Προς το περιεχόμενο

Περί Behringer και νέα προιόντα

Angelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τυχεροί θα είναι αν δε φάνε καμμια μήνυση απο τη BOSS !

Μέχρι & τα χρώματα των κλασσικών πεταλιών της BOSS αντέγραψαν οι αθεόφοβοι! 8O

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντιγράφουν τα πάντα electroharmonix ,korg μέχρι και τις γραμματοσειρές έχουν κρατήσει ίδιες.Κάποιος πρέπει να τους πει δέκα πράγματα για τη φιλοσοφία του reverse enginering ... :D

Υ.Γ Αν ήταν ακόμα μέλος του noiz o feather το συγκεκριμένο θέμα θα είχε πάρει άλλη διάσταση :) (και δίκιο θα είχε οι τύποι απλά μειώνουν το κόστος των προϊόντων τους απαλείφοντας μεγάλο μέρος του κόστους ανάπτυξης):D

Αν δείτε στις περιγραφές των πεταλιών, όμως, γράφουν ότι είναι "modeled after" τα κανονικά μοντέλα. Για παράδειγμα, το Metal Tone MT-100 είναι "modeled after BOSS Metal Zone MT-2". Τι μαγκιά έκαναν με τα copyrights?

• Administrator
Τυχεροί θα είναι αν δε φάνε καμμια μήνυση απο τη BOSS !

Μα δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Αφού αναφέρουν και τα συγκεκριμμένα μοντέλα που αντιγράφουν, ή κάνουν modelling τελος πάντων...

Είναι προφανές ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των εταιριών που αναφέρονται... Sansamp, Electro-Harmonix, Boss, κλπ.

Στο κάτω - κάτω είναι σαν να λένε:

" Το Boss Tr-2 tremolo αναγνωρίζουμε ότι είναι κορυφαίο.

Εμείς το αντιγράφουμε με modelling και το δίνουμε σχεδόν τσάμπα, για όσους δεν μπορούν να πάρουν το αυθεντικό." :D

Τώρα πόσο κοντά στο αυθεντικό μπορεί να είναι... αυτό είναι για να το αποφασίσει αυτός που θα ζυγίσει την τσέπη του επιλέγοντας μεταξύ των 2.

Live and let Live.

Το είδα και εγω ότι λένε απο που το αντέγραψαν. Μήπως έχουν αγοράσει την άδεια, απο τις αντίστοιχες εταιρείες, και άδικα λέμε ότι αντιγράφουν ?

Εμενα παντως οι τιμές με ενθουσιάζουν και δεν είμαι και τόσο απόλυτος με την ποιότητα. Ηθελα καιρό να πάρω ενα Bass Driver DI, αλλα με ζόριζαν λίγο τα 200 κάτι ευρώ. Τωρα είμαι απολυτα σίγουρος ότι με 40 ευρώ θα το πάρω, ας μην είναι και όσο καλό είναι της Tech21.

Μου φαίνεται ότι εκτός απο παμφτηνα κινέζικα ρούχα θα έχουμε και κινέζικα πεταλάκια χαχαχαχαχα

Δινεις 20 ευρω περνεις το behringer το δοκιμαζεις και εαν δεις οτι σου ταιριαζει ο ηχος πας και περνεις το αυθεντικο. Πιστευω οτι με αυτην την φιλοσοφια εχουν δωσει οι μεγαλες εταιριες τα copyright. Απο την αλλη μπορει κι'ολας απο τα 20 ευρω τα 5 να πηγαινουν κατευθιαν στην boss...

Δεν ξέρω την ποιότητα της κατασκευής τους, απλά θα ήθελα να πω την εμπειρία μου από τα εφεδάκια της Behringer: Έχω μια μικρή κονσόλα με ενσωματωμένα ψηφιακά εφέ, τα οποία για το ταπεινό μου γούστο δεν είναι καθόλου άσχημα...

Προσωπικά βλέπω να παίρνω 4-5 έτσι για πλάκα και για πειραματισμό (σίγουρα το Digital Reverb για να ξεφορτωθώ το σιχαμερό κατά τη γνώμη μου spring reverb του ενισχυτή μου).

Και μη ξεχνάμε, ότι οι τόσο δελεαστικές τιμές (22€ λέει στο site σε αρκετά από τα πετάλια), αποτελούν έναυσμα για νέους κιθαρίστες ώστε να ψάξουν και να προσανατολιστούν ως προς τον προσωπικό τους ήχο χωρίς να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για πετάλια που μπορεί τελικά να το μετανιώσουν αγοράζοντάς τα (όλοι το έχουμε πάθει πιστεύω... :? )!

Κοιτάξτε πχ αυτό: http://www.behringer.com/FX100/index.cfm?lang=ENG με 34€ μόνο!!!! 8O

Μας βλέπω σε λίγο όλους με πεταλιέρες σαν αυτή:

j-devine4.gif

(superfunk λες να αρχίσουμε τα μαθήματα μπαλέτου που λέγαμε??? :D :wink: ) )

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Αυτές τις μέρες ήθελα να πάω να ακούσω το GM110 που είχα διαβάσει στο

harmony central ότι είναι (ίσως κακό) αντίγραφο του trademark10 της tech21

Και τώρα βλέπω ότι η behringer (προφανώς) έκανε συμφωνίες με κάποιες

εταιρείες και "αντιγράφει" επίσημα. "Κλώνος" του tubescreamer με 20 ευρώ προτεινόμενη τιμή λιανικής για Ελλάδα!!! Θα θελα να τ ακούσω απο κοντά τα νέα μοντελάκια της :)

Χα! Το θέμα έχει τεθεί εδώ και λίγο καιρό σε ξένα forum και έχει πέσει πολύ γέλιο. Η Boss, Electro Harmonix κλπ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν η Behringer δεν βάλει στα πετάλια το όνομα αυτών των εταιριών. Ακόμη και αν έγινε μια συμφωνία «κοινή συναινέσει» μην ξεχνάτε ότι οι εταιρίες δεν μπορούν να κατοχυρώσουν τα σχέδια των κυκλωμάτων τους!!! Και αυτό εν μέρει διότι συνήθως είναι τροποποιήσεις από τους κατασκευαστές των chips κλπ. ¶λλωστε για φανταστείτε να έφτιαχνε κάποιος έναν λαμπάτο ενισχυτή με μια συγκεκριμένη λυχνία και να κατοχύρωνε τους λαμπάτους ή για παράδειγμα τα αναλογικά delay κοκ

Παλιότερα είχαμε πάθει κάτι αντίστοιχο με ένα μέλος ενός forum του Zvex όταν η line6 χρησιμοποίησε σε moddeling εφφέ το όνομα του χωρίς καν να τον ενημερώσει σχετικά.

Υγ.1 ¶λλωστε και να κατοχύρωνε κάποιος τα schematics θα μπορούσε κάποιος να αλλάξει ένα οποιοδήποτε υλικό και να το κυκλοφορήσει ελεύθερα.

Υγ.2 Από τις λίγες εταιρίες που έπαιξαν με τα πνευματικά δικαιώματα και στηρίχθηκε πάνω τους για να αισχροκερδίσει σε βάρος των καταναλωτών είναι η Microsoft. Αλλά που θα πάει το Linux καραδοκεί και ο κόσμος έχει αρχίσει ήδη να υποψιάζεται.

Υγ.3 Κάποιος καινοτομεί κάπου και για την αναπαραγωγή του φιλελεύθερου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής απαγορεύεται να μονοπωλεί τη γνώση, αλλά και όταν αυτό γίνεται έχει ημερομηνία λήξης (βλ. patent pending κλπ)

Υγ.4 Keep in mind ότι τα πετάλια είναι σε πλαστικά κουτιά.

Άκου να δεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου