Spiros Mavromatis Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2007 "diminished" (δεν ξερει αγγλικα) , και μου απανταει : ok! Mesa/Boogie & Strato Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chrisgtr Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Α' date=' ρε παιδιά έχετε αρχίσει να μου θυμίζετε τις πρόβες με την μπάντα μου: Τραγουδίστρια: Παιδιά δε μου βγαίνει από μι να το πάμε από ρε; Κουλός κιθαρίστας: Όχι ρε γαμώτο πρέπει να ξεκουρδίσω Κουλός μπασίστας: Όχι ρε γαμώτο πρέπει να ξεκουρδίσω Κουλ ντράμμερ: Ναι ναι πάμε όπου σου βγαίνει μην παιδεύεσαι! Κουλός πληκτράς (εγώ): Μα τί κουλοί που είστε μόνο σε μια κλίμακα ξέρετε να παίζετε; Λοιπόν από ρε είπαμε; -2 δηλαδή... [κλικ'] [κλικ] τελειο... τι μου θυμισες..... :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
heretic Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Στη σημερινη εποχη στα εμπορικα ειδη της μουσικης τουλαχιστον επικρατει το τονικο μουσικο συστημα με τις μινορε και ματζορε κλιμακες. Στις κλιμακες οι συγχορδιες ειναι 7 οποτε αμεσως αμεσως τα πραγματα απο αποψη συγχορδιων ειναι περιορισμενα. Αν δε, υπολογισουμε πως απο τις 7 οι 2-3 δε χρησιμοποιουνται συχνα (η ΙΙ, η ΙΙΙ πχ) τοτε ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ολα τα κομματια ειναι συνδυασμος 5 ακορντων. Ποσους συνδυασμους να βγαλουν? Αρα το θεμα ΔΕΝ ειναι τοσο οι συγχορδιες. Μετραει η μελωδια (που και εδω πλεον υπαρχουν κλισε λογω του οτι εχουν παιχτει σχεδον τα παντα), μετρανε οι ρυθμοι, οι μετατροπιες, μετρανε οι αλλαγες τεμπο, ρυθμων, οι δρομοι πανω απο τις συγχορδιες, η ενορχηστρωση, ο ηχος, κλπ κλ κλπ...ειναι δηλαδη πολλοι παραμετροι που παιζουν ρολο. Δυστυχως ομως αν καποιος θελει να γραψει κατι μελωδικο τουλαχιστον οπως εχει συνηθισει το αυτι στις μερες μας πλεον τα περιθωρια εχουν στενεψει πιστευω δραματικα με τα υπαρχοντα προτυπα. Στανταρ και χωρις πολλες φορες ο συνθετης να το ξερει θα εχει γραψει κατι που εχει γραψει και καποιος αλλος. Οποτε πλεον ενας συνθετης σημερα πρεπει να εχειι αρκετη φαντασια πλεον ωστε να διαφοροποιιθει απο το σωρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Στις κλιμακες οι συγχορδιες ειναι 7 οποτε αμεσως αμεσως τα πραγματα απο αποψη συγχορδιων ειναι περιορισμενα. Xμου;; :?: :?: :?: Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
heretic Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Oι βαθμιδες να το πω πιο επιστημονικα για καποιους δυσπιστους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 ¶λλο βαθμίδες, άλλο συγχορδίες. Οι βαθμίδες είναι εφτά, οι νότες σε μια οκτάφθογγη κλίμακα είναι δώδεκα και οι συγχορδίες... σχεδόν αμέτρητες (πέρα από τα πιο βασικά 7 ματζόρε και 7 μινόρε για μια τονικότητα). Βάλε τώρα τουλάχιστον και μείζονες, ελάσσονες, μεθΆ εβδόμης, μεθΆ ενάτης, εβδόμης ελαττωμένης (με ή χωρίς αναστροφές) σε δώδεκα νότες και ξεφεύγουμε... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Στις κλιμακες οι συγχορδιες ειναι 7 οποτε αμεσως αμεσως τα πραγματα απο αποψη συγχορδιων ειναι περιορισμενα. Xμου;; :?: :?: :?: Για το λογάριθμό τους μιλάει. 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
heretic Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 το ειπα χοντρα χοντρα, οκ. λαθος δικο μου. η κλασικη ελληνικη ειρωνια να ελειπε μονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 ...η κλασικη ελληνικη ειρωνια να ελειπε μονο. Και λίγο χιούμορ να είχαμε, καλό θα έκανε επίσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex-is Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2007 5 σελιδες ποστ για αυτες τις συγχορδιες ε! φανταζομαι τι θα γινει οταν ανακαλυψεις ποσα hit κομματια ειναι Λα Φα Σολ.. Τσαι.. www.myspace.com/alexiguitar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση