Προς το περιεχόμενο

Nέος λαμπάτος Line 6 Spider Valve...

bloody_sunday

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Tελικά έφτασε. Η τιμή του στη Γερμανία είναι 833 ευρώ. Στο σάιτ της εταιρίας έχει και τέσσερις ταινιούλες.

http://line6.com/spidervalve/

http://www.thomann.de/ie/line6_spidervalve_212.htm

Σχεδιασμένος από τον Bogner (τον ποιό; θα πουν εκατομμύρια πιτσιρίκια ανά τον κόσμο...). Εξαιρετικά σημαντική κίνηση από την Line 6 που συνδυάζει τα γνωστά presets (με επιπλέον ενσωματωμένα, φτιαγμένα από γνωστούς και άγνωστους καλλιτέχνες) με φουλ προ και τελικές λάμπες (2 12ΑΧ7 και 2 5881). Aν έχει και καλό ήχο, θα αποδειχθεί μια κίνηση ρουά ματ που θα τη θυμόμαστε για χρόνια.

Σε κανά δυο μήνες λογικά θα πέσουν βροχή και τα ανάλογα τεστ στον ειδικό τύπο. Είναι πολύ νωρίς για να πω εγώ κάτι μιας και δεν τον έχω καν δει από κοντά, αλλά τώρα πια άντε να πείθεις κόσμο ότι σε κατηγορία τιμής κάτω των 1000 ευρώ (ή σε οποιαδήποτε κατηγορία, εδώ που τα λέμε):

(α) είναι καλύτερο να έχει έναν καθαρό λαμπάτο όπως τον Peavey Classic 30, έναν Fender ή έναν Koch Studiotone, και μια σειρά από προσεγμένα πετάλια ή έστω την τρισκατάρατη Tonelab, ή

(β) είναι καλύτερο να έχει έναν ενισχυτή που θα σου συνδυάσει καλά καθαρά και καλό distortion (πάλι κολλάω εδώ τον Koch Studiotone), και απλά να παίζει με τον επιλογέα μαγνητών, το volume και το tone της κιθάρας του...

Ίδωμεν!

Εdit: o 2x12 combo είναι που κάνει 833 ευρώ που είπα στην αρχή. Ο 1x12 κάνει 700.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σίγουρα φοβερή κίνηση. Εμπορική επιτυχία θα έχει 100%, τώρα η ουσία μπορεί να είναι άλλη. "Έχει λάμπες άρα θα ακούγεται καλύτερα". Εκεί πατάει. Μακάρι και στην πράξη να ισχύει αυτό. Θα γλυτώσουν πολλοί κιθαρίστες από μπελά καλωδίων, πεταλιών και λοιπούς πονοκεφάλους....

..there's too much panic in this town...

Οι μέχρι τώρα ενισχυτές spider της Line6 εμένα προσωπικά δε μου αρέσαν καθόλου. Ελπίζω ο Bogner να έβαλε στα αλήθεια το χεράκι του και να βγει κάτι καλύτερο τώρα. ;)

Αν πάλι τον πληρώσαν για να χρησιμοποιήσουν απλώς το όνομά του...

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

H line 6 ειναι εταιρια που γενικα εχει ''κλεψει'' αρκετο αναλογικο κοσμο

Πολλοι στα forum της L6 εχουν ξενερωσει που μπηκαν λαμπες στον καινουργιο spider.Κυριως λογω βαρους!!!!

Βασικα εγω με τον vetta που εχω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα θελω να τσεκαρω και το axe-fx απο fractal audiο!

-=Dream Within A Dream=-

Δηλαδη τι πατεντα κανανε ακριβως? Σαν να λεμε μια tonelab με λαμπατο τελικο? Αν ειναι ετσι μαλλον δεν ειναι και τοσο τρομερη καινοτομια.

Εγώ εκείνο που κατάλαβα είναι ότι απλώς το σήμα της κιθάρας θα περνάει και απο λάμπες ώστε να "ζεσταίνει" τον ήχο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.Προφανώς δε γίνεται να έχεις τόσες modelling και effect "λαμπάτα".(όπως πχ το reverb σε ορισμένους ενισχυτές)

Το modelling παραμένει ψηφιακό εκτός αν ανακαλύψαν λαμπάτο αντίστοιχο :lol: που δε νομίζω γιατί αν παρατηρήσατε έχει μόνο 2 προενισχύτριες :?

You are wrong f**ked and overatted...

Noμίζω ότι αν δείτε προσεκτικά τις ταινιούλες στο σάιτ, εξηγούνται όλες αυτές οι προαναφερθείσες απορίες (*), όπως πχ. για την ενεργή ανάμιξη και σχέση του Bogner, για το reconfiguration που υφίσταται η πρώτη 12ΑΧ7 και το tonestack σε σχέση με την απόκριση του τελικού και το ανάλογο negative feedback κλπ.

Το "ζέσταμα" του ήχου είναι τόσο απλό σαν ιδέα που δεν το επιχειρούν (σκέτο) ούτε οι Valvetronix της Vox, αφού οι σχεδιαστές έκαναν εκεί μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάζουν και οι αποκρίσεις προ -τελικού - tonestack κλπ. Και βεβαίως, η Tonelab και Valvetronix είναι απλά υβρίδια κι όχι φουλ λάμπα όπως αυτός (χωρίς λαμπάτο rectifier, προφανώς, αλλά κι αυτό δεν το θέλουμε πάντα). Και 2 προενισχύτριες έχουν πάρα πολλοί διάσημοι λαμπάτοι ενισχυτές χωρίς ίχνος "ψηφιακού" μυαλού.

Μα καλά, κι αυτοί στα φόρουμς της Line 6 όπως λες, ο Line 6 πάει να γίνει ανθρώπινος ενισχυτής κι αυτοί γκρινιάζουν γιατί θα... ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ του;;; Mα πόσο πυροβολημένοι μπορεί να είναι;;; :lol:

(*) Η μόνη απορία που δεν λύνεται από τα 4 βιντεάκια είναι το αν ακούγεται καλός... τους εύχομαι τα καλύτερα αλλά ειλικρινά δεν με τρώει καθόλου το χεράκι μου να το βουτήξω στο πορτοφόλι.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

τους εύχομαι τα καλύτερα αλλά ειλικρινά δεν με τρώει καθόλου το χεράκι μου να το βουτήξω στο πορτοφόλι.

ευχαριστουμε πολυ, LINE6 ! ! !

...αλλα δεν θα παρουμε... ;)

wood matters

Και 2 προενισχύτριες έχουν πάρα πολλοί διάσημοι λαμπάτοι ενισχυτές χωρίς ίχνος "ψηφιακού" μυαλού.

Ενδεχομένως μιλάς όμως για μονοκάναλους ενισχυτές που δεν έχουν πληυώρα ηχητικών επιλογών. :wink: Εγώ προσωπικά μπορώ να εμπιστευθώ τη λάμπα του line6 ώστε να πετύχω σε όλα τα ηχοχρώματα ποιότητα που μπορεί να βγάλει ένας πχ rectifier,diezel ή και bogner ακόμη;

You are wrong f**ked and overatted...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου