Προς το περιεχόμενο

Κorg Trinity Plus Operation System (Λειτουργικό Σύστημα) 2.3.1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας...

Θα ήθελα κάποιος να μου πει πόσες versions λειτουργικού συστήματος (Operation System ή αλλιώς OS) είχαν κυκλοφορήσει για το Trinity Plus.

Γνωρίζω οτι υπάρχουν οι

2.1

2.2.0

2.3.0

2.41 (Η πιο πρόσφατη)

Σημειώνω εδώ οτι versions που ξεκινούν με ψηφίο 3 (3.xx) είναι συμβατές μόνο με το Trinity V3 και όχι το plus άρα δεν μου χρειάζονται.

Εγώ χρειάζομαι οπωσδήποτε την 2.3.1 (μπορεί να γράφεται και 2.31, χωρίς τελεία δηλαδή μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ψηφίου) για να τσεκάρω κάτι με το trinity plus που έχω. Είναι σημαντικό για μένα διότι με αυτόν τον τρόπο θα εξακριβώσω αν το όργανο έχει πρόβλημα hardware ή όχι.

Όποιος έχει την έκδοση αυτή θα ήθελα να μου τη στείλει για να την δοκιμάσω. E-mail: [email protected]

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει στο site της εταιρείας για download;

Συνήθως αυτά υπάρχουν για να κάνεις update το σύστημά σου και από όσο ξέρω είναι και free!

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Στο site της εταιρείας υπάρχουν μόνο οι πιο πρόσφατες version που καμιά φορά δεν είναι και απαραίτητα bugless. Έχω αρχίσει απο χτες και ψάχνω σε όλα τα forum που αφορούν όργανα της Korg αλλά ακόμα χωρίς αποτέλεσμα. Εν τω μεταξύ έχω γνωστό που τρέχει τη version στο trinity plus του αλλά δεν την έχει σε back up και ως γνωστόν δεν μπορώ να την "τραβήξω απο το όργανο". Θέλω το αρχείο που περιέχει λογικά 2 img αρχεία και το αντίστοιχο exe για να περάσω τα img μέσω dos στη δισκέτα.

Ευχαριστώ αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω την έχω δοκιμάσει και δεν είναι αυτή που θέλω.

Εύχομαι κάποιος να την έχει γιατί μονο με την 2.3.1 θα εξακριβώσω αυτό που θέλω.

Ευχαριστώ και πάλι

Aκόμα να βρεθεί...αν κάποιος έχει ακούσει σχετικά με αυτή ή ξέρει κάτι παρακαλώ να με βοηθήσει γιατί αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με το trinity.

Aν αποδειχθεί οτι οι πληροφορίες μου σχετικά με την ύπαρξη της version αυτής είναι ανακριβείς και οτί τελικά δεν υπάρχει μάλλον θα αρχίσω να εκτελώ τις ρουτίνες full-reset και self test mode του trinity πριν αρχίσω να αλλάζω πλακέτες για να δοκιμάσω.

Εύχομαι να έχω καλό τέλος

Επίσης να αναφέρω οτι έχω ήδη τσεκάρει τις

2.1

2.1.1

2.2.0

2.3.0

και

2.41

...χωρίς αποτέλεσμα.

Απλά θέλω να δοκιμάσω και αυτή που ζήτησα αρχικά (2.3.1) γιατί έχω ακούσει κάποιους (που η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω κατά πόσο γνωρίζουν καλά το "αντικείμενο") που λένε οτι λύνεται με αυτήν την version. Θέλω να σιγουρευτώ για όλα πριν πάω στο επόμενο βήμα.

Πιστεύω ότι τόσο το λειτουργικό που ψάχνεις, όσο και η απάντηση για το αν λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, θα είνα διαθέσιμα από την αντιπροσωπεία ή την ίδια την Korg.

Mea Culpa

Για να γίνει πλήρως αντιληπτό το πρόβλημα το παραθέτω λεπτομερώς.

To πρόβλημα έχει την εξής διάσταση.

Σε κάθε σετ (pcg) που φορτώνω είτε αυτό είναι με τους εργοστασιακούς ήχους κατευθείαν απο το site της Korg είτε είναι κάποιο αλλο user-edited έχω κάποιους ήχους στο program mode (συνήθως 5-6 είναι--όχι όλοι!!??) οι οποιοι βγάζουν θόρυβο. (έντονο "φφσσσσσ μαζί με τον ήχο) Άμεση συνέπεια όπως καταλαβαίνετε είναι το γεγονός οτι όσα combi βασίζονται σε αυτούς τους ήχους έχουν και αυτά πρόβλημα. Το περίεργο είναι οτι αν κλείσω και ανόίξω ξανά το οργανο καμια-δυο φορές, τότε επανέρχεται χωρίς να έχει πρόβλημα. Πολλές φορές μάλιστα πριν φτιάξει, χρειάζεται εφόσον το κλείσω, να αποσυνδέσω επίσης και το καλώδιο της παροχής απο το όργανο και να το συνδέσω πάλι, πριν το ανοίξω για να επανέλθει. Περίεργο ε? Το πρόβλημα (θόρυβος σε συγκεκριμένους ήχους) εξαφανίζεται ως δια μαγείας. Κάποιες άλλες φορές πάλι όταν το κλείσω (ενόσω λειτουργούσε καλά) και το ξανανοίξω ίσως δεν παρουσιάσει πρόβλημα. Στην τρίτη-τέταρτη φορά όμως θα το παρουσιάσει σίγουρα. Όσο το όργανο παραμένει ανοιχτό, απο εκεί και πέρα δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Αν κλείσει όμως, την επόμενη φορά που θα ανοίξει, το πρόβλημα επανέρχεται και θέλει πάλι ανοιγοκλεισίματα μέχρι να επανέλθει σε σωστή λειτουργία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόβλημα το κάνει μόνο σε ήχους απο την plus (solo-tri) και όχι απο τους ήχους (multisamples) της ROM του. Ολοι οι ήχοι όλων των σετ που φόρτωσα και βασίζονται σε "εκτός plus" (S bank) ήχους, δουλεύουν όπως πρέπει.

Αλλο επίσης που ίσως σας φανεί χρήσιμο στο να καταλάβετε τι παίζει, είναι οτι το θόρυβο δεν τον κάνει σε όλους τους ήχους της S bank (solo-tri καρτα) αλλά σε 5-6 μόνο απο τους 64. Επίσης αυτοί οι 5-6 είναι οι ίδιοι καθε φορά όσο έχεις το ίδιο pcg φορτωμένο. (εννοώ οτι διατηρώντας το ίδιο σετ και ανοιγοκλείσεις το όργανο δεν ειναι τυχαίοι οι ήχοι που έχουν το πρόβλημα και είναι πάντα οι ίδιοι. Όταν αλλάξεις pcg και φορτώσεις κάποιο άλλο (εργοστασιακό ή μη, δεν έχει σημασία) τότε οι ήχοι που έχουν πρόβλημα είναι άλλοι και παραμένουν επίσης σταθεροί. Εχω τσεκάρει επίσης για διαφορετικά pcg (πάνω απο 25) αν οι συγκεκριμένοι ήχοι που εμφανίζουν το πρόβλημα είναι αποθηκευμένοι στις ιδιες θέσεις-patches(πχ S bank program 23) και αποτέλεσμα ειναι οτι δεν είναι.

Αν ήταν, αυτό ίσως σηματοδοτούσε κάποιο πρόβλημα στο addressing της εσωτερικής μνήμης στην ανάκληση του συγκεκριμένου patch. Aπλά υποθέσεις κάνω

Είχα ακούσει απο διαφορους users οτι η solo-tri είχε μερικά τέτοια προβλήματα θορύβου σε συγκεκριμένους ήχους τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζονταν σε εργοστασιακά σετ για την plus (pcg) και λυνόντουσαν (όπως έλεγαν διάφοροι) με την version 2.3.1 για plus. 

Φόρτωσα όλες τις version που βρήκα στο internet (2.1  2.2.0  2.3.0  2.41 (πιο πρόσφατη)) αλλά δεν κατάφερα τίποτα.

Tην Version 2.3.1 κατά ένα περίεργο τρόπο δεν την βρίσκω πουθενά και κανένας άλλος δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτή.

Για να καταλάβετε πόσο άτυχος και γκαντέμης είμαι έχω φίλο ο οποίος έχει το plus, την έχει εγκατεστημένη (από ότι θυμάται) αλλά η οθόνη του trinity του είναι σπασμένη και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οτι είναι αυτή (Aναφέρεται στην οθόνη κατά την έναρξη αλλά εφόσον είναι σπασμένη η οθόνη δεν φαίνεται τίποτα!!). Να σημειώσω εδώ οτι ο ίδιος φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα πριν 3 χρόνια (αλλά μόνο σε ένα pcg και όχι στα εργοστασιακά όπως συμβαίνει με μένα) και υποστηρίζει οτι λύθηκε με την εγκατάσταση της Version 2.3.1. Επίσης ως γνωστόν δεν γίνεται να "τραβήξεις" το OS από το όργανο το ίδιο. Σε όλες τις σελίδες της Korg υπάρχει η πιο πρόσφατη για τα Trinity Plus που είναι η 2.41. Νομίζω οτι γνωρίζετε ήδη οτι καμία Version 3.xx δεν με ενδιαφέρει διότι απευθύνονται στην έκδοση V3 του trinity.

Έχω μιλήσει ήδη με τον Πάρη (Χατζηλία) στις πωλήσεις της Bon Studio για την version 2.3.1 αλλά δεν ξέρει κάτι.  Επίσης να σας ενημερώσω οτι, όντας μέλος σε forum της Korg, έχω στείλει mail και στην Uk Tech Support αλλά και σε άλλους γνώστες και έμπειρους users όπως επίσης και έχω κοινοποιήσει το πρόβλημα στο Korg Forums μήπως και κάποιος έχει ποτε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Εις μάτην μέχρι τώρα...

Θεωρώντας δεδομένο πλέον οτι έχετε μια εικόνα για το πρόβλημα θα ήθελα να μου πειτε τη γνώμη σας. (Αν έχει κανείς καταρχήν την έκδοση 2.3.1 θα ήθελα να την δοκιμάσω για να ξεκαθαρίσω οτι δεν είναι software το πρόβλημά μου).

Επίσης γνωρίζω οτι υπάρχουν κάποιες κρυμένες ρουτίνες για αυτόματο reset/wipeout pcm multisample rom memory στο όργανο ή για να μπεις σε self test diagnosis mode (δεν αναφέρονται στα user αλλά στα service manuals που δεν είναι για τους πελάτες αλλά για τους service engineers--μου τα έχει στείλει φίλος απο το εξωτερικό-- αλλά θα ήθελα να τα αποφύγω (ιδιαίτερα το τελευταίο διότι ολοι οι controllers συμπεριλαμβανομένων pitch και ribbon θα θέλουν καλιμπράρισμα και διακρίβωση μετά).

Πάντως το reset θα το δοκιμάσω αμέσως μόλις δοκιμάσω την 2.3.1 που ψάχνω και δεν δουλέψει τελικά ούτε με αυτή. Αν πάλι αποδειχθεί οτι δεν υπάρχει 2.3.1 και ειναι ανακριβείς οι πληροφορίες μου τότε πάλι θα ξεκινήσω με oλικό reset

Αν είναι hardware το πρόβλημα (η tri-solo αποκλείεται να είναι διότι δοκίμασα τρεις διαφορετικές πλακέτες εκτός απο τη δική μου. Σημειώνω οτι όλες δούλευαν σωστά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε άλλα synth εκτός απο το δικό μου.

Αρα καταλήγω στα εξής.

1. Software πρόβλημα που θα λυθεί με τη version 2.3.1 (To θεωρώ λίγο απίθανο εφόσον το κάνει και σε εργοστασιακούς ήχους.)

2.Hardware πρόβλημα.

α. Πλακέτα εξόδων-ίσως στον DAC. Mάλλον και αυτό είναι το λιγότερο πιθανό αφού το 

κάνει μόνο σε ήχους της tri-solo. Aν είχε o DAC πρόβλημα δεν θα το έκανε σε όλους τους ήχους λογικά? 

Το πρόβλημα είναι σε καθε σετ που φορτώνω σε 5-6 ήχους της Solo και φυσικά στα combi που 

χρησιμοποιούν τα programs της Solo (Bank S). Για καθε σετ που εχω φορτωμένο (pcg) το

πρόβλημα εμφανίζεται στους ίδιους ήχους. Όταν αλλάξω σετ τότε το πρόβλημα εμφανίζεται σε

άλλους που δεν είναι αποθηκευμενοι στις ίδιες θέσεις με αυτούς του προηγούμενου σετ. Άρα το

πρόβλημα δεν είναι σε address της μνήμης.

β. Το γεγονός οτι έχω πρόβλημα με τους ήχους της solo-tri μόνο, και οτι μετά το turn off και on τα

πράγματα επανέρχονται στο κανονικό μου "μυρίζει" κλάδο τροφοδοσίας στην solo-tri ο οποίος σιγά 

σιγά αργοπεθαίνει κι εχει δείξει τα πρώτα του συμπτώματα πριν τα φτύσει εντελώς. Άρα το επόμενο

βήμα το οποίο σκέφτομαι να δοκιμάσω είναι να του αλλάξω πλακέτα τροφοδοσίας ελπίζοντας οτι 

το κομμάτι τροφοδοσίας που είναι υπεύθυνο για να τροφοδοτήσει την plus βρίσκεται πάνω στην ίδια

πλακέτα και οτι η plus παίρνει ξεχωριστή και όχι παράλληλη τροφοδοσία με τον επεξεργαστή και τη μητρική. Δεν

προσπαθώ να το παίξω "εξυπνάκιας" αλλά κάνω μόνο υποθέσεις προσπαθώντας να βρούμε απο κοινού μια λύση ή μια 

κατεύθυνση. Πιστεύω οτι η λεπτομερής αυτή αναφορά μου σχετικά με το τι γίνεται στον "εσωτερικό κόσμο" του trinity 

ίσως μας βοηθήσει να καταλήξουμε κάπου και να μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη πιο εύκολα

γ. Αν δεν είναι κάτι απο τα παραπάνω πολύ φοβάμαι οτι πάμε για Μητρική την οποία αν υπάρχει διαθέσιμη μάλλον θα την αγοράσω. Αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε. 

Μπορώ να έχω κάποια σχόλιά σας?

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Νίκος Σαββίδης

Το λειτουργικό αποκλέιστηκε τελικά. Δεν υπάρχει κάποια έκδοση 2.31 και ζητώ συγγνώμη για την παραπληροφόρηση. Μετά απο επικοινωνία μου με τον Brian Rauth (υπεύθυνο στην Korg USA Product Support Dpt πληροφορήθηκα οτι δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ τέτοια έκδοση OS.

Το πρόβλημα οφείλεται μάλλον σε πλακέτα τροφοδοσίας η μητρική τελικά.

Eπίσης παρατήρησα οτι οι ήχοι της Solo-Tri που έχουν το πρόβλημα βασίζονται σε Oscilator Set που χρησιμοποιεί την VPM σαν πρώτο oscilator. Μιλάμε δηλαδή για Osc Set 8 και 9 απο τους 12 που έχει σύνολο η Solo-Tri. Τα Osc Sets 3 και 6 που επίσης χρησιμοποιούν VPM αλλά σαν δευτερεύων Oscilator αλλά και όλα τα υπόλοιπα που δεν χρησιμοποιούν καν VPM δουλεύουν μια χαρά.

Το εύκολο και το προφανές θα ήταν να νομίσει κανείς οτι φταίει η Solo Tri αλλά όπως έχω ήδη γράψει παραπάνω έχω δοκιμάσει και άλλες που δουλεύουν κανονικά σε άλλα synth και πάλι παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα στο δικό μου. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η Solo-Tri.

Το γεγονός οτι το synth επανέρχεται κανονικά μετά απο κάποιο αριθμό επανεκκινήσεων οδηγεί στο συμπέρασμα οτι κάποιος πυκνωτης ο οποίος συμμετέχει στο κυκλωματικό που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ήχου μέσω του αλγόριθμου VPM ως πρωτεύοντος ταλαντωτή δεν αποφορτίζεται πλήρως κατά το σβήσιμο του οργάνου είτε αποφορτίζεται σχετικά πολύ αργα .

Υπεύθυνος παράγοντας για αυτό ίσως είναι η ίδια η χωρητικότητα του πυκνωτή που προφανώς για κάποιο λόγο κατασκευαστικό αποκλίνει απο την ονομαστική της τιμή είτε η αντίσταση που είναι συνδεδεμένη σε σειρά με τον πυκνωτή για να τον προστατεύει απο υπερφόρτιση. Μπορεί δηλαδή και η αντίσταση να αποκλίνει απο την τιμή που προβλεπεται για τη συμμετοχή της στο εν λόγω κύκλωμα. Ως γνωστό ο χρόνος φόρτισης και εκφόρτισης ενός RC κυκλώματος εξαρτάται με τέτοια συνάρτηση που έχει να κάνει με τις τιμές R και C. Αν οι τιμές R και C έχουν γίνει τέτοιες ωστε το κύκλωμα να μην αποφορτίζεται γρήγορα και το παραμένον φορτίο (εννοείται μέσα σε κάποια χρονικά περιθώρια πάντα) να αποσβαίνει σε μία τιμή η οποία βρίσκεται σε στάθμη παραπάνω απο την κρίσιμη τιμή απόσβεσης απο αυτή που απαιτείται απο το κύκλωμα τότε γίνεται αντιληπτό γιατί υπάρχουν αυτές οι δυσλειτουργίες.

Το θέμα που μένει τώρα είναι να καθοριστεί που βρίσκονται αυτά τα 2 εξαρτήματα (R και C). Είναι άραγε μόνο 2 ή κάποιος συνδυασμός τους που αποτελείται απο συνδεσμολογία χωρητικοτήτων και αντιστάσεων σε σειρά. Μόνο τα σχέδια του κατασκευαστή θα το υπαγορεύσουν αυτό. Επίσης θα βρίσκονται πάνω στο τροφοδοτικό ή στην μητρική? Η εύκολη λύση είναι να αλλάξω τροφοδοτικό και μητρική και να τσεκάρω.

Στην ουσία όμως ίσως πρόκειται για ένα προβλημα που αν το βρω που οφείλεται ακριβώς θα μου κοστίσει κάτω απο 2-3 €. (Μιλάω για αντικατάσταση πυκνωτών και αντιστάσεων μόνο χωρίς να αλλάξω πλακέτες ολόκληρες)

Νίκος

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου