισσότερο ο ήχος της ;) Δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας σε αυτά! Δε μπορώ να σου πω με σιγουριά σε τι ύψος έχω τον δικό μου (δεν έχω μετρήσει με ακρίβεια πόσο χαμηλά τον έχω στην Rockinger μου). Παρατήρησα όμως, ότι όσο πιο χαμηλά τον βάλεις, η κιθάρα αποκτά ένα πολύ ωραίο ακουστικό χαρακτήρα με υπέροχα καθαρά. Όσο πιο ψηλά τον βάλεις τόσο περισσότερη έξοδο θα έχει και θα σε βοηθάει σε πιο "βρώμικα" παιξίματα. Αυτό όμως είναι σίγουρα θέμα γούστου. Για αυτό πειραματίσου! Δε θα πάθει τίποτα η κιθάρα ;) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Άσχετο φυσικά με το θέμα, αλλά ακούστε τι σκέφτηκα: Θα ήταν πολύ ωραία μαγκιά να έφτιαχνε κάποιος ένα μοχλό που θα ήταν στο πλαί και θα επέτρεπε με μία κίνηση να ανέβει ή να κατέβει ο μαγνήτης. Έτσι θα τα'χες όλα, και βρωμιές και κρύσταλλα! LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Αληθεια σε τι χρωμα την πηρες και απο που?? Desert Sand απο τον Thomann σε 3 εργάσιμες. (Αφού έκανα κάθε προσπάθεια να βρώ μία στην Αθήνα και δεν βρήκα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2007 Άσχετο φυσικά με το θέμα, αλλά ακούστε τι σκέφτηκα: Θα ήταν πολύ ωραία μαγκιά να έφτιαχνε κάποιος ένα μοχλό που θα ήταν στο πλαί και θα επέτρεπε με μία κίνηση να ανέβει ή να κατέβει ο μαγνήτης. Έτσι θα τα'χες όλα, και βρωμιές και κρύσταλλα! Δυστυχώς δεν παίζει αυτό ... στην Στρατ εκανα 4-5 ώρες για να βρώ ακριβώς το σημείο που μου αρέσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση