Προς το περιεχόμενο

στροφη για ηλεκτρονικα??


kotsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδες!! οπως λεει και το θεμα, ...στροφη για ηλεκτρονικα drums??

και καλα αυτοι που εχουν μια ηχομονωση,ενα studio, ή μια βιλα στη μεση του πουθενα. ξερω οτι θα γυρισουν και θα μου πουν, "τι λες τωρα???? δεν τα αλλαζω με τπτ". και γω αυτο θα ελεγα και αυτο λεω.. αλλα οι υπολοιποι?? ειναι ωρες που θες να παιξεις -και καταλαβαινετε απολυτα τι λεω οι drummer- και δεν μπορεις! πας με φορα να τα χτυπησεις και σκεφτεσαι, ωχ, αμαν, γιατι σε μενα και αλλα πολλα.. και καταληγεις με λαστιχενια pad και η ευχαριστηση σταματα εκει. στο λαστιχο. ειναι ενα θεμα που με ταλαιπωρει μερικες μερες τωρα, και δεν μπορω να καταληξω καπου. Ειναι μια δαπανη που σιγουρα βγαινει σε καλο για τον οποιονδηποτε drummer αρχαριο ή μη ( αν και δεν θα συνιστουσα ηλεκτρονικα σε αρχαριο). μπαινεις σε ενα κοσμο τελειως διαφορετικο, οπου μονο εσυ και τα "τυμπανα" σου καταλαβαινουν το ρυθμο. κανεις αλλος. Ομως ξεφευγεις απο το συμβατικο παιξιμο.. ξεχνας οτι εκανες, και ξεκινας κατι καινουριο... Τελος, δεν σας κρυβω οτι σκεφτομαι την αγορα αυτη... Αυτα το ολιγα ειχα να πω, ηθελα να μοιραστω μαζι σας τις σκεψεις αυτες, και περιμενω να διαβασω οποιαδηποτε αποψη σας..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

rockdrum δικό σου δεν ήταν κι ένα πολύ καλό άρθρο για το κούρδισμα των τυμπάνων; Δεν σώζεται πουθενά;; Plz δώστε ένα λινκ...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα παιδια.. να κανω μια ερωτηση.. οταν κουρδιζετε τα ηλεκτρονικα, αλλαζει καθολου ο ηχος ή παιζει  ρολο μονο στο ποσο τεντομενο ειναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες, συγνώμη για τη καθυστερημένη απάντηση, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν προλαβαίνω αυτό τον καιρό να ενημερώνομαι για τα του noiz.

Λοιπόν, από την επικοινωνία με yameth, ενημερώθηκα πως τα άρθρα κ.λ.π., θα μπούνε εντός των ημερών πάλι προς κοινή θέα, οπότε υπομονή.

Τα άρθρα που έχω δώσει ως τώρα είναι για κούρδισμα τυμπάνων, για τα ξύλα κατασκευής, για τις επιλογές δερμάτων και ένα άρθρο για τη Yamaha DTExplorer.

Μέσα στα θέματα, εκεί που συζητάμε για πιατίνια θα βρείτε και ένα κείμενο, αρκετά μεγάλο για τα πιατίνια και τα κράματα κατασκευής. Αυτό θα κοιτάξω να το περάσουν στα άρθρα. Επίσης ετοιμάζω και κάτι για τα κλειδιά κουρδίσματος και ένα για το πετάλι της Sonor, Giant step twin effect.

Τώρα, για τα links, ναι δεν λειτουργούν λόγω της αλλαγής που υπέστη το site αλλά υπάρχουν ακόμα μέσα. Απλά πρέπει να ψάξεις επίμονα και θα τα βρεις. Ψάξε ότι αναφέρεται σε ηλεκτρονικά τύμπανα, ή e-drums κ.λ.π.

Αν θέλετε κάτι για τη Yamaha, μπορώ να σας απαντήσω.

 

Rockdrum

 

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα παιδια.. να κανω μια ερωτηση.. οταν κουρδιζετε τα ηλεκτρονικα, αλλαζει καθολου ο ηχος ή παιζει  ρολο μονο στο ποσο τεντομενο ειναι?

Στα mesh heads δηλαδή ας τα πούμε υφασμάτινα διχτάκια, καθώς και στα πλαστικά, όπως τα δέρματα που χρησιμοποιούμε στα τύμπανα, αλλάζει μόνο το τέντωμα, άρα και η αναπήδηση τις μπακέτας. Στα λαστιχένια, δεν μπορείς να πειράξεις τίποτα.

Η δουλειά γίνεται από τις ρυθμίσεις στον εγκέφαλο (module).

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πάντως ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο είναι αυτό-συγκριτικό test td-3 vs dtxplorer

http://www.drum.com.au/reviews/apr06.pdf

το οποίο εγώ το είχα βρει μέσα απο το noiz.gr αλλά δεν μπορώ να βρώ πού!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άρθρο που έχεις κάνει link δεν είναι από το noiz. Είναι πάρα πολύ καλό και θα σου πω μερικά πράγματα σχετικά. Εγώ είχα δώσει ένα άρθρο, που στην ουσία ήταν μία παρουσίαση της Yamaha DTXplorer, και δεν είχα κάνει σύγκριση με κάτι άλλο.

Επίσης το άρθρο αυτό δεν θα το βρεις ακόμα στο noiz, λόγω της αλλαγής που υπέστη το site. Κάποια στιγμή θα το ξαναπαρουσιάσουν, πιστεύω, γιατί φαίνεται πως χρησιμεύει και το ζητάνε.

Αυτό που βρήκες, είναι πάρα πολύ χρήσιμο, ιδίως σε αυτούς που ψάχνουν κάτι ποιοτικό και σε μια μέση κατηγορίας τιμή για να μπούνε στο κόσμο των ηλεκτρονικών drum sets. Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις για αγορά ηλεκτρονικού drum set, αλλά η Yamaha και η Roland θεωρώ πως είναι ανώτερες.

Οι διαφορές που υπάρχουν στη Yamaha DTXplorer και στη Roland TD-3kv, είναι μεγάλες με τη ζυγαριά να γέρνει προς τη Roland.

Αυτό οφείλεται στις διαφορές που συνοδεύουν το κάθε set ίδιας τιμής (1.100 €). Να δούμε χοντρικά, τι δεν έχει η Yamaha DTXplorer. Δεν έχει midi in αλλά μόνο out. Αυτό δεν είναι πάρα πολύ βασικό μια και σε μια σύνδεση με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. cubase) μπορείς να βρεις και άλλες λύσεις. Τουλάχιστο γράφεις. Από κει και πέρα στους ειδικούς που ασχολούνται………

Το βασικό όμως κομμάτι που εντοπίζεται και είναι κατά της Yamaha DTXplorer, είναι πως όλο το set αποτελείται από λαστιχένια pads. Τα τριγωνικά πιατίνια ίσως είναι όμορφα για μερικούς ίσως περίεργα για άλλους. Τα pads αυτά έχουν καλή αίσθηση, αλλά θα σου πω ότι ιδίως για το snare που είναι το τύμπανο με κατά μέσο όρο 300 χτυπήματα παραπάνω από τα toms κατά το παίξιμο, ίσως κουράσουν τους καρπούς. Η λύση δίνεται από τη χρησιμοποίηση μπακετών anti vibe.

Το αρνητικό όσον αφορά τα pad της Yamaha είναι, πως δεν είναι dual pad, ούτε στα toms ούτε στα πιατίνια. Αποτέλεσμα, να μην μπορείς να παίξεις rim shots, στεφάνι όπου χρειάζεσαι. Στα πιατίνια δεν έχεις επιλογή χτυπήματος καμπάνας. Βέβαια όλοι αυτοί οι ήχοι υπάρχουν μέσα αλλά πρέπει να τους προγραμματίσεις για να μπούνε, αλλά ποτέ σε συνδυασμό. Ακόμα, στη Yamaha, παρατηρούμε, 8ιντσα pad παντού ενώ στη Roland υπάρχει 10ρι snare και 8,5 τα υπόλοιπα. Ίσως για μερικούς δύσκολο στο παίξιμο τα μικρά pads.

Από ήχους η Yamaha δίνει 192 drum and percussion ενώ η Roland 114 από ότι θυμάμαι κατά την ανάγνωση του manual. Extra pad μπορείς να προσθέσεις και στις δύο. Στη μεν  Roland επάνω στο module στην υποδοχή crash 2, ενώ στη Yamaha στο kick pad, μπορείς να βάλεις ένα, αλλά και δύο με μονοφωνικό διπλό splitter βύσμα.

Και οι δύο εταιρείες, δεν δίνουν bass drum pedal και είναι extra αγορά, εκτός αν έχεις κάποιο. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στο module και οι ευκολίες που δίνουν είναι σχεδόν ίδια.

Το τελικό συμπέρασμα που έχω βγάλει, μια και είμαι κάτοχος της DTXplorer, είναι πως μόνο η Yamaha, ενώ βρίσκεται στην ίδια κατηγορίας τιμή, είναι ένα σοβαρό starter kit. H roland ξεφεύγει από τα kits για αρχάριους και περνά σε παραπάνω κατηγορία. Φυσικά η Yamaha, μπορεί να αναβαθμιστεί γιατί δέχεται επάνω όλα τα πιο εξελιγμένα pad για να γίνει Roland, αλλά περνάμε σε άλλο κόστος.

Επίσης αχρείαστο να είναι, αλλά δεν μου έχει τύχει ακόμα να ζητήσω ανταλλακτικό. Από ψάξιμο που έχω κάνει δεν βρίσκω κάτι στην Ελλάδα. Μόνο Roland υπάρχουν από τον εισαγωγέα της, που δυστυχώς έχω τη γνώμη πως δεν συνδυάζονται σαν εταιρείες τα αξεσουάρ τους με Yamaha.

Το τελευταίο που θέλω να παρατηρήσω, είναι πως κατά το λίγο δυνατότερο παίξιμο, οι βάσεις που κρατάνε τα pad επάνω στο rack της Yamaha (σημειωτέο πως είναι κατασκευασμένο στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα μεταλλικά μέρη των μηχανών, ενώ τα υπόλοιπα είναι γεμάτα με αυτοκόλλητα made in Indonesia) , χαλαρώνουν και μετακινούνται από τη θέση τους… Αυτό γίνεται όσο και να τα προσέχω. Δεν ξέρω κατά πόσο ευαίσθητη είναι η Roland σε αυτό τον τομέα.

Αν με ρωτούσε κάποιος τι θα διάλεγα μεταξύ των δύο, μετά από 2 χρόνια εμπειρίας με τη Yamaha DTXplorer, θα έλεγα πως σε αυτή τη κατηγορία, θα επέλεγα την αγορά της Roland TD-3kv. Δυστυχώς, η Yamaha κάπου μου έδωσε την αίσθηση πως δεν μου φτάνει. Συγκριτικά τη θεωρώ ακριβή για αυτά που προσφέρει. Δεν με έχει απογοητεύσει στους ήχους της όμως. Ότι ήθελα να κάνω το έκανα.

Αυτά είχα να πω συμπληρωματικά στη παρουσίαση που είχα γράψει κάποτε. Νομίζω πως αυτό είναι πιο χρήσιμο.

Στη κρίση σας και στη διάθεσή σας…

Rockdrum.

 

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άρθρο που έχεις κάνει link δεν είναι από το noiz.

To ξέρω-δεν μιλάω για το τεστ που είχες γράψει εσυ-!Απλά νομίζω ότι είχα βρει παλιά το link στο noiz.gr και μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση!

 

Άσχετο μιας και σε βρήκαμε:εγώ π.χ που είμαι αρκετά(εως τελείως) άσχετος με drums γενικά,ακούγοντας καμμιά 40αριά ώρες τους ήχους του dtxplorer και του td3kv στο you tube-παρατήρησα τα εξής αλλά δεν μπορώ και να είμαι σίγουρος:ηχητικά τα dtxplorer μου φαίνονται λίγο χειρότερα στον τομέα Hi-hat,toms εν συγκρίσει με τα td3-kv.

 

Kαι θέλω να σε ρωτήσω-το hi-hat του dtxplorer είναι τόσο άσχημο ηχητικά(θυμίζουν τα παλιά αρμόνια PSR της Yamah) όσο ακούγεται στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν-νομίζω ότι η yamaha χρησιμοποιεί modelling ήχους ενώ η roland samples-κάνω λάθος;(το ρωτάω γιατί εδώ παίζει κι ένα τρικ-τα βίντεο του dtxplorer τα έχουν τραβήξει κατά 80% εντελώς αρχάριοι και ερασιτέχνες-ενώ τα td3kv κατά 80% drummer πιο προχωρημένοι-παίζει ρόλο και ποιος παίζει).

 

P.s.1:Εγώ σαν αρχάριος θα θεωρούσα σημαντικό το midi in-π.χ αν θα ήθελα να γράψω κάτι και να το διορθώσω ή και να το επιταχύνω(κάτι που δε γίνεται φαντάζομαι στο dtxplorer)

P.s.2:Η dtxplorer έχει διαφορά τιμής σχεδόν παντού στα music-cyberstores(πλην του www.nakas.gr) 300 ευρώ από το td3-kv που φαντάζομαι μπορεί άνετα να αποδωθεί στο mesh ταμπούρο και στα dual-trigger πιατίνια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ναι μεν ,αλλα  στα περιπου 1100  παιρνεις  την DTXPRESS 4

που μετα σιγα σιγα μπορεις να την αναβαθμισεις με  ,  τριτο πιατινι , κανονικο hihat , ταμπουρο με 3 ηχους κλπ

 

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου