Προς το περιεχόμενο

Απορίες πάνω σε σκάφος και την επιλογή της κατάλληλης κιθάρας

trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για ηλεκτρικό το σκέφτομαι και γώ γιατί μ'αρέσει ο ήχος απο benson,pas,burrell.remler,ellis,martino κτλ

Με τα σκάφη της Epiphone μπορείς να βγάλεις τέτοιους ήχους με σχετική ευκολία (ο ήχος των φτηνών Ibanez δεν με ενθουσιάζει, αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα). Π.χ. για να πάρεις μία ιδέα για τον καθαρό ήχο της Epiphone Joe Pass, δες αυτά:

(αν θυμάμαι καλά, ο τύπος συνδέει απευθείας την κιθάρα στον υπολογιστή και ηχογραφεί με Cubase χωρίς κανένα ιδιαίτερο εφέ).

Φαντάζομαι ότι με ένα καλό σετ μαγνήτες (αν οι στοκ σου φανούν πολύ μουντοί) μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση. Για τη harley benton μπορεί να ισχύουν αυτά που λες, αλλά σκέψου και τον παράγοντα της τιμής μεταπώλησης...

ετσι..... αμα δεν κανεις φαλακρα δεν μπορεις να παιξεις jazz!

παντως η συγκεκριμενη παρολο οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο οργανο 'βγαζει' ηχο απο τον παιχτη,

πολλες φορες λεμε 'ωω τι κιθαρα' ενω επρεπε να λεμε 'τι παιχταρας'

στο θεμα μας τωρα θα συνφωνησω πως πολλα φθηνα οργανα ειναι εξαιρετικα ιδιως για τα λ7 τους,

αν εχεις λ7 ομως και μερακι παρε μια original.

www.myspace.com/costaexarhos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τι λέτε εσείς να το πάρω το κορίτσι απο epiphone ή μπα?

Να το πάρεις το κορίτσι

να το πάρεις, μην το παιδεύεις

να το πάρεις το κορίτσι,

είναι κρίμα να κοροϊδεύεις. ;D

Αν σου αρέσουν οι παχουλές, πάρε την 175. Αν έχεις πιο εκλεπτυσμένα γούστα προτίμησε την Joe Pass. Πάντως υπάρχει μία φήμη ότι οι Epiphone που δεν είναι αντίγραφα Gibson είναι λίγο πιο προσεγμένες ποιοτικά.

Το μόνο που μου μένει ανάμεσα στις δύο είναι να μάθω αν έχουν καλούς μαγνήτες.

Οι στοκ μαγνήτες και των δύο δεν είναι κακοί (ιδιαίτερα για κάποιον που πιάνει σκάφος για πρώτη φορά) αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Όμως μπορείς να τους αναβαθμίσεις αργότερα με σχετικά λίγα χρήματα, οπότε don't worry.

Πάντως υπάρχει μία φήμη ότι οι Epiphone που δεν είναι αντίγραφα Gibson είναι λίγο πιο προσεγμένες ποιοτικά.

Αυτό κάνει κρά για joe pass ή κάνω λάθος?Το περίεργο είναι πως o joe pass έκανε signature στην epiphone και όχι σε καμιά gibson ή ibanez που την χρησιμοποιούσε κιόλας.

Το περίεργο είναι πως o joe pass έκανε signature στην epiphone και όχι σε καμιά gibson ή ibanez που την χρησιμοποιούσε κιόλας.

Καλά, σε αυτά μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία. Προφανώς η εταιρία έδωσε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στον Joe Pass - ο οποίος είχε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και πέθανε λίγο μετά την κυκλοφορία της κιθάρας - για να βάλει την υπογραφή του...

χεχ να τανε μόνο αλκοόλ.Έκανε κιάλλες καταχρήσεις κι αυτός ο καμένος.Αφού πουλούσε τις κιθάρες του για αυτά.Κρίμα....

Δε με λές spy εσύ με τη μουσική τι σχέση έχεις?Ειδικότερα με τζάζ?

• 2 μήνες αργότερα...

Λοιπόν εγω πρίν κανα χρόνο πήρα την Ibanez artcore custom AF-125 nt

http://www.thomann.de/gr/ibanez_af125nt.htm

και είμαι τόσο ευχαριστημένος που παίζω πλέον με Epiphone και δεν μου κάνει κ πολύ αίσθηση..

Ίσα ίσα χαίρομαι που δεν πήρα την Epiphone!

Έχει αξιόλογους μαγνήτες (τους Super 58 της Ibanez που φοράνε πάνω μερικές κιθάρες του Benson, Metheny, Scofield..) και ξύλα που δεν βρίσκεις σε τέτοιες τιμές! (Quilted maple)..

http://www.thomann.de/gr/ibanez_af125nt.htm

http://www.thomann.de/gr/ibanez_af125_amb.htm

δεν ξέρω τι άλλο να σ πώ.. δεν υστερεί σε τπτ αυτή η κιθάρα... ;)

if_it_is Στην αρχή είχα ματιάσει ibanezια αλλά τελικά με έπεισε η hagstrom hj600 και την έχω κοντά ένα μήνα.Είμαι ευχαριστημένος αλλά απο λεπτομέρειες σε ήχο ξύλα κ τέτοια δεν έχω ιδέα.Σημασία έχει ότι αυτο που ακούω και βλέπω με ικανοποιεί,όλα τα άλλα περιττεύουν.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=153820.0 Εδώ είναι και ένα review αν ενδιαφέρεσαι.

Ευχαριστώ που ασχολήθηκες αλλά δυστυχώς εκ των υστέρων.Την επόμενη φορά ίσως τύχει και διαβάσω και την άποψη σου. ;D

Μεγειές την hagstrom- ψήνομαι και εγω για σκαφακι και φλερτάρω επικίνδυνα με την hagstrom hl-550!! ακόμα αυτή η Ibanez af125 φαινεται ωραίο πραματούδι και γενικά τα σκαφάκια της Ibanez μου φαίνονται πολύ καλά για την τιμή τους!! σαν τρίτη λύση σκεφτόμουν κάποια gretsch της σειράς electromatic....  πάντως epiphone για κάποιο λόγο δεν με πολυψήνει-μπορεί να μαι και προκατειλημμένος βέβαια... καμιά γνώμη ??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου