Προς το περιεχόμενο

Ακουστικά ή ηχεία για monitor?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε... αφού θα τα ακούς δυνατότερα που θα είναι πιο κοντά σου, μπορείς να μειώσεις την ένταση και να την φέρεις στο επίπεδο εκείνο των ηχείων.

Πάντως πολλοί κάνουν λόγο ότι οι βλάβες οφείλονται περισσότερο σε προβλήματα μη σωστού αερισμού των αυτιών, παρά από τις εντάσεις.

Πάντως το ξαναλέω για το αρχικό ερώτημα, ότι καλύτερη δουλειά γίνεται με τα πολύ ποιοτικά "μονιτορ" ακουστικά στα λ7 του φίλου μας, παρά με τα συνήθως μαπέ ηχεία και από άποψη ποιότητας, όσο πιθανών και από προβλήματα υγείας.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να προσθέσω απλά στα παραπάνω το πολύ λογικό για το οποίο μερικοί απορείτε. Στην ίδια ένταση, στο ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια μουσική είναι λογικό (δε νομίζω να χρειάζεται επιστημονική τεκμηρίωση) ότι τα ακουστικά θα κάνουν μεγαλύτερη "ζημιά" απ' ότι τα monitors.

Για να ξεκαθαρίσω λίγο τι έγραψα γιατί μάλλον δεν έγινα κατανοητός...

Δεν ξέρω αν διάβασες τις περιλήψεις των άρθρων.Ισα ίσα επιστημονικά προκύπτει ότι ότι τα ακουστικά δεν κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τα εξωτερικά ηχεία.Η διαφορετική τους ρύθμιση σε ένταση από τον χρήστη κάνει συνήθως τη ζημιά.Α και δε μιλάμε για  την ένταση που βγάζει η πηγή δηλ. τί ρύθμιση θα έχεις στο output αλλά την ένταση που φτάνει στο τύμπανο(γιατί με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να πει ότι ακούει μια χαρά από τα ηχεία του στα 100dB που όμως βρίσκονται στο διπλανό δωμάτιο)

Ο πονοκέφαλος στα ακουστικά συνήθως μας συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος μας δεν συνηθίζει εύκολα τα ακραία paning που μπορεί να έχει μία μίξη(δεν έχει πχ συνηθίσει να ακούει κάποιον να του φωνάζει στο αριστερό του μόνο αυτί και να μην ακούγεται από το δεξί)-αν το συνηθίσεις τότε αντέχεις περίσσότερο(εγώ αντέχω πολύ περισσότερες ώρες με τα ακουστικά μου παρά με τα ,ομολογουμένως,άθλια μου ηχεία)

Όσο για τον αερισμό(δηλ. μάλλον θα εννοείς την εξισορρόπηση της πίεσης εκατέρωθεν της ευσταχιανής σάλπιγγας) κι επειδη μιλούσα πρόσφατα με έναν ΩΡΛ τείνουν στο συμπέρασμα(οι ΩΡΛ) ότι δεν πρέπει να είναι θέμα διαφοράς πίεσης αλλά dB μιας και σε μία έρευνα που κάνανε σχετικά με ακουστικές βλάβες λόγω βολών με πυροβόλα όπλα(δεν μιλάμε εδώ για απλούς ήχους αλλά για κρότους) βρήκαν ότι το να έχει ο σκοπευτής ανοικτό το στόμα κατά τη βολή(δηλ. εξισορροπηση της πίεσης της ευσταχιανής εκ των έσω) δεν είχε διαφορά στατιστικά με το να το έχει κλειστό-μόνο η ωτασπίδα προστάτευε.

(δεν νομίζω κανένας από εσάς όταν μιξάρει με μονιτορ να έχει ανοικτό το στόμα;ε;να φοράτε ωτασπίδες :P :P :P :P)

Να προσθέσω απλά στα παραπάνω το πολύ λογικό για το οποίο μερικοί απορείτε. Στην ίδια ένταση, στο ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια μουσική είναι λογικό (δε νομίζω να χρειάζεται επιστημονική τεκμηρίωση) ότι τα ακουστικά θα κάνουν μεγαλύτερη "ζημιά" απ' ότι τα monitors.

Για να ξεκαθαρίσω λίγο τι έγραψα γιατί μάλλον δεν έγινα κατανοητός...

Δεν ξέρω αν διάβασες τις περιλήψεις των άρθρων.Ισα ίσα επιστημονικά προκύπτει ότι ότι τα ακουστικά δεν κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τα εξωτερικά ηχεία.Η διαφορετική τους ρύθμιση σε ένταση από τον χρήστη κάνει συνήθως τη ζημιά.Α και δε μιλάμε για  την ένταση που βγάζει η πηγή δηλ. τί ρύθμιση θα έχεις στο output αλλά την ένταση που φτάνει στο τύμπανο(γιατί με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να πει ότι ακούει μια χαρά από τα ηχεία του στα 100dB που όμως βρίσκονται στο διπλανό δωμάτιο)

Ο πονοκέφαλος στα ακουστικά συνήθως μας συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος μας δεν συνηθίζει εύκολα τα ακραία paning που μπορεί να έχει μία μίξη(δεν έχει πχ συνηθίσει να ακούει κάποιον να του φωνάζει στο αριστερό του μόνο αυτί και να μην ακούγεται από το δεξί)-αν το συνηθίσεις τότε αντέχεις περίσσότερο(εγώ αντέχω πολύ περισσότερες ώρες με τα ακουστικά μου παρά με τα ,ομολογουμένως,άθλια μου ηχεία)

Όσο για τον αερισμό(δηλ. μάλλον θα εννοείς την εξισορρόπηση της πίεσης εκατέρωθεν της ευσταχιανής σάλπιγγας) κι επειδη μιλούσα πρόσφατα με έναν ΩΡΛ τείνουν στο συμπέρασμα(οι ΩΡΛ) ότι δεν πρέπει να είναι θέμα διαφοράς πίεσης αλλά dB μιας και σε μία έρευνα που κάνανε σχετικά με ακουστικές βλάβες λόγω βολών με πυροβόλα όπλα(δεν μιλάμε εδώ για απλούς ήχους αλλά για κρότους) βρήκαν ότι το να έχει ο σκοπευτής ανοικτό το στόμα κατά τη βολή(δηλ. εξισορροπηση της πίεσης της ευσταχιανής εκ των έσω) δεν είχε διαφορά στατιστικά με το να το έχει κλειστό-μόνο η ωτασπίδα προστάτευε.

(δεν νομίζω κανένας από εσάς όταν μιξάρει με μονιτορ να έχει ανοικτό το στόμα;ε;να φοράτε ωτασπίδες :P :P :P :P)

Αυτά που λες περί ακουστικών δεν αναφέρονται πουθενά στο άρθρο. Αυτό που αναφέρει σαν συμπέρασμα είναι κατά λέξη "CONCLUSIONS: Based on measured sound pressure levels across systems and the noise dose model recommended by National Institute for Occupational Safety and Health for protecting the occupational worker, a maximum permissible noise dose would typically be reached within 1 hr of listening with the volume control set to 70% of maximum gain using supra-aural headphones. Using headphones that resulted in boosting the output level (e.g., insert earphones used in this study) would significantly decrease the maximum safe volume control setting; this effect was unpredictable from one manufacturer to another. In the interest of providing a straightforward recommendation that should protect the hearing of the majority of consumers, reasonable guidelines would include a recommendation to limit headphone use to 1 hr or less per day if using supra-aural style headphones at a gain control setting of 60% of maximum."

Τώρα τι να πω. Εγώ εξακολουθώ να βρίσκω φθορά την πολύωρη χρήση των ακουστικών.

Όσο για τη μίξη με ακουστικά, διάβασα το άρθρο του sos αλλά δεν με έπεισε. Πως θα ακούσεις όλο το bandwidth, το panning, τα πεδία κλπ κλπ; Η γνώμη μου παραμένει η ίδια. Main monitoring μόνο με καλά ηχεία και ότι άλλο σαν συμπλήρωμα.

Αυτά από μένα για να μην το κουράζουμε και το θέμα.

Main monitoring μόνο με καλά ηχείακαι ότι άλλο σαν συμπλήρωμα.

Είπες τη μαγική κουβέντα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου μας τι προτείνεις; Ότι είναι καλύτερα να δουλέψει με τα maudio studio pro 3 ή με κάποια άλλα πολύ καλά μονιτορ ακουστικά και αν χρειαστεί να περάσει τη μίξη του από το στερεοφωνικό του σύμφωνα με τη διαδικασία που ανέλυσε κάπως και ο freemindgr στην 1η σελίδα;

Καλά ρε παιδιά εσείς κάνετε αναλύσεις επί αναλύσεων και το παλικαράκι

τώρα απ ότι φαίνεται μπαίνει στη φάση και μπερδεύεται ακόμη περισσότερο.

Το θέμα είναι ότι μπορείς να δώσεις 200€ max. άρα πας και φοράς τα

ακουστικά και αν δεις ότι την παλεύεις να κάθεσαι κανένα τετράωρο

με αυτά χωρίς να ξενερώνεις τη ζωή σου τα αγοράζεις γιατί όπως

γράφτηκε και παραπάνω είναι πιο ποιοτικά από οποιοδήποτε monitor

σε αυτά τα χρήματα αλλιώς παίρνεις ένα ζευγάρι nearfield monitors

και είσαι μια χαρά

εγώ mixαρω με τα M-AUDIO DX4 STUDIOPHILE και δεν μου έχει παραπονεθεί κανείς για mix μου

έχω επίσης mixάρει και με τα AKG K-171 STUDIO και έβγαλα πολύ καλή μίξη αλλά μετά

ήθελα 5 κουτιά ηρεμιστικά γιατί είχα ένα κεφάλι καζάνι

άρα πρώτα πρέπει να τεστάρεις τις αντοχές σου  ;D 

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Main monitoring μόνο με καλά ηχείακαι ότι άλλο σαν συμπλήρωμα.

Είπες τη μαγική κουβέντα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου μας τι προτείνεις; Ότι είναι καλύτερα να δουλέψει με τα maudio studio pro 3 ή με κάποια άλλα πολύ καλά μονιτορ ακουστικά και αν χρειαστεί να περάσει τη μίξη του από το στερεοφωνικό του σύμφωνα με τη διαδικασία που ανέλυσε κάπως και ο freemindgr στην 1η σελίδα;

Του προτείνω να κάνει λίγο υπομονή και εφόσον ασχολείται σοβαρά (όχι απραίτητα επαγγελματικά) με το θέμα του ήχου να μαζέψει λίγα παραπάνω χρήματα και να πάρει ένα καλό ζευγάρι ηχεία και να διαμορφώσει (πάλι με λίγα χρήματα) την ακουστική του χώρου του. Πλέον όλα όσα χρειάζονται για να κάνεις αξιοπρεπώς τη δουλειά σου είναι προσιτά για όλους. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.

Με αυτόν τον συλλογισμό συμφωνώ απολύτως! Στα 500€ μαξ βρίσκει μερικά ποιοτικά "μονιτορ" ηχεία.

Όσο για την ακουστική του χώρου, η Ik multimedia ετοιμάζει plugin που θα διορθώνει τις ατέλειες του χώρου. Δεν ξέρω κατά πόσο θα κάνει τέλεια δουλειά, αλλά μου φαίνεται ως 1 καλή ιδεά. Ας δούμε και την υλοποίησή της.

http://www.ikmultimedia.com/Main.html?arc/index.php

(δε νομίζω να χρειάζεται επιστημονική τεκμηρίωση) ότι τα ακουστικά θα κάνουν μεγαλύτερη "ζημιά" απ' ότι τα monitors

Αν εννοείς ότι είναι αυτονόητο, τότε σε ενημερώνω ότι δεν είναι. Μάλλον σαν ράδιο-αρβύλα ακούγεται παρά σαν κάτι που ισχύει.

Όχι eye, συνεχώς παίρνει το μάτι μου ανακοινωθέντα και άρθρα επιστημονικά για το θέμα, τεκμηρίωση χρειάζεται αλλά υπάρχει αρκετή. Διαβάστε πχ αυτό που πήρε το μάτι μου πρόσφατα:

http://news.pathfinder.gr/health/headphone-deafness.html

Aν θέλετε και επιστημονικά άρθρα από έγκυρα peer reviewed περιοδικά μπορώ να σας βρω άφθονα μέσω της συνδρομής του πανεπιστημίου μου. Τα άρθρα σου amorphosynth μιλούν για normal listening conditions, κάτι που σχεδόν ποτέ δεν τηρείται όπως προκύπτει συνεχώς από παρατηρήσεις. Ποτέ μην ξεχνάτε στις πρόβες σας τις ωτασπίδες (τις καλές με τα ειδικά ανταλλακτικά στην συσκευασία που κόβουν διαφορετικές συχνότητες το καθένα).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Οκ, δεκτό το επιχείρημα, αλλά να ρωτήσω κάτι; Από πότε κάποιο πράγμα εκτιμάται με γνώμονα τη ζημιά που προκαλεί η λανθασμένη χρήση του; Δηλαδή, όταν μιλάμε με έναν άνθρωπο που θέλει να πάρει αυτοκίνητο, καθόμαστε και συζητάμε μαζί του για το πόσα κόκαλα θα σπάσει την πρώτη φορά που θα τρακάρει με 120 χιλιόμετρα; Προφανώς, υπάρχει σωστή και λανθασμένη χρήση για όλα τα πράγματα - και για τα ακουστικά, και για τα ηχεία, και για τα ανοικτήρια, και για τα μπουκάλια κλπ κλπ.

Στα πλαίσια της σωστής χρήσης λοιπόν, ισχύουν τα παρακάτω (δώστε λίγη σημασία πριν αρχίσετε πάλι τα κλισέ...):

α) Ο κόσμος δεν ακούει κυρίως μουσική μπροστά από δύο ηχεία.

β) Ο κόσμος ΔΕΝ ακούει κυρίως μουσική μπροστά από δύο ηχεία.

γ) Ο κόσμος στις μέρες μας ΔΕΝ ακούει μουσική ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΗΧΕΙΑ σαλονιού.

Αυτό (που ΔΕΝ ισχύει πλέον) ήταν επί τρεις δεκαετίες το κύριο επιχείρημα για το ότι δεν είναι σωστό να μιξάρεις και να μαστεράρεις σε ακουστικά. Αυτό το επιχείρημα ΔΕΝ ισχύει πλέον!!!! Αμάν πια, δεν το βλέπετε τριγύρω σας;

Ο κόσμος ακούει μουσική στο αυτοκίνητο, στο walkman του, στο i-pod του, στη τηλεόρασή του, στα ηχεία του κομπιούτερ του, στα 5.1 ηχεία του σαλονιού ή του κομπιούτερ του.

Πείτε κάτι που να συνάδει με αυτή τη πραγματικότητα, όχι κάτι άσχετο με αυτήν διότι δεν είναι αγνοήσιμη.

Mea Culpa

Οκ, δεκτό το επιχείρημα, αλλά να ρωτήσω κάτι; Από πότε κάποιο πράγμα εκτιμάται με γνώμονα τη ζημιά που προκαλεί η λανθασμένη χρήση του; Δηλαδή, όταν μιλάμε με έναν άνθρωπο που θέλει να πάρει αυτοκίνητο, καθόμαστε και συζητάμε μαζί του για το πόσα κόκαλα θα σπάσει την πρώτη φορά που θα τρακάρει με 120 χιλιόμετρα;

Πολύ δυστυχώς, από τη στιγμή που η λανθασμένη χρήση έχει γίνει η default χρήση... Αλλά όταν κάθεσαι σε ένα λεωφορείο κι ακούς Μotorhead ή Βανδή σε εντάσεις ασταναπάνε, δεν κινδυνεύεις να στουκάρεις σε μια κολώνα και να χάσεις τη ζωή σου! Για αυτό δεν συμφωνώ με το παράδειγμα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου