trolley Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Σκεφθείτε το εξής: ας υποθέσουμε ότι καταργιόταν το αρνητικό κάρμα και έμενε μόνο το θετικό. Να καταργηθεί πλήρως το κάρμα. Αν κάποιος πρέπει να συμπαθεί/σέβεται εμένα πχ, ή όχι ας το συμπεράνει ο ΙΔΙΟΣ και ας μη χρειάζεται να του το υποδείξει κάποιος ανώτερος. Έτσι ε; Να καταργήσουμε και τον αριθμό των δημοσιεύσεων; Να καταργήσουμε και τα αστεράκια; Να το φέρουμε σε μία φάση όπου εσύ (ο Ηλίας) και ένας που μόλις μπήκε να φαίνεστε ακριβώς ίδιοι; Πες ναι, να σε παραδεχτώ. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 ΝΑΙ. Γιατί δεν (θεωρώ ότι) είμαστε εδώ μέσα ούτε στρατός για να έχουμε απαραιτήτως ανάγκη τα αστέρια, ούτε ζούμε υπό καθεστώς χούντας για να έχουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 ΝΑΙ. Γιατί δεν (θεωρώ ότι) είμαστε εδώ μέσα ούτε στρατός για να έχουμε απαραιτήτως ανάγκη τα αστέρια, ούτε ζούμε υπό καθεστώς χούντας για να έχουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Ok, σε παραδέχομαι (για την ειλικρίνεια). Βέβαια, θα είμαστε το πρώτο φόρουμ παγκοσμίως που καταφεύγει σε τέτοιες λύσεις, αλλά δε βαριέσαι... Συμφωνώ και εγώ να καταργηθούν όλα. Αρχίστε τα p.m. στον admin. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chembeast Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Δεν νομίζω ότι το κάρμα παίζει και τόσο ρόλο στην εκτίμηση που έχουμε για τα διάφορα μέλη τελικά. Απλά και ΄σον αφορά το αρνητικό κάρμα, εαν υπάρχει γιατί το εκάστοτε μέλος παρέβει τους κανονισμούς τότε δεν έχει νόημα. Καλύτερα να υπήρχε σ'αυτή την περίπτωση ένα warned,muted σαν ένδειξη με το απαραίτητο πμ που να ενημερώνει τους λόγους ή τον λόγο για τον περιορισμό του μέλους και όχι ότι γίνεται τώρα.Το κάρμα φέρνει μόνο γκρίνια >:( Το στρώσε σου λέω!!! ;D ;D ;D ;D :D ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Συμφωνώ και εγώ να καταργηθούν όλα. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα άκρα. Μιλώντας γενικά για τα fora, καταλαβαίνω (εν μέρει) την ανάγκη των αστεριών/βαθμίδων, μιας και από τη δική μου οπτική γωνία αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την ένδειξη αναγνώρισης των υπευθύνων του εκάστοτε forum απέναντι σε ένα μέλος του. Η αναγνώριση όμως αυτή και κατ' επέκτασιν και τα αστέρια, δεν είναι πάντα κοινώς αποδεκτή. Το ότι έχω εγώ πχ κάποια αστέρια, δε σημαίνει αυτόματα ότι την ίδια αναγνώριση έχω και από το "σώμα" του NOIZ, δηλαδή τα μέλη του. Για αυτό λέω ότι τα αστέρια δεν είναι πάντα ενδεικτικά. Όσον αφορά το κάρμα τώρα, όπως το έχω καταλάβει εγώ, είναι ένα σύστημα βαθμονόμησης της ύπαρξης ή όχι ήθους/προσφοράς/αξιοπιστίας/ευγένειας κλπ των διαφόρων μελών. Το κακό όμως με αυτό το σύστημα βαθμονόμησης είναι ότι λειτουργεί με τρόπο απροσδιόριστο και ασαφή. Δεν υπάρχει επαναληπτικότητα και σταθερότητα στην εφαρμογή του, πράγμα που δείχνει ότι μάλλον δε λειτουργεί σωστα. Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές βαθμολογίες, μόνο σύγχυση έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής, ναι, προτείνω το κάρμα να καταργηθεί. www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boody Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Σκεφθείτε το εξής: ας υποθέσουμε ότι καταργιόταν το αρνητικό κάρμα και έμενε μόνο το θετικό. Να καταργηθεί πλήρως το κάρμα. Αν κάποιος πρέπει να συμπαθεί/σέβεται εμένα πχ, ή όχι ας το συμπεράνει ο ΙΔΙΟΣ και ας μη χρειάζεται να του το υποδείξει κάποιος ανώτερος. Έτσι ε; Να καταργήσουμε και τον αριθμό των δημοσιεύσεων; Να καταργήσουμε και τα αστεράκια; Να το φέρουμε σε μία φάση όπου εσύ (ο Ηλίας) και ένας που μόλις μπήκε να φαίνεστε ακριβώς ίδιοι; Πες ναι, να σε παραδεχτώ. βασικα ποιό σημαντικη εβρισκα την ημερομηνια εγγραφης (η οποια δειχνει οτι καποιος δεν ποσταρει 500 ποστ την μερα) παρα το καρμα. Γνωριζω βεβαια οτι οφειλεται σε τεχνικο προβλημα . καλο θα ηταν καποτε να επανελθει. γουσταρω που ειμαι παλιος βλεπετε... :) http://the-boody.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Eγω θα προτεινα να μεινουν το avatar, το status (on/offline),τα εικονιδια πμ και τα λοιπα, η τοποθεσια (πολυ σημαντικο) και ισως ο αριθμος δημοσιευσεων σε συνδυασμο με την ημερομηνια εγγραφης, μονο και μονο για να καταλαβαινει ο αλλος αν εισαι ενεργος η οχι. Οποιοσδηποτε διαχωρισμος σε newbie,member,master, supermaster, gibson master, σκυλαδικαμαστερ, φυλακα και δεν ξερω και εγω τι αλλο δεν εξυπηρετει απολυτως τιποτα. Σου δινει μια ψευδαισθηση ανωτεροτητας, οχι σε εμενα, σε μερικους ισως και σε μερικους αλλους σιγουρα, και δημιουργει διαχωρισμους στο φορουμ που δεν πρεπει να υφιστανται. Πρεπει να υπαρχει ισοτημια στα μελη, και ο καθενας ξεχωριστα με το μυαλο και την αντιληψη του να εκτιμα την βαρυτητα τις καθε αποψης. Η εμπειρια, οι γνωσεις και οι ικανοτητες δεν εχουν καμια ειδους αναλογια με τα αστερακια και τα "γαλονια" που αποφασισατε να δινετε. Εχω ακουσει μερικα απ τα πιο σοφα πραγματα απο νεα μελη, και μερικες απο τις πιο μεγαλες π%*ες απο μαστερς, ντομινειτορς και αλλα τετοια. Αυτην την αποψη την ειχα πει τοτε και με τους gatekeepers, την ξαναλεω τωρα. Κανενας διαχωρισμος, μονο προβληματα φερνει και κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι εντελως ηλιθιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 @elvado di capari Μα, η τεράστια πλειοψηφία των ενεργών μελών ούτε διαμαρτύρεται για το κάρμα, ούτε ισχυρίζεται ότι έχει αδικηθεί. Είναι κάποια πολύ συγκεκριμένα άτομα που έχουν πρόβλημα, κυρίως λόγω προσωπικών πεποιθήσεων, ούτε καν διότι τους έχει αγγίξει το όλο θέμα. Γιατί πήρε ο boukas +3 και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε; Γιατί ο kultura όταν είχε βάλει εκείνο το αισχρό βίντεο πήρε -1 και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε; Προφανώς υπάρχει σύστημα και προφανώς λειτουργεί - άλλο που μερικοί είναι ανώριμοι να δεχτούν κάποια πράγματα. Πάντως, αν επιμένεις εγώ συνεργώ: μπορούμε μάλιστα να καταργήσουμε και τα nicknames, άσε τη κάθε άποψη να ισχύει ή να μην ισχύει από μόνη της, χωρίς το βάρος της προϋπηρεσίας του κάθε μέλους. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Μα, η τεράστια πλειοψηφία των ενεργών μελών ούτε διαμαρτύρεται για το κάρμα, ούτε ισχυρίζεται ότι έχει αδικηθεί. Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό; Γιατί δεν κάνουμε ένα poll? Γιατί πήρε ο boukas +3 και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε; Ο boukas δεν ξέρει ΚΑΝ γιατί το πήρε... Πάντως, αν επιμένεις εγώ συνεργώ: μπορούμε μάλιστα να καταργήσουμε και τα nicknames, άσε τη κάθε άποψη να ισχύει ή να μην ισχύει από μόνη της, χωρίς το βάρος της προϋπηρεσίας του κάθε μέλους. Δεν επιμένω (ούτε είμαι στη θέση να επιμείνω άλλωστε...), απλά εκφράζω την άποψή μου για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα το NOIZ. www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2008 Ναι ρε παιδιά, αλλά η υποδομή για την υλοποίηση της πρότασης του Lost Highway δεν είναι διαθέσιμη, ενώ η υποδομή για το κάρμα είναι διαθέσιμη. Άλλωστε, όπως κατέστη σαφές στη συζήτηση για την πρόταση του Lost, η διαδικασία θα αμμφισβητηθεί από κάποιους ούτως ή άλλως. Το πρώτο πράγματι είναι ένα εμπόδιο... αλλά όσον αφορά στο δεύτερο: και τώρα δεν αμφισβητείται ήδη το "καρμικό" σύστημα; Σκεφθείτε το εξής: ας υποθέσουμε ότι καταργιόταν το αρνητικό κάρμα και έμενε μόνο το θετικό. Αυτός δεν είναι ένας άλλος τρόπος για να πεις ότι όποιος έχει κάρμα 0, δεν γράφει και τίποτε της προκοπής; Γιατί πιστεύετε ότι κάποιοι θα το δεχόντουσαν αυτό; Η διαφωνία είναι ότι το καρμικό σύστημα δεν εφαρμόζεται σωστά. Οι κανόνες ποτέ δεν τέθηκαν επί τάπητος για μια δημοκρατική συζήτηση, με την δικαιολογία ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν πριν από μας... για μας, γνωρίζοντας καλύτερα από εμάς τους ίδιους τι είναι το καλύτερο για μας (μας, μας, μας, μας...). Επίσης, η διαπίστωση ότι αν έχει κάποιος κάρμα 0 δεν γράφει τίποτε της προκοπής μου φαίνεται ότι θίγει την νοημοσύνη όσων παρακολουθούν το φόρουμ. Έτσι ε; Να καταργήσουμε και τον αριθμό των δημοσιεύσεων; Να καταργήσουμε και τα αστεράκια; Να το φέρουμε σε μία φάση όπου εσύ (ο Ηλίας) και ένας που μόλις μπήκε να φαίνεστε ακριβώς ίδιοι; Πες ναι, να σε παραδεχτώ. Όχι βέβαια, κι αυτή είναι μια σοφιστική και υπερβολική προσέγγιση. Τα αστεράκια έχουν μια πολύ σημαντική χρησιμότητα. Το φόρουμ δεν μπορεί να είναι αναρχικό. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις