Superfunk Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Καλα αυτο με την τελε ειναι ετσι κι αλλοιως οι ΦΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ εξελιξη ΚΑΘΕ κιθαριστα (οπως π.χ απο τον ανθρωπο του νεατερνταλ και του κρομανιον φτασαμε στον χομο σαπιενς... :lol: ) δεν ειναι θεμα "ταξιματος" ΟΛΟΙ εκει καποτε θα καταληξουν.. :lol: :lol: :lol: :lol: Το διαβασα,αλλα το θεωρω ΑΚΥΡΟ μια και απο τη στιγμη που παιζεις μεσα απο ενισχυτη με λαμπες γινεται τετοιος αχταρμας στις συχνοτητες που ολη η παραπανω αναλυση παει περιπατο.... :wink: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tasouil Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Καλα αυτο με την τελε ειναι ετσι κι αλλοιως οι ΦΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ εξελιξη ΚΑΘΕ κιθαριστα (οπως π.χ απο τον ανθρωπο του νεατερνταλ και του κρομανιον φτασαμε στον χομο σαπιενς... :lol: ) δεν ειναι θεμα "ταξιματος" ΟΛΟΙ εκει καποτε θα καταληξουν.. :lol: :lol: :lol: :lol: Το διαβασα' date='αλλα το θεωρω ΑΚΥΡΟ μια και απο τη στιγμη που παιζεις μεσα απο ενισχυτη με λαμπες γινεται τετοιος αχταρμας στις συχνοτητες που ολη η παραπανω αναλυση παει περιπατο.... :wink:[/quote'] δεν εχει κ πολυ αδικο στο πρωτα αλλα κατσε να γερασουμε πρωτα :lol: :lol: aliasing δεν προκαλειται στα αναλογικα μηχανηματα ''αχταρμας'' στο λαμπατο γινεται απο τις αρμονικες της κιθαρας σου κ οχι απο τον αλιαγα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 tasouil, ευχαριστουμε για το λινκ μαν... :wink: Καλα αυτο με την τελε ειναι ετσι κι αλλοιως οι ΦΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ εξελιξη ΚΑΘΕ κιθαριστα (οπως π.χ απο τον ανθρωπο του νεατερνταλ και του κρομανιον φτασαμε στον χομο σαπιενς... :lol: ) δεν ειναι θεμα "ταξιματος" ΟΛΟΙ εκει καποτε θα καταληξουν.. :lol: :lol: :lol: :lol: Βασικα απο οτι καταλαβα ΟΛΟΙ οι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ κιθαριστες θα καταλήξουν ΚΑΠΟΤΕ να εχουν το gear που ΕΣΥ εχεις ΣΗΜΕΡΑ... :lol: Αναρωτιεμαι ΕΣΥ, ΤΟΤΕ τι θα εχεις απο ολο αυτό το gear που εχεις ΣΗΜΕΡΑ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ΥΓ: Ευτυχως που δεν ειμαι φυσιολογικος κιθαριστας αλλα ΑμεΑ κιθαριστας...θα γλιτώσω τις tele... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Πολυ ενδιαφερον! Το διαβασα στα γρηγορα επειδη δεν εχω χρονο αυτη τη στιγμη,αλλα εχει πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια για μελετη. Προσωπικα,με ενδιαφερει σε διαφορετική κλίμακα το τι νομίζω (τι μ'αρεσει,τι ακουω,τι νομιζω οτι ακουω) και σε διαφορετικη το τι πραγματικα συμβαινει.Γι αυτοι βρισκω πολύ χρησιμα τετοια ποστς. https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Αναμφισβητητα καλο ειναι να υπαρχει,οπως αλλωστε υπαρχουν οι παμπολλες μαρτυριες εξαιρετικα ευχαριστημενων κιθαριστων απο το TL. :wink: Παντως in the real world και επειδη το χρησιμοποιω μεσα απο κορυφαιους ενισχυτες (Mesa Boogie Mark,Koch Studiotone ,1970 Fender Pro Reverb) ΠΡΟΤΙΜΩ τα γκαζια του απο αυτα των ενισχυτων ακριβως γιατι ΔΕΝ εχουν τα χαρακτηριστικα που περιγραφει ο..Αλιαγας..δηλ. ειναι πιο controlled,πιο ΖΕΣΤΑ & "ξυνουν" λιγοτερο απο αυτα των ενισχυτων (και αυτο ειναι φυσιολογικο μια και μπορω να επεμβω στον ηχο με τροπους που ειναι αδυνατον να επεμβω στον ενισχυτη....) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Αναμφισβητητα καλο ειναι να υπαρχει' date='οπως αλλωστε υπαρχουν οι παμπολλες μαρτυριες εξαιρετικα ευχαριστημενων κιθαριστων απο το TL. :wink: [/quote'] Kαλα,απο μαρτυριες ανθρωπων,αλλο τιποτα :lol: (για οποιοδηποτε θεμα) Μα τωρα σοβαρα μιλάς?Ο ανθρωπος παραθετει στοιχεια,αντικειμενικα μετρημενα και τα βαζεις σε συγκριση με τα ψυχο-κοινωνικα καταλοιπα οποιουδηποτε δείγματος? Το προβλημα της πληροφοριας του ιντερνετ ειναι οτι περναμε τη γνωση για πληροφορια,αλλα ευτυχως η δυστυχως ΔΕΝ ειναι ετσι.Αλλο μια αναλυση,αλλο μια αποψη και αλλο μια παπαρια. Αλλά πάνω απ'όλα,ο τύπος ΔΕΝ κανει σύγκριση με λαμπατους ενισχυτες,δεν βάζει καν τα μηχανηματα να δουλεψουν σε ενισχυτες,δεν βαζει καν κιθάρα στην εισοδό τους.Εξεταζει μια πολύ πιο στοιχειωδη κατασταση ,απο την οποια μπορει να βγαλει συμπερασματα για το τι συμβαινει οταν τα πραγματα γίνονται πιο πολύπλοκα. Πάντως εχω την εντυπωση οτι το προβλημα των μη μουσικών αρμονικών στα overdrive-distortion pedals (συμπεριλαμβανομενων και των πολυεφφε) εχει παψει να υφισταται.Να μην πιασουμε το ζητημα οτι πολλοί το επιζητούν σε διαφορες μουσικές και παίρνουν πανακριβα anarchy-texture πεταλια κλπ γιατι ειναι καπως ασχετο.Θυμαμαι παντως οτι αυτο το προβλημα υπηρχε στα πρωτα fuzz. Καλο θα ηταν να δουμε καποια παρομοια μελετη οπου θα συγκρινονται σε ενισχυτη κιθαρας τα φασματα ενος αναλογικου πεταλιου και ενος αντιστοιχου πχ της tonelab. 2η παρατηρηση:Στο φασμα του line6 εξηγει οτι το aliasing στην περιοχή 100-500Hz είναι αρμονικές των 60Hz (ΒΖΖΖΖΖΖ :lol: :lol: ) και λεει οτι δεν εχει σημασια για το πειραμα.Συνολικα όμως ,αν εχω καταλαβει καλα,ενω πραγματι δεν εχει σημασια για το συγκεκριμενο πειραμα,αυτο που ενδιαφερει τον κιθαριστα απο ενα διαγραμμα ειναι το τι ακουγεται και το τι δεν ακουγεται.Αν το ΒΖΖΖΖΖΖΖΖ δεν πειραζει (που εχουμε πει οτι ΔΕΝ πειραζει :lol: ),τοτε γιατι πειραζει να συμβαινει aliasing (λογω του Modelling) που ειναι μαλιστα σε περιοχη χαμηλοτερων dB? https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frunobulax Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Αλλά πάνω απ'όλα' date='ο τύπος ΔΕΝ κανει σύγκριση με λαμπατους ενισχυτες,δεν βάζει καν τα μηχανηματα να δουλεψουν σε ενισχυτες,δεν βαζει καν κιθάρα στην εισοδό τους.Εξεταζει μια πολύ πιο στοιχειωδη κατασταση ,απο την οποια μπορει να βγαλει συμπερασματα για το τι συμβαινει οταν τα πραγματα γίνονται πιο πολύπλοκα. [/quote'] Όοοοχιιιι!!! εμείς θέλαμε να βρούμε κάπου μια ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ μελέτη κάποιου ξένου (οι ξένοι τα κάνουν όλα καλύτερα!!) που να αποδείξει σε όλους τους έλληνες κιθαρίστες πως ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ πως ακούνε καλά απο το ΤL!!!!!!! Στα σοβαρά: το άρθρο μια χαρά είναι και ζήτω και μπράβο που υπάρχουν άνθρωποι και ψάχνονται...! το πρόβλημα είναι πως κάποιοι οι οποίοι δεν γουστάρουν το TL και ιδίως τον ενθουσιώδη τρόπο με τον οποίον γράφουμε για αυτό, θέλουν να έχουν και μια γραπτη, επιστημονική απόδειξη...!!! - "μα αφού μου αρέσει αυτό που ακούω γιατρέ μου...." - "τα χαρτιά μου, λένε πως δεν είναι καλό ασθενή μου..." :D :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Μα εχω κι εγω tonelab και μ αρεσει πολύ φίλε μου. https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
plusyear Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Αλλά πάνω απ'όλα' date='ο τύπος ΔΕΝ κανει σύγκριση με λαμπατους ενισχυτες,δεν βάζει καν τα μηχανηματα να δουλεψουν σε ενισχυτες,δεν βαζει καν κιθάρα στην εισοδό τους.Εξεταζει μια πολύ πιο στοιχειωδη κατασταση ,απο την οποια μπορει να βγαλει συμπερασματα για το τι συμβαινει οταν τα πραγματα γίνονται πιο πολύπλοκα. [/quote'] Όοοοχιιιι!!! εμείς θέλαμε να βρούμε κάπου μια ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ μελέτη κάποιου ξένου (οι ξένοι τα κάνουν όλα καλύτερα!!) που να αποδείξει σε όλους τους έλληνες κιθαρίστες πως ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ πως ακούνε καλά απο το ΤL!!!!!!! Στα σοβαρά: το άρθρο μια χαρά είναι και ζήτω και μπράβο που υπάρχουν άνθρωποι και ψάχνονται...! το πρόβλημα είναι πως κάποιοι οι οποίοι δεν γουστάρουν το TL και ιδίως τον ενθουσιώδη τρόπο με τον οποίον γράφουμε για αυτό, θέλουν να έχουν και μια γραπτη, επιστημονική απόδειξη...!!! - "μα αφού μου αρέσει αυτό που ακούω γιατρέ μου...." - "τα χαρτιά μου, λένε πως δεν είναι καλό ασθενή μου..." :D :D καποιος φασκει κ αντιφασκει... :lol: :lol: http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11393&postdays=0&postorder=asc&start=10 φανταζομαι οτι το αρθρο δεν γραφτηκε για να την πει σε καποιους ελληνες που γουσταρουν το tlse αλλα γιατι ετσι ειναι Κ οτι το βρηκε ο tasouil δεν σημαινει οτι θελει να αμαυρωσει το tlse και τους κατοχους του Καλα εκανε κ το δημοσιευσε αφου το βρηκε Κ θα χαιρομουν να εβλεπα κ αλλες τετοιες τεκμηριωμενες μελετες Κ εγω εχω ενα tlse κ μου αρεσει Ο τροπος βεβαια που προβαλεται εδω μεσα ξεπερναει ωρες ωρες τα ορια της φαντασιας :lol: :lol: :lol: -=Dream Within A Dream=- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
modboy Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 5 Οκτωβρίου 2007 guys έχω tonelab SE και το έχω χρησιμοποιήσει απο απλό αντικαταστάτη effect pedals για κιθάρα, μέχρι σαν συνολική λύση amp modelling & effects σε rhodes, σε λύση πανικού σε recording σε studio όταν τα έπαιξε ο ενισχυτης ... Τι να λέμε το εργαλείο σώζει ζωές. Δεν μπορει να αντικαταστήσει πλήρως τα πάντα, αλλά δίνει λύσεις για ήχο σε χρόνο dt και σε πολλές χρήσεις. Φτιάχνεις αξιοπρεπή ήχο αμα το ξέρεις μπαμ μπαμ και ρεαλιστικό όχι "πολυεφεδιέρας". Μεγάλη υπόθεση για όσους θέλουν να μην τους βρίζουν στο μάστερινγκ Επειδή παίζω πολλά όργανα και το χρησιμοποιώ παντού ,έχω να πω πως για μένα είναι αναντικατάστατο. Lifesaver. Σεβαστό κάποιοι να μην το γουστάρουν λόγω γούστων, πιστεύω για να το εκτιμήσεις θα πρέπει να έχει περάσει απο τα χέρια σου το equipment που προσομοιώνει . Οπως και στα πάντα στη ζωή μήπως πρέπει να δίνουμε βάση στις ώρες πτήσης αυτού που μας συμβουλεύει και όχι στον κάθε κλιφ μπιφ ριφ; :) Αυτά ammond - fender rhodes - farfisa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση