Προς το περιεχόμενο

Ποια σύνθεση PC για audio εφαρμογές;


Holystone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ισως δεν ξερεις την καταναλωση τον προιοντων αυτων.αυτα που αναφερεις πανω απο 60-70 watt δεν καινε με τπτ.και πολλα λεω.αν εχεις και core duo2 που ειναι πολυ μικρος σε καταναλωση με ενα καλο ποιοτικο 450αρι. εισαι υπερ ανετος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

μάλιστα οκ δίκιο έχεις, όπως είχα κι εγώ και το έκαψα το τροφοδοτικό...

 

Εκτός και αν νομίζεις ότι θα μπει 1 κάρτα απλή και 1 απλό κοντρολεράκι σε 1 σοβαρό υπολογιστή για home studio

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ τρέχω με 460 akasa, 4πύρηνο με 3 εσ. σκληρούς,2 εξωτερικούς, 8500gt, 2 dvds, εκτυπωτή, κάρτα ήχου 1212m, controller usb πλήκτρο, κλπ. Δεν υπάρχει πρόβλημα και πριν είχα το ίδιο setup με 2πύρηνο athlon4400 με ένα τροφοδοτικό chaintech 420watt και δεν είχε πρόβλημα, απλά το έβαλα σε άλλο κομπιούτερ.

Η πείρα μου λέει ότι στα τροφοδοτικά, μεγάλο ρόλο παίζει το..βάρος.Αν το εργαλείο είναι βαρύ, παίζει μπάλα, αλλιώς είναι μούφα. Πχ,έχω βάλει στη δουλειά τροφοδοτικό 200w και έπαιζε, ενώ 2 διαφορετικά 280άρια δεν ξεκινούσαν με τίποτα.Εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής.

Η αλήθεια είναι πάντως πως ένα μεγάλο και ακριβό τροφοδοτικό σου βγαίνει φθηνότερο σε βάθος χρόνου από την άποψη της κατανάλωσης γιατί πάντα δίνει όσο ρεύμα ζητάς (μύθος η εξαρχής μεγαλύτερη κατανάλωση) και έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα αναλογικά απί τοις εκατό.(efficiency)

 

Πάντως με ένα psu calculator βρίσκεις τι τροφοδοτικό θέλεις: http://www.schrockinnovations.com/powercalc.php

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστος ο havy.τωρα εσυ αν εβαλες κανα q-tec λογικο ειναι να καηκε.καλο ποιοτικο τροφοδοτικο με μεγαλο efeciency και καλη ποιοτητα κατασκευης ειναι αρκετο χωρις να χρειαζεται 750αρι.

 

το οτι εκαψες τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι καηκε απο αυτα που εβαλες πανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε καλά τώρα fabiawrc δεν είμαστε και άσχετοι. 1 chieftec ήτανε. Θα συμφωνήσω ότι σημαντικό ρόλο παίζει η αποδοτικότητά του, αλλά αυτό με το βάρος πρώτη φορά το ακούω ρε παιδιά και έχω ακούσει και κάμποσα δλδ...

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, δεν λέω να είσαι ευκολόπιστος αλλά μην κατηγορείς με τη μία ότι σου λέμε και μπούρδες.Έχουμε πιάσει στα χέρια μας μερικές εκατοντάδες τροφοδοτικά και αυτό περί βάρους ισχύει ως tip για να ξεχωρίζεις ένα τροφοδοτικό.Υπάρχουν κάτι "πούπουλα" 500άρια στην αγορά που σου μένουν στο χέρι στη βδομάδα επάνω. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α υπάρχει και το άλλο.

Το lada του 1980 είναι 1,5 τόνο.

Τι ford και λαλακίες τι να κλάσει το ψευτοσίδερο ρε, πάρε λάντα να είσαι ο αρχηγός του δρόμου.

Άρε ιππότη της ασφάλτου, δώσε και σώσε.Άντε κάνε και κανα σουζέτο με τις δύο ρόδες να σιάξει το σαζμάνι με το αναρτησέτο ρε μπζηλέ.

 

(Φιλικά και πρωϊνά)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πείρα μου λέει ότι στα τροφοδοτικά, μεγάλο ρόλο παίζει το..βάρος.Αν το εργαλείο είναι βαρύ, παίζει μπάλα, αλλιώς είναι μούφα.

Πρόκειται για ένα εμπειρικό κανόνα, με τον οποίο συμφωνώ. Αν ένα τροφοδοτικό περιέχει ποιοτικότερα κομμάτια συνήθως είναι και αρκετά βαρύ.

Οι κατασκευαστές που έχουν στόχο την αγορά οικονομικών μοντέλων, 'κόβουν' αρκετό βάρος από τα προϊόντα τους, εξοικονομώντας υλικό ή μειώνοντας το κόστος αποστολής.

Κάθε κανόνας όμως έχει και εξαιρέσεις.

 

Η αλήθεια είναι πάντως πως ένα μεγάλο και ακριβό τροφοδοτικό σου βγαίνει φθηνότερο σε βάθος χρόνου από την άποψη της κατανάλωσης γιατί πάντα δίνει όσο ρεύμα ζητάς (μύθος η εξαρχής μεγαλύτερη κατανάλωση) και έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα αναλογικά επί τοις εκατό.(efficiency)

 

Συμφωνώ και εδώ. Όπως λένε "κάλιο γιαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε".

Το κόστος (υλικό και ψυχικό) ενός τροφοδοτικού δεύτερης ποιότητας θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ' όψη, από όποιον συνθέτει ένα pc επαγγελματικής χρήσης.

Επίσης υπ' όψιν του πρέπει να λαμβάνει ότι, ένα τροφοδοτικό μπορεί να καλύπτει ζήτηση ενέργειας έχοντας 50 με 60 watt παραπάνω στην ονομαστική του τιμή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι αθόρυβο. Τα τροφοδοτικά που λειτουργούν στο όριο των δυνατοτήτων τους τείνουν να είναι φασαριόζικα, κυρίως γιατί οι ανεμιστήρες τους δουλεύουν συνεχώς.

Οι ανεμιστήρες δε, θα πρέπει να είναι 120αρηδες (κυκλοφορούν μεγαλύτερο όγκο αέρα σε λιγότερες στροφές).

 

Πρόταση μου: Seasonic (550 enegry + ή το αντίστοιχο 650). Πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά έχεις το κεφάλι σου (και το αυτί σου) ήσυχο.

 

παραθέτω επίσης ένα ακόμα Power Calculator με περισσότερες επιλογές

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ σωστα.δεν ειναι μονο τα watt που παιζουν ρολο αλλα και  τα amper που δινουν αυτα στην 12v+ γραμη.

 

το q-tec που ειναι 550 watt και ζυγινει 1.5 κιλο  βγαζει περιπου 18 amper στην 12v γραμη.

 

τωρα μπορεις να παρεις ενα tagan 480watt που ζυγιζει 3.7 κιλα και σου βγαζει 2 γραμες 12v+ απο 20amper η μια.με αυτο το τροφοδοτικο τροφοδοτεις ανετα οτι γουσταρεις.βεβαια το q-tec κανει 35 ευρω ενω το tagan 80  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου