Προς το περιεχόμενο

my NEW pedalboard is... ready

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κατ αρχας κατι με εχει πιασει και θελω να κατασταλαξω στα περισσοτερα μουσικα-καλλιτεχνικα-g.a.s.ωτικα-θελγητρα και "ανησυχιες" ,οπωσδηποτε μεχρι τις αρχες δεκεμβρη που...παντρευομαι. :o :o :o :o :o :o :P ??? :-X ;D >:( :o

(μετα....αρχιζουν αλλα πραγματα......)

στο "ψητο" λοιπον:

αποφασισα μετα απο την "πεταλοειδη" αναζητηση μου στα αδυτα του noiz , να φτιαξω ενα pedalboard του οποιο να μου κοστισει οσο το δυνατον φτηνοτερα αλλα να μην ειναι και τελειως της πλακας.

αφου λοιπον σκεφτηκα , ξανασκεφτηκα , επανασκεφτηκα , τσαντιστηκα , καπνισα κλπ κλπ , παω μια βολτα μεχρι το κοντινοτερο καταστημα ετοιμης ξυλειας στο νησι , και παιρνω

1.ραφι mdf 80 x 35 cm , παχους 2cm , αξιας 15 ευρω.

2.πλαστικα pads ( απ αυτα που πηγαινουν κατω απο τα ποδια των ξυλινων καρεκλων) αξιας 2 ευρω.

3. ενα ρολο τσερκι , το ψιλοτερο που βρηκα αξιας....εμ...δεν θυμαμαι. ??? ::) , παντως οχι παραπανω απο 5 ευρω,

αφου λοιπον ηρθα σπιτι , βιδωνω τα pads στο ραφι.τεσσερα στις γωνιες και 2 στην μεση.

ιδου ....

wood.jpg

woodpads.jpg

αφου παλι αναψα τσιγαρακι και εκανα διαφορες τοποθετησεις στα πεταλακια μου , κατεληξα στην εξης σειρα :

tu2 tuner / dynassor comp / crybaby classic / gt2 / waterfall / vp junior / digidelay.

μπηκαν λοιπον πανω στο....ραφι!! ;D ;D ;D ;D :D 8)

και αφου τα συνδεσα με τα γνωστα καλωδιακια , φροντισα ωστε να μπαινοβγαινουν ανετα τα βυσματα , οταν τα πεταλια θα ειναι τελειως ακινητα.

αφου τελειωσε και αυτο , χαραξα με μολυβακι τις γωνιες καθε πεταλιου πανω στο ξυλο ωστε να τοποθετηθουν στην ιδια ακριβως θεση.

τα αποσυνδεσα και παιρνοντας ενα-ενα πεταλακι  ,  εκοψα ενα κοματι τσερκι στα μετρα του,ακομα και για τα volume & wah πενταλ.

κατοπιν , βιδωθηκαν σφιχτα πανω στο ξυλο , στα σημεια ακριβως που ειχα σημαδεψει.

tserki1.jpg

tserki2.jpg

ακολουθως καλωδιωθηκαν , και περασα και την "επεκταση" του onespot στην τροφοδοσια του καθενος.

ιδου λοιπον το αποτελεσμα...

απο δεξια......

pedalright.jpg

προς τα αριστερα.....

pedalleft.jpg

και ολοκληρη η "φτωχη" κατασκευη μου...

pedalboardwhole.jpg

και ....επειδη πολλοι διασημοι κιθαριστες του Noiz ειθισται να μοστραρουν τα σκυλακια, τις παντοφλες τους  και οτι αλλο εχουμε δει κατα καιρους , ιδου και απο μενα μια φωτο αφιερωμενη στους "πιστους" των πεταλιων.....

padoflapedalboard.jpg

αυτο που λειπει , αλλα θα μπει οπωσδηποτε ειναι ενα σταθερο χερουλακι , το οποιο θα βιδωθει στο παχος του ξυλου , αναμεσα απο το digidelay και το wah.

επισης μια θηκη keyboard αξιας 29 ευρω και διαστασεων 90χ40χ13 θα φιλοξενησει αυτο το ....τελοσπαντων....κατασκευασμα.

δεν ειναι υπερβολικα βαρυ . φανταστειτε σαν να σηκωνετε με το ενα χερι μια εξαδα νερο.

συνολικο κοστος : 25 ευρω + την οποια soft-keyboard-bag επιλεξω.(παιζουν πολλες σε νακα, στολλα)

μολις γυρισω απο το ταξιδι μου , θα ηχογραφησω κλιπς με τον "marko" μου.

;D 8)

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν παίζω κιθάρα αλλά ότι έχω δει από τέτοιες βάσεις είναι γεμάτες φιοριτούρες κτλ. Ομολογώ ότι είναι πρώτη απλή φθηνή και όμορφη κατασκευή  μπορώ να πω. Άψογος αν και τα τα τσερκια που συγκρατούν τα πετάλια πρέπει να τα ντύσεις με γούνινη μοκέτα ή ύφασμα για να ταιριάζουν ακόμα περισσότερο με τις παντόφλες..... :D :D :P

προχειρα βρηκα αυτες εδω τις θηκουλες οι οποιες ειναι "γαντι" συμφωνα με τις διαστασεις τους.

http://www.stollas.com/viewProduct.asp?productID=4413

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=56864

αλλες προτασεις? υπαρχει καποιος που να φτιαχνει πιο σκληρες θηκες κατα παραγγελια χωρις να κοβει κεφαλια? η δεν αξιζει?

υ.γ. οι παντοφλες μου ειναι custom "κουρδισμενες" και εχουν serial number οοο-οοο-1999/brown.μολις τις εκανα και σεταπ 8)

Mesa/Boogie & Strato

Πολύ ωραία Σπύρο, αν και διαφωνώ με τα τσέρκια που χρησιμοποίησες για να σταθεροποιήσεις τα πετάλια σου.

Είναι σαν να προεξοφλείς ότι δεν πρόκειται να προσθαφαιρέσεις πετάλια πάνω της αφού τα έχεις "φιξάρει" πάνω στο ξύλο...

GAS είναι αυτό...Δε ξέρεις πότε σε χτυπάει ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Mπράβο ρε φίλε, ωραία κατασκευή. Και παρεπιπτόντως να ζήσετε και να περνάτε καλά

Ο Ομοιοπαθής

Dreamers come and go, but a dream's forever

ηλια , θελω να πιστεψεις πως εκτος απο ενα overdrive ...ΔΕΝ εχω σκοπο να αγορασω κατι αλλο για την συγκεκριμενη πεταλιερα.... ::) :P :P :P :P :P :P :P :P

ο odis με καταλαβε!!! χεχεχε!

ευχαριστω φιλε κοντρα! ομοιοπαθης ε??? μμμμ....

Mesa/Boogie & Strato

ηλια , θελω να πιστεψεις πως εκτος απο ενα overdrive ...ΔΕΝ εχω σκοπο να αγορασω κατι αλλο για την συγκεκριμενη πεταλιερα....

Αυτόν τον μήνα ναι...

Μπαίνει Νοέμβρης σε λίγες μέρες όμως ;D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου