Προς το περιεχόμενο

Περί κάρμα (-τος; )

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τοση συσωρευμενη και ανουσια γκρινια, οση σε αυτο το thread, ειχα να δω απο την Παρασκευη στο βρεφονηπιακο της κορης μου.  Χιονιζει ρε παιδια. Αναψτε κανα τζακι, πιειτε κανα κρασι, ψηστε κανα λουκανικο, υπαρχουν τροποι για θετικο καρμα και εκτος noiz ...

+1. Μόλις απόλαυσα ένα πιάτο τραχανά που έφτιασε η πεθερά. Ντελίσιους.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 575
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μόλις απόλαυσα ένα πιάτο τραχανά που έφτιασε η πεθερά. Ντελίσιους.

;D ;D ;D ;D ;D

Εσένα θέλω να σε γνωρίσω γιατί πρέπει να είσαι εντελώς τρελοκομείο!

Έλα σε μπυροποσία, αν αντέχεις, και αν δεν είσαι φλώρος, όπως π.χ. (εντελώς τυχαίο παράδειγμα) ο Μενέλαος.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Σαν ενας απλος ανθρωπος που τον ενδιαφερει η μουσκη και η τεχνολογια της προσπαθω να ενημερωνομαι οσο περισσοτερο και καλυτερα μπορω. Το Noiz ειναι μια απο τις πηγες πληροφορησης που προτημω. Οπως καθε αλλος στη θεση μου θελω οι πληροφοριες που λαμβανω να ειναι οσο το δυνατον πιο αξιοπιστες και εγκυρες. Απο αυτη την θεση η φιλοσοφια karma με βρισκει συμφωνο.

Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα η λογικη του karma δεν ειναι να μπορει (μεσα σε ενα σχεδον απροσωπο περιβαλλον που η πλειοψηφια δεν ξερει ποιος βρισκεται στο απεναντι πληκτρολογιο ) ο μεσος χρηστης να εχει καποιον "οδηγο" ωστε να φιλτραρει τις πληροφοριες που παιρνει? Εστω οτι ειναι καποιος ασχετος απο αυτοκινητα και το αμαξι του παρουσιαζει το Χ προβλημα , και ο Α του λεει οτι εχει προβλημα η μπαταρια και ο Β του λεει οτι η βενζινη που βαζει δεν ειναι καλη. Ποιος ειναι σωστος ? ......

Αν τωρα ο Α ειναι ο μπακαλης της γειτονιας και ο Β ο μηχανικος . Ποιος ειναι τωρα πιθανοτερο να ειναι σωστος? Εγω , ο Χ , ο Υ δεν εχουμε προηγουμενες γνωσεις πανω σε καποια θεματα ωστε να διακρινουμε την αληθεια απο την παραπληροφορηση. Οποτε θεωρω οτι ειναι καλος ενα γενικος μπουσουλας με τον οποιο θα ξερω οτι η αποψη αυτου που βρισκεται στην απεναντι μερια εχει καποια βαρυτητα και οτι αυτος που με συμβουλευει εχει καποια εμπειρια επι του θεματος.

Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα του "καρμα"  αγαπητε . Εσυ δεν ξερεις για πιο

λογο εγω εχω -1  ουτε καποιος αλλος +1  , αρα  συμφωνα με τα λεγομενα σου

την αποψη μου σε καποιο θεμα  που θα σε ενδιαφερει δεν θα την παρεις σοβαρα υποψιν ενω αντιθετα αυτου που εχει +1 θα την παρεις  .

Στο δεδομενο θεμα ομως μπορει εγω να ειμαι ο μηχανικος και ο αλλος ο μπακαλης

Οχι δεν ξερω γιατι εχεις -1 αλλα οπως ανεφερα

Τωρα οσον αφορα το karma αυτο καθεαυτο δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να εχει την μορφη που εχει . Οταν πας να αγορασεις μια κιθαρα πχ κοιτας μονο να εχει καλο ηχο? Το playability δεν σε ενδιαφερει ? Τα ηλεκτρικα που εχει ? Το σχημα της? Θελω να πω δηλαδη οτι ενας αριθμος οπως το karma:+300 αντιπροσωπευει τον κατοχο του? δεν νομιζω να γινεται να αναγεις 15 διαφορετικα πραγματα σε ενα .

Οποτε με το παρων συστημα ολες οι αποψεις για μενα εχοθν την ιδια βαρυτητα.

Ο ffmakis π.χ. κράχτηκε με πολύ άσχημο τρόπο και συνεχόμενα (ασχέτως δίκιου ή αδίκου) αλλά δεν είπε σχεδόν κανείς κουβέντα. Φτάσαμε στο σημείο να τρελαθεί ο άνθρωπος, να τα πάρει στην κράνα και να μας πει όλους κοράκια. Μετά αναγκάζεται να ζητήσει συγνώμη για τον τρόπο που αντέδρασε ενώ στην ουσία εμείς του συμπεριφερθήκαμε άσχημα.

Έρχεστε λοιπόν τώρα (γενικά) και αρκετοί μιλάτε για τα δεινά που επιφέρει το κάρμα και για την επερχόμενη συντέλεια του κόσμου, ενώ δεν έχετε πρόβλημα όταν ένα καινούριο μέλος που δεν έχει προλάβει να μας γνωρίσει σαν κοινότητα προσβάλλεται ανοιχτά και συνεχόμενα.

Επειδή αναφέρεσαι και σε μένα, στέκομαι 100% πίσω από αυτά που έγραψα, και πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω γιατί λες ότι ήμουν προσβλητικός. Το έφερα σαν παράδειγμα για να φέρω σε αντιπαράθεση την περίπτωση του taxfree (σβησμένη αγγελία) με αυτή του ffmakis (ούτε-καν-θυμάμαι-πόσες αγγελιες υπάρχουσες). Τα ποστ είναι ακόμη εκεί (ελπίζω), κι ελεύθερα για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ήλπιζα να μην σταθούμε σ'αυτό το σημείο αλλά μιας και θίχτηκε οφείλω μια απάντηση να ξεκαθαρίσω αυτό που εννοώ καλύτερα:

Ο ffmakis όντως ήταν πολύ μακριά από τη νόρμα των νέων μελών στο ΝΟΙΖ. Μας τάραξε στις αγγελίες, οι οποίες ήταν μπερδεμένες, τηλεγραφικές και γενικά απότομες. Είχε πρακτικά μηδενική συμμετοχή στο φόρουμ. Εσύ (και αν θυμάμαι καλά δεν ήσουν ο μόνος) το επισήμανες αυτό με αφορμή το thread που αναφέρεις και την διάσταση που έλαβε το θέμα με τον taxfree. Έτσι ξεκίνησε και μια μικρή χιονοστιβάδα από ποστς-προκλήσεις προς τον ffmakis και κάποια από αυτά τα ποστ ήταν και δικά σου.

Το δίκιο όμως που είχες δεν δικαιολογεί όμως να χλευάζουμε τον άλλο ανοιχτά. Δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω πάντως. Το θέμα όμως είναι ότι κάναμε (όχι εσύ, όλοι βάλαμε το λιθαράκι με τα ποστς μας ή και επειδή δεν κοιτάξαμε να μαζευτούμε λίγο) ένα νεο μέλος να μας βρίσει και να μας πει κοράκια.

Με το παράδειγμα που φέρνω όμως, δεν στέκομαι εκεί αλλά στο γεγονός ότι ενώ απ'τη μια "κράζουμε" κάποιον καινούριο και τον κοροϊδεύουμε ανοιχτά (στο Noizbox πέσανε και τα ανάλογα σατιρικά τύπου "ffτάδε πουλάω 100 κιλά Gibson") και απ'την άλλη κάνουμε επίθεση σε έναν modulator, αμφισβητούμε τον administrator και γενικά τα κάνουμε τσουρέκια ο ένας στον άλλον για το περίφημο κάρμα, τα κριτήρια με τα οποία προστίθεται/αφαιρείται και το αν το άξιζαν όσοι έχουν αρνητικό.

Αυτό δεν μ'αρέσει και μου δείχνει ότι από τη μια άλλα λέμε και απ'την άλλη άλλα πράττουμε.

Δεν κατηγορώ πάντως κανέναν, απλά προσπαθώ να μας επαναφέρω να δούμε το "big picture" γιατί κάπου αναλωνόμαστε στις λεπτομέρειες.  :)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

εντελώς τυχαίο παράδειγμα

"Δεν υπάρχει αμφιβολία και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε..."

που'σαι Earendil... ;D

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Εγώ πάντως πήγα στο carrefour και ρώτησα άν παίρνω κάνα δωράκι με το κάρμα μου και μου είπανε "μπά"..... :'(

Μα καθόλου δεν αγαπάς τους ανθρώπους ????

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου